A fost șefa în control și toată lumea e fericită

Doamna Musetta a fost la “șef sub acoperire” și toți angajații sunt foarte fericiți și nimeni nu muncește pentru bani, muncește de drag.

Cristina Bâtlan a intrat în fabrică și a lucrat cot la cot cu oamenii, astfel a văzut cu exactitate care este procesul de producție a produselor sale. „Nu m-a bârfit nimeni. Îi iubeam oricum. Oamenii noștri sunt extraordinari, nu muncesc doar pentru bani. Ca să fii fericit ai nevoie de mai multe lucruri, și stând cu ei mi-am dat seama că vin acolo și fac totul cu mare drag”, a mai spus Cristina Bâtlan.

Nu știu cât de aerian să fii să crezi sau să spui pe gură asta. Mă rog, poate ticălos, că te bucuri că îți faci branding la business. Știți ce fericiți sunt angajații mei? Mi-au spus-o chiar ei, când erau camere pe mine și prin jur, și ei nu le-au observat, de aia se bucurau continuu că au onoarea să lucreze la mine, nici bani nu voiau unii.

OK, OK, știu, unora dintre voi le place să muncească, ar face-o și pe gratis, dar nu toți suntem maseori de modele sau testeri de jocuri.

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

46 comentarii

  1. nici bani nu voiau unii.

    De fapt unii aceia s-au oferit să vină cu bani de acasă, numai să meargă bine treaba. Pe gratis muncesc deja de mult.

    Comentariu apreciat.2083
  2. În poza din articol, unde e originalul și unde e deghizarea – stanga sau dreapta? Ca vad aceiași persoana în ambele poze.

    Comentariu apreciat.362
  3. AM asa o impresie ca duduia de la sumette abia acum isi cunoaste angajatii? Sau invers, nah:))

    Comentariu apreciat.362
  4. Asta cu tester de jocuri care au job fain e mai mult un mit, din pacate. Sigur, pentru un gamer pasionat poate ajunge sa fie un job bun, dar pana ajungi acolo te lovesti de cele mai anoste si mai enervante jocuri, trebuie sa testezi toate rahaturile scrise de , culegi morcovi in jocuri pentru copii cu sunete repetitive si foarte enervante, testezi un nivel de 1000 de ori pana iti dispare tot cheful de viata, samd.

    Comentariu apreciat.1216
    • Ca fost game tester in tinerete la companie mare, da, pare un job misto initial daca esti pasionat de gaming. Pe urma te lovesti de munca repetitiva, mediu de lucru toxic si ore suplimentare cacalau,
      Dupa 7 ani am zis ca nu mai lucrez niciodata in industria de gaming.

      Comentariu apreciat.1014
    • 9 ani de game development ca programator. Provocari interesante? Cum sa nu. Job fain? Eh… game development este printre cele mai prost platite sectoare din IT. Am plecat la corporatie si am primit instant + 46% la salariu.

      Comentariu apreciat.655
  5. Daca seful vrea pareri sincere ajunge sa adune angajatii, sa plece din zona si sa ascunda un microfon sub masa. Orice altceva e laba in cerc si ipocrizie maxima. E noaptea mintii, platesti niste oameni sa munceasca ca sa faci tu bani cat mai multi dar vai, stii cu cat drag trag aia sa te imbogateasca? Fericirea la locul de munca e un business adiacent jobului principal, ca nu te tine nimeni daca esti mereu ciufut, nemultumit si spui cinstit ca te doare undeva de toti, esti acolo pt bani si ai pleca din marea familie in secunda doi daca iti ofera alt angajator un salariu mult mai bun.

    Comentariu apreciat.1043
  6. Tanti asta e FONDATORUL acestui business si acum a aflat „cu exactitate care este procesul de producție a produselor sale”?

    Si ea nu e doar e un investitor. Sau doar unul din inspe asociati. Ea a inceput business-ul din nimic si acum a aflat care e procesul?

