Freshful introduce legumele “Din Grădină”, o inițiativă From farm to fork

Ai 6 ani. Ești la bunică-ta în curte după ce ai alergat toată ziua după găini. Îți face o salată cu roșii, castraveți, brânză și ceapă. Înmoi puțină pâine proaspătă în zeamă. Viața e frumoasă.

Pentru a evoca acest sentiment (și pentru că ne-am săturat cu toții de legumele fără gust din magazine), Freshful by eMAG a lansat  categoria de legume proaspete “Din Grădină”, o inițiativă proprie From farm to fork.

Asta înseamnă că toți clienții Freshful by eMAG din București și Ilfov vor avea acces facil la legume de sezon cultivate în apropiere de București (Băleni, Județul Dâmbovița) de la producători locali, soiuri de roșii, ardei, vinete și dovlecei și o producție de legume asigurată până la toamnă. Fără pesticide și erbicide, crescute în ritmul lor natural, disponibile până la sfârșitul toamnei. Sortimentele vor include roșiile Zadurella, roșiile inimă de bou, roșii Rose, vinete de salată, dovlecei Patichon, ardei iuți Sahem și ardei Kapia ureche elefant.

Produsele se găsesc deja în aplicația Freshful la categoria Legume proaspete și pe pagina Noutăți. Vor fi livrate în ambalaje personalizate, condiții optime de temperatură, cu livrare expres sau în intervale programate de 2 ore, pentru a ajunge fresh la clienți.

Povestea legumelor “Din Grădină” este disponibila si aici:  Din Grădină by Freshful – Freshful.ro

(articol sponsorizat)

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

101 comentarii

  1. Fara pesticide nu ecsista. Erbicid oricum nu se foloseste

    00
    • „Fără pesticide și erbicide, crescute în ritmul lor natural„

      Bine.

      00
    • nu exista fructe si legume netoxice indiferent unde si cum sunt ele cultivate … chiar si cele din gradina care or fi ele crescute cu balega proaspata de vacuta vesela mangaiata pe crestet de Beethoven in timp ce #privestecerul si mediteaza la nemurirera sufletului …
      cred ca exprimarea corecta ar fi: mai putin toxice fata de cele din supermarket!

      Este plin de: Acaricide, Adjuvanti, Dezinfectanti, Erbicide, Fungicide, Insecticide, Moluscocide, Tratamente la sol, Tratamente samanta, etc …

      00
    • Exista. Numai ca ies unele rosii foarte mari, alele de dimensiunea unei prune sau a unei rosii cherry si tot asa. Dar toate sunt bune si se poate si altfel, inainte cum erau gradinile cu rosii bune fara pesticide?
      Si daca au gust si sunt proaspete cele facilitate de platforma emag, macar manaci ceva bun si care are si ceva vitamine

      00
    • @Bit – deci daca nu vorbesti ca la oras nu ai voie sa comentezi, nu?

      00
    • Nu stiu, dar tata are gradina si in afara de apa de rau nu face nimic. Eu stau la casa si in afara de udat, nu fac nimic. A lu tata sunt mai mari pentru ca eu le ud cu apa de retea nu din rau sau ploaie, bine, le si ud mai rar :)
      Dar gustul si mirosul sunt ca in copilarie. Aspectul nu e wow, nici nu am rosii de 1 kg, dar ma bucur de ele.

      00
  2. Vor fi livrate în ambalaje personalizate

    Asta ma enerveaza cel mai tare la freshful, ca vin legumele si fructele ambalate in plastic din ala nereciclabil. Sa vedem cum e cu astea.

    00
    • Am dat o primă comandă și roșiile au venit într-o cutie de carton. Dar… pe lângă faptul că erau verzi erau și stricate în interior, făcut reclamație la Freshful- primit banii înapoi pe ele.

      00
    • asta este….a disparut presa scrisa, ce ziare bune de ambalat erau odata

      00
  3. Cand aveam 6 ani si alergam dupa gaini in curtea bunicii nu mancam salata de rosii, castraveti si ceapa. Wtf? Mancarea, care de altfel foarte gustoasa, pregatita de bunica era nesatatoasa dupa stardardele de azi, in niciun caz salate de rosii si chestii de astea hipsteresti.
    Hai sa ne imaginam situatia
    Esti la tzara in anii 90 si te striga bunica:
    Bunica: Ionutz, ai alergat destul, hai si mananca o salatzica de legume?
    Eu: Salata de ce?
    Bunica: De legume!
    Eu: Vreau acasa!!!

