De ce încă funcționează păcăleala cu mașina de cusut Singer?

Anul domnului 2016. Țeapa cu colecționarul german și mașinile de cusut Singer încă funcționează. Știu, a fost de zeci de ori la televizor, în ziare și pe internet, dar sunt în continuare oameni care n-au auzit de ea.

O veche metoda de inselaciune, a masinii de cusut Singer, este folosita din nou de hoti, pentru a-i pacali pe oameni.

Escrocii lipesc afise pe strada prin care un presupus colectionar german de masini de cusut ofera zeci de mii de euro pentru a cumpara piese vechi, din acest tip de masini. Astfel de afise au aparut zilele acestea si pe strazile din Bistrita. (sursa)

 

Și nici acum nu vor auzi. Și nici peste 10 ani. Cum nu aud nici de metoda “Accidentul”, nici de înșelăciunea cu încălțăminte de firmă falsă și așa mai departe. Toate aceste țepe trec pe lângă ei.

Întâi pentru că, oricât de mult ar fi prezente și prezentate pe toate sursele de informare, oamenii nu le aud, pentru că nu îi interesează. Serios. Dacă nu e cu țîțe, nu prezintă interes. Dacă nu e un articol care să îi laude, nu prezintă interes. UN magazin țepar care vinde niște haine cu 50% mai puțin decât în magazine va avea mii de interacțiuni (like, share, comentarii), unul care le spune că e țeapă va avea 10 interacțiuni.

Și doi, pentru că vor să creadă că a dat norocul peste ei. De aia nici nu spun nimănui și se aruncă cu 8.000€ să obțină un certificat de autentificare sau să cumpere două perechi de Nike-uri cu 160 lei bucata în loc de 500 lei bucata.

Prima mișcare logică pe care ar face-o cineva care primește un telefon de la “avocat” ca să ceară bani prin metoda accidentului e să sune telefonul persoanei în cauză. Să te asiguri. Să ceva. Nu. Tâmpitul se aruncă direct

Și se va arunca direct în continuare.

Sudden-Clarity-Clearance

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 3$

42 comentarii

 1. Pentru ca ie multi si prosti.
  Idiotul de taica-miu si-a luat-o acu 17 ani cu faza asta. Aveam 7 ani atunci si tot i-am zis ca e teapa. A mai luat si credit la banca, pentru asta.
  E la mintea cocosului.
  Bineinteles, eram un cacat cu ochi si parerea mea nu conta.
  Multumesc lui Dumnezeu ca l-a durut in cur de mine si m-a dat la bunici sa ma creasca ei. Ca ma molipseam pana la varsta asta.
  Eu zic sa nu te mai intrebi de ce inca functioneaza. E intrebare retorica.

  00
 2. poate ca se informeaza pe alte canale, de exemplu de la tv.

  00
 3. Oamenii inca mai cauta chestii de genul ” cum sa faci bani pe windows phone “. Toti viseaza bani obtinuti usori, gratis daca se poate. De aia inca mai merg tepele la noi.

  00
 4. Din acelasi motiv pentru care inca merg MLM-urile de genul Herbalife si OneCoin. Prosti se nasc in fiecare zi, iar din aia care au picat in plasa, maxim 10% se desteapta cat de cat sa nu mai pice iar.

  00
  • Herbalife totusi functioneaza ca pachet

   00
  • Herbalife totuşi vând nişte produse reale. Nu le iau apărarea, dar totuşi au producţie, distribuţie, marketing etc. Acuma că produsele sunt aşa cum zic ei sau nu, e ca şi cum Coca Cola se laudă că sucurile lor sunt făcute doar cu ingrediente naturale.

   Dar Onecoin? Serios acuma, Onecoin? Cumperi ce? Nişte hârtii? Nişte hash-uri? Ce sărăcie cumperi?

   00
  • Stii ce-ti vinde Herbalife, nu? Shake-uri proteice la suprapret.
   La fel Amway, Zepter si restul. Faptul ca n-au fost scoase in afara legii inca depinde de cata putere politica au fondatorii si de cat de aproape sunt de colaps.

   00
  • shakeuri la suprapretz si oamenii care te fut la cap. Functioneaza.

   00
 5. Nu bate, nu troncane. A fost condusa de un batran pana la piata.

