Există un birou FBI la DNA!?

Conform lui Adrian Severin, un europarlamentar corupt și un om fără nici o urmă de bun simț sau conservare:

Fără îndoială că domeniul justiției este și el unul în care cooperarea americano-română este binevenită. Cooperarea este una dar tutelarea este alta. Or, din păcate despre tutelă este vorba; precum și despre folosirea unei justiției abuzive și selective în scopuri (geo)politice.

În chiar sediul DNA – o instituție care și-a pus la punct un sistem cvasineconstituțional pentru colectarea de informații cu valoare strategică – funcționează un birou al FBI. (Unii spun – se pare, fără temei – că ar fi o reprezentanță a doamnei Victoria Nuland.) O totală lipsă de transparență caracterizează relația dintre acest birou și DNA.

Dacă totul s-ar limita la combaterea infracționalității transfrontaliere, părțile lucrând împreună pentru a schimba informații referitoare la fapte ilegale comise în România cu impact negativ în SUA și invers, totul ar fi în regulă. Se pare însă că reprezentanții FBI ghidează și activități ale DNA menite a-i “sancționa” pe oamenii politici, oamenii de afaceri sau oamenii de cultură români care nu adoptă convingător agenda geo-politică a SUA ori, prin preocupările lor, îi stânjenesc promovarea.

Există nenumărate informații cu un grad înalt de credibilitate potrivit cărora urmărirea penală a persoanelor aparțind elitelor românești de tot felul (cu precădere a celor politice) pentru fapte comise exclusiv în România, cu impact patrimonial eminamente național și care nu încalcă legislația americană dar eventual deranjează geopolitca americană, are loc sub supravegherea și îndrumarea reprezentantului SUA. Dacă o atare informație nu este convingător infirmată, percepția românilor asupra ingerințelor americane în actul de justiție românesc – cu efectele cunoscute constând în distrugerea capitalului național, în compromiterea elitelor naționale și blocarea administrației de stat – va săpa adânc și durabil la fundamentul parteneriatului strategic româno-american.

Ar fi de asemenea urgent, stimate domnule ambasador, ca reprezentantul FBI să părăsească sediul DNA și să se mute în frumoasa clădire a ambasadei SUA, acolo unde îi este de fapt locul. (sursa)

Păi da, că nu poți să ai scut și securitate cu atâta corupție. Și, dacă poporul vrea dezvoltare și democrație și politicienii ca Severin nu, ei bine, prietenii internaționali ajută și ei cum pot. Uneori cu expertiză, alteori cu tehnică, alteori cu pus ei lațul de gâtul corupților care nu își mai scot ghearele din carnea țării.

 

agent-fbi

<

p align=”center”>“agent FBI” via shutterstock

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 3$

52 comentarii

 1. Nu cred ca FBI are mandat sa lucreze in afara USA. CIA da.

  00
  • NOU
   #2

   Pot sa lucreze unde vor ei atata timp cat guvernul tarii respective ii lasa…au birouri similare in Columbia de exemplu…

   00
  • Daca e un caz care urmeaza sa fie prezentat justitiei americane, FBI poate sa lucreze unde vrea basca lui (CIA nu are voi sa raporteze informatii direct catre DOJ). FBI nu

   00
  • Daca e un caz care urmeaza sa fie prezentat justitiei americane, FBI poate sa lucreze unde vrea basca lui (CIA nu are voi sa raporteze informatii direct catre DOJ). FBI nu e “echivalentul” SRI, la fel cum nici CIA nu e “echivalentul” SIE.

   00
 2. H2O, ce sa zici…

  Cred ca individul isi plateste niste datorii si pune umarul la campania prin care ar trebui sa se demonstreze ca Monta e pur ca spuma Marii Caraibelor dar agenturili vor sa-l înfunde.

  Aerul ar fi mai respirabil si apa de ploaie mai cristalina (cu hidrogen cu tot…) daca Severin asta ar cânta la alta masa.

