Faza asta e prea bună să se piardă

Așteptam asta. Nu era corect să fie doar "drepturile tale când ești oprit de polițiști", trebuia să apară un prost din ăsta care să facă o schemă, să vadă câți pun botul.

Deci, care din oile alea care au dat like și au aplaudat frenetic știu care e codul de la Nuremberg? E la fel cu codul lui Darwin, ăla pe care îl tot fentează ei?

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

125 comentarii

  1. Azi am avut în preajmă atât oameni în vârstă și modești, care s-au vaccinat pentru zile mai multe și mai bune, cât și absolvenți de studii superioare, care sunt plini de păreri și de drepturi.

    Sincer, cred că suntem pierduți.

    00
  2. Eu sunt curios care e materialul sursă de unde se inspiră.
    Nu îi cred în stare să scrie texte și formulări din ăstea lungi, complicate.

    00
  3. 1. Vă rugăm să informați…..?
    2. Vă rugăm să furnizați detalii….
    ?
    .
    .
    8. Vă rog să mă sfătuiți….?
    ––
    Eu cred c-ăsta-i vacsinat de-a binelea + pare că-i născut viu, persoană fizică cu C.N.P.

    00
  4. În codul de la Nuremberg mai scrie, de exemplu, că dacă aveți de trecut vreo stradă ca să ajungeți la birou, trimiteți de îndată email cu textul următor directorului general: Vreau să-mi garantați că nu o să mă calce nicio mașină și să vă asumați toată responsabilitatea juridică și financiară pentru orice vătămare care mi se produce dacă mă calcă. Oamenii trebuie să-și cunoască drepturile.

    00
    • Razi tu… dar asta intra in categoria accidentelor de munca, atât timp cat e trecut traseul de acasă la birou in fisa de protecția muncii
      Disclaimer: acest comentariu nu înseamnă ca susțin textul de „antivacserului”

      00
    • Când aveam firmă și angajați și mi-a zis ‘consultantul’ OTM de faza aata am crezut că glumește :))

      Dar e cât se poate de adevărat, drumul spre servici sau din pauza de masă e accident de muncă…

      00
  5. E tradus din rusa, de asta e asa nenaturala limba.

    00
  6. NOU
    #25

    Ce-i aia „vacsin”?

    00
  7. Postarea baiatului asta intra in categoria ordinu de serviciu si avizu metrologic pe care toti dacii adevarati il cer cand se intalnesc cu politia. Dincolo de bascalie eu as vrea sa vad un caz de genu asta in Romania. As vrea sa vad cum un valoros din asta se apuca de facut scandal pe la un privat si mai mult cum din cauza unui valoros privatul o sa inchida sandramaua si toti isi vor pierde locurile de munca si vor face un pic foamea.
    Si in acest moment sunt destul de sigur ca toti oamenii care emit aceste pareri sau adera la anumite curente de gandire sunt in mare oameni cu burta inca plina ce nu au suferit deloc din pricina acestui virus.

    00
  8. amuzant e ca conspirationistii sunt antisemiti

    00
    • Sunt absolut si iremediabil convins ca baietii de la AUR si alti nationalisti de serviciu fac spume la gura ca nu pot sa dea vina pe „evreimea mondiala”. Cel putin, in public, in particular nu cred ca au vreo jena de genul asta

      00
    • eu am aflat recent ca rahatul ala motat de george simion este autorul si/sau instigatorul mizeriei „basarabia e romania” pe toate gardurile.

      pai ala merita bagat in puscarie numai pentru asta. atentie, nu pentru conceputl „basarabia e romania”, cu care pana la o limita sunt de acord, ci pentru vandalizarea si distrugerea fatadelor multor cladiri si monumente din tara asta. cati bani si cata munca au fost irosite pentru a restaura imaginea respectivelor cladiri? uite de aia.

      00
    • thebblack, eu credeam ca e opera unor copii cretini. Nu m-am inselat prea tare :-)

      00
  9. Recunosti de departe un intelectual cand scrie „vacin”,”vacsin”, „vaxin”, „covrig”, precum si alte declinari de genul acesta. E superior virusului inexistent, stirilor false, ocultei mondiale, medicinei si limbii romane. Un fel de dumnezeu, dar mai bun, ca ne ajuta cu sfaturi si indemnuri clare, nu ne lasa sa ne ratacim.

    00
  10. 1. Am un om pe care l-aș fi vrut vaccinat. Mai stai și tu prin zonă să îți scoată peri albi nepoții. Am încercat să fiu rezonabil, rațional, să empatizez. Imun la toate technicile corporatriste. Până l-a văzut pe vecinul cu covid și tubul de oxigen după el(e bine să ai prieteni cu astm).
    2. Pe transportul în comun tradițiile se adaptează. Dacă înainte cei fără bilet erau în spatele autobuzului/tramvaiului, acum au fost înlocuiți de cei fără mască, probabil și fără bilet.
    3. 90% din românii din Italia sunt vaccinați, cei de aici: 30%. 352 morți, restul cifrelor sunt la capacitate. Aștept varianta CoviDac-RadicalLiber.
    4. O să doară, terapie de șoc. Eu zic să nu ne așteptăm la minuni.

    00
    • Hai ba ma lasi ?
      Chiar ai incredere in cifrele alea de la autoritati ? Minciuni!
      Ca si daca te calca masina zice ca ai murit de Covid. Covid care defapt nici macar nu exista.

      – Genul asta de discurs il aud zilnic.

      Cel mai interesant a fost cand unul dintre vecinii cu texte din astea a facut Covid, acum nu il mai vad fara masca afara din curte. Cel putin a avut suficienta minte sa imi spuna: baaa da prost am fost.

      00
    • Gravidele care vin la maternitate sunt testate pt. covid. Sunt cateva saloane pt. cele cu test negativ si unul mare pt. celelalte. Vine una cu gura mare, ca ea nu se testeaza, ca oricum covidul nu exista etc. Ok, pai daca nu va putem confirma negativa, mergeti in salonul mare. Cum? In salonul mare? Si daca fac covid?
      Logica de nota 10.