  00
 6. Vali, nu stiu cum merge renovarea pe la tine pe acolo, dar din ce poze ai mai pus cu casa interior/exterior cred ca te-ar prinde bine o masina de cusut d-asta. Am una… negociem… poti sa-ti faci masa din ea… ieftin… la banii matale ce inseamna 3-4000 de coco ?!

  00
 7. “Și doi, pentru că vor să creadă că a dat norocul peste ei.” Cred că ăsta ar trebui să fie numărul unu.

  Am cunoscut pe cineva care şi-a luat țeapa asta acum vreo 10 ani. Instinctiv ne-am dat seama că nu e în regulă, le-am explicat cu toate argumentele care ne-au venit în minte, tot s-au dus şi-au pierdut 1000 de euro, parcă erau orbiți.

  Observ că au schimbat şi “poezia” şi diametrul țepei.

  00
 8. Ala din poza pare mai mult “Simt ca un fel de teapa in cur. Dar daca nu e teapa??!”

  00
 9. Eu as fi mai curios cum au fost in stare sa castige/sa aiba la dispozitie 8000 de euro niste oameni atat de prosti. Aici e marea intrebare. Ce activitate ar putea presta un asemenea idiot incat cineva sa il plateasca, astfel incat sa aiba 8000 de euro de dat.

  00
 10. Am avut un bou de coleg de asta prin facultate. Un prost care a pus botul la o scrisoare nigeriana. Nu a vrut sa-si deschida cont in banca sa primeasca bursa pe card, dar cand trebuia sa imparta mostenirea cu nigerianul la urgenta s-a dus la banca si-a deschis cont , a virat/transferat banii (vreo 450 lei). Inca asteapta sa primeasca…. vreo cateva sute de mii de dolari.

  00
 11. poate pt ca suntem…speciali?! de ce sunt tineri care cred ca “inainte era mai bine”, de ce Trump are sanse sa castige sau de ce un nou Caritas ar avea mega-succes peste noapte chiar daca istoria a aratat ca in fiecare situatie iesi pe minus? de ce facem aceleasi greseli la nesfarsit?

  00
 12. La faza cu hainele e cam asa: eu am cumparat Globe skate shoes, din Romania, cu mai putin de 200 de lei perechea. Ii am de CINCI ani, s-au tocit doar la calcaie, atat. Impecabili in rest. Deci, se poate. Se poate si la noi.
  Irlanda: Nike de la “outlet”: 35 de euro.
  Franta: Adidas cumparati de pe Champs Elysees, 45-50 de euro.
  Unii poate cred ca asta e si in cazul teparilor: nu e teapa, ci au marfa la preturi normale. Dar… nu. :(

  00
 13. Simplu, romanul este mare amator, de tepe, incepand de la a da si pana la a lua.

  00
 14. Ca om care a fost tepuit cel putin o data (poate de mai multe ori, dar am ingropat evenimentele undeva adanc), pot sa spun ca al doilea aspect e predominant.

  00
 15. Partikip !!

  00
 16. Anul domnului 2016. Țeapa cu colecționarul german și mașinile de cusut Singer încă funcționează. Știu, a fost de zeci de ori la televizor, în ziare și pe internet, dar sunt în continuare oameni care n-au auzit de ea.

  Exact de-asta încă mai funcţionează: xenofilia, respectiv germanofilia.
  Medicina germană la fel.

  Și nici acum nu vor auzi. Și nici peste 10 ani. Cum nu aud nici de metoda “Accidentul”, nici de înșelăciunea cu încălțăminte de firmă falsă și așa mai departe. Toate aceste țepe trec pe lângă ei.

  Norocoşi, n-ai ce să mai zici, sincer.

  Întâi pentru că, oricât de mult ar fi prezente și prezentate pe toate sursele de informare, oamenii nu le aud, pentru că nu îi interesează. Serios. Dacă nu e cu țîțe, nu prezintă interes. Dacă nu e un articol care să îi laude, nu prezintă interes. UN magazin țepar care vinde niște haine cu 50% mai puțin decât în magazine va avea mii de interacțiuni (like, share, comentarii), unul care le spune că e țeapă va avea 10 interacțiuni.

