Flotare logică #62

Ce credeți că preferă românii când aleg un sejur cu o agenție de turism, costuri mai mici și angajați la negru sau costuri mai măricele și angajați legal și competenți?

Informație ajutătoare: blogul lui Răzvan Pascu, omul care face face turism deși nu îi place să viziteze orașe istorice și se luptă mereu cu limba română, are 43.000 likeuri pe fb.

 

delfini

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

25 comentarii

  1. Costuri cât mai mici, desigur. Eventual cu cupoane de la Groupon.

    Altă informaţie ajutătoare: să le spună cineva retarzilor de la Realitatea că firmele de turism, alea care oferă pachete, nu deţin autocare proprii. De parcul auto se ocupă firme specializate în transport, iar într-un autocar pot fi turişti de la 10 agenţii diferite.

    00
  2. Ultima chestie la care as apela ca sa-mi aleg o destinatie turistica e un blog. So…

    00
  3. RISTI sa zbori in prapastie?

    00
  4. Mare parte din români preferă orice e ieftin, indiferent de condiții și fără să citească termenii și condițiile; apoi exclamă mirat fie că a fost nashpa sau, ca să nu pice el rău, că a fost super și ce norocoși au fost ei cu oferta lor.

    De regulă îmi rezerv singur și direct avion/cazare/mașină dar la ultima excursie, acum 3 săptămâni am constatat ca biletele de avion le-am scos mult mai ieftin prin agenție decât găseam eu online. Dar am apelat la o agenție bună, cu tarife și servicii peste medie, agenție cu care mă ajut de peste 5 ani.

    00
  5. „Ce credeți că preferă românii când aleg un sejur cu o agenție de turism? Costuri mai mici și angajați la negru sau costuri mai măricele și angajați legal și competenți? ”

    FTFY

    00
  6. NOU
    #6

    Nu are nici o treaba agentia de turism, ii intereseaza doar pretul.
    „Vai draga, plec in Grecia, am prins oferta cu 99 euro drum, cazare si masa”
    „99 pe zi?”
    „Nu draga, o saptamana costa 99 euro”
    „…”
    La intoarcere, vai ce naspa a fost, am mancat doar salate, am dormit pe pat metalic si ne au dus cu un autocar din 1966 toamna.

    De altfel, nu poti face diferenta intre o agentie buna si una ieftina decat daca le „folosesti” de 2-3 ori pe fiecare, pentru a-ti face o idee.

    00
  7. Preferintele romanilor sunt cam asa:

    1. costuri
    2. servicii
    3. reputatie

    00
  8. Eu nu inteleg de ce agentie….lastminute.com sau booking.com isi fac treaba de minune..

    00
  9. Sincer, mie mi se rupe ce agentie aleg ei. Atat isi permit, atat cumpara. Doar nu vrei sa faca credit la Provident pentru asta! Problema mea e alta: de ce plm nu isi fac asigurare de calatorie si trebuie cheltuiti _bani publici_ ca sa ii transporte acasa? O asigurare d’asta e 20-50 RON si ii scuteste de o gramada de belele … dar stai … e ca la CASCO … imi iau bemveu dar n-am bani de asigurare. ;-)

    00
  10. poate cineva sa dea un nume de agentie renumita din Romania cu servicii impecabile?

    00
  11. Iar aud de BOUL asta?

    00
  12. Sa inteleg ca tot mortu’-i vinovat?

    Tu, cand mergi la o agentie, stai sa le studiezi alora situatia financiara, eventual sa iei datele de la ITM sa stii cine cum e angajat? Sau te bucuri de un pret OK? Io cel putin nu-s rockefeller sa-mi permit vacante de zeci de mii de euro, asa ca, da, pretul este important.

  13. Un nou @Pascu in varianta feminina rasare :
    citeste comentariile , priceless :)
    Ea e mare pasionata de turism, emite judecati dar nu deschide un google inainte sa scrie prostii .

    00
  14. @miticosul: au murit 19 oameni din vina cuiva, vrei sa le lase cadavrele acolo? Exagerezi cu grija ta pentru banii publici!

    00
  15. Alex: pt. ca nu toata lumea lucreaza cu booking.com si/sau lastminute.com din cauza politicilor lor.