      00
    • RaduQ, păi covidul nu există, dar îl făcea ea atunci. :)
      Pe ăla mic voia să-l numească Covid. :)

      00
    • Coviduț

      00
  11. Ce amuzant e imbecilul asta. Eu i-as fi pus sub nas o foaie prin care se obliga sa lățească toate pierderile companiei, in caz ca face covid și își infectează colegii.

    00
    • nu e o idee rea. drepturi, dar și responsabilități.

    • Și dacă e vaccinat și își infectează colegii?
      Șah-Mat

      00
    • Cei care s-au vaccinat isi vad de treaba lor și nu vin cu lista asta de întrebări și cerințe idioate. Plm, toti nevaccinații “își asuma”, nu știu exact ce, asta ar fi un exemplu bun de asumare. Un covidac d-asta sigur nu isi asuma când închizi firma din cauza restricțiilor sau din cauza ca ți s-au îmbolnăvit toti angajații.

      Dar el “isi asuma” și are drepturi și vrea explicații, fmm.

      00
    • Vorbesti in dodii

      00
  12. Atunci cand printul nigerian isi schimba locul de munca…

    00
  13. Bai, suntem primii in lume. De cate ori mai avem o oportunitate ca asta? Cred ca o sa inchida olandezii portul din Rotterdam si o sa isi ceara iertare in genunchi. Daca ar citi Macron sau Gates textul ala si-ar da seama ca lupta este pierduta

    00
  14. Nu numai asta, ce este Codul De La Nuremberg. Aș mai adăugă o probă. Să supună cineva, unui extemporal/test pe cei ce au răspuns recentului „sondaj de opinie” INSCOP, să definească care sunt valorile „traditionale” la care țin așa de mult. Că este prea vag. Iar faptul că ar renunța la drepturile și libertățile cetățenești, trade-off, la foarte multe articole din Constituția României care le garantează, ar putea să oripileze pe Avocatul Poporului. Care ar trebui să își ceară desființarea. Pentru cei ce vor un acces rapid, o selectie de drepturi, avem Art. 27, Inviolabilitatea domicilului, Art. 34 Dreptul la ocrotirea sănătății, Art. 46 Dreptul la moștenire. În total 53 de articole despre drepturile și libertățile cetățenești. Noroc că, sper, mai avem 3 ani până la alegerile generale, dacă nu cumva „elita” României are de gând să ne invite la urne, mai repede. Caz în care oamenii decenți nu vor vrea să meargă la vot – iar cei care se trag de la Codul De La Nuremberg or să meargă la vot. Și astfel ne reîntoarcem la dilema clasică, minoritățile devin majorități mergând la vot. Adică trebuie să ne ținem să ieșim la vot astfel ca like-urile din Facebook să nu devină voturi pentru Dan Bitman.

    00
  15. Mdeah.
    Hașerița clientului a început cu din astea, inclusiv la oameni ale căror afecțiuni nu le permit vaccinarea. Până acum nu are vreun răspuns din ăsta deși i-aș dori unul, este destul de departe de a fi capabilă să se descurce cu el.

    00
  16. Daca vine vreun angajat la mine cu textul asta nu doar ca il concediez pe loc dar ii dau si un sut in cur sa aiba viteza la plecare. Dupa care imi dau singur o palma ca am fost atat de orb sa angajez un prost ca asta.

    00
    • Daca ai un asemenea om, exista 2 situatii:
      1) isi face munca cum trebuie si nu e problema ta ce crede el despre vaccin;
      2) este incompetent si asta spune mai multe despre cel care l-a angajat decat despre angajatul in sine.

      00
    • nu vine nimeni. sunt viteji pe net, doar pe net.

    • Jesus în ce domeniu desfășori activitatea?

      00
    • @Nimeni: Mantuire si multiplicare de vin si paine.

      00
    • Este dreptul tău să concediezi pe oricine, numai că trebuie realizat cu respectarea legilor în vigoare (sau găsit nod în papură cu altceva evident). Că așa se va face probabil. Însă și așa trebuie să fie respectată legislația. Altfel va fi proces (dacă angajatul merge la proces) și se vor plăti multe despăgubiri. Au pățit-o destul de mulți angajatori.
      Se mai practică tensiunea la locul de muncă, tăierea bonusurilor, a beneficiilor dar și așa se poate merge pe hărțuirea la locul de muncă care și ea este ilegală.
      Sunt angajatori care forțează oamenii să își dea demisiile cu tot felul de presiuni și unii reușesc și asta dar la fel nu este moral însă fiecare are propriul set de valori și hotărăște ce să facă. Moral este una, ilegal alta.
      Nu știu ce aș face dacă aș fi angajator și în situația descrisă, este o situație destul de problematică

      00
    • @Mirela
      Depinde foarte mult de angajator și de situația lui financiara, dar și expunerea sa în piata:
      1. Banii nu sunt o problemă se merge pe o demisie din partea angajatului și niște salarii compensatorii plus niște clauze de confidențialitate.
      2. Banii nu cad din cer se merge pe o soluție în care sa i se caute nod în papură. Durează mai mult, dar in final se găsește o modalitate.
      3. Banii devin o problemă și deja nu se mai merita sa ți deschisa șandramaua, asa ca iei decizia de a închide firma și aia e.
      Sa nu mai spun ca din ratiuni ce țin de siguranță în munca poți cere testare periodica pentru angajați și în funcție de situație aceștia sa si-o plătească. Și din nou poți sa ai opinii câte vrei, dar când dai pe teste aproape tot salariul câștigat intr-o luna nu mai e mișto cu acele opinii.
      Și din nou fiecare este liber sa facă ceea ce crede ca e bine sa facă atâta timp cât își asuma consecințele. Chiar și atunci când nu sunt prea plăcute.

