Fotografie: easy access + always ready!

Acum vreo 4 ani mi-am luat un toc pentru aparatul foto. Nu prea ştiam eu la ce e bun, dar de-a lungul anilor s-a dovedit a fi foarte folositor. Acum un an mi-am cumpărat un rucsac Samsonite (care nu e la ei pe site, o fi modelul de acum 5 ani, adus ca nou în ţări de mâna a 3a) care are acelaşi avantaj ca şi tocul. Nu e nevoie să fie închise.

Nu ştiu voi, dar eu nu îmi închid niciodată aparatul foto. E pus să intre în sleep mode la 30 secunde, îi ţin mereu ecranul stins şi îl arunc în toc. Tocul are un arici, nu are cum să cadă de acolo dacă îl ţin/folosesc normal. La fel, când îl arunci în rucsac, acesta are o bretea în partea de sus care nu lasă să cadă din el chestii mari, gen laptop sau aparat foto (mă rog, dacă îl întorc cu fundul in jos şi îl scutur, vor cădea).

Şi toate astea pentru că cele mai mişto fotografii pe care le fac sunt instantanee. Nu am răbdare să fac compoziţie. Nu am timpul necesar să opresc maşina de fiecare dată când văd ceva de pozat şi să setez două minute la aparat.

img_2231 img_2230img_8119

L-am luat o dată pe Siropel în maşină şi îi zic să pregătească aparatul să facă o poză la o chestie de pe marginea drumului. Până a tras fermoarul la geanta foto, a pus obiectivul, a scos capacul, a dat drumul la aparat şi era gata…eram la 2 km de locul cu pricina. Doru are două DSLRuri, pe fiecare cu alt obiectiv, pentru a fi mai eficient, că pasărea nu stă pe loc să o pozeze.

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

7 comentarii

 1. iti incape cu tot cu grip?

  00
 2. ja, ceva de genul asta am si eu. Il tin ori pe lateralul rucsacului (trec o chinga laterala a rucsacului prin gaura de curea a gentii, ori pe ham in fata la alpinism. La catzarat nu iau DLSR-ul :).

  Ce n-are geanta asta a ta sunt doua cheite la fermoar. In general (mai putin in caz de viscol/ploaie) tin inchis lateralele cu cele doua cheite si bucata de fermoare de-a latul gentii o tin deschisa. In felul asta pot sa „zmulg” aparatul de acolo din maxim doua miscari (sau una mai dibace daca am nervii calmi).

  P.S. De ce tii aparatul in „sleep” ? DSLR-ul se inchide/deschide instantaneu.

  00
 3. @Jan: Este o diferenta mica intre un DSLR in sleep si unul OFF. cel in sleep se activeaza si e gata sa traga un cadru la cea mai mica atingere a declansatorului. La unul in off mai ai de insurubat butoane pana atunci.

  @Zoso: DSLR nu il tin in rucsac decat cand calatoresc, si am de carat toate acareturile. Deobicei stiu cu ce lentila urmeaza sa trag (in functie la ce am iesit sa pozez) si il tin undeva la indemana. Nu ma ingrijoreaza ca il lovesc sau murdaresc, pentru ca il tin in prezervativul de silicon, si in plus 7D are una dintre cele mai solide constructii dintre midlevel DSLR.

  00
 4. desi e putin moldovean la origini, Siropel e ardelean hardcore. cam la ce te asteptai?

  00

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.

Pun clipuri pe Youtube

Top articole

7 zile