    00
    • chita cu untura

      00
    • La mine, în Moldova, exista salată cu roșii și pâine și era mare delicatesă, că niciodată nu eram lăsați să mâncăm câte roșii voiam, că era important sucul de roșii pentru restul anului. De obicei era și o salată de vinete lângă, poate și niște șunculiță sau cârnați de la garniță. Dacă la voi roșiile erau hipsterești și n-ați mâncat legume fiind copii, nu înseamnă că a fost așa la toată lumea.

      00
    • @Lucifer
      cu boia sau cu ceapa verde
      Auzi la ei, copil de 6 ani in anii 90 care manaca salata. FAKE!
      Salata primeau copiii rai sau bolnavi.
      Articol scris de femeie de 35-40 ani care atunci cand era mica nu manca nimic si bunica ei nu stia ce sa ii mai dea de mancare. Doar cu salata aia de cruditati o putea prosti sa mai bage niste paine la matz ca fara paine n-ar fi avut energie sa alerge dupa gaini. Un copil la 6 ani manaca o gaina intreaga nu o salatzica.
      Astept articol cu broccoliul bunicii si dorada bunicului.

      00
    • inca una si gata
      -Daca bunica ta te-a chemat la masa si ti-a pus in fatza doar o salata cu o felie de paine inseamna ca nu te-a iubit.
      Am zis!

      00
    • Când eram eu mic (acum am 44), la țară la bunici (zona Argeș) munceam destul de mult în gradina dar și pe câmp. Și da, salata de roșii cu castraveți și ceapă era demențială. Morcovii mii scoteam singur din pământ, ii semi-spălam și mâncam din ei, erau super gustoși. De cireșe, prune, mere, smochine și căpșuni nu mai zic…

      00
    • @Ana, am crescut la marginea uneia din cele mai importante zone legumicole din sudul Olteniei, roșiile și restul nu erau o problemă. :)

      00
    • Salata ca salata, dar dacă nu era și o bucată de brînză din aia veche, de la saramură, degeaba. Nu fițe cu FETA sau tofu din ziua de azi. Brînză veche, din aia tare, de oaie.
      Nu, nu sint machedon…

      00
    • Ciobanu e nume românesc, nu machedonean și oi date la cioban avea mai toată zona rurală ceva mai înstărită. Telemeaua aia veche, lângă roșii din grădină era nebunie totală.

      00
    • Când eram copil, ma parca mama la țară de pe 20 iunie pana pe 1 septembrie. Nu aveam gradina de legume, pentru ca nu era nimeni acolo primăvara sa planteze. Numai când se ducea bunica-meu la arat, arunca niște semințe de roșii pe marginea arăturii. Și uneori rasareau si cresteau cum puteau. Bai, da aveau un gust roșiile alea…Nu ajungeau niciodată salata, le haleam direct de pe vrej

      00
    • Psionics, ce vorbesti. Nu ma chema bunica, imi faceam singur „senvis italienesc” cu rosii, branza la mijloc si castraveti, intre 2 felii de paine. Sau mai luam ardei din gradina, ii umpleam cu branza si le puneam dop din rosie. Branza veche de oaie, sa risipesc orice dubiu.

      00
    • @Psionics, depinde de mărimea gospodăriei, de puterea de muncă a bunicilor la acea vreme, dar în general, dacă nu exista o pensie substanțială (și nu e cazul pentru toți cei care au activat la Colectiv), tăierea unei găini era un eveniment destul de important într-o gospodărie.
      Nu tăiai animale doar pentru că venea nepotul. Și chiar când tăia, în funcție de nivelul de sărăcie, bunica/bunicul mânca gâtul, târtița, ce e mai neinteresant.

      Sper că nu ai spus niciodată bunicii că nu te iubește doar pentru că nu-ți dă ce vrei tu de mâncare, că i-ai scurtat viața cu minim un la fiecare remarcă de genul.

      Văd că și alții din acest thread au avut experiențe similare cu ale mele. Eu am fost pus la ajutat în grădină (și pe câmp, dar doar la anumite tipuri de muncă) încă de pe când aveam 7 ani. Și asta mi-a dat o etică în muncă pe care o apreciez și acum. Am învățat skill-uri care îmi sunt de folos și 30 de ani mai târziu.

      Sigur că doream carne de pui, porc, gâscă. Dar cumva am înțeles care e nivelul și să apreciez și o salată de roșii. Dar nu doar pentru că știam că suntem săraci. Ci și pentru că îmi plăcea. Faptul că de cele mai multe ori ajutam încă de când era răsad ajuta și el. Felul meu preferat de mâncare era brânză rasă în tigaie peste care întindeai cu pâine. Dacă mă gândesc acum, de fapt ne îndopam cu ulei și pâine mai mult decât cu brânză, dar tot mai fac din când în când asta și acum.