      00
    • Asdad2005:
      Total de acord cu punctele 1 și 2. Ideal este să fie punctul 1 însă mulți încearcă intimidarea pentru a obține demisia fără a plăti compensatorii.
      La punctul 2 da este lung procesul cu cercetări disciplinare și tot așa. Îl dai afară dar omul poate cere ajutor de șomaj, poate să te dea în judecată ulterior dacă există vreo eroare de procedură. Cea mai bună soluție este demisia evident dar și aici se poate retrage în 24 de ore parcă sau 48 pe motiv de obținere sub presiune însă este mai greu pentru fostul angajat. Cel mai bine este la mica înțelegere cu un număr ok de salarii compensatorii pentru angajator și să fie dat afară pentru angajat dacă nu primește un număr mare de salarii pentru că măcar are în continuare asigurările de sănătate și șomajul și vechimea în muncă pentru 1 an. Cei care își dau demisia de bunăvoie că au fost speriați pierd cel mai mult și nu își cunosc deloc drepturile dar cred că cei care ar trimite o scrisoare precum cea din articol au pregătită și apărarea, poate și un avocat în dreptul muncii.
      Punctul 3 da și acesta este ”facts”.
      Cu testări periodice pe banii angajatului: nu sunt legate pentru că în codul muncii scrie că orice ține de securitatea în timpul derulării activității ține de angajator. Da, se pot pune în cârca angajaților dar iar. cei care știu că nu este legal vor protesta poate și pe căi legale și vor avea câștig de cauză.
      Evident fiecare angajator are dreptul să aleagă ce dorește, nu voi contesta asta vreodată și nu am niciun drept să o fac. Ce spun este că m văzut multe plângeri de la diferite companii că ei au vrut bine, că ei nu au mai putut ține angajații că nu au fonduri și că acum trebuie să plătească cheltuieli de judecată și multe compansatorii unor foști angajați. Unii care chiar meritau să fie dați afară, dar nu asta este discuția, ci dacă acea concediere s-a făcut legal sau după ureche.
      Părerea mea umilă este că oricine trebuie să se consulte cu un avocat în dreptul muncii să dea afară în condiții de legalitate dacă nu vrea să plângă după că viața este nedreaptă și trebuie să plătească mult. Pentru că nu au apelat la ajutor specializat când a fost cazul.
      Cred că cei care vor face exces de zel cu concedierea pe motiv de nevaccinare unii vor scăpa, alții vor plăti compensații mari cât timp legea de la noi nu prevede vaccinarea obligatorie pentru covid sau testarea pe banii angajatului.

      00
    • @Mirela
      Soluții se pot găsi dacă se doresc. Cea mai nasoala chestie o vad închiderea firmei coroborat cu anularea investițiilor în România ale anumitor companii straine. Și când o sa înceapă sa se întâmple asta problema vaccinării va pica în secundar.
      Nu de alta, dar toate părerile astea ce sunt spuse și susținute au în spate oameni ce nu au fost afectați real de pandemie.

      00
  17. Întrebare cheie pusă la interviul pentru angajare:
    -Mamaie, vrem să te angajăm pe post de femeie de serviciu. Aici scrie c-ai absolvit 8 clase. Ce părere ai despre Covid-19?
    -Stați să vedeți, ultimele studii facebook arată…

    00
  18. Este ironic cum cei care cred ca cei care refuza vaccinarea sau limitarea drepturilor sunt niște analfabeți și needucați, dar ei fac și cred orice le zice preaiubitul conducator sau ce vad la ProTv si Digi fără sa clipească. Oare ei nu gândesc pentru ei? Oare când si unde in istorie s-a mai întâmplat?

    00
    • Not this shit again…

      00
    • Nu credem, se vede in statistica.

      00
    • Credeți in statistica și in știință, nu?
      Parca ziceau ca o sa atingem imunitatea se colectiv pe la 50-60% vaccinați. Prin alte tari au ajuns la peste 80% si au introdus si certificatele de vaccinare pentru angajați și nici nu specifica pentru ce perioada. In Italia cel mai recent. Care e logica si știința aici? Ce explicații mai aveți când o sa expire și doza a 3a, si a 4a, si a 5a?
      Încă nu am auzit o explicație științifică, studii, logica si legală pentru asta.

      00
    • N a zis nimeni la 50-60, ci la minim 70%.
      Cu expirarea dozelor, cum te exprimi tu, nimeni nu poate știi exact, e o boală noua, așa e cu știința cu astea, mai greu decât pe facebook. Ce se stie insa despre virusuri, e ca daca nu e destula populație receptiva se sting ușor, ușor. Daca e, muteaza si pot într-adevăr depăși protectia vaccinală.

      00
    • „Încă nu am auzit o explicație științifică, studii, logica si legală pentru asta.”
      Ca să „auzi” despre asta, tre sa treci peste postările lu’ Bitman și ale Sosoacei pe FB și sa ieși la pescuit pe Google sau sa urmărești niște oameni mai inteligenți.
      Ele „ie” acolo, s-au chinuit unii sa explice ca estimarea initiala de 70% nu mai are acoperire, pentru ca mutațiile virusului sunt mult mai contagioase, și anume r0, care arata câte alte persoane infectează, în medie, un individ pozitiv e peste 5, la Delta. Iar în tulpina initiala, unde se estimase acel 70% era 2,7. Deci e aproape de 2 ori mai contagioasa, și cu perioada de incubație mai mica => ca modelul statistic arata ca ar trebui o imunitate de turma >90%.
      Dar asta e un model matematic. Realitatea bate filmul, pentru ca exista multă mobilitate globala, pentru ca nimănui nu-i pasa de Africa și nu are rost sa le dam vaccinuri, pentru ca exista mereu riscul de a apărea noi variante și atunci nu vom atinge, probabil, niciodată imunitatea de turma.
      A, și pentru ca încă mai exista nații inteligente pe Pământ, care nu pica în plasa conspirațiilor globale, cum ar fi romanii și bulgarii și știu sa se ferească de inoculat boli cu seringa.

      00
    • @Bogdan: ok, deci nu ai nicio explicatie logica sau stiintifica, in afara de faptul ca „asa e stiinta’. Aham..

      00
    • Pai am.incercat sa ti explic in ultimele doua propozitii. Vad ca nu prea intelegi ce citești.
      Bineînțeles ca nu pot scrie aici pagini intregi, n am chef, n am timp, ca trebuie sa lucrez si sa citesc noutati. Asa e cu știința.

