Fii un Power User pe WordPress

Blogurile sunt, probabil, nişa de internet cu cea mai mare dezvoltare în ultimul an. În toată lumea, inclusiv România, apar ca ciupercile după ploaie, unele mai bune, altele mai puţin bune sau, de ce nu, unele absolut de necitit.

În principiu, dacă te-ai apucat serios de acest joc, numit blogging, ai ales o platforma self-hosted, cel mai probabil WordPress, ceal mai versatilă platformă pentru blog, cea care îţi permite utilizarea a nenumărate tool-uri adiacente, tool-uri care îţi fac viaţa de blogger mult mai simplă şi mai frumoasă.

Iată unele din cele mai utilizate:

1. Google Sitemaps Generator Din punct de vedere al traficului din motoare de căutare, acesta este un plugin absolut necesar. Creeaza un sitemap curat si extrem de uşor customizal, exact ce trebuie pentru o indexare perfectă în Google.

2. OneClick Install. Simplifică la maximum update-ul de teme şi pluginuri. Nu trebuie decât să dai un singur click, în panoul de administrare şi update-ul este gata.

3. WordPress Mobile EditionAvând în vedere dezvoltarea internetului mobil, optimizarea blogului pentru telefoanele mobile este o necesitate, pentru că probabil mulţi te citesc pe telefon şi vrei să le uşurezi viaţa, micşorând la maximum timpul de încărcare a paginii.

4. WP – DBManager Ai nevoie obligatoriu de un back-up la baza de date şi în mod sigur îţi va fi lene să o faci manual. Acest utilitar se va ocupa de asta singur, la date şi ore prestabilite şi îţi va trimite back-upurile pe un mail ales de tine.

5. WP-Contact Form. Web 2.0 înseamnă în primul rând comunicare, socializare. Dacă eziţi în a-ţi lăsa un e-mail de contact pe blog, creează o pagină de contact, unde poţi fi găsit uşor.

6. All-in-One SEO Pack. Cel mai bun tool pentru a-ţi face blogul un deliciu pentru motoarele de căutare. Optimizarea metatagurilor, titlurilor, linkurilor, tot ce e necesar.

7. Adsense-Deluxe. Dacă tot ai blog, încearcă să şi câştigi puţin pe urma lui. Fă un cont de Adsense şi pune puţină reclamă. Nu uita, PUŢINĂ este cuvântul de bază. Dar asta deja va fi o altă discuţie.

8. Anti Spam Probabil una din cele mai simple şi mai eficiente metode de a opri comentariile spam. Akismetul e bun, dar un ajutor de acest gen e şi mai bun. Iar autorul pluginului este român.

9. WP AJAX Edit Comments O mână de ajutor dată comentatorilor tăi, care poate se grăbesc şi mai scapă o greşeală, de orice fel, în comentarii. Pe lângă faptul că permite editarea comentariilor, o mai face şi fără reîncărcarea paginii, ceea ce ajută la o încărcare a serverului mai redusă.

10. WordPress e-Commerce Plugin Daca vrei să îţi lansezi un magazin online şi nu ai prea mulţi bani sau nu te pricepi la alte CMS-uri, WordPressul te ajută şi aici. Un plugin incredibil de puternic, cu multe opţiuni, opţiuni diferite de plată, posibilitatea de afişare de linkuri spre download,

Dacă mai ştii şi altele, la fel de interesante, nu te sfii să ni le spui. Desigur, dacă sunt pluginuri de related post sau last comment, să ştii că pe acelea le ştim toţi.

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 3$

4 comentarii

 1. OneClick e inclus in WordPress 2.7. Nu cred ca exista persoane care fol versiuni mai vechi.

  00
 2. @acsel , de ce nu ar exista persoane care folosesc versiuni mai vechi?
  Atat timp cat se folosesc inca PC-uri vechi de 6-7 ani, de ce nu s-ar folosi si un CMS vechi de 5 luni, de exemplu. Sa nu mai zic de IE6, care se pare ca inca e unul din cele mai folosite browsere.
  In plus, multi dintre cei ce au bloguri au rugat pe cineva sa le instaleze WordPress, si poate asteapta ca acel “cineva” sa isi faca timp de update.

  00
 3. Eu folosesc cu succes WP 2.5, ptr ca 2.7 ma scoate din sarite

  00
 4. Foarte bun articolul. Tocmai mi-am instalat wp-mobile, deoarece mai intru pe blog si de pe telefonul mobil … Thx pt informatii.

  00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de pe eMAG prin acest link sau de la PCGarage prin acest link.