      Îmi amintesc cu plăcere ultima parte de august, când plecam cu 2 felii de pâine la bolta de struguri și ăla era prânzul.

      00
    • @Marinel, la mine era brânză de capră. Când eram eu copil, până-n 10 ani, bunicii aveau mereu 2-4 capre.
      Mamaie făcea vara câte o găleată de brânză la saramură, una pt ei, una pt noi (fiul ei, cu nevasta și copiii).
      Am vagi amintiri că erau situații în care la vină să fi avut doar brânză d-aia și șuncă afumată făcută de taiaie (nu mă avânt acum înțelesul sintagmei de „șuncă afumată” că facem de un articol; pare să aibă minim 10 întelesuri de-a lungul și de-a latul țărișoarei ăsteia :) ), pe vremea lu’ Ceașcă.
      Relația mea cu brânza aia e complexă și are multe aspecte:
      – pe scurt, nu mi-a plăcut niciodată. :)
      – pe lung, suspectez mai multe chestii:
      – bunică-mea n-o făcea cum trebuie, punea prea mult cheag sau, făcând din lapte puțin (cum ziceam, îmi amintesc de maxim 4 capre odată), nu ieșea cum trebuie
      – făcea saramura după ureche
      – multă vreme n-am înțeles de ce, la vremea aia, cam toți oamenii din jurul meu susțineau că brânza de capră e nașpa (în general) și miroase urât. Nu mi s-a părut niciodată că miroase urăt. Imaginează-ți șocul meu mulți ani mai târziu când brânza de capră a reapărut în supermarketuri și bloguri de gătit, fiind cam fiță, iar la data apariției mult mai scumpă decât cea de vacă. :)
      – îmi plăcea mai mult „cașcavalul afumat” pe care îl făcea tataie. De fapt era niște caș/brânză, undeva între stadiul de „proaspătă ” și „veche și sărata” care era afumată. Varianta home-made, făcut pe bune din lapte a ceea ce găsești la margine de sosea pe pasul Rucăr-Bran.

      Nu-mi place brânza nici în stadiul proaspătă, moale, nesărată sau prea puțin sărată, nici în stadiul de veche, tare și sărată ocnă.
      M-am transformat într-o prințesică de oraș și probabil bunicii mei s-ar răsuci în mormânt dacă ar ști, dar de câțiva ani brânza la cutie metalică de la lidl (vacă, oaie, capră) are pt mine gradul perfect de sare și consistența/tăria perfectă.

      00
  4. O sa las asta aici:
    https://www.nationalgeographic.co.uk/environment-and-conservation/2022/05/fruits-and-vegetables-are-less-nutritious-than-they-used-to-be

    „Prof Davis and his colleagues think that this is due to the spread of agricultural practices designed to improve traits such as size, growth rate, pest resistance, etc, anything other than nutrition.”

    00
    • articolul, pe fond, este corect – dacă nu greșesc până și Dietary Guidelines for Americans vorbește despre asta – însă este „misleading” fiindcă dacă cineva în 2022 nu reușește să-și organizeze o dietă adecvată, cu toate problemele ce decurg de aici, asta nu-i din cauză că murele din supermarket nu au atâta vitamina K cât spune wikipedia.

      eu unul găsesc grozav de stupid ca un adult să nu fie atent ce și cât mănâncă. lăsând transsubstanțierea deoparte, ceea ce mănânci astăzi este exact ceea ce vei fi în următoarele 24-48 de ore.

      00
    • Nici nevoile nutriționale ale omului de azi nu sunt la fel ca cele ale omului de acum 50 de ani, dat fiind că ne petrecem 90% din viața în pat, pe canapea, pe scaunul de birou sau cel de mașină versus în vârful căpiței de fân sau mulgând vacile la 5 dimineața.

      00
    • @Ana. ca toate poveștile oamenilor, și asta cu nutriția este grozav de ambiguă. la omul modern, una din problemele enorme este aceea că sistemul nervos central are nevoie de un flux de carbohidrați (zahăr, ce mai…) pe care restul organismului nu îl poate susține.

      un om cu activitate socială intensă (ce-o fi însemnând și aia) își utlizează 99% din creier, interacțiunea cu ceilalți fiind cea mai solicitantă operațiune aritmetică imaginabilă, și organismul încearcă să se adapteze din mers să funcționeze într-un regim pentru care evoluția nu l-a pregătit.