  Sunt două struţocămile aici pe care le văd acum; dacă revin mai târziu, `poate` mai găsesc încă una:

  1. Cei care ignoră aceste ţepe sau trec peste ele ca şi cum nu s-au întâmplat sau trec de ele fără să li se întâmple deloc, face parte din mitul neaoşului: “Nu mi se poate întâmpla mie în veci, aşa ceva, pentru că eu sunt cuminte şi ascultător, deci automat, sunt nevinovat ca lacrima.” Ăştia chiar s-au născut victime, şi oricât de ironici sau cinici am fi, nu ei sunt problema.

  În primul rând, chiar dacă nu bagă în seamă existenţa acestor ticăloşii de samsar secondhendist & gheşeftar, asta demonstrează o doză de ignoranţă (zombie) & cvasi-autism. Practic, ăştia s-au născut carne de tun, alt rost n-au pe lumea asta, decât să-i stoarcă alţii sau să treacă teferi printre fente, ca o cămila printre urechile acului. Variază, dar aceste două posibilităţi sunt legate la cot. Nu se exclud.

  În al doilea rând… dom’ne… viaţa e amară… “ce să fac eu singur contra ăstora mari” (proteste, voturi… câţi n-am auzit asta şi câţi nu suntem vinovaţi de asta?)… “de ce să mă mai cert, îl dau dracului şi-n pizda mă-sii, şi văd mai departe… măcar ştiu acuma, pt viitor.”

  În al treilea rând, să zicem, sunt oameni care ştiu de alte cocoşării din ăstea dar, poftim, nu ştiau de asta sau de cealaltă sau de ailaltă etc. Pur şi simplu n-au ştiu, cu toate că îi duce capul destul de bine.

  *De exemplu, ştiu de un băiat pe net (nu-l cunosc în persoană) care şi-a cumpărat o casă veche într-o zonă istorică. Casa în sine nu are valoare istorică dar nu ştia că există ţeapa birocratică în care zona istorică e la fel de importantă, şi acum, umblă obosit pe la toate cozile, aşteaptă hârtii, amenzi, d-ălea, d-ălea. De altfel, el se pricepe, dar chiar şi-n cunoştinţă de cauză, nu poate întotdeauna să anticipeze toate măgăriile din viaţă, respectiv din România. Acuma… cât să suporte şi un om, ditamai bagaju’, cu bubele din împrejurări, nu?

  În al patrulea rând -ca exerciţiu de imaginaţie-, dacă un grup de oameni văd un poliţist care escortă unul prins în cătuşe, care sunt şansele (statistic) ca toţi acel grup de oameni să zică “Bravo mă, poliţaiule, l-ai prins pe escroc”, ori câţi dintre ei pun problema “Bă, bine, hai, a fost prins dar să vedem dacă e cu adevărat vinovat sau nu”.
  Doar exerciţiul ăsta ar denota imediat de probleme pe care oamenii îl suferă şi pot să se explice multe, pe meandrul adiacent.

  2. Cei care sunt foarte periculoşi, ăştia sunt o adevărată bombă cu ceas (şi nu, nu o scriu cu laudă sau impresionism, vorbesc serios).
  Ăştia, în momentul în care păţesc ceva, au gând de răzbunare groaznică sau după principiul “dacă unul mi-a pus piedică, hai să le pun şi altor 4 oameni piedică”. Ăştia sunt, la propriu, on the edge. La ăştia se aplică foarte bine vorba Boală lungă, moarte sigură. Genul de machiavelişti de genul:

  – De ce îţi place să faci rău, să fentezi, să minţi, să furi să… să… să…?
  – Pentru că pot, de-aia.

  Pursânge machiavelişti. Nu nueapărat sociopaţi sau psihopaţi, doar aşa… pentru că po– Asta e nuanţă foarte gravă în România. Din cauza asta se justifică furtul, mic şi mare.

  În primul rând, nevoia de răzbunare. Când unuia i s-a făcut o fentă, în cap, crede că e bine să reîntoarcă favorul cu aceeaşi monedă, pe aceeaşi faţă; fie împotriva ălora care i-au făcut fenta sau în general, la alţi nevinovaţi. Dar nu se mai opreşte, asta faza.
  Poate lungesc prea mult dar gândeşte-te la ăla care a fentat-o p-aia cu adidaşii. Ăla cum a ajuns unde a ajuns? Să fi experimentat şi el, mai demult, şi şi-a dat seama de bişniţă cool e, cu bani (cu toate că, e retardat şi autist să-şi scrie mesaje de laude şi întrebări stupide)? Sau a fost învăţat?

