Furi, dar aduci înapoi și nu află presa, da? Frumos la Raiffeisen Bank

Un director de sucursală avea nevoie de bani, i-a luat din casieria băncii, a fost prins, a semnat că îi aduce înapoi, n-a făcut asta, a intrat pe mâna poliției, a fost condamnat. Știrea.

Faza mișto nu e asta:

Pus sub acuzare pentru delapidare, el a revenit asupra declarațiilor inițiale. În fața anchetatorilor a avut o poziție diametral opusă față de cea adoptată în cadrul anchetei interne a unității bancare. Nu a mai recunoscut că a sustras banii din seif și nici autenticitatea procesului-verbal încheiat cu superiorii din cadrul Raiffeisen Bank.

Una e ce spui la bancă, alta e ce declari la poliție. Alte circumstanțe, alte valori ale declarațiilor.

Dar nu, asta e cea mai tare fază:

Directorul a încheiat o înțelegere civilă cu reprezentanții Raiffeisen Bank, luându-și angajamentul în fața notarului că va achita întreg prejudiciul creat. Însă nu s-a ținut de cuvânt. Poliția a intrat pe fir, urmare a plângerii înaintate de oficialii băncii. Odată cu declanșarea anchetei penale, bancherul a demisionat.

Prins la furat, a rămas în continuare pe post. Aia e. Să nu prejudiciem imaginea băncii, să facem să fie bine, adu banii înapoi și mai vedem noi, pleci pe tăcute, îți cauți tu job îl altă parte și noi nu spunem la nimeni că ai dat cu cioarda, pleci curat și cinstit.

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

53 comentarii

  1. O fi zis ca-i dubleaza la aparate si-i aduce inapoi. N-a dat nimic in ziua aia!

    00
  2. Asa e absolut peste tot prin multinationale d-astea. Cand e prins unul ca baga botul la miere se trece totul sub pres, se recupereaza prejudiciul intern (mai mult sau mai putin) si omul face un pas in spate sau lateral. Nici in 0.1% din cazuri nu se ajunge la politie, ca nu se doreste scandal. Aici s-a ajuns ca a dat-o ala la intors, si nu a mai avut de udne sa scoata banii.
    Si stati voi linistiti, ca multi din aia de se dau cu mertzane pe valea prahovei catre case de vacanta nu sunt nici interlopi. nici camatari, nici manelisti, sunt middle magement romanesc care „s-a descurcat” la modul asta prin companii d-astea spalate, inclusiv (sau mai ales) pe IT.

    10
  3. Mergi prea departe: un hot(banca) a crezut ca va cadea la pace cu alt hot,(bancherul) sa isi recupereze banii,ca ulterior il dadeau pe mana organelor de cercetare penala,si il puneau pe lista neagra,dar dupa ce isi recuperau prejudiciul.
    Doar ca asta s-a prins,si a decis ca daca ajunge la bulau,macar sa ramana cu banii:sigur va fi condamnat,dar poate ia cu suspendare,iar apoi banca isi va recupera banii de la parat,cu taraita in functie de veniturile lui.

    00
    • cum Dumnezeu sa ia cu suspendare pentru ceva atat de planificat si coordonat? E absurd. Ce dracu, totul premeditat, nu murea de foame si a furat un ou.

      00
    • Dacă fura un ou, era de mult încarcerat.

      00
    • E bsolut normal sa spere la o pedeapsa cu suspendare, depinde cum va fi incadrata fapta sa, depinde de conduita in timpul procesului, etc…..tu ce ai face cu el l-ai trimite la Canal sau la taiat stuf? Ai avut curiozitatea sa te uiti prin codul penal, sa mergi prin sali de judecata, accesul e liber…

      00
    • Ioan, faptul ca ala a delapidat o suma a bancii nu are acelasi grad de risc social ca al unui violator, talhar, criminal, etc.
      In definitiv, e vina bancii ca nu a avut reguli stricte. Daca acele reguli existau, el nu mai fura nimic, dar violatorul tot ridica fusta, indiferent cat se lupta ea.

      10
    • NOU
      #16

      demult, atitudine de militian.

      vina bancii este ca a încercat sa o dea la pace, sperand probabil sa ascunda alte magarii.

      vina pentru furt ii apartine in exclusivitate individului. dar pentru ca militianul nu are chef sa isi miste onoratul cur sa caute hotul il pedepseste pe pagubit ca nu s-a pazit mai bine. si sa-l invate minte sa il mai deranjeze alta data cu orice prostie.

      00
    • @Theblack, esti tiparul perfect de „prea multe personalitati, prea putine calmante”.

      Banca, inainte de toate administreaza banii altora, adica individul nu a furat banii bancii, ci ai deponentilor, ceea ce inseamna ca banca prin lipsa unui regulament clar si a unor verificari strong a facilitat furtul.