      00
    • @Joker, e posibil să fie ceva adevărat în ce zici.
      Am avut un an extrem de greu (și încă nu s-a terminat), în zilele în care aveam treabă cu oamenii (de la dificili la „vreau să-mi scot venele cu supa de găurit hârtie”) pe la mijlocul zilei simțeam nevoia de ceva dulce.
      Erau săptămâni în care vinerea mă opream direct în cofetărie.
      Dar de vreo 2 săptămâni, dacă la mijlocul zilei nu bag ceva dulce și un suc cu cofeină în cele două zile speciale ale săptămânii, nu mai sunt om.

      00
    • @AB ești doar dependentă.

      00
    • @AB. hai să-ți spun cum cred eu că stau lucrurile: energia pe care o are un om pentru a-și gestiona problemele de zi cu zi este limitată; poți să ai o perioadă stresantă (și întâlniri frecvente cu oameni dificili înseamnă exact asta) prin care să treci fără cine știe ce disconfort, condiția fiind ca toate celelalte compartimente ale vieții tale să fie în relativă ordine;

      problemele apar atunci când o asemenea perioadă se suprapune peste alte evoluții care îți reclamă atenția (dificultăți financiare, tulburări fiziologice, probleme în relație, etc.) și energia internă devine insuficientă pentru a te ocupa de toate în același timp; de regulă, ăsta este contextul în care oamenii fie fac trăsnăi (alegeri aiurea), fie dau de bucluc altcumva.

      nu aș lega răspunsul la stres de cofetării sau batoane de Bounty; dacă îți plac, aia e, foarte bine că le ai la îndemână.

      00
  5. „Pentru a evoca acest sentiment (și pentru că ne-am săturat cu toții de legumele fără gust din magazine)”

    exista si piete agroalimentare in continuare.

    00
    • In piete se vand legume cu si mai multe pesticide. Intra pe orice grup de agricultori si pomicultori din romania sa vezi cum se recomanda sa pui concentratii duble din substante, ca merg mai bine.
      Si cum se lauda lumea ca a mai facut rost sau ca mai au stocuri de substante interzise acum cativa ani ca sunt cancerigene.
      De cate ori se interzice ceva reactia e ca UE vrea sa distruga agricultorii, nu ca au folosit ei zeci de ani ceva toxic.

      00
    • Big, toate produsele da? pe grupurile alea sunt toti agricultorii din Romania si absolut toti folosesc aceasta metoda. Am inteles bine?

      00
    • Dan, cand se face un sondaj se intreaba toti oamenii, absolut toti? Sau se intreaba cateva sute si pe baza raspunsurilor se fac statistici?

      Grupurile alea au si zeci de mii de membri, eu zic ca e reprezentativ esantionul. Si daca zici ceva ca folosesc prea multe chimicale esti injurat si chiar zburat de pe grup. Schemele de tratament, care includ si 10-15 stropiri pe an sunt cele mai discutate subiecte. Si 90% din resturile posturilor sunt de genul: „plantele mele arata asa, am stropit cu asta si asta, cu ce sa le mai dau sa le salvez?
      Intra putin pe fb si convinge-te, sau cauta pe google schema de tratamente la mar sau la capsuni. O sa ai un soc.

      00
    • Hai ca unul din comentarii a cazut in putul scriptului lui zoso, asa ca pe scurt: cand se fac sondaje se intreaba absolut toti oamenii, sau sunt suficienti un esalon de cateva mii? Grupurile astea au mii si zeci de mii de membri, suficienti cat sa tragi concluzii, cred eu.

      00
    • Daca luam esantioane de pe grupurile de Facebook … merita sa fie luate in balon acele „studii”.

      00
    • Am lucrat o scurtă perioadă la o ferma de vaci în Danemarca care producea lapte ecologic. Pentru a putea fi certificat ca ecologic, nu trebuia să folosească nimic chimic pe suprafețele pe care le cultiva. Când l-am întrebat de faptul că au băgat 80 de ani chimicale în pământ în continuu și acum de 3 ani produce ecologic a început să râdă. Iar culturile erau super curate în condițiile în care nu folosea erbicide și alte chimicale 😅😅

      00
  6. Mie îmi dădea bunica salată de roșii cu ardei și castraveți, și ceapă verde, uneori și usturoi, dar brânza era lângă, tăiată pe un fund de lemn. Și în general salata aia era pe lângă o mâncare ale cărei ingrediente văzuseră focul.