    Booking.com de exemplu are un comision de 15% din rezervare, în condițiile în care tu, ca hotel, faci toată treaba de chinez (introduci disponibilitățile, preiei și introduci rezervările venite prin sistemul lor, după care trebuie să le faci tot tu plata lor). După care te întrebi – de ce naiba ia booking.com 15%, când o agenție de turism se ocupă cu totul de client și ție doar ți-l pasează după ce îți plătesc, pt. același comision…

    …în condițiile în care o agenție

  16. miticosul: Nu e ca la CASCO și BMW. Asiguratorii refuză să facă CASCO la mașini gen BMW mai vechi de 5 ani ^^

  17. Znuff, vorbeam din perspectiva unei persoane care vrea sa mearga in vacanta undeva nu din perspectiva unui hotel sau b&b :|

    00
  18. @catalin – a cui e vina, ala sa plateasca. da, vreau sa lase cadavrele acolo, nu vreau sa platesc eu pentru lenea lor si lipsa lor de grija pentru ziua de maine. Eu nu am plecat o data (exceptie, la Ruse ;-) ) din tara fara sa imi fac asigurare de calatorie. Se poate face online si vine acasa prin posta, sunt mai mult decat convins ca o poate face si agentia … dar … de ce plm sa mai dau inca 50 RON in plus … ce poate sa se intample? Ai idee cat costa o repartriede a unui cadavru? Ai idee cat costa un culoar de zbor fara rezervare? Ai idee cat costa interventiile medicale in strainatate (dada, si alea trebuie platite … nu-s moca)?

    @Znuff – aproape ca la casco, poftim. si acolo asiguratorii nu acopera bolile cronice si eventual sporturile (de exemplu, ski-ul e un sport si trebuie asigurare extinsa pentru asta ;-) ).

    00
  19. @Znuff – daca te referi ca pentru persoanele in varsta nu se fac asigurari de calatorie, gresesti. am calatorit impreuna cu persoane de 60/70+ ani, cu asigurare de calatorie. E drept ca daca sufereau vreo complicatie din cauza unei boli deja existente/cronice (gen diabet/inima/etc) sunt ceva probleme cu decontarea cheltuielilor. Si poate sunt mai scumpe oleaca – pentru ca e riscul mai mare. Atat.

    00
  20. Fara agentie. Cumparat bilete de avion prin Tarom si cazare prin Booking.

    00
  21. De unde vrei sa stiu eu daca angajatii lucreaza la negru au ba? Este normal sa tii cont de pret dar asteptarile trebuiesc corelate in consecinta. Pe mine personal ma intereseaza mai putin conditiile de la hotel (cata vreme este curat si sigur), importanta este posibilitatea de a vedea un oras nou. In definitiv nu te duci in vacanta ca sa stai in hotel, desi admit faptul ca situatia este putin diferita pentru cei care calatoresc cu neveste si copii…

    00
  22. Vali a pus o intrebare si multi au sarit sa comenteze ca booking si lastminute sunt crema. Pentru sejururile de vara, in regim de all inclusive (preferate de romani), booking sau lastminute nu vor avea cum sa fie sub tarifele agentiei decat intamplator.

    @Vali
    Acum ceva vreme (maxim o luna) am citit o statistica conform careia turismul este pe ultimul loc ca nivel de salarizare, ceea ce spune multe. Si cunosc situatii in care persoane cu 8-10 ani experienta (si pregatire in domeniu) lucreaza pe 1200-1500 lei / 10 ore pe zi.

    00
  23. @znuff cumva lucrezi în turism de știi atâtea despre Booking.com? Și mai am o întrebare – așa, de control – lucrezi în agenție? Că eu una știu că orice hotelier aș întreba, mi-ar răspunde că preferă Booking, care înseamnă plata cash la recepție, decât agenție care înseamnă plata cu OP la x zile (unde x egal cu 7, 14, 30 sau 45 de zile)

    00
  24. booking.com FTW!

    00
  25. miticosul: ma refeream la faptul ca nu e o comparație bună, nu că nu se face asigurarea la persoanele în vârstă.

    idaho: da, lucrez în turism anul acesta, întâmplător, dar nu în agenție. Într-adevăr se face plata cash (de fapt, cu cardul, ca peste 50% din turiștii mei nu plătesc cash) la recepție, dar „eu” sunt la un hotel măricel (consider mic la 100 de camere). Plata cu OP la X zile e… fiecare cu politica lui. Eu personal nu primesc turistul în hotel până nu mi se confirmă plata de către agenție cu minim 5 zile înainte de începerea sejurului, deci pentru mine e mai bine decât să fac plata comisionului la booking.com…

    Booking.com e comfortabil pentru că îți trimite foarte multe rezervări, dar e muncă de chinez dacă nu ai un Channel Manager care să gestioneze disponibilitatea automat (iar un Channel Manager nu e chiar ieftin – mă refer la software), mai ales pentru un hotel sezonier care este destul de căutat și nu duce lipsă de turiști :)

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.

Pun clipuri pe Youtube