  00
  • Mdeah, că pe BLATer l-a dat în gât altcineva…
   Plătesc datorii băieții… Că la EU nu există lege pro-lobby…

   00
 3. Un vis am, atat: România, the 51st state!

  00
 4. Băi tată, ce tupeu şi pe tîmpitul ăsta! :) Mai ales după ’lobby’-ul nesimţit care l-a făcut in Parlamentul UE.

  00
 5. Probabil procurorii DNA invata din experienta celor de la FBI… sa ne scape de aceste “elite românești”.

  00
  • Tot ce a fost politician pe sticla din 90 incoace (cu putere de decizie) nu au facut altceva decat sa-si umple buzunarele, asa au aparut miliardarii de carton + datoria externa a Romaniei. Nu trebuie FBI, e simplu. confiscata averea la toti miliardarii de carton si platita datoria externa (nu sa ii pui in inchisori, nu are sens), si dupa aia pusi la lucru, simplu…Dar in Romania este vorba aia ca daca nu furi, pardon daca nu te descurci, esti prost….

   00
  • mizerul ăla de fenechiu nu a plătit nici acum

 6. Severin e un porc, si nu ma refer in sens figurativ.Chiar e un porc.Inca putin si il egaleaza pe Atanasiu de la PNL.

  00
 7. Nu trebuia sa pui semnul întrebării. Este evident ca US au intervenit în momentul în care a inceput DNA sa ii ia la întrebări pe toti. Acum mai bine de un an si ceva.Nu pot sa isi facă treaba intr-o tara corupta.eu doar aștept sa se complice.au urmat modelul din Coreea de Sud din anii 60.

  00
 8. Pe severin il inteleg sa fie atat de potrivnic schimbarilor, a americanilor sau institutiilor UE. Doar il paste puscaria.

  Dar ce nu inteleg eu, cum pot unii romani simpli, ca mine, ca tine, fara implicare politica sau alte avantaje directe de pe urma continuarii sistemului corupt.
  Sa fie atat de potrivnici americanilor sau institutiilor UE.

  Eu unu sunt convins ca traim in cea mai prospera si mai buna perioada pe care a putut s-o traiasca Romania de la infiintarea ei sau din istoira acestor meleaguri.
  Niciodata in istoria noastra n-am avut atatea la un loc:
  – economia e la cel mai inalt nivel din istorie
  oricat s-ar basica unii ca o duc prost. ar trebui sa inteleaga ca “o duc atat de prost” incat parintii si bunicii nostrii nici nu indrazneau sa viseze la un trai asa cum il avem noi acum.
  – securitatea, niciodata n-am avut o armata serioasa, dar macar acum ne-am scremut si facem parte dintr-un club select numit NATO si ne cam doare la bascalie de rusi, turci, tatari, austro-ungari etc
  – perspectivele de viitor sunt de-a dreptul nelimitate, cand faci parte din clubul UE, elita culturii mondiale, ce-ti mai poti dori?

  In conditiile astea sa fi anti-UE, anti-occidentalizare, anti-blablabla mi se pare o nebunie patologica. Nu are logica.

  00
  • explica nitel pe asta cu “niciodata n-am avut o armata serioasa”.

   00
  • @Liviu R
   Am avut tot timpul armata serioasa, stii tu, de pe vremea in care dadeam foc la grau si otraveam fantanile. Si mai apoi am avut, in primul razboi mondial, cand am luat-o original, Bucurestiul fiind capturat in vo’ 6 luni de la intrarea Romaniei in razboi. Si in al 2-lea razboi mondial am avut armata serioasa, cand am fost tari atata vreme cat erau nemtii pe val. Si cea mai serioasa armata am avut-o in comunism, cand soldatii erau trimisi la cules de porumb.

   Pula mea, suntem o tara mica si saraca, n-avem cum sa avem armata serioasa. Sigur, ne putem considera pe picior de egalitate cu Ungaria sau Bulgaria, da’ parca n-ai vrea sa se strambe putin la noi niste tari mai maricele, cum ar fi Ucraina.