      Tu vezi banca drept victima, dar banca nu e victima, fiindca ea e doar administrator temporar, nicidecum proprietarul sumelor din conturi.

      Eu am explicat diferenta de pericol dintre o crima white collar si restul de infractiuni privind viata sau integritatea corporala si de ce e normal ca unele sa primeasca cu suspendare, iar altele sa fie tratate ca avand un riscol social imens.

      Ca tu nu poti intelege asta, nu e vina mea.

      00
  4. Am mai spus pe aici ca românii care lucreaza in privat nu sunt foarte deosebiți de românii care lucreaza la stat, sa nu ne kkm pe noi…astia suntem…..
    Cumva legat de post, tot din bănci, se spune ca acum ceva mai mulți ani, la o banca din RO cu acționariat din tara unde s-a născut Mafia, era un băiat șef de IT; si, împreună cu prietenii lui angajați pe diverse poziții de management în IT, faceau parandaraturi cu achizițiile, mentenanta…șefii mari străini si-au dat seama…ca sa-i dea afara , au luat deoparte o tanti care era la butoane la procesul de închidere de zi pe sistemul core al băncii, și i-au pus în vedere ca intr-o noapte sa dea chix acel proces…a doua zi dimineața după ce s-a întâmplat chix-ul, șeful de IT și pretenasii lui au fost chemați punctual și anunțați ca au fost demiși pt ca nu erau puse la punct procedurile de back up și recovery pentru astfel de situatii…si nu erau, pt ca băieții le spuseseră sclavilor supraîncărcati sa le faca, ei fiind ocupati cu șpăgile…tanti, e și acum angajata pe un post călduț unde nu face mare lucru, va ieși la pensie de acolo….
    Șeful de IT și câțiva ciraci de ai lui, și au gasit ulterior de lucru la o banca mica , dispărută între timp, cu suspiciuni de implicare a serviciilor și cu niște credite date în condiții dubioase.
    De la acea banca mica, șeful nostru, a ajuns iar șeful cel mare de IT , intr-o banca mare din RO…a tras dupa el și prietenii…acum da lecții pe la seminarii, întruniri, despre cum trebuie făcute bine lucrurile în corporatii…gura lumii spune ca a fost uns pt ca a fost ‘incorporat’ de către servicii , șeful lui actual (VicePres, care ii este si prieten de familie) avand ‘ochi albastri’…coincidenta sau nu, și nevasta-sa a ajuns CEO în asigurări cam in aceeasi perioada în care a revenit și el pe cai mari…
    Dar poate este doar gura lumii invidioasa, iar economia românească este clădita pe baze capitaliste sănătoase ….

    00
    • Eu sunt curios sa aflu cum au fost concediati. Pentru ca ce povestesti tu nu prea se leaga cu codul muncii. In Romania nu poti fi dat afara de azi pe maine pe motiv ca nu ti-ai facut treaba. E chiar complicat defapt si poate dura luni de zile. Exista metode cu inchiderea postului,etc. dar acolo firma se leaga la cap cu alte chestii.
      Daca si-au scris ei demisia fortati de imprejurari, e si asta o varianta, da.

      00
    • Da, mai exact este ca li s-a cerut sa isi dea demisiile și intr-o saptamana sa faca handover și să plece.

      00
    • @car: Ma indoiesc ca o procedura de inchidere de zi poate fi manuala si cineva poate interveni acolo. Totul se face automat iar daca da chix inseamna ca sistemul core-banking este extrem de vulnerabil. Faptul ca au fost concediati a 2-a zi este o pacaleala. Cine ar trebui sa repare sistemul daca dai afara fix oamenii care stiu sa-l repare? Puteai sa zici ca i-au dat afara la cateva zile dupa, dar nu a doua zi! Deci ceva nu se leaga in povestea ta.

      00
    • Cei dati afara erau șefi. Cei care sunt la butoane , care surubaresc efectiv , care știu despre ce e vorba , nu prea ajung șefi, ca e nevoie de ei acolo la cazane….bineinteles ca este automatizat, dar daca știi unde sa umbli…daca nu mai verifica cineva auditul accesului în Producție…sau se instalează un patch în acea seară, care modifica ceva unde trebuie…cert e ca respectivii sefi au plecat intr-o saptamana, nu au comentat…

      00
    • @marius si @danyzus, car e bugetar si ca orice bugetar fura curent la greu si incearca sa justifice ca in privat sunt aceeasi oameni incompetenti ca la stat.