      00
    • Giaccomo scrie un wall of text.

      Cacatu: „aaa, deci comentariu de mai sus care nu imi da muie in gura e incomplet, DecI Nu AVeti MotiVE!!!”

      00
  19. O să încep prin a spune că sunt vaccinat, pentru a nu se înțelege că iau apărarea celor care nu se vaccinează.

    Am citit articolul și comentariile de mai sus, dar în afară de stilul vădit exagerat al documentului și de greșelile gramaticale din textul respectiv sincer nu mă prind care este faza – pentru că din câte știu eu în România în acest moment vaccinarea nu este obligatorie, deci care ar fi TEMEIUL LEGAL pentru ca un angajator să te dea afară deoarece nu ești vaccinat ?

    Adică într-o societate democratică, restrângerea drepturilor se poate face prin lege, iar orice persoană are dreptul la muncă (art. 41 din Constituție – Dreptul la muncă nu poate fi îngrădit. Art. 53 Exerciţiul unor drepturi sau al unor libertăţi poate fi restrâns numai prin lege ). Este adevărat că este o situație dificilă, dar Constituția este în vigoare, nu a fost abrogată ori suspendată – deci calea normală este ca Parlamentul să dea o lege prin care vaccinarea să devină obligatorie – și abia după aceea putem vorbi de restrângerea dreptului la muncă – adică să nu se mai permită venirea la muncă a persoanelor nevaccinate.

    Părerea mea este că ar trebui să încetăm să îi mai privim pe cei care nu se vaccinează ca pe unii din Evul mediu care nu înțeleg societatea modernă și să încetăm să scoatem în evidență greșelile gramaticale din diverse texte – ar trebui să încercăm să înțelegem esența nemulțumirilor lor.

    În textul din articol esența este că un angajator nu poate să îi impună salariatului să se vaccineze pentru a veni la muncă – puteți să îmi spuneți dacă în acest moment în România există vreo lege care să impună o astfel de obligație de vaccinare pentru a munci ?

    00
    • De când dreptul la muncă bate dreptul la ocrotirea sănătății și dreptul la viață și la integritate fizica și psihică?
      Suntem plini de drepturi, responsabilitățile ne put…

      00
    • Auzi ba Mirele, daca as fi colegul tau de munca si as veni in fiecare dimineata dupa ce am mancat un catel de usturoi (ceea ce este perfect legal) desi nu ai fi in pericol de moarte nu ai mai sti cum sa te plangi conducerii si sa ma eviti. Dar daca tu nu te vaccinezi (la fel de perfect legal) eu trebuie sa stau langa tine fara sa marai nimic. Conducerea desi risca sa piarda un lucrator si sa plateasca medical aiurea nu poate sa iti”sugereze” nimic, nu? Pentru ca tu ai drepturi si esti suveran.

      00
    • NOU
      #78

      o asemenea lege este improbabil să treacă, dar dacă ar exista un consens între profesioniști pe tema asta, problema se poate rezolva destul de simplu (deși, oarecum, oblic); la angajare-și ulterior la fiecare 3 luni, 6 sau 12 în funcție de natura activității-este necesară viza de APT din partea unui medic specializat în medicina muncii. un DACĂ foarte, foarte mare.

      00
    • Ar putea fi ceva de genul „reguli interne”. S-a votat in colectiv, ne vaccinam. Am făcut o regulă internă, votată de angajați (caz ideal) sa fim toți vaccinati.
      Da, daca te supui doar legilor Statului Român, vaccinarea nu e oblugatorie. Și da, ai toată dreptatea să te întrebi de ce nu au făcut vaccinarea obligatorie. (chiar, de ce?, daca tot „trebuie”?)
      Totuși, dacă o comunitate de oameni are niște regului, te supui sau părăsești comunitatea.
      De asta nu înțeleg oamenii care fac scandal ca ei vor X, Y, nevaccinati fiind. Astea sunt regulile societății, a comunității de oameni. S-a votat, s-a decis, aia e!
      Eu nu-ti impun sa te vaccinezi, nici tu nu-mi impune sa intri fara mască în restaurantul/ magazinul/ hotelul/ autobuzul meu.

      00
    • In al doilea război mondial încălca cineva „camuflajul de noapte”? (după ora x erau interzise focul/luminile)
      Pandemia Covid e războiul acestei generații, am putea sa-l gândim așa.
      Apropo, „oculta mondiala” sărăcește pentru ca sunt tulburări in schemele de distribuție, și nu ne mai pot vinde cacaturile lor. ;)

      00
    • @Cristici. Ba sunteti loviți la cap? Comparați războiul mondial cu dreptul de a refuza un vaccin?Păi nu ai facut armata cu siguranta. Altfel ai fi inteles diferentele intre situatii. Una este in cadru militarizat, răspundere ierarhică, si obligativitatea executării oridinelor conform jurământului depus. La.vaccin deocamdata nu răspunde nimeni daca faci miocardita, asa ca in lipsa de răspundere e cam stupid sa obligi. Cand obligi, raspunzi tati. Asa e normal. Poate te trezesti că vin unii la putere care vor vrea cu adevarat armata pe străzi și să combatem pandemia cu lockdown! Pana acum cea mai eficienta cale de stopare a acestei pandemii a fost stoparea interactiunii. Modelul China. Sudat de usi. Sa vad atunci cum te descurci cu obligația de face/nu face ceva. Tarile democrate se luptă cu dicriminarile ( pe baza de rasa, orientare sexuală, etc.) ca sa creeze acum legal o altă categorie. Obligativitatea e in multe cazuri suma incompetenței. Cand nu poti convinge pe cineva cel mai simplu e sa obligi. Culmea e ca sunt vaccinat, respesct toate sfaturile medicale dar după un an de pandemie realizez ca boala asta s-ar putea sa dureze mult si bine si nu mi se mai pare anormal ca lumea sa protesteze. Fără protestele unora poate inca era armata pe străzi și ni se punea imnul la megafon. Chiar dacă ii dezaprob pe Bittman, Mihaescu et co. Inteleg ca asa e într-o țară normală si ar fi e normal sa imi doresc sa meargă la canal. Libertatea e fundamentală. CHIAR SI LIBERTATEA PT PROSTI. Dacă ai împărți libertatea in functie de orice criteriu, nu ar mai fi libertate. INTELEGETI ASTA OAMENI BUNI INAINTE SA REPETAM PARTILE NEGRE ALE ISTORIEI.

