Cronică de film #64

Our Brand Is Crisis (2015)
Idee bună, actori măricei, dar per total nimic deosebit. Sandra Bulloc are nevoie de un concediu și de niște lecții de actorie.

Legend (2015)
În ciuda prestației senzaționale a lui Tom Hardy, filmul e ieftin și lasă prea multe întrebări în aer.

Spotlight (2015)
Bun.

The Big Short (2015)
Porcărie. Prea artistic pentru un subiect atât de serios.

Summer of Sam (1999)
Foarte bun, cu un Leguizamo în mare formă și cu alți actori care între timp au devenit mari.

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

19 comentarii

  1. Cateva recomandari porno si pentru mine?

  2. sandra who?

  3. Din tot Oscarul de anul asta doar Mad Max Furry face banii…

  4. NOU
    #9

    N-ai curaj sa-i spui lui CTP ca the big short e porcarie!

    • Este un film artistic. Este vorba despre demitizarea exhaustivă și relațional caducă, despre Incongruența fenomenologică și introspectiv cromatică. Daca nu ai mustata nu intelegi.

    • @nicu a început să-mi curgă sânge din nas.

  5. Spotlight e un film interesant dar nu are valoare artistica de Oscar. Doar pentru faptul ca se strofoaca aia sa faca lumina intr-un subiect sensibil, nu inseamna ca filmul are valoare de Oscar la fel cum nici Di Caprio nu e de Oscar chiar daca se bate cu ursul, chiar daca filmul e despre indieni, etc. Oscarul nu se da pe km alergati prin padure pe timp de iarna…

    • Dar dacă Oscarurile ar ține cont de filme cu subiecte interesante? Sau de filme care au priză la public? Cum ar fi dacă, într-un final, academia ar ține cont și de ceea ce e interesant pentru public? Să termine producătorii cu dileme de genul „pe ăsta cum îl facem, Oscar bait sau pur și simplu îl dedicăm publicului?”

    • Un film prost, poate sa aiba un subiect cat se poate de interesant, tot prost ramane… Inainte, cand mijloacele tehnice din fime cam lipseau, filmele se numeau „artistice”, iar asta era un criteriu de valoare foarte important. Acum, e drept, sunt mai multe criterii, dar criteriul tehnic, sau subiectul filmului nu ar trebui, in niciun, caz sa fie mai importante decat criteriul artistic. Documentare poti vedea si la TV. Cinematografia e o forma de arta. De asta „Revenant” e un film indoielnic. Contine multa strofocare, multa emotie fata de indieni, dar, din pacate, foarte putina valoare artistica. Parere personala.

    • Subiectul e foarte important pentru un film precum Spotlight – nu era la fel de interesanta o investigatie jurnalistica despre masluirea unor jocuri de noroc ( sa zicem). Coruptia si ipocrizia unei institutii extrem de vechi este demascata partial de ancheta neobosita a unor jurnalisti carora nu le pasa de consecinte – este un film auster, nespectaculos, solemn si nepartinitor. Cred ca e un film foarte important – un altfel de „All The President’s Men”.

  6. The Big Short (2015) – desi prea artistic pentru un subiect asa de serios daca il facea mai serios era documentar..
    Our Brand Is Crisis (2015) mi se pare ca am vrut sa ma uit la el si am renuntat, cred ca de prost ce era.

  7. NOU
    #17

    Big Short – au gresit la fel ca si Inception. E facut doar pentru specialisti. Mesajul trbuie adaptat, sa fie simplu…insa atentie, nu simplist. Eu nu puteam urmari fara wikipedia defel filmul. Si asa, degeaba. si sunt om cu scoala..a vietii, dar oricum.

    • Prea multi termeni financiari/bancari, pe cand te bucuri ca ai priceput ceva dau navala peste tine alti trei si nu mai intelegi nimic:) Dar ideea filmului e viabila si chiar… infricosatoare.
      Despre Spotlight numai de bine.Un Oscar pentru directorul de casting, pentru ca a reusit sa acopere exceptional toate tipologiile de jurnalisti in cauza.Desigur, nu in Romania, unde prea multi ziaristi mor de foame si actioneaza in consecinta. Sau vor doar influenta, iluzia de influenta, mai exact, din prea mult parvenitism.Ori sunt doar mitocani, grobieni.Ori sunt Hoandra.Sau Gherman.Lista ramane deschisa…

  8. Documentarul discovery despe colectiv:

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Ultimele articole

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.

Top articole

7 zile