      00
    • xtz, am mai spus-o pe aici , după 20 de ani de corporatii romanesti, îmi cam doresc sa devin bugetar, în perspectiva mersului către vârsta de pensionare…pt ca în ciuda titulaturii de ‘senior’ si a salariului bun (pt RO), de fapt incepi sa fii privit ca ala mai în vârstă , începi sa vezi ca se închid oportunitatile, ca șansele de a ieși la pensie de la corporatie sunt destul de mici…daca nu ajungi șef e cam de kkt…am destule exemple de oameni care brusc ‘nu au mai performat’ după ce au trecut de o anumită vârstă… dar nu ne place sa arătăm realitatea…am lucrat la vreo 6 din companiile din studiul Catalyst (vezi postul de ieri al lui Vali – ‘Cei mai doriți angajatori din România?’) Si cred ca pot spune ca lucrurile stau cam la fel…si da, asa cum spun și alții mai sus, unii baga botul la miere la greu, și la privat …si i-am văzut după, bine sanatosi, cu ‘business propriu’ după exit-ul mai mult /mai puțin voit de la corporatie…
      Please, nu ma luați cu e vina ta ca nu te-ai reinventat, ca nu ai învățat programare…asta mi se pare cea mai mare ofensa adusa programatorilor care si-au tocit tinerețile prin școală plus studiu propriu…coae, faci un curs de 6 luni și ești programator…oare de ce în engleza e ‘software ENGINEER’ ? Deci inginer…sunt cursuri sa te faci in 6 luni inginer constructor ?…hai ca am treaba pt corporatie, pierd timpul eliberandu-mi frustrarile pe aici 😀

      00
    • @Marius, eu stiu o gramada de oameni dati afara (adica „si-au dat demisia de comun acord”) de pe o zi pe alta. Stiu ce zici cu legislatia, doar ca aia cu sa tii de post si sa vii la munca in timp ce aia isi bat joc de tine doar ca sa nu te poata da afara e o chestie care necesita obraz cel putin de porc.

      Acu’ revenind la speta prezentata de car, aia stiindu-se si cu musca pe caciula si cu casul in buzunar crezi ca aveau vreun motiv sa tina cu dintii de post. Ca ei nu erau acolo pentru alea 5-6k salariu, ci pentru combinatii, pe care e cam greu sa le faci cand patronul e cu geana pe tine.

      00
  5. 60 de mii? pe bune? atata ii cade lui Mihail Vlasov din buzunar, cand se duce pana la toaleta cazinoului.

    00
  6. Raiffeisen nu e banca aia unde CEO-ul lor olandez era in Piata Victoriei strigand impotriva coruptiei si vrand o Romanie mai buna?

    00
    • Ăla striga împotriva impozitării corporațiilor și multinaționalelor, întâmplător era vorba de PSD.

      Faza cu coruptia etc erau pentru a aduce masele în stradă.

      Asta e, am fost proști. Acum plătim benzina la 8 lei, si multe altele.

      00
    • jos corupția bugetarilor!

    • Eh, atunci era PSD-ul ‘rău’ la putere, acum e PSD-ul bun.

      00
    • Ala este, de ne invata democratie si vrea o lume mai bune, una in care ING sa spele banii rusilor si mafiei mai departe, unde in Romania angajatii sa fie niste sclavi, sa nu carecumva sa plateasca corporatiile vreo taxa (ma uit in Ungaria ca unul nu sufla in fata lui Orban, si ala le baga la propriu mana in buzunare).

      00
    • tester, ai niste fracturi logice acolo.

      protestele din 2017 nu au legatura cu pretul benzinei de acum.

      faptul ca in urma acelor proteste nu s-a intamplat mare lucru (sau chiar nimic in opinia unora) nu inseamna ca protestele erau gresite.

      00
  7. Justitia romana: furi 60k de euro – 3 ani cu suspendare. Iei spaga 25k – 10 ani cu executare (vezi S. Oprescu). Frumos, cred ca putem avea cu totii incredere ca suntem egali in fata legii :))

    00
  8. Bagă botu la savarină, nu fi prost, adu-ți și neamurile , că savarină este destulă , pentru toți , bagă-ți întâi botu,apoi labele și apoi picioarele , după asta apucă-te să cânți : Vreau o țară ca afară !!!

    00
  9. Camerele de filmat din banca ce zic? S-au defectat subit cand a bagat mana in borcanul cu miere?

    00
  10. Uite de aia nici Raiffeisen si Nici ING nu mai au casierii.
    Cand ai nevoie de bani, scoti din zid, daca nu e zidul gol.

    Cand depui… e mai complex.