    Apropo de business de succes: ce s-a intamplat cu minciuna de mai jos intre timp? Unde e milionul ala de eur? S-a investit sau doar s-a facut PR, s-a mintit cu succes si s-a mers mai departe?

    „Miercuri seară, 9 februarie, a început un nou sezon al emisiunii „Imperiul leilor”, iar surpriza a fost prezenţa Andreei Marin ca „ajutor” al unei concurente care şi-a descris o idee futuristă de business. Bijuteriile inovatoare cu stocare inteligentă le-au atras atenţia investitorilor, aşa că “leii” Wargha Enayati, Cristina Bâtlan şi Sebastian Dobrincu s-au lăsat convinşi şi i-au oferit Nadiei Vişan (43 ani) suma de un milion de euro în schimbul unui procent de 35% din afacere.” – sursa: https://click.ro/vedete/vedete-romanesti/andreea-marin-si-povestea-bijuteriilor-cu-410792.html

    Comentariu apreciat.413
    • Oricât de disperat as fi după finantari, sa știu ca un oligofren escroc precum Dobrincu ala ar câștiga și un leu pe spatele meu, mai bine as cerși la semafoare În Gherla decât sa ma asociez cu asa un jeg uman. Asta e escroc dinala de liga mare, crypto țepari si aia cu universități de luat banii după prosti sunt parfum pe lângă jeguri ca dobrincu

      41
  7. Salut zoso – intrebare: unele comentarii nu imi apar deloc? Unele problematice inteleg de ce n-ar aparea:) dar ultimul nu cred ca a continut nimic problematic. Poti sa imi dai un semn, ca sa stiu daca ma mai agit. Ms

    225
  8. „astfel a văzut cu exactitate care este procesul de producție a produselor sale.”

    Ma depaseste aceasta fraza.
    Cum faci design de produs fara sa discuti cu cineva din productie???
    E pentru prima data de cand lucrez in industrie cand aud asa ceva.

    Plus: e numele tau, e brandul tau, e produsul tau.
    Vrei sa vinzi?
    Sau vrei retururi de la clienti la produse cu defecte de fabricatie?

    E articol in Financial Times cum controleaza Apple procesul de productie din lantul logistic.
    Designul si marketingul sunt servicii interne, dar Apple controleaza tot procesul de productie, care este externalizat, cu angajati Apple.

    Comentariu apreciat.343
  9. „nu toți suntem maseori de modele sau testeri de jocuri.” un moment la fel bun ca oricare altul sa intreb, ca ma roade curiozitatea nu de alta : frati comentatori care sunteti de meserie fotografi, modelele alea misto le bagati si in pat sau doar ramaneti cu pozele ? :D

    Comentariu apreciat.4514
  10. Eu nu muncesc doar pentru bani. Adica daca o alta firma imi ofera mai mult nu as pleca daca atmosfera la locul actual de munca e ok, daca sefii nu sunt cretini si te puti intelege cu ei, daca sunt respectat, daca mi se respecta timpul liober si altele asemenea. deci nu doar banii ma intereseaza cand imi aleg un serviciu. Sunt multe alte aspecte importante in afara de bani si banii sunt unul dintre ele nu cel mai important

    Comentariu apreciat.459
    • Depunde ce c

      34
    • Depinde de cati bani ofera. Decat sa ma plafonez intr-un loc caldut, mai bine un pic de rupere pe bani mai multi si invat si lucruri noi.

      155
    • @hash, eu ma duc la munca sa am si timp liber. Viata este scurta iar banii nu sunt prioritatea mea nr1. Eu nu pot sa ma plafonez la munca pt ca sunt inginer de service si la cativa ani apar produse noi care sunt altfel (tehnologia progreseaza).

