Carrefour lansează „Act for Food, acțiuni concrete pentru ca tu să mănânci mai bine”, program prin care încurajează consumatorii să adopte un stil alimentar sănătos (p)

Într-o perioadă în care siguranța alimentară, originea produsului și relațiile cu sectorul agricol au devenit toate probleme esențiale, Carrefour lansează o serie de inițiative pentru a veni în întâmpinarea noilor provocări alimentare și pentru a satisface noile așteptări ale consumatorilor.

Astfel, Carrefour lansează în România programul „Act for Food, acțiuni concrete pentru ca tu să mănânci mai bine”, care respectă următoarele principii strategice: calitate alimentară (varietate mare a produselor sănătoase și a celor bio), prețuri accesibile (raport corect calitate – preț), omnicanalitate, (disponibilitate a produselor în toate formatele de retail, inclusiv în mediul online) și angajamentul Carrefour pentru dezvoltare durabilă.

Pentru a răspunde acestei provocări majore, Carrefour inițiază patru acțiuni concrete în România:

  • BIO, unde peste 1.000 de produse bio vor fi puse la dispoziția clienților la prețuri accesibile;
  • Filierele Calității, prin care este atent monitorizată calitatea produselor, de la faza de producție sau creștere și până când acestea ajung la raft;
  • Mărci proprii, unde se vor regăsi peste 3.000 de produse marca proprie la cel mai bun raport calitate – preț;
  • Cooperativa Agricolă Carrefour Vărăști, prin care este susținută dezvoltarea producătorilor locali, precum și promisiunea de a oferi consumatorilor legume proaspete, de calitate, 100% românești.

Odată cu lansarea platformei „Act for Food”, și sloganul de brand al companiei evoluează în „Carrefour. Cu toții merităm ce e mai bun”, care ilustrează filosofia noului program de tranziție alimentară.

Detalii despre program se găsesc pe site-ul Carrefour. Clipul de promovare a programului este aici.

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

19 comentarii

  1. Bai dar mi s-a luat de carrefour si intiativele lor de imi vine sa vomit. Sa aiba grija inainte de toate de personal si sa nu isi mai bata joc de angajati. Poti sa iti dau exemple gramada (cunosc pe cineva care lucreaza in carrefour market intr-un oras mic) incepand cu faptul ca trebuie sa care marfa din 40 de grade la 4 sau cu minus fara sa le dea macar o gecuta pe ei, la faptul ca nu li se face instructie privind protectia muncii sau sa ii invete cum sa opereze anumite utilaje(lize, cuptoare) si mai ales ca nu au echipament cand opereaza aceste utilaje (la lize si transpaleti macar niste bocanci intariti in bot daca nu altceva). De salariile minime pe economie nu mai zic… de nesimtirea sefilor cand ii cheama din zile libere pentru inventar fara sa ii plateasca nici macar un leu sa sa compenseze cu alte zile libere.

    Dar da, dau bine comunicatele astea si campaniile prin care ne laudam hipsteresc ca am micsorat preurile la produse bio….restul, sa moara.

    00
  2. Tocmai ce zicea Scishow ceva despre bio food: https://www.youtube.com/watch?v=UnuP4vrLvc4

    Un lucru mi-a ramas in minte de la o emisiune radio pe tema bio: „O gaina nu stie sa faca oua (ne)stresate”

    00
  3. Carrefour de fapt ce vrea , sa puna mana sau pe mai exact sa treaca prin ei un segment care este in crestere de la an la an : Sectorul BIO. Iar cum lumea stie ca de sectorul retail te feresti ca dracu cand vorbesti de lucruri sanatoase… cred ca e la mintea cocosului campania carrefour.

    Mna, ma scuzati dar eu tot de la anumiti tarani o sa cumpar unde stiu ce ,cat si cum se cultiva. Chestii d-alea la sera , crescute la lampa dar cu eticheta bio is satul alaturi de mari retaileri care pozeaza in razboinicii dreptatii.

    00
  4. Imi amintesc cum creștea bunicul cartofi Bio stropind plantele cu cea mai ieftina soluție gasita la târgul unde vindeau rușii tot felul de substanțe dubioase.

    Era o stire pe ProTV cum unii vindeau un suc de mere bio care expira peste 5 ani, o femeie a făcut reclamație si s-a descoperit ca cei care produceau sucul nu aveau nicio notiune despre ce înseamna bio, ei cumpărau merele de la sateni, nu le sortau, toate erau aruncate la grămadă doar ca cineva le-a spus ca astea bio se vând mai scump si au pus si ei eticheta de Suc Bio.