    Ca chestie mie mi-e dor de mânătărcile făcute tocăniță cu niște ceapă. Mai găsea tataie 1-2 în pădure, mamaie toca o ceapă, toca ciupercile și în maxim juma de oră aveam tocăniță. Întotdeauna era prea puțină. Champinioanele n-au același gust.

    00
    • <3 <3 <3 mânătărci. N-aș fi crezut niciodată că această denumire e folosită oriunde altundeva decât în Moldova. La o căutare găsesc originile acestui cuvânt ca fiind bulgărești, oare cum a ajuns așa de-n nord? :)

      00
    • @Ana
      Tot așa e dilema cu ”borcanul”. Românii spun că-i de origine bulgărească, ei fiind mai mult cu grădina, ei zic că-i românesc, noi fiind pe aici cu agricultura mult dinaintea lor…

      00
    • pitesti – tot manatarci

      00
    • În cazul meu nu era în nord, doar în județul Argeș, mai pe la munte. :)

      00
    • Funghi porcini, te rog.

      00
    • Și fragi. :)
      N-am mai ajuns la bunici sau la munte în sezonul potrivit pt fragi sau n-am mai găsit ca lumea de la sfârșitul adolescenței.
      Am mai luat din piață, dar chiar și proaspeți fiind, mi se pare că tasarea la care sunt supuși fiind depozitați în diverse recipiente le schimbă gustul.

      Poate e doar „gustul ăla al copilăriei”, dar nimic pe lume nu se compară cu un pumn de fragi abia culeși (sau culese :) ) și aruncați în gură. Raiul într-o îmbucătură.

      00
  7. Am cautat la termeni si conditii, dar nu am retinut cat costa livrarea la Freshful si care e suma minima a comenzii pentru livrare gratis daca am cont Genius (si daca se poate livrare gratis, bineinteles).
    Dau funda :) Thx

    00
    • 200 cu genius și în anumite intervale de oră (tre sa scrie genius in dreptul intervalului orar)

      In rest e ok, eu chiar sunt mulțumit de el, de multe ori găsești mai ieftin că în magazine sau pe alte site-uri.

      00
    • Daca esti genius ai comanda gratis pentru comenzi de peste 200 lei in anumite ore de livrare. Altfel, livrarea e 14,99 — era 9.99 acum cateva saptamani dar inflatie, razboi etc 😀

      La prima comanda ai reducere de 50 ron si, cel putin inainte de inflatie/razboi/criza/etc mai aveau campanii interesante care faceau destul de convenabile comenzile. Dar nah, ii mai faci si nevestei un cont trial de emag genius si mai ai reducere inca 50 ron la alta comanda.

      00
    • 14.99 lei este livrarea

      Gratis pentru clienti Freshful Genius la Comenzi de minimum 200 de lei – in intervalele eligibile – 9.99 lei in restul intervalelor

  8. Mamaaaa…. Baleni Sarbi… Acel Lunguletu al „solariilor” ;))

    Mr. Burns approves!!!

    00
  9. Îți face o salată cu roșii, castraveți, brânză și ceapă

    Și oțet.

    00
  10. @Vali, salata de rosii te-a marcat pentru tot restul vietii

    00
  11. Îmi vine să-i trimit la origini pe toți nostalgicii ăștia care își aduc aminte de bucatele bunicii de parcă era nu știu ce magie în procesul de producție. Oare chiar nu mai știe nimeni să se îngrijească de 200 mp de grădină în care să cultive câteva legume esențiale? Dar un coteț în care să țineți câteva păsări ouătoare și de carne, vă pute cumva? Ceva borcane cu murături, vinete și ardei copți, zacuscă ori tocană de legume nu mai știți să faceți? Sunteți cumva morți fără Glovo?

    00
    • Da, boss, nu toti am copilarit la tara, unii dintre noi sunt oraseni de a 4-a generatie si habar n-avem sa dam cu sapa. Totusi, reusim sa traim cumva, e un mister.

      00
    • Cum bagi tu toate astea in balcon boss?

      00
    • #Big, eu nu la cei care locuiesc în apartamente m-am referit, zic de aia care locuiesc la casă și au ales să aibă doar gazon și tuia. Nici măcar de ceva zmeură ori câțiva pomi fructiferi nu se mai îngrijesc.

      00
    • „Dar un coteț în care să țineți câteva păsări ouătoare și de carne, vă pute cumva?” – cam pute!

