Despre Galaxy S4 și iPhone 4

Ați văzut recent o serie de noi articole despre Galaxy S4. Majoritatea spuneau că telefonul e mediu sau bun, dar că toate chestiile alea cu care vrea Samsung să ia ochii nu merg aproape deloc, și când merg sunt inutile. Citatul care mi-a rămas în minte de la un articol este

"most of the inovations are nice, but impracticable".

Eh, unii se întreabă de ce acum. Păi, ce ați văzut acum câteva luni, la lansare, erau articolele scrise de oameni care au avut telefonul înainte de lansarea oficială, și, ca să ai acces la așa ceva, trebuie să scrii de bine. Acum, când asta nu mai e necesar, o zici pe bune.


Faza cu iPhone 4: Apple vrea să lanseze acest telefon vechi de doi ani în Chine, o piață imensă, dar săracă. Tim Cook a spus asta printre rânduri:

iphone-6Those first-time smartphone buyers don’t have a lot of money. And given how loyal buyers of smartphones, especially Apple’s iPhones, tend to be, it’s extremely important that Apple get them started in the iOS ecosystem, buying apps, getting used to the feel of the phone, etc. Because first-time smartphone buyers, who are only now joining the global middle class, are more likely to be repeat customers.

Și au rezolvat și problema lansării unui iPhone 5 Mini.

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

22 comentarii

  1. De nwRadu m-am convins demult şi nu face decât să-mi reconfirme din când în când convingerea. Pentru mine este în aceeaşi categorie cu Ponta, adică nu-l cred nici când îmi spune cât e ora.

  2. Scuze la Aoro, banner la Cel, urmează badea in blogroll. :D

  3. @weasel noroc cu tine, n-am vazut ca adblock-ul e dezactivat :)

  4. Offtopic rau: banner cu cel.ro? Srsly? :D

  5. @Sakura: lol, dar ce anume te-a determinat să crezi asta?

  6. off: sa-mi zici si mie daca iti fac plata. Eu inca mai astept de 3 ani… :)

  7. Orly? Un singur cuvant pentru tine: Siri :)

    Feature-urile astea hipsterești sunt de diferentiere ca sa dea bine in prezentari si reclame. Cum altfel sa lansezi telefonul? „Iata noua generatie Galaxy cu procesor mai puternic (de care n-ai nevoie) cu ecran full HD (de care te vei plictisi dupa cateva zile), cu super-viteza de transfer (pe care nu o vei exploata pentru ca-ti mananca toata limita de date, iar acasa pe wifi ai laptopul pentru downloaduri) si bateria mai mare (dar care tine mai putin cu 2 ore pentru ca duce enormitatea de ecran in spate)”?

  8. Din review-ul lui Radu: „Samsung se laudă cu multe gesturi și posibilități de recunoaștere facială, dar majoritatea nu mi-au mers și le-am dezactivat pentru că mai degrabă consumă inutil bateria.”
    https://www.nwradu.ro/2017/04/review-samsung-galaxy-vedeta-anului/

    Oricum, majoritatea functiilor sunt dezactivate „by default” (implicit).

  9. Functiile alea penale pe care le are S4 ar fi fost trecute cu vederea mai usor daca era un telefon frumos.
    Eu nu stiu cum pot aproba un design atat de neingrijit. Numa gaurile alea nenumarate, aflate pe fatza-sus – de toate marimile si pozitiile, de zici ca a incercat unu o bormasina pe el. Asta nu e design, e aglomerare de gauri aiurea.

  10. Deci avem 2 situatii:
    1. X primeste in teste produsul/serviciul unei firme. „Omite” anumite caracteristici. Tare e ca se poate scoate cu „mi-a scapat”.
    2. Y injura o firma. Sau produsul/serviciul firmei. Apoi pune bannerul alora pe blog. Se poate scoate cu …..ce?

    Seems legit. Stiu ca viata e grea si mai vine si pastele, da plm.

  11. E scris mare și în review, chiar primul lucru la secțiunea interfață. Nu m-au convins niciodată acele gesturi și chiar recomand dezactivarea lor pentru a nu consuma bateria ținând senzorii funcționali.

    Uite, am făcut link special https://www.nwradu.ro/2017/04/review-samsung-galaxy-vedeta-anului/#zoso

    Am primit telefonul după lansarea oficială, oricum. Înainte de lansare l-au avut vreo alți 3-4 bloggeri.

  12. @nwradu: Multe şi mărunte, chiar dacă intram rar pe blog. Dar să trecem peste ele,. Cisterna care a umplut paharul a fost când peste tot vedeam o reclama cancanista din partea ta https://zoso.ro/presa/#comment-520200

  13. Heh, candva si mobilul era o chestie intersanta dar nu foarte practica, si curentul electric candva se folosea mai mult pentru speriat lumea.

    E misto cand inginerii primesc mana libera arunce cate o chestie de genul pe piata, majoritatea mor in fasa, unele se dezvolta in ceva util.

  14. Ca noi potentiali clienti sa ramana fideli ecosistemului Apple ar trebui ca pe iphone 4 sa ruleze perfect ios 7, sa ruleze bine ios 8 si sa mai poata ceva si cu ios 9.

  15. Sunt doar telefoane…serios…nu se mai inventeaza nimic nou pe lumea asta ?

  16. Functiile lui S IV au inceput sa apara si pentru Apple , LookAway Player este un doar inceputul, cred eu. Chestia cu Samsung este ca nu au lasat un produs care aduce ceva cu adevarat revolutionar. Aveau ecranul flexibil YOUM pe care l-au lansat la CES, si parerea mea este ca vanzarile lor ar fi crescut cu mult daca foloseau tehnologia in S IV. Interesul pentru 5S a crescut atunci cand Apple a brevetat ecranul mulat. Dar cine sunt eu sa pun la indoiala strategia de marketing Samsung?

  17. NOU
    #21

    Ce zici, Siri de pe iPhone intră în categoria „most of the inovations are nice, but impracticable”?

    Nu cumpără nimeni S4 să dea scroll belind ochii peste cap și nici pentru restul gimick-urilor, SGS4 este un telefon este excepțional și cam atât.

    Nu că iPhone5 sau HTC One nu ar fi la fel de excepționale…

    Sigur, SGS4 are o carcasă jenantă din policarbonat, dar parcă mai ușor îmi vine să îl scap pe jos comparativ cu aluminiul de pe iPhone5 sau de pe HTC One. Pe iPhone5 și HTC One tot timpul vrei să pui un bumper, o husă ceva, la Samsung nu.

  18. iPhone 4 se vinde foarte bine in China si Apple nu ar avea motiv sa il inlocuiasca prea curand. Ar putea lansa un model de policarbonat doar ca sa faca diferenta intre ieftin si premium, intre plastic si sticla.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Ultimele articole

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.

Top articole

7 zile