   00
  • @Cosmin: “facem parte dintr-un club select numit NATO si ne cam doare la bascalie de rusi, turci, tatari, austro-ungari etc” – ahahahahahahahahahahahahahahahah Serios mă????

   00
  • Cosmin, adevarat si nu prea, depinde la ce perioada te raportezi.

   00
  • Sabotor, cam asta e realitatea.
   Partea buna e ca acum suntem in NATO, unde nu trebuie sa mai ai armata completa ca pe timpuri. Acum armata e mica dar profesionista, ceea ce n-am avut niciodata.

   dufu, ma raportez la intreaga perioada cunoscuta istoriei
   incepand cu civilizatia de cucuteni si terminand cu tranzitia post-decembrista (pe care eu o vad pana in 2007 cand am intrat in UE).
   partea buna e ca lucrurile nu vor ramane asa, ci se vor dezvolta si mai mult in bine

   00
  • @Sabotor si Cosmin:
   Voi de fapt spuneti ca nu am avut o armata puternica, cu personal, cu echipamente, cu logistica s.a.m.d.
   Si totusi, asa mica si slaba cum a fost, Armata Romana a avut reusitele ei pe front. Vezi un razboi de Independenta, vezi panica rusilor din WW1, pe frontul de pe Prut, vezi replierea nemtilor in ambele WW s.a.m.d.
   Plm, in primul WW am avut de luptat cu 3 imperii, in al doilea am avut de luptat ba’ cu Armata Rosie, ba’ cu cea Americana, ba’ mai apoi cu super-mecanizata armata germana. Si, totusi, bunicii si strabunicii nostri au terminat lupta pastrandu-si tara pentru copiii lor.

   Pentru ca altfel, daca aveam armata neserioasa, permite-mi sa consider ca Romania era de mult stearsa de pe harta.

   00
  • Liviu R.
   confunzi faptele de eroism de care au dat dovada romanii pe front cu starea Armatei Romane.
   si cu o maciuca de ii trimitea pe front, romanii (inregimentati peste noapte) improvizau si scoteau ceva rezultate

   imagineazati joc gen CS in care soldatul roman are flinta iar tu ai mitraliera :))) cam asta era romania in primul razboi mondial

   00
  • Nenea Cosmine un discurs poveste ca al tău am auzit şi înainte de ’89, 1989. În loc de SUA era URSS iar în loc de UE era CAER şi totul mergea perfect, în poveste. În realitate totul era rezumat perfect de un banc din perioada respectivă: “Noi le dăm petrolul, ei ne iau şi grîul”. Asta referitor la schimbul reciproc avantajos dintre o ţară mică şi o superputere. Suplimentar, să crezi la vîrsta ta că cineva din SUA ar muri de grija contribuabilului român mă lasă fără cuvinte. Am vrut să-ţi spun că timpul nu are nici o influenţă asupra ta, am vrut să-ţi argumentez că nimeni nu investeşte fără să se gîndească la profit, am crezut că eşti fie un naiv incurabil, fie o lichea ce postează pentru beneficii. Am renunţat, nu pot să gîndesc eu în locul tău. Pot eventual să mă apuc să caut o ţară dispusă să mă primească, una din nordul Europei. Modelul american mă lasă rece, prea mult sclipici. Eu m-aş simţi bine dacă aş trăi într-o ţară ca Suedia, Danemarca, Germania sau Finlanda. Cu tipi ca tine soarta României este pecetluită, nu-ţi face iluzii, nu eşti departe, moral vorbind, de modelul Severin.