      In plus trebuie sa ai spatiu suficient. Esti in Domnesti, casa cu 450 mp teren, (casa ocupa 120, masina inca 10, alei, ceva gratar, unde pui gradina de 200 mp si cotetul cu 10 gaini si un cocos?) Vecinii or sa strambe din nas daca nu mai mult ca put gainile alea, vrei sa cresti rosiile si castravetii organic si vine un gandac care „rade” jumate’ din plante.

      Daca chiar ai spatiu, timp, chef/placere sa ingrijesti o gradina e OK. Daca nu, (si Youtube nu-i un manual bun) mai bine cumpar din magazin.

      00
    • pai ce plm atata turism. Stai in casa si ingrijeste gainile

      Agricultura merge. Pentru 2 oameni 100mp ajung. Pe asta merge sa il sustii, ca exista tot felul de jucarele. Stropitor legat la internet. Stropitor automat. D-astea.
      Dar…animale? Lol

      00
    • @gicu: Eu mi-am lasat langa gard pe toata lungimea lui un spatiu de vreo 80-90cm unde am vreo 12 plante de rosii, vreo 6 de castraveti, ceva menta, cimbrisor si peste tot creste spanac.

      La fel, in jurul gazonului am luat cam 50cm si am pus zmeura si mure, care sunt udate de aspersoare cand uda gazonul. Ieri de exemplu am cules 2.7kg de mure (pe cantar), ca nu au mancat copiii de vreo doua zile niciuna. Si nu se prea vede de unde am cules, e plin de fructe.

      Poti pune doar legume pe care sa le uzi o data pe zi sau la doua zile, sau daca esti smecher iti poti face sistem de irigatie prin picurare si nu ai treaba. Este folie de-aia neagra pe care o pui pe pamant si faci gauri unde ies plantele, daca n-ai chef de buruieni.

      Iti mananca din zi putin sa ai grija de ele, dar maxim 30 de minute.

      00
    • @big – porcu nu se tine in balcon. il tii in cada, nimic nu stii.

      00
    • Macar sa cumparam de la cei care produc in gradini mici, in continuare, poate se face un sistem de colectare, unii fac altii cumpara, initiativa emag este super, de undeva trebuie sa incepem.
      Nu trebuie sa ne mutam toti la tara, sa facem toti curti, dar sunt oameni carora le place si ii putem sustine si avem si noi produse bune. Daca mai este si fiscalizat cu platforma asta este castig peste tot.

      00
  12. „Ai 6 ani. Ești la bunică-ta în curte după ce ai alergat toată ziua după găini” …..peste 30 de ani o sa te plangi ca bucurestiul iti pute si ca e plin de tarani.

    00
  13. Salatica asta de rosii e cu otet sau fara?

    00
  14. Legume fără pesticide găsești doar în filme. Fie că folosești rețetele bunicii (macerat de urzică, soluție cu lapte, ceai de ceapă și ardei iute, bicarbonat de sodiu, margaretă sălbatică, etc), fie folosești soluții chimice, tot pesticide se numesc. Chiar și producătorii ce primesc certificarea BIO folosesc pesticide și acelea catalogate ca fiind BIO.

    00
    • Eu am pus doar bălegar, cum zici tu, în pământ și apoi doar compost. Nu am dat cu absolut nimic altceva. Dacă îmi dai o adresă îți trimit niste roșii să îmi spui cum ți se par. 🙂

      00
  15. bah baiatule, acum o luna am luat niste rosii gustoase din piata, o nebunie, mi-am facut o salata d-aia de care zici tu, la final am luat castronul si am baut zeama. ora 20. ora 1 noaptea m-am trezit brusc si am tot vomitat cu jet pana dimineata la 5-6. 2 zile am fost neom si abia dupa o sapt stomacul meu a reinceput sa primeasca mancare in ritmul obisnuit si fara sa mai fac cate o indigestie. acum eu suspectez rosiile alea ca altceva n-am mancat, bah da ce rahat au avut pe ele nene?! de atunci nu mai pot sa pun gura pe rosii si mi-am jurat ca din piata nu mai iau.
    o am pe soacramea in olt careia cam de o luna maxim i s-au facut rosiile in solar si pt ca chiar nu le-a stropit cu nimic, au luat nu stiu ce boala, cica e o boala care anul asta a lovit in plin peste tot. vecinul ei, are solar mai mare, are rosii cam de 2 luni dar ar si 2 godine in solar si le si stropeste cu nu stiu ce, teoretic mai natural.
    acum nu zic de astia de la freshful dar au un certificat de conformitate/garantie ceva? cam cum iti da la cofetarie cand iei tort pt o petrecere…. ca eu daca mai trec prin ce-am trecut in noaptea aia nu ma vad bine…..