      00
    • Lovit la cap esti tu, desteptule. Citeste comentariul cu atenție inainte de a incepe sa o sugi.
      Am zis eu ceva de „dreptul de a refuza un vaccin”?
      Refuza-l, ca nu te forteaza nimeni sa te vaccinezi. Dar nu ma forta sa te accept la muncă in sediul unde, prin decizie colectivă, am decis ca nu se intră decat vaccinat.
      „Vegetarienii vecinului”, trebuie sa cotcodaciti peste tot ca nu va vaccinati, sa comentati voi cu „drepturi”. Si ăla „are dreptul” sa nu te lase sa te urci in taxiul lui, de exemplu.
      Desteptule.

      00
    • @Nicu
      In primul rand eu m-am vaccinat și de altfel așa am inceput comentariul.

      In al doilea rând faptul că mă iei cu „ba Mirele” și după aceea mă critici și spui despre mine că mă cred suveran cu drepturi are cum sa ducă la vreun dialog intre noi doi – mai ales că eu întreb la finalul comentariului meu daca știe cineva vreo lege care să impună vaccinarea obligatorie.

      In mod evident tu nu știi o astfel de lege dar mă iei la mișto crezând că mă convingi – nu ai de ce să mă convingi, pentru că și eu cred că oamenii ar trebui sa se vaccineze.

      Referitor la conducerea unității nu este vorba despre ce poate să îți „sugereze” conducerea ci despre legile in vigoare – conducerea ar putea să „sugereze” să muncești 14 ore pe zi, inclusiv sâmbătă și duminica, cu același salariu, sau ar putea să „sugereze” să îți donezi salariul conducerii precum și alte lucruri – ei, parca ideile astea nu mai suna așa OK și este bine că există Constituție, legi, drepturi – sau ești suveran dacă vrei să ai program de 8 ore zi și orele suplimentare să se plătească ????

      00
    • „În textul din articol esența este că un angajator nu poate să îi impună salariatului să se vaccineze pentru a veni la muncă”

      #Mirel: pe scurt – da. cauta in medicina muncii. normal exista si exceptii dar trebuiesc justificate medical.
      si cind erai la gardinita intii ti se cere un aviz privind vacinarile si pe urma statul isi aduce aminte ca educatia e o obligatie conform legii. dar aviz epidemiologic de (re)intrare in comuniate exista din 1950.

      00
    • @Mirel temeiul legal e ca esti inutil daca nu esti vaccinat, de exemplu soferii de camion (grup de oameni suficient de prosti incat sa creada conspiratiile). Firmele din Italia si Grecia nu mai primesc in curtea lor soferii fara pasaport de vaccinare. Pentru ce sa te tina angajat daca tu nu poti sa descarci marfa pe care o transporti? In Romania nu e obligatorie vaccinarea, dar patronul nu are ce face cu soferi fara vaccin, asa ca ii da afara.

      00
    • Nu exista acest temei.
      Insa vei zbura pe motiv de incompetenta (nu castigi in fata angajatorului in nici o instanta, garantat!) sau pe motiv de desfiintare a postului ca sa cheltuiasca angajatorul timp inutil cu umiirea prostului in instanta.
      Angajatorul are dreptul sa isi aleaga membrii echipei si pe criterii soft (personalitatea si caracterul angajatului) care de regula sunt mult mai importante pentru coeziunea, atitudinea si productivitatea angajatilor decat cele de cunostinte practice si competenta (care se invata on-the-job de cele mai multe ori).
      Asa ca daca vreunu are de gand sa faca parada de vreo mostra de „inteligenta” de gen trebuie sa stie ca sooner or later va zbura.

      00
    • exemplu ipotetic.

      gigel lucreaza la un restaurant oarecare intr-un mall oarecare. accesul in acel foodcourt se face conform legii pe baza certificatului. gigel nu are acel certificat deci este oprit la intrare de o forta externa firmei => absent nemotivat. o zi, doua, trei. conform legii, raus!

      exemplu practic e exact la mine. a venit hartie de la administratia incintei unde avem santierul ca incepand cu data de … accesul se va face exclusiv pe baza de certificat. s-au dus singuri si nesiliti de nimeni sa se vaccineze. cativa erau contra, restul erau la modul ridicat din umeri. nu aveau un motiv clar pentru care nu se vaccinasera pana acum. s-au dus toti oricum. cativa bosorogi (65+ si chiar 70+), unul obez morbid, vreo 2 diabetici, unul cu tensiunea dintr-o zi calma 24 cu 20, au vrut sa il duca la urgenta la primul examen medical, omul bea vreo 2 cafele dimineata ca sa devina functional. practic toti in grupe de risc major de deces in caz de covid. nu, n-a murit nici unul de la vaccin. s-a vaitat unul ca l-a luat cacarea cateva ore dupa si unul zicea ca il doare intepatura daca ii da colegul cat un munte un pumn in zona. bine, daca iti da ala un pumn, te dor toate cateva zile. plm, atat ii duce capul.

      00
    • Inca o chestie pe care am vazut-o la un comentator mai sus:. dreptul la munca vs dreptul la …

      Dreptul la munca nu mai exista.

      A murit odata cu legislatia comunista.
      Numai statul socialist garanta (pe hartie de obicei) ca orice cetatean are dreptul la un loc de munca asigurat de Stat. Si in oglinda, fiecare cetatean avea obligatia de a avea un loc de munca, lipsa de ocupatie fiind o contraventie pedepsita.

      00
    • Dupa cum spuneam, e un google translate din engleza. La americani s-a dat ceva decret care obliga angajatorii sa nu mai primeasca nevaccinati la munca; mi se pare ca doar la firmele cu peste 100 de angajati, dar nu stiu sigur si nici nu conteaza, fiindca nu se aplica in Romania. Dar propaganda de facebook isi face treaba.