   00
  • @ sabotor
   1.la ora asta armata Ucrainei e o gluma proasta, tipii nu mai au pe cine recruta ca sa lupte in est.
   2. armata romana, fiind ce este si cum, are un record destul de bun. Si banui eu, ca te stiu om inteligent, ca si tu stii ca razboaiele se castiga mai mult cu “cat poti sa produci ca sa sustii armata aia”, si din punctul ala de vedere Romania nu s-a putut niciodata compara cu vreo putere mare sau medie in nici o iteratie de la Burebista incoace.
   @Cosmin:
   1. Da, suntem in NATO. ceea ce la ora asta inseamna ca USA sunt capabile sa-si poarte razboiul proxy din Ucraina pana la ultimul roman, nu doar pana la ultimul ucrainean.
   2. faptul ca suntem in NATO nu inseamna nimic, Ce a facut NATO cand Turcia, membra NATO a atacat Ciprul? Ce a facut NATO a propos de razboiul rece de 30+ de ani dintre Turcia si Grecia? NATO te ajuta daca le iese ceva la treaba asta. Astia ca noi tac si se supun.
   5. pentru a intra in NATO Romania a trebuit sa renunte oficial la pretentiile teritoriale pentru Bucovina si Herta.

   00
  • @Cosmin: – nu confund nimic. Din cate vad, ratezi cu eleganta sensul cuvintelor (no offense).
   Armata Romana din oameni este si a fost construita. Daca oamenii armatei romane sunt bravi si seriosi, atunci si Armata este brava si serioasa. Logic.
   Mai repet o data, e o chestie sa zici “armata neserioasa” si alta e sa zici “armata puternica”. Armata neserioasa sunt aia care fug din campul de lupta, aia care-si tradeaza aliatii in timpul luptei, aia care nu apar pe campul de lupta si-si lasa aliatii sa fie casapiti de inamic.
   Dar da, Armata Romana nu a fost niciodata o armata puternica. Au avut si au lipsuri in continuare, tehnica si tehnologie, trupe, echipamente si logistica. La orice capitol suntem si acum deficitari fata de aproape oricare alta tara NATO (exceptie tarile mici).
   ps: – FYI, in WW1 armata romana a primit tehnica si echipamente militare de la aliati (Franta si Anglia in special) in chiar perioada de dinainte de a intra in razboi. Deci exemplul e bun doar ca gluma la o bere. :)

   00
  • Draga Cosmin
   te rugam noi dulce sa mai citesti inainte de a posta. daca tot ce stii despre WW1 e din jocuri, poate ar fi mai bine sa te abtii

   00
  • @Liviu R.
   “armata” despre care vorbesti tu de fapt se numeste militie (si nu ma refer la militia comunista).
   si cred ca termenul e potrivit pentru ceea ce a avut romania la intrarea in razboiul de la 1916

   oprea (ministrul de rezerva) e general cu 4 stele, m-as mira daca asta a tras vreodata cu arma mai mare de 9mm.

   dupa ce romania a pierdut 3 sferturi din tara din cauza “armatei”, berthelot a inceput sa faca ceea ce fac acum americanii si europenii in ucraina. instructie, tehnica etc.
   iar o armata n-o construiesti de pe o zi pe alta, trebuie sa treaca 1-2 generatii, s-o calesti in teatre de operatiuni si altele
   in perioada aia, am avut noroc cu carul.
   am fost la masa castigatorilor desi aproape pierdusem toata tara:D
   opus ceea ce li s-a intamplat turcilor in al doilea razboi mondial, care desi n-au pierdut au fost la masa pierzatorilor.

   00
 9. ce-nseamnă să nu ai simțul ridicolului! dincolo de asta, sunt nemulțumit de activitatea dna în cazul inculpatului adrian severin. colegii lui de șpăguială din alte țări sunt demult la mititica, iar el doar își poartă nerușinarea cu tupeu.

  00
 10. Furunculul anal numit Adrian Severin mai exista?

  Cu totii stim ca este o flegma de om, ajuns din “varf de lance a PSD-istilor” la PE in jena aia despre care si ei vorbesc cu jumatate de gura, si fara sa te priveasca in ochi.