    00
  16. NOU
    #73

    Cele mai bune legume, cele mai bune telefoane.

    00
  17. 12 lei/kg de rosii. Super! Nu o sa mai merg in piata sa iau cu 7 lei kg. O sa comand de la emag. NOOOOT!!!

    00
  18. Plantele nu fac diferența între azotul obținut din natura (compost-balegar) și azotul obținut din îngrășăminte chimice. Pesticidele ajung foarte rar în plantă sau fruct, sunt foliare.
    Erbicide nu se folosesc in legumicultura.

    In schimb, țăranii pe care ii venerați cu toții folosesc stimulatori de creștere ilegali de pe piata bulgară. Mai sigur este un supermarket unde se mai fac niste teste.

    Așa că mai terminați cu prosteala eco.

    00
  19. Asta e doar inceputul, cand va prinde un pic ideea, veti vedea instagram stories cu cristina ich, alexia eram sau dorian popa cum culeg/comanda ei rosii online…..atunci sa vezi hate ca nu tine dorian ladita cu rosii cum trebuie, sau ca alexia nu tine corect dovlecelul.

    00
  20. Pită cu unsoare sau cu clisă friptă, porodici, pipărci, pepini, ceapă şi nişte tălăme dă oaie sau capră. Doamne, cât de mult am mâncat d’aste când am fo’ copil! La desert erau pupuri cu mere d’ale dulci dân fundu’ tileacului. Terminam cu două căni d’apă rece direct dân fântână. Apoi fuga în uliță la bătut minjea până sara când băgam lapte cu pătură spălată sau cu tăiețăi.
    Doamne odihneşte-i pe bunici că faină copilărie mi-or făcut!

    00
  21. Nu @marinel, branza aia din saramura sarata ca dracu nu se poate numi branza. In afara de sare nu mai simti niciun gust. Sunt in lumea asta 23124234 de tipuri de branza net superioare asteia

    00
    • Si toate sunt cascaval.

      00
    • Coane, saramură nu înseamnă s-o faci ocnă. Ci ”măsurată” cu oul. Am făcut brînză de cînd aveam 8 ani. (8, nu 18, că părinții erau plecați la munca pămîntului, doar laptele îl lăsau să-i pun cheag, să-l pun în crintă și apoi la saramură). Și se schimbă de 2-3 ori, n-o lași pe aia contaminată cun zer, că se împute. Știu, ăștia mai tineri nu știu decît de feta…

      00
    • Sunt in lumea asta 23124234 de tipuri de branza net superioare asteia

      iar cand ai pofta de telemea te doare in pula de toate cele 23124234 tipuri

      00
    • @Bruta:

      Sunt in lumea asta 23124234 de tipuri de branza net superioare asteia

      De exemplu feta? Adică tot telemea, dar cu altă pălărie.

      00
    • Feta, ce amintire! :)
      Io în Grecia, acum mulți ani pt prima oară (și singura până acum).
      Printre alte locuri în care am ținut să ajung a fost piața. În Salonic în cazul meu. Haplea rămâne haplea oriunde l-ai duce. :)
      Voiam să iau niște feta de la ea de-acasă.
      Am văzut o tanti cu brânză și am întrebat-o intr-o combinație de engleză, limba gimnastică și o greacă extrem de precară furnizată de ghidul de conversație română- greacă de feta.
      Tanti se descurca mai bine în engleză decât mine în greacă și mi-a arătat o putină cu o brânză care era absolut și complet identică cu telemeaua noastră. Mi-a oferit să și gust. Cam tot p-acolo.
      Nu vă puteți închipui amestecul de gânduri și sentimente care m-au copleșit. :) nici eu n-aș putea să le denumesc.
      Probabil spre stupoarea ei, am luat o brânză care semăna cu ceea ce se vindea atunci la noi sub denumirea de feta. Foarte bună.

      Tot atunci am luat de la un tataie care stătea intr-un colț cu o găleată în față, cum stau mămăicile noastre cu șorțul cu pătrunjel, un kil de smochine cu 2 euro. Numa’ ghidul de conversație și limba gimnastică m-au salvat, că tataie nu le avea cu engleza. Cele mai bune smochine mâncate vreodată.