      00
    • @Cristici. Articolul e despre pașii (idioti) pe care sa ii faca cineva asupra căruia se fac presiuni sa se vaccineze. Primul si singurul sfat e sa mergi la munca. Atât. Poti sa modifici ROI, sa dai note interne, esti obligat sa il primesti la.munca daca vine. El are contract de munca individual. Il plătești pt munca, nu pt. convingeri medicale. Chiar dacă ar semna un ROI facut de tine si tot nu se vaccineaza, daca il dai afara, castiga. Prima oară se obtine nulitatea ROI ului pt ca nu ai baza legală si apoi castiga ca a fost concediat fara baza legală. Exista legislația muncii. Stiu ca unii au metehnele stăpânilor de plantatii dar ar trebui să știe ce e legal/ ilegal. Ca sa nu mai spun ca daca ala are o situație confirmată epidemiologic in firma unde” pacientul 0″ e unul vaccinat s-a scremut pe tot ROI ul tau. Deocamdată chiar si cei vaccinati pot transmite. Nu conteaza ca mai putin. Nu poti plati partial in functie de riscul pe care il reprezinta ca posibil spreader. Eu cred ca ar fi benefic sa nu primească acces cei nevaccinati niciunde. Dupa o luna s-ar vedea ca nu va scădea cu 90 % cazurile pozitive. In ATI poate, dar nu cazurile pozitive. Vaccinul nu e facut pt ceilalți. E facut strict pentru tine. Sa te protejeze pe tine de forme severe. Ideea e ca daca sunt destui vaccinati bolnavii devin manageriabili si sistemul medical nu se blochează si lucrurile sunt oarecum normale. Oarecum. Principala problema a statului ar fi sa responsabilizeze cetatenii la.nivel individual. Prima masura de a lupta cu o epidemie e sa împiedici transmiterea. Adică igiena, masca, mai putine petreceri, autoizolare in caz de simptome. Ca te pisi pe el de vaccin daca unul vaccinat merge cu rinoree la UNTOLD. Daca e pozitiv da la îndeajuns de multi oameni incat e stupid sa concediezi unul care lucrează intr o firmă de 10 -30 persoane si nu vrea sa se vaccineze.

      00
    • @Zippo
      Eu spun că nu știu vreo lege care să impună vaccinarea obligatorie și care știe o astfel de lege să o spună iar tu spui – sigur că există, caută în medicina muncii – îmi pare o replică dintr-un film românesc vechi – Eu sunt în București dar tu caută-mă la Cluj că poate mă găsești.
      Păi dacă știi că există o lege cu vaccinarea obligatorie de ce nu o scrii în mod concret ????? Cum ar fi – articolul nr. …….. din legea nr. …. din data de ………….

      @Skyler
      Temeiul legal nu poate să fie decât un articol sau o prevedere care există într-o lege/sau alte act normativ.
      Când tu spui ”temeiul legal e ca esti inutil daca nu esti vaccinat, de exemplu soferii de camion……” – de fapt tu afirmi o părere și anume că ești inutil dacă nu ești vaccinat, doar că părerea ta nu este lege.

      Poate mîine șeful tău este de părere că ești inutil pentru că nu ai ochi albaștri sau verzi – ți se pare un temei legal de concediere ????
      Dacă vaccinarea nu este obligatorie care este diferența că ești concediat că nu ești vaccinat sau că nu ai ochii verzi ?

      @Tom
      Tu spui că ”Nu exista acest temei.
      Insa vei zbura pe motiv de incompetenta (nu castigi in fata angajatorului in nici o instanta, garantat!) sau pe motiv de desfiintare a postului ca sa cheltuiasca angajatorul timp inutil cu umiirea ….”

      Sincer rămân surprins – deși spui că nu există un temei legal pentru a fi concediat dacă refuzi vaccinarea ȚI SE PARE NORMAL ca angajatorul să îți născocească un motiv ca să te poată da afară.

      Păi și dacă ești vaccinat și șeful tău vrea să își angajeze amanta în locul tău ți se pare tot normal să îți născocească un motiv ca să te dea afară ?????

      După cum am mai spus eu m-am vaccinat, însă discut cu tot felul de oameni, atât din cei care s-au vaccinat cum sunt majoritari pe acest blog, cât și cu unii care nu s-au vaccinat – să știți că în esență oamenii sunt în mare parte la fel, în sensul că ei cred că părerea lor este bună și ceilalți trebuie forțați să le-o accepte.

      Dacă este să vorbim despre vaccin pe acest blog majoritatea comentatorilor cred în vaccin și li se pare normal ca oamenii care nu se vaccinează să nu mai aibă dreptul la muncă, la asistență medicală și așa mai departe – în partea cealaltă, cei care nu cred în vaccin spun și li se pare normal să facă ce vor, adică să nu se vaccineze.

      Într-o democrație diferența o fac legile – în legi se spune ce putem să facem și ce nu putem să facem, indiferent de ce anume credem noi – deci calea spre a schimba ceva nu este să facem abuzuri, ci dacă apreciem că legile nu mai corespund situației actuale să le schimbăm.

      Pe de altă parte însă dacă schimbăm subiectul și discutăm despre altceva – să spunem parcarea în locuri interzise, brusc vom constata că uneori cei mai aprigi susținători ai vaccinului, care cer o intervenție hotărâtă a statului și cer interzicerea unor drepturi ale nevaccinaților vor începe să spună că e dreptul lor să parcheze unde vor, că dacă primăria nu a făcut locuri de parcare aia este, că ei blochează banda 1 însă stau doar 5 minute că au o treabă exact acolo și așa mai departe.

      De asta în România este complicat, deoarece majoritatea dintre noi credem că suntem de partea binelui indiferent ce facem, indiferent ce spune legea și rareori acceptăm părerea contrară.

