Flotare logică #81

Teoretic, statul ar trebui să îi apere pe proşti de propria prostie. Un fel de “interzicem Caritas şi TeleEuroBingo pentru că sunt nocive şi oamenii sunt destul de proşti încât să creadă că sunt pe bune, dar lăsăm FNI şi BIR, pentru că sunt businessuri legitime”.

be_stupid

Statul e format din partea legiuitoare şi partea executoare. Problema e că părţile astea sunt alese de aceiaşi proşti care nu se pot apăra singuri de prostia lor. Cum ar veni, eu nu sunt calificat să rezolv fracţii, dar sunt pus să aleg pe cine ar putea rezolva aceste fracţii. Vedeţi o problemă aici? De unde să ştiu eu că rezultatul la care a ajuns omul ales de mine e corect dacă eu abia ştiu cum mă cheamă? Sigur, vorbim de votat, de informare, de democraţie şi, mai ales, de faptul că oamenii puşi de noi să rezolve fracţiile vor să fim din ce în ce mai dobitoci.

Altfel, un tânăr politician are nişte idei inovatoare.

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 3$

17 comentarii

 1. “Teoretic, statul ar trebui să îi apere pe proşti de propria prostie”: fals. Sau Doamne fereste. Nu de alta, dar conceptul statului de “ce trebuie” poate fi extrem de nashpa.

  00
 2. A mai imbatranit tinerelul.

  A gasit si problema: “Nu avem dialog politic” 😛

  00
 3. Un tanar politician nemuritor…

  00
 4. Niciunul dintre noi nu este priceput la toate. Deci putem alege legaţi la ochi atîta timp cît tot legaţi la ochi am putea să-i dăm jos şi să punem alţii în loc. Numai că noi habar nu avem cum se înlătură un primar, un deputat, un parlamentar sau un preşedinte de stat. Trăim cu impresia că odată ce a fost ales trebuie să-şi termine mandatul. Aici e greşeala şi neştiinţa noastră. Eu nu trebui e să ştiu fizică, chimie, matematică, limba romînă, economie & finanţe samd, pentru asta există specialişti care muncesc pe impozitele plătite de mine căcănarul, fotbalistul, profesorul, inginerur, doctorul samd.

  00
 5. “Statul” pentru a putea proteja pe cineva de ceva, trebuie mai intai sa aiba cum si sa vrea…in cazul Romaniei nici nu vrea, nici daca ar vrea nu ar mai avea cum. Suntem vanduti, amanetati si paramanetati…suntem un fel de america…ca si popor, iar ca si stat, nu insemnam nimic…vom plati mult, iar greseala persista de 20 de ani…”forme fara fond”

  00
 6. Mda, sper ca tânărul politician în cauză să crape curând…

  00
 7. degeaba mai crapa acum, e tardiv

  00
 8. In comunism era o adunare nationala (cativa oameni) care hotara cine era viitorul presh. Nu era bine. Acum toti prostii si toate proastele care nu stiu sa faca un acord intre subiect si predicat au drept de vot. Nu e bine nici asa. Pai hotaraste-te mai Zoso. Cum e bine?

  00
 9. gresit. statul are trei parti, nu doar doua cum zici: legislativa, executiva si judecatoreasca.

  00
 10. @zoso depinde ce parere ai asupra institutiei denumite stat. eu unul sunt mai Kantian de felul meu si prefer sa pot sa beau furadan daca am chef, fara ca statul sa ma apere de chestia asta. etnobotanicele, fni si teleeurobingo fac parte din selectia naturala de care avem nevoia disperata pentru a iesi din starea actuala.

  00
 11. Incep sa-i regret pe proletarii de la IMGB cu sloganul lor drag: “Noi muncim, nu gandim!”. Acum chiulim cu spor….

  00
 12. Caritas-ul n-a fost interzis tocmai pentru ca statul (sau mai bine zis reprezentanti de-ai lui) s-au imbogatit scotand bani preferential inainte de termen. Dar din cate inteleg TeleEuroBingo e doar un joc de noroc (cum era RoBingo parca sau ma rog stiu ca a mai existat ceva similar tot intr-o perioada de criza). Cu asta care-i problema, doar pentru ca e promovat de una din Antenele lui Voiculescu?

  00
 13. Fumuri negre se ridică înspre cer în zori
  Și toată suflarea stă adunată-n cete-cete
  De parcă viitorul o să mi-i îmbete.
  Iliescule, atât de mult aș vrea să-mi mori!

  00
 14. zoso,cum adaugi pe blogul tau sectiunea “pe aceeasi tema” care apare sub posturile tale?

  00
 15. Eu as putea sa stau sa-ti explic unde gresesti, asa cum fac si cu amantul tau cu 3 capete. Diferenta dintre tine si el este ca tu nu ai accepta astfel de comentarii.

  00
 16. @P Diddy
  nu stiu sigur daca la mine te-ai referit in comentariul tau,desi banuiesc ca da.
  in primul rand,nu inteleg unde am gresit atat de tare.sunt destul de recent intrata in lumea on-line-ului ,aveam o nelamurire,am pus o intrebare,si asteptam un raspuns.nu cred ca am deranjat pe nimeni prin comentariul meu…
  in al doilea rand,decat sa bati campii despre “amantul meu cu trei capete” mai bine mi-ai fi raspuns la intrebare,m-ai fi ajutat in vreun fel,sau pur si simplu m-ai fi lasat in pace si toti am fi fost fericiti si mutumiti.

  00

Susținere

Susține acest blog cumpărând de pe eMAG prin acest link, de la PCGarage prin acest link sau de la Finestore.