      00
  22. @Big cascavalul nu e o branza ci o slanina

    00
  23. Unii așa mai văd legume adevărate, prin comandă, când le aduce curierul…

    00
  24. @marinele coane terminati frate cu nationalismele astea de 1 ban cum ca branza aia mizera si vanduta de ciobanii de la Sibiu e scama din buric. Ma doare fix in.. ca o faci cu oul sau cu boul ca tot mizera iese. E un produs mediocru fata de restul produselor de pe fata pamantului

    00
    • Unde vezi c-am scris eu de Sibiu? Eu fiind din Dobrogea, unde oile au cea mai puțină lanolină, deci nu au mirosul ”de oaie” așa pregnant ca cele de la munte…

      00
  25. @Deea manca rosii, ardei si alte asemenea dar lui ii place sa fie special cand le enumera

    00
  26. Imi aduc aminte de gustul rosiilor ca poate pentru ca am si in gradina, dar.. totusi 17.99 lei 1.5 kg astea sunt preturi pe care nici in luxemburg nu le vezi.
    Posibil sa fie targetul celor de la freshful, baștani

    00
  27. Poate legumele in cauza nu au parte de pesticide,erbicide si alte dracii, dar in schimb tot sunt pline de chimicale de la apa cu care sunt udate.Mi-am facut eu analiza la apa din fantana din curte si mi-au gasit de exemplu nitriti de 16 ori mai mult decat limita admisibila.Si atunci despre ce legume biofresh vorbim aici?

    00
    • Eu nu cred ca mai exista in RO alimente 100% fara chimicale. Poluarea e peste tot, aer, apa, pamant, pusa de om, etc. Se pot gasi totusi legume si alimente care au gust cat mai aproape de adevar dar mai putin branza aia sarata de la Sibiu :)))

      00
  28. Știți ce nu am mai mâincat eu de zeci de ani? Ulei din semințe de dovleac cu sare, în care înmuiam pâine (eventual pâine prăjită p-e sobă) sau pâine prăjită pe sobă cu untură de gâscă și sare. La fel, când bunica făcea tăiței de casă, tăia câteva felii din foaia din care făcea tăiței și o punea pe sobă.
    Poate nu erau mare lucru, dar îmi amintesc cu plăcere de acestea.

    00
    • Iti recomand imprejurimile Graz-ului (Austria). Acolo se gateste numai pe baza de ulei de dovleac. Exista o solidaritate locala, o gramada de localnici produc astfel de ulei, consumatorii nici nu vor sa auda de alta sursa. Kernol sau ceva de genul asta ii zice, n-am puncte d-alea de pus deasupra la o.

      00
    • Kernöl. Cu plăcere.

      00
    • N-am mâncat niciodată. Nu era prin zonele în care am copilărit eu.

      Am vaga senzație că am văzut pe undeva in ultima vreme, pe la plafar, sau ceva supermarket obișnuit (lidl, profi, kaufland, astea le frecventez în ultima vreme), dar nu garantez că am văzut.
      Am mai citit despre el și e posibil să fi făcut o conexiune greșită și sa fi văzut doar un alt ulei, altceva decât clasicele floare/măsline și poate rapiță (d-ăsta sigur am văzut la lidl).

      00
  29. Acum vreo 2 ani…”plantat” niste rosii cherry in gradina. Plantat insemnand aruncatul semintelor pe pamant…ca la gazon, fara nici un chef. Semintele cele mai ieftine din magazin. Au crescut ca graul…unele langa altele, aratau ca un hatis de buruieni. S-au catarat unele pe altele…unele au murit, altele nu. Udate mai mult de la ploaie. „Din motive personale” pur si simplu anul ala nu s-a ocupat nimeni de ele nici o secunda. Arata absolut groaznic locul ala din gradina.
    La final am avut doua borcane mari de 10l pline cu rosii cherry absolut delicioase. Mult mai bune decat ce am gasit in oras/piata, uneori am incercat si la 60lei/kg.
    Deci conteaza mult cu ce le tratezi, mai mult decat sa ai seminte de nu stiu care soi…dar daca le umpli cu pesticide s-ar putea sa aiba gust mai nasol decat o ieftineala netratata.

    00
  30. Sunt absolut sigur că toate sunt naturale, proaspete, crescute #decât după rețete secrete dacice de către extrem de cinstiții „producători” români care se gândesc numai la tine și la sănătatea ta :)

    O să testez. Însă estimez încă de pe acum că tot la produsele străine mă întorc. Vorba aia, românii nu știu nimic nici măcar despre banalul castravete murat, au maghiarii și polonezii niște castraveți de-i mănânci cu pâine :)

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.

Pun clipuri pe Youtube

Top articole

7 zile