    Daca tot sunt hater, ultima data când a trebuit sa-mi fac radiografie abdominala a fost dupa ce am mancat Pui Rotisat cumpărat de la Carrefour Delfinului din Bucuresti, deși eticheta era valabila la o zi dupa ce am mancat m-am simtit rau, la fel si restul familiei, mers la medic si mi-au spus ca fac alte analize de vreo 200 Ron, mulțumesc Carrefour România. Puiul dupa o zi devenise verde, la inceput am crezut ca este de la usturoi dar mai atent am realizat ca fusese prajit de mai multe ori, probabil pentru a face economie magazinul si sa nu-l arunce. Am facut sesizare la Protectia Consumatorului care mi-au cerut bonul fiscal, mda.

    00
    • Sa nu crezi ca fermierii bio nu dau cu ceva. E imposibil pentru ca iti mananca daunatorii tot. Diferenta e ca la bio nu poti sa dai decat cu substante naturala nu chimice. Gen praf de roca de silicat. Solutii sunt destul si naturale nu trebuie doar solutia chimica. Faza e ca sunt eficiente intr-o proportie mai mica decat cele chimice (deci pierderile mai mari). Oricum daca iti faci un ecosistem (de ex ai un cuib de viespi care tine la distanta o musca daunatoare) poti face si complet fara niciun fel de substanta. Stiu ca erau fermieri de genu asta dar evident ca si pretul crestea progresiv.

      00
    • nu știu cum e cu sucul de mere care expiră peste 5 ani, poate chiar era o problemă, dar dacă fac gem, dulceață, compot acasă (apă, zahar, fruct, eventual suc de lămâie) le sterilizez cum trebuie și le țin în beci rezistă ani de zile, pe probate.
      pt anumite produse un termen de expirare scurt nu e musai garanția că e bio.

      00
  5. Legume proaspete, de calitate, 100% românești din turcia

    00
  6. Cred ca au mai avut campanie cu rosiile romanesti…sincer erau naspa. Ei ziceau ca is de la fermieri..or fi fost, da tot naspa erau la gust, adica exact ca alea turcesti, de carton.

    00
  7. Dar angajati mai au astia de la Carrefour ?
    Am auzit ca pleaca lumea pe capete de la ei….

    00
  8. Bio și prețuri accesibile nu au ce căuta în aceasi frază.

    00
  9. M-am dus in piata la Moghioros si m-am tot uitat pe la tarabe pana s-au repezit sa-mi dea niste rosii faine, romanesti.

    Am intrebat daca niste rosii bune de Turcia nu au, ca nu mai gasesc pe nicaieri.

    Nici ei nu mai stiau ce sa zica. Parca ar fi avut, dar nu reuseau s-o spuna in vorbe :)

    Acum, e jale in cazul unor producatori marunti si curati care vand legume ici colo, printre prietenii nepotilor.

    Aplica si ei tratament, dar citind pe sarite instructiunile de pe etichetele sunstantelor. Unii nu mai vad, altii se ghideaza dupa principiul “pun din ochi” desi le tremura mana si privirea.

    In rest, ce amestec de produse facute ca lumea si mizerii sunt prin targurile traditionale (gen cel de la Academia Militara sau Agronomie)… Unii lungesc produsele prin injectare cu un talent aparte.

    Mancam foarte, foarte prost. Fainoase multe, dulciuri multe, mezeluri de foarte proasta calitate. Toate mai scumpe decat vegetalele, fructele, ouale, carnea gatita (inclusiv organele sunt foarte ieftine pentru ca suntem fraieri si nu prea le cumpram).

    00
  10. Carrefour e singurul magazin in care am stat la coada ca sa imi canteareasca doua tanti niste fructe. Si se uitau ele pe o lista, nu gaseau codul…o dulce nebunie.

    00
  11. E ok, si ei trebuie sa isi faca advertising. Ca diversitate a produselor, Carrefour face treaba cea mai buna, inclusiv la produse alimentare.

    Restul lucrurilor, legate de angajati, cred ca sunt cunoscute de toata lumea, si practicile sunt raspandite la toti retailerii (poate mai putin in cazul Lidl), dar tocmai de aceea e nevoie sa-si revizuiasca politica asta, altfel pt orice campanie in online vor primi mult hate.

    Si treaba cu Cooperativa Agricola mi se pare ca e un program care ar trebui preluat de mai multi retaileri, dar mai ales de mai multi fermieri, si in alte zone din tara. In presa se scria ca sunt 1200 de producatori pe cele 60 de ha ale cooperativei.

    00
  12. Ar putea sa ne spuna carrefour ce inseamna produs „bio”?

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.

Pun clipuri pe Youtube