      205
    • Eu mereu le spun colegilor care cocheteaza cu ideea de a pleca ca trebuie sa considere schimabrile ca pe un trade:
      – Daca gasesti ceva platit cu 10%-20% mai bine dar aici ai loc sa cresti la evaluare, timp liber, colectiv ok-> Nu pleca
      – Daca gasesti ceva cu 10%-20% in plus dar stii ca acea firma te ajuta sa cresti sau poti invata skill-uri care te vor ajuta pe viitor-> Go for it
      – Daca gasesti mai bine platit cu 50% si peste-> Considera ca te incalzeste faptul ca poate la ceilalti muncesti mai mult, poate nu e asa fun…Dar merita->Take it now

      Asa cum zice @Hash: E doar despre bani de la un anumit procent in sus. Pe 50%-100% in plus merita sa iti stresezi neuronul o perioada, poate iti dai seama ca nu e asa rau si erai doar intr-o zona de confort.

      192
    • Baietii care nu munciti pentru bani, la ce salariu ne raportam? Altfel spune-i unuia cu 3k lei (sa nu luam chiar minimu) ca nu e totul despre bani cand vine alta firma si ii da 3600.

      Pe multi, 600 de lei nu v-ar convinge sa va mutati locu de munca, dar pentru persoana respectiva e o crestere de 20%.

      220
    • @Irpx: Cu totii muncim pentru bani, indiferent care e nivelul salarial, daca suntem angajati, patroni etc. Doar ca de la 1000 de euro pe luna, as zice eu, poate fi aplicat ce spuneam in comentariul anterior.

      In exemplul tau, 600 de lei pot fi obtinuti si de la firma actuala. Bineinteles, depinde de piata, pozitie, skill-uri. Dar daca esti cat de cat smart poti face miscari in acceasi firma (pe verticala sau orizontala) si obtii aia 120 de euro. Eu exemplific in range-ul de oameni care au ceva flexibilitate, nu de oamenii pentru care fiecare 100 de lei in plus e critica (aici e alta discutie)

      Mutarile la alte firme pe range de 10-20%, mai ales in situatia descrisa de tine sunt riscante. De ce zic asta? Risti ca pentru aia 600 de lei sa bagi overtime cate 1-2 foarte des, daca nu zilnic, sa ai parte de un mediu toxic, poate sa 20 de minute in plus de „naveta”. Asa se aduna si iti dai seama ca nu merita, mai bine stateai si invatai pentru un salt mai mare. It’s a gamble.

      Bineinteles, ceea ce zic eu nu e un adevar absolut si nu se aplica la toti. Insa am colegi care au facut salturi catre alte companii care nu au meritat si s-au intors rapid inapoi. Am si colegi care s-au dus la alta companie, s-au dezvoltat exceptional iar dupa 2 ani s-au intors la noi pe salariu triplu (alta pozitie). Mai sunt colegi care au plecat si sunt exceptional de bine si nu ar avea sens sa se intoarca.

      42
  11. La Ikea Timisoara e o poveste jelly. :) Dupa ce au construit magazinul pe repede inainte, au angajat manageri si surpriza… au descoperit ca nu vine nimeni ca manipulator. Mani … „pulatorii” din depozit vor castiga 2000 de lei in mana + 500 de lei din bonuri de masa si abonamentul de transport in comun(practic 5 cosuri mai sanatoase de mancare). Cumva se tot amana deschiderea din lipsa de personal. Nici refugiatii nu se inghesuie dar nici Ikea nu ar da un leu in plus. Nu vrea nimeni sa munceasca domne ! :D

    Comentariu apreciat.1413
    • Am uitat sa zic, magazinul e afara din oras.

      Comentariu apreciat.623
    • Fac pariu că salariile oferite sunt mai mici decât plătesc în București că na…doar e provincie, acceptă proștii și salarii de nimic. Se pare că s-au înșelat.