      00
    • @Pavel
      Legislatia muncii e egala cu zero in fata intelegerii partilor reflectata in contract cu referire la incetarea contractului.
      Nu mai zic ca pe competenta nici o lege nu are nimic de spus. Dar pot sa ii dau o notificare de incetare unilaterala cu o perioada de timp minim prevazuta de lege confirm contract. Si cu interdictia intrarii in sediu. Legea nu interzice sa-l platesti pe om pe perioada preavizului stand acasa si nici nu te poate obliga sa il pui sa activeze exvlusiv din sediu.
      Crede-ma nu e nici prima, nici ultima situatie de gen si cine crede ca legislatia muncii il impiedica pe angajator sa actioneze legal in interesul businessului inseamna ca nu lucreaza cu casa de avocatura potrivita si nici procedurile si documentele de angajare nu-s ce trebuie.

      00
    • @Mirel
      „Sincer rămân surprins – deși spui că nu există un temei legal pentru a fi concediat dacă refuzi vaccinarea ȚI SE PARE NORMAL ca angajatorul să îți născocească un motiv ca să te poată da afară.

      Păi și dacă ești vaccinat și șeful tău vrea să își angajeze amanta în locul tău ți se pare tot normal să îți născocească un motiv ca să te dea afară ?????

      După cum am mai spus eu m-am vaccinat, însă discut cu tot felul de oameni, atât din cei care s-au vaccinat cum sunt majoritari pe acest blog, cât și cu unii care nu s-au vaccinat – să știți că în esență oamenii sunt în mare parte la fel, în sensul că ei cred că părerea lor este bună și ceilalți trebuie forțați să le-o accepte.”

      Absolut. Daca interesul businessului este sa scapi de un „glumetz” din asta, gloves come off.
      Pana la urma, de la cine a pornit asta in the first place?
      Angajatorul protejeaza interesul businesdului si al organizatiei.
      Daca unul se trezeste ca vrea sa se dea destept cu angajatorul intr-o speta nenegociabila dar de maxim bun simt ca asta, trebuie sa se astepte ca va aluneca pe banana.

      PS: Discutam lucruri de bun simt nu despre dat afara ca sa angajezi amanta, pentru ca, repet, interesul businessului si al organizatiei primeaza in fata capriciilor unui Gigel care s-a trezit sa mictioneze cu vantul in fata sau al hormonilor vreunuia care nu a aflat ca atunci cand cazi din pozitia de sef iti cam spargi capul.
      Perspectiva e de antreprenor nu de angajat.

      00
    • @Mirel: nu-ti bate capul. Majoritatea celor de aici sunt niște hateri si debili extremiști. Orice Argument logic si legal ai aduce, ei nu inteleg. As putea spune ca sunt analfabeți funcțional.

      00
    • Temeiul legal il reprezinta articolul 61 din codul muncii.

      00
    • #mirel:
      una singura:319/2006 a securitatii si sanatatii in munca
      baza ei ii permite angajatorului sa iti spuna pa fara nici o discutie.

      ti-am dat un exemplu cu scoala ca nu te poti inscrie la ea fara un aviz de vaccinare – in constitutie apare dreptul la educatie.

      exemplele tale sunt rupte din context si cam pe linga.

      00
    • @Skyler
      Pai și unde în articolul 61 din Codul muncii scrie că salariatul poate fi concediat dacă nu este vaccinat ?????

      00
    • Scrie ca poate fi concediat prin doua metode:
      1. In urma evaluarii profesionale
      2. In urma unei abateri disciplinare (legea nu specifica ce inseamna o abatere disciplinara, ramane la latitudinea angajatorului sa le defineasca in contractul colectiv de munca)

      In cazul evaluarii profesionale, angajatorul poate sa dea afara angajatul care nu isi indeplineste atributiile. Fisa postului cere angajatului sa conduca un camion la punctul A, sa incarce marfa, sa o duca la punctul B si sa o descarce. Cum crezi ca o sa se descurce la evaluarea profesionala angajatul care nu face asta, ducand la pierderi financiare pentru companie? Pentru ce il platesc, sa stea in parcare?

      00
    • Skyler, privesti legea doar cum vrei, fara sa iti peste de esenta. Pur amatorism.
      Sanatatea muncii priveste neimbolnavirea celorlalti sau clientilor cu boli transmisibile, adica sa nu lucrezi in panificatie fara manusi daca ai HIV sau Hepatita B.
      Atat timp cat covid-ul legal se transmite oricum, vaccinarea este un act de protectie proprie si atat.

      Pe logica ta, inclusiv cei care stranuta, au alergii de toamna sau negi nu ar trebui sa lucreze unde intra in contact cu ceilalti.

      00
    • In Germania e obligatoriu vaccinul antirujeolic sau dovada trecerii prin boala (platesti analiza, costa 13, 5€). Nevaccinat nu e voie la școală, grădiniță, sa lucrezi in invatamant sau sistem medical

      00
    • @Demult ba, sunteti fantastici. Ce are sula cu prefectura? Eu va zic de un caz real care se intampla in firma cumnatului meu si tu ma iei cu unul care stranuta cand face paine. Nu are legatura cu sanatatea in munca, cine a zis asta abereaza grav, are legatura cu faptul ca angajatii nevaccinati aduc pierderi financiare grave firmei prin faptul ca nu pot sa isi faca treaba pentru care au fost angajati. Voi aveti impresia ca firma trebuie sa le plateasca din buzunarul propriu salariul alora pana mor sau pana ies la pensie, chiar daca ei nu produc nimic? Or avea angajatii drepturi, dar orice companie se poate proteja de astfel de pierderi financiare, complet legal. Te-am angajat sa duci rahatul asta de la punctul A la punctul B, nu esti in stare sa o faci, afara cu tine.

      00
    • Va dau un exemplu si pentru IT-isti, ca vad ca aveti probleme in a va imagina ca exista si alte domenii in care se poate lucra. Tu ai de scris niste cod pe un proiect, dar compania ti-a pus la dispozitie doar un calculator, nu un laptop, asa ca trebuie sa iti muti hoitul pana la sediul firmei sa faci asta. Problema e ca sediul firmei in intr-un mall si acolo se intra doar cu certificat de vaccinare. Firma nu iti cere sa te vaccinezi, dar te da afara (complet legal) pentru absente nemotivate sau pentru faptul ca aveai de scris un cod si nu l-ai scris, ducand la pierderea proiectului pentru companie.