    00
  11. Stati sa va zic una mai simpla, mi-a povestit-o cineva din IT. Daca vrei sa pleci acum dintr-o firma poti sa iti iei o vacanta/semivacanta de 3 luni lejer in care nu prea poti fi dat afara, depinde si cat de lepra esti. X s-a angajat la o firma Y. Dupa perioada de proba(contract pe 3 luni) persoana X nu a mai avut chef de munca, deloc. Trece o sapt, doua, trei… X nu facea NIMIC. Il lasa o luna, poate isi revine… X nu isi revine. Hai sa o sa dam pe amiabila: hai ca-ti platim luna asta noua toata si iti dai demisia. Nu nu… X vrea 5 salarii ca sa plece, lol. Au trebuit sa o mai lalaie inca 2 luni cu vorbit cu avocatii, facut hartii peste hartii si in final i-au desfacut contractul de munca. Daca facea un singur pas gresit firma, X avea sanse sa stea un an acasa in proces si dupa aceea firma ii platea si salariile restante si trebuiau sa-l angajeze. Leprele astea de multe ori sar din firma in firma pt ca toti o dau pe „amiabila”, nu mai exista carte de munca unde sa se vada ce ai facut, etc.

    10
    • Imi vine sa vars o lacrima pentru povestea ta! saracele corporatii :)))

      01
    • Cum ziceam si mai sus, iti trebuie obraz de porc sa faci asa ceva. Chiar nu e pentru oricine. Iti dai seama ca afla toti colegii in ziua doi ca faci asta si eventual iti scuipa in cafea cand nu te uiti. Pana la urma mai exact ce castigi? In loc sa muncesti normal (o chestie care ar trebui cat de cat sa iti faca placere) si sa iei X salariu, te duci si stai intr-un mediu super toxic, iti faci toti dracii de pe lume si iei acelasi X salariu pentru 2-3 luni.

      Si nu e ca si cum doar firma poate face un pas gresit si tu poti face. Daca isi pune firma mintea cu tine nu e chiar placut. Cel putin cate o sedinta de cercetare disciplinara pe zi sa vina toti colegii sa isi bata pula de tine vreo ora.

      00
    • Păi Reini gute firme când vor să-l dea afară după 6-7 ani ptr că devine prea scump sau restructurează ăia firma.

      Reini nu face nicio greșeală… Acum primește salariul pe doi ani de la Sanofi, despăgubiri ptr. mașină de firmă lipsă, bonus pe doi ani, bani de concediu pe doi ani, bani pentru pensia privată.

      00
    • @venom si cu toti cretinii care ti-au dat thumbs up. Cine crezi ca duce munca aia care nu o face lepra? Idiotule

      00
  12. AlinP, nu zic ca nu o fi asa, dar cand romania isi promova turismul cu harta asta https://fericitazi.com/images/Harta-turistic%C4%83-a-Rom%C3%A2niei-original.jpg (care neaga existenta unei tari si mai ia teritorii de la inca vreo doua din jur) cum era? Am vazut harta asta lipita inclusiv pe jos la pasaj la universitate, deci era „oficiala”).
    In loc sa ne inflamam ca guvernul maghiar da bani ca sa isi cumpere ungurii pamant in transilvania, noi ne oripilam ca a facut nush care poza sus pe deal…. pai vorba aia…sus e Iancu pe statuie si le da la unguri UE.

    00
  13. Hate gratuit. Oricine, persoane fizica sau juridica are dreptul sa aleaga daca depune plangere sau nu cand se considera pagubit. Nu e nimic ilegal, nici imoral sa nu depui plangere. Au ales sa nu faca scandal. Acum tu scrii frumos in tittlu „Raiffeeisen Bank….”, uite ce-au facut!! Intr-un fel vrei sa-i arati cu degetul. Pentru ce? N-au facut nimic. Un idiot a vrut sa ii fure si a fost prins….Chiar nu inteleg hate-ul asta aiurea.

    00
  14. Exact la filiala asta mi-au furat 2.000 de euro la ATM. Nu au ieșit banii din ATM, din cont ieșiseră imediat. Cică defect tehnic, etc, ar avea timp până la 43 de zile să „cerceteze” și „soluționeze” cazul. Am depus direct plângere la poliție, au dat banii furați în două zile înapoi. Ce defect tehnic…. De asemenea defecte tehnice nu am avut parte nici prin țări dubioase prin Africa, Rusia, etc.

    00
  15. Ce vrei boss, daca n-a intrat speciala …

    00
  16. Avea o investitie in BTC :))) stia el ca se dubleaza in 10 luni . Iei acum … ca e nebunie … ajunge la 100K Eur si practic faci bani pe gratis . Ca sunt si alti prosti ca tine

    00
  17. ala a mintit in fata instantei si instanta l-a rasplatit doar cu suspendare? ceva e in neregula aici… btw, lucratorii bancari sunt asimilati functionarilor publici.

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.

Pun clipuri pe Youtube

Top articole

7 zile