      Comentariu apreciat.360
    • Ti-am dat un „mare” like pt postarea asta…
      e , acum să vină Coloja și alții de pe aici sa ne explice de ce ar prefera niște femei să facă videochat în loc să se ducă pe 2500 lei pe lună (plus abonament la rată domle !) la prestigiosul angajator….sau barbatii să facă ‘combinatii’….hai, ca pe filosofeala, suntem cei mai tari…cam asta e ‘realitatea’ din multe locuri din romanica , dl psiholog…

      Comentariu apreciat.348
  12. Nu stiu de ce simti nevoia sa ilustrezi astfel de articole cu imagini de pe grupurile marxist-leniniste.

    Indecis. Tu ce zici?2948
    • marxist-leniniste ?
      ai invatat despre comunism din surse SUA ?
      FoxNews?

      Indecis. Tu ce zici?2217
    • E contrabalans la ferenghizarea firmelor.

      221
    • Nu, am invatat pe propria piele.

      Indecis. Tu ce zici?1816
    • eu zic că imaginile alea sunt ok. e o fundătură din care eu nu știu cum s-ar putea ieși (comunismul fiind soluția simplă și complet greșită), dar este evident că oamenii nu sunt făcuți pentru munci repetitive; valabil de it, la drept internațional sau cercetare fundamentală. Sapienșii sunt prin natura lor vagabonzi – scavengers; hunters, doar rareori, când sunt forțați de împrejurări.

      Harari o spune foarte bine: revoluția agricolă (care a dus a apariția civilizației așa cum o știm noi; dar presupune sedentarism, anxietate și muncă hard, dull and boring) construiește sisteme din ce în ce mai puternice/flexibile/reziliente și oameni din ce în ce mai nefericiți. el îi zice the greatest miscalculation in human history. așa o fi, nu știu.

      104
    • nu tot ce e anticapitalist e comunist.

      41
  13. cand imi vine cateodata lehamite de jobul de la multifunctionala inchid ochii si imi aduc aminte de vremea cand lucram la srl: eram in acelasi birou cu patronul si ii veneau la cafea prieteni alti patroni. Vreau sa spun ca asa persoane jegoase cu greu gasesti. De eg: unul avea reprezentanta de masini si zicea:” romanii nu au gusturi, domne! Nu vine unul sa cumpere noul Tuareg” in idea in care masina era vreo 45k si el isi platea angajatii intre 80 si 150Euro/pe luna.

    Comentariu apreciat.786
  14. Ba, voi va dați seama ca emisiunea aia e fake, nu? Ca aia e machiata dar toată lumea știe cine e, nu? Nu e ca și cum s-a deghizat și a mers in fabrica cu 3 camere după ea și angajații erau Chill, pt ca e normal sa ai 3 camere după tine, ca angajat nou.
    Asta spune și articolul nostru, branding al afacerii. Întrebam pt ca sunteți fierți pe context. Și ne mai întrebam de ce ne dictau aia comentarii in scoala…

    Comentariu apreciat.469
  15. Am deschis linkul si mi-am dat seama ca gena dominantă „fata de la pagina 5” a Libertății produce in continuare tumori.

    201
  16. Daca va uitati pe site-urile de recrutare, compania doamnei Batlan are acolo non stop anunturi de angare.
    De ce pleaca mereu oamenii din compania aia unde muncesc „cu mare drag” chiar nu pot sa inteleg… :)

    Comentariu apreciat.320
  17. Voi stiti ca acea emisiune este platita de compania care apare acolo, nu?
    La fel articolul din ziar..

    141
  18. se gasesc pe undelucram mai multe, pt cine vrea sa citeasca printre randuri

    80
  19. Poate doamna patroana ar fi bine sa aiba atentia indreptata asupra accesoriilor/gentilor/incaltarilor pe care le produce. Sa nu mai fie pline cu urme de prenadez pe exterior, cusaturi care au ciupit binisor pielea, pantofi nelipiti cum trebuie.
    Daca tot au o politica exotica pentru brandul din dotare, ar fi bine ca rebuturile sa nu fie vandute cu mandrie.

    10

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.