  E ok, ai demonstrat ca esti nevertebrata, iti incasezi pana la capat leafa, da macar lasa capul jos, te retragi intr-un CA linistit unde te poti fosiliza in pace, dar nu.

  Ii mai pasa cuiva ce are de spus?

  00
 11. Ăsta e certat cu logica. Citesc și mă minunez:
  “Există nenumărate informații cu un grad înalt de credibilitate potrivit cărora urmărirea penală a persoanelor aparțind elitelor românești de tot felul (cu precădere a celor politice) pentru fapte comise exclusiv în România, cu impact patrimonial eminamente național și care nu încalcă legislația americană”
  Deci:
  – elite politice arestate sau condamnate? În România? Elită politică? Poate din punctul lui de vedere. Din punctul meu de vedere clasa politică nu are elite. Are o sumă de incapabili ce dau legi valabile o perioadă scurtă de timp, pentru că tot “elita” aia le modifică de nu mai știu nici ei de ce au dat legea inițial. “Elita” aia, gașca aia de nulități dă niște legi scrise cu piciorul și gândite cu curul, legi a căror norme de aplicare spun, de multe ori, altceva decât legea
  – ce alte elite au mai fost arestate/condamnate? Din afaceri? Afaceri din alea pe banii statului la prețuri din alea supra mega evaluate? Și plătite din impozitele și taxele plătite de firme oneste? Din afaceri unde șpaga era comision de succes și depășea TVA-ul?
  – faptele comise exclusiv în România, fapte de natură penală nu ar trebui urmărite penal în România? Ba da, ar trebui și ar o foarte mare problemă dacă nu ar fi, dar în opinia domnului Severin se pare că na, nu prea ar trebui.
  – fapte cu impact asupra patrimoniului național, dar nu al USA ci al României, nu ar trebui să deranjeze pe nimeni? Deci domul recunoaște că sunt fapte cu impact asupra patrimoniului național, dar e deranjat că cineva ce descoperă sau le scoate la vedere?
  Mamăăăă, elite zici? Nene, meritați ce vi se întâmplă. Și nu vă dați seama de asta.

  00
 12. FBI are mandat ( de la statul lor) sa lucreze pe teritoriul altor state. Își deschisesera “punct de lucru” și pe la Vâlcea. Din partea statului român nu ar trebui sa aibă mandat aci, dar nah, pretini americani, ce poți sa le zici?

  00
 13. Au in toate tarile punct de lucru. Nu confundati FBI cu rasturnarea de guverne, chestii gen Nicaragua, se ocupa mai ales cu prinderea astora cu droguri, furturi, bla-bla-bla. Apropozito, FBI este ascuns mereu prin diverse tari sub forma de USAid, un cacat de organizatie care nu stiu ce ajutoare aduce si face.

  00
  • Fara sa vreti, creati o confuzie in sufletele mai sensibile. :)
   FBI nu e si nici n-are niciun interes sa se ascunda in spatele USAid. Sunt organizatii diferite, cu scopuri diferite.

   Ah, ca poate, in anumite locuri mai problematice, a fost folosit USAid pentru a infiltra un agent FBI, da, e posibil, si noi avem un agent SIE infiltrat la palatul Victoria…

   FYK, in Românica USAid a pus umarul serios, printre altele, la organizarea administratiilor locale, la legislatia achizitiilor publice si la legislatia accesului la informatii publice. Daca vi se pare putin, incercati sa va amintiti/imaginati (cum zice si Cosmin mai sus) cum functionau toate astea inainte de 2000. :)

   00
 14. si de ce ar fi asta un lucru rau?

  00
 15. Domnule prim ministru, se aude?

  00
 16. Era intr-un timp un procuror american (DoJ) care avea biroul in sediul DNA, pe motiv de coordonare si schimb de experienta cu “miss Laura”. Nu ca e ceva rau.