  În al doilea rând, accentuez iarăşi pe prima idee, pe faptul că unii din ăştia sunt o bombă cu ceas. Şi aici se pot încadra inclusiv ăia care au fost păcăliţi şi storşi şi-n trecut; fie că au reacţionat, fie că nu. Tu-ţi dai seama câţi oameni, acum, în România, poartă o ură, un dispreţ d-ăla inuman, apocaliptic? Îndură, îndură, îndură… până când, face poc. Şi nu, nu în sensul nostru docil, de a nu deranja, ci doar să-i oferi o putere, şi să vezi cât zel scoate pe urmă.
  Unii sunt victime prin faptul că au trecut prin mizerii… alţii, tot vitime, sunt o bombă cu ceas gata să explodeze în momentul când li se oferă ocazia.

  Și doi, pentru că vor să creadă că a dat norocul peste ei. De aia nici nu spun nimănui și se aruncă cu 8.000€ să obțină un certificat de autentificare sau să cumpere două perechi de Nike-uri cu 160 lei bucata în loc de 500 lei bucata.

  E de condamnat? Asta-i efectul, maladia e alta:

  “Nepoate, auzii că ai… frateee, păi, bine mă, ţii numa pentru tine… bă, vecine, am auzit că tu…” — înţelegi. Se explică. Din cauza comunismului din gena altora, nu vrei… nu vrei, că e al tău, ai dat peste jackpot, oricât de mizerabil o să se termine când primeşti comanda.

  Prima mișcare logică pe care ar face-o cineva care primește un telefon de la “avocat” ca să ceară bani prin metoda accidentului e să sune telefonul persoanei în cauză. Să te asiguri. Să ceva. Nu. Tâmpitul se aruncă direct. Și se va arunca direct în continuare.

  Ştii de ce a mai prins asta vlagă? Pentru că ăia sunaţi, pentru prima oară, pot lua în calcul că şi ce li s-a întâmplat altora, li se întâmplă şi lor acuma. It’s a wake-up call, pentur prima oară, chiar dacă-s înşelaţi, soarta i-a depăşit fără să-şi dea seama sau să dea vreo importanţă. Vezi punctul 1 şi argumentele.

  00
  • Stai! Il cunosti si tu pe baiatul care a patit-o cu casa in zona istorica??? Ce lume mica frate!

   00
  • Oau!! Nu am luat contact niciodata atat de clar cu gandurile unui persoane bolnave psihic! Bravo pentru intro si prezentare! Adica trebuie sa fii dus bine ca sa scrii un reply cam de 10 ori mai lung ca postarea initiala…

   00
  • @Radu

   Să ai grijă să nu te împiedici & să cazi pe setul de chei, când cobori scările.

   00
 17. In tara lu` Alba Neagra .. tu te intrebi dc merg astea ?

  00
 18. Cumpar par,

  00
 19. Mi-e dor de metoda “Maradona”

  00
 20. Pentru ca vor bani gratis, fara sa munceasca.
  Asta e valabil si pentru vanatorii de super mega oferta la haine, parfumuri, masini, imobiliare, etc.

  Normal mi se pare sa muncesti si sa cumperi ce iti permiti din ce castigi.

  00
 21. Nu e nici o tzeapa aici. Asta este procesul prin care banii unor oameni prosti care nu au nevoie si nu stiu ce sa faca cu acei bani trec in buzunarele unor oameni inteligenti care chiar au nevoie de acei bani. Chestiile astea nici macar nu ar trebui sa mai fie incriminate.

  00
 22. NOU
  #38

  Tepele ce se practica in ro sunt mici gainarii de amatori. Tot in vest sunt balenele mari de prostie care pun botul la orice.

  00
 23. e imoral sa lasi prostul cu banii in buzunar!

  00
 24. Acum a aparut una Karen D Turner care spune ca e pusa de “dl Mark Zuckenberg sa ma informeze ca am cistigat 500.000 de dolari la o extragere random…etc” so sa ii dau datele mele ca sa ma ajute sa intru cit mai repede in posesia banilor…I-am zis ca nu o sa fac asta uneia care si-a facut contul de 20 min…M-a blocat sau si-a sters contul…

  00
 25. In PLM daca nu e la Antena (latrina) 1 si 3 nu e o stire de luat in seama!

  00
 26. Vor bani fara sa munceasca.

  00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de pe eMAG prin acest link sau de la PCGarage prin acest link.