  00
 17. Daca as fi SUA si mi-ar fi greu sa fac treaba cu romania din cauza corputiei, nu m-as chinui sa starpesc coruptia. Nu e treaba mea, e un proces de durata, presupune capacitati enorme

  As alege un centru de putere solid, cu care se poate discuta si as pompa in el, avandu-l la mana in acelasi timp. Astfel, am cu cine face treaba si cand apăs o pedala, nu intampin 1.,000 de dificultati.

  Nu va asteptati sa faca SUA dreptate. Nu e treaba lor.

  00
  • da bre, dar ce nu pricepi tu e ca pozitia geopolitica este asta si foarte aproape de noi este un razboi proxy al astora.
   Deja Ungaria mai are putin si cere sa fie parte din noua uniune sovietica. Daca Romania ar fi lasata in pace votantii PSD ar pune-o in aceeasi pozitie.
   Incerc sa-mi aduc aminte de nenea ala care a zis-o la sfarsitul anilor 30, cred ca Pamfil Seicaru – “Romania Primeste Ordine”.
   si poate e mai bine ca le primeste- noi romanii, ca si grecii, din cauza mostenirii otomane si a eticii dubioase suntem al dracului de buni la datul cu tesla-n coaie.

   00
 18. Bietii de voi… cum aplaudati de fiecare data cand altii se amesteca in treburile tarii, asa ca vor ei sa ne ajute ca sunt niste baieti buni si nu au nici un interes. Cum aveti orgasm de fiecare data cand un corupt de la psd e luat pe sus in timp ce oamenii care au facut cel mai mult rau inainte de 2012 nu patesc nimic. Sunteti chiar amuzanti.

  00
  • ” cum aplaudati de fiecare data cand altii se amesteca in treburile tarii”

   mda… vadim si dan diaconescu nu au dus lipsa de imbecili.

   00
 19. Există nenumărate informații potrivit cărora Severin a furat polonicul din Palatul Victoria si a devenitr un avid coprofil. Dacă o atare informație nu este convingător infirmată, trebuie sa ne pazim budele, oameni buni, ca nici rahatul nu mai este in siguranta.
  =================
  Cam la fel e si scrisoarea idiotului: “daca nu infirmi convingator ca nu esti un unicorn, atunci sigur esti”.

  00
 20. Muie Adriene, atat am avut de zis.
  Si inca una aluia carruia statul are sa ii dea 2000 de lei inapoi.

  00
 21. Xanax-ul e scump, chief, o fi ramas Severin fara fonduri

  00
 22. Lenuta e speriata si mai rau! Cica asta nu e statu’ de drept lasat de EA!!!!

  00
 23. Problema cea mai mare este ca se fac abuzuri grave.
  DNA-ul si ANAF-ul au ajus un fel de Securitate.

  00
 24. Eu vreau un birou FBI la fiecare parchet orasenesc, doar-doar o crapa fierea-n imbecilul asta. Numai pentru atat si tot merita.

  00
 25. https://ro.wikipedia.org/wiki/Biroul_Federal_de_Investiga%C8%9Bii

  De prin 2000 are FBI birou aici. Nu ca zice wikipedia, dar e veche treaba.

  00
 26. Hai sa presupunem ca FBI coordoneaza din umbra campaniile DNA si ii persecuta pe saracii politicieni. Daca se muta de la DNA la Ambasada SUA, nu o sa mai poata coordona anchetele sau cum?

  00
  • omule daca FBI-ul e atat de dragut sa ne scape de PSD/FSN/FDSN, eu o sa-i fac la madam Nuland o statuie pe banii mei.

   00
 27. Americanii, sunt niste HOTI au luat pe nimic tot ce-i mai bun de peste tot,si au lasat numai JALE sa faca bine si sa-si duca spionii la ei acasa,aici s-au folosit de slugi vandute platite din banii ROMANILOR . L-au tinut pe BASESCU in fruntea tarii inpotriva vointii poporului , pentru ca le-aaparat interesele.

  00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de pe eMAG prin acest link sau de la PCGarage prin acest link.