      00
    • Cristici: In al doilea război mondial încălca cineva “camuflajul de noapte”?
      DA. In Romania DA!

      @TOM: Legislatia muncii e egala cu zero in fata intelegerii partilor reflectata in contract cu referire la incetarea contractului.

      AhaHAHAHAHAHAHAHAHAHA. Ai baut prea mult in timp ce te uitai la filme americane tati

      00
  20. Off: Daca stie sa faca sa dispara fondurile europene, e bun vrajitorul ala.

    00
  21. NOU
    #105

    Băi, ce-am mers pe fentă cu „articolul de la Nuremberg”. Inclusiv eu. Dar mi-a sunat ceva ciudat și am căutat (@Vali nu, Google nu a ascuns nimic). Deci, conform Wikipedia: ” The Nuremberg Laws (German: Nürnberger Gesetze)” este o lege dată în 1935 de către Rechul nazist, prin care se retrăgeau drepturile ca și cetățeni evreilor, suedezilor și negrilor. Mai departe căutați și voi, că e mult de scris, și mi-e lene. Oricum, ăla care a compus chestia asta e un troll foarte isteț.

    00
    • Este vorba despre codul de la Nuremberg cel din 1947, realizat dupa ce a urmat procesul de la Nuremberg.
      https://media.tghn.org/medialibrary/2011/04/BMJ_No_7070_Volume_313_The_Nuremberg_Code.pdf

      00
    • l-am citit. am stat atat pentru ca traiam cu impresia ca ar fi mult mai lung si mai complex.

      sunt 10 fraze si toate se refera la experimtele medicale pe om, practic la relatia om de stiinta – omul care se supune respectivelor experimente. experimentator-subiect.

      nu zice absolut nimic despre relatia anagajator-angajat.

      ps serios, cititi-l, dureaza 5 minute maxim. pentru cei care nu cunosc engleza, ma ofer sa fac maine o traducere in limita abilitatilor mele.

      00
    • Răspunsulk meu a fost strict legat de comentariul despre singurul articol despre Nuremberg fiind documentul din 1935. când menționarea se face referitor la acest cod foarte scurt din 1947.
      Legat de cum argumentează cei care îl menționează: vaccinurile sunt autorizate de urgență, faza trei de testare fiind în derulare până în 2023. Atenție este vorba despre cei care au fost parte din cercetare, nu despre recipienții pe scară largă.
      Legându-se de faptul că testarea fază 3 se termină în 2023 se afirmă că vaccinurile sunt acum în faza experimentală. Ceea ce implică faptul că nu pot fi impuse, sau obligatorii, doar după 2023.
      Cred că după pandemie când se va trage linie se va face o schimbare în legile legate de urgențe în pandemie, ori într-un fel ori în altul în funcție de ce concluzii se vor trage și aici nu am niciun cuvânt de spus că nu ține de noi, ci de cei care au poziția să hotărască aceste lucruri dar sunt sigură că se va schimba ceva după ce trecem de pandemie.

      00
  22. @ Cristici
    O multime incalcau camuflajul. Vezi bombardamentele de la Ploiesti.

    00
    • foarte fain comentariul. #nojoke.
      Voiau lumina noaptea, ca ce, ei au drepturi! Apoi bombe pe tot orasul (inclusiv peste aia care respectau camuflajul), pentru niste proști.
      repet, comentariu foarte bun.

      00
    • pai da, ca drepturi. Si aia din bucuresti o faceau identic. Ba, nici macar nu fugeau sa se ascunda. „nu ne bombardeaza pe noi”.

      00
  23. autorul scriitorii aleia precis era vaxinat :-)

    00
  24. @Pavel
    Legislatia muncii e egala cu zero in fata intelegerii partilor reflectata in contract cu referire la incetarea contractului.
    Nu mai zic ca pe competenta nici o lege nu are nimic de spus. Dar pot sa ii dau o notificare de incetare unilaterala cu o perioada de timp minim prevazuta de lege confirm contract. Si cu interdictia intrarii in sediu. Legea nu interzice sa-l platesti pe om pe perioada preavizului stand acasa si nici nu te poate obliga sa il pui sa activeze exvlusiv din sediu.
    Crede-ma nu e nici prima, nici ultima situatie de gen si cine crede ca legislatia muncii il impiedica pe angajator sa actioneze legal in interesul businessului inseamna ca nu lucreaza cu casa de avocatura potrivita si nici procedurile si documentele de angajare nu-s ce trebuie.

    00
    • Asa o fi. Eu stiu cazuri in alte spete. E articol in codul civil referitor la nulitatea unui acord semnat. Dacă sunt clauze contrare legii se poate declara in instanta nulitatea lor. Cum nu exista legislație care să permită încheierea unui contract de munca, ca angajator poti pune clauză, il poti concedia daca nu o respectă, dar bazat pe legislația curentă, daca merge in instanta, are sanse mari de tot sa castige.

      00
    • La final s-ar putea sa afli ca acea casa de avocatura a costat mai mult pe ora decat angajatul respectiv pe saptamana si ca odata ce te-ai crezut in ei ai intrat intr-un proces ce va dura ani. Timp in care casa de avocatura e platita bine si pentru acelasi timp, in caz ca pierzi, vei plati daune morale mai mari.
      E buna senzatia de suprematie, dar pana te duce inspre extinctie.

      00
  25. Pe legislația actuală din România angajatul nu poate fi limitat în acțiunile sau drepturile sale pentru lipsa vaccinului și nici nu poate fi obligat de către angajator să se vaccineze.
    Consultați codul muncii – Legea 53/2003. Restul sunt povești. Cei care cred că poți obliga salariatul la asta sau că asta ar fi motiv de concediere habar nu au de legislația muncii. Un salariat ar câștiga în instanță fără vreo problemă împotriva unui angajator ce i-ar desface CIM pe un astfel de motiv.
    Că unii cred că nu e corect sau că nu e normal, posibil, dar legea trebuie respectată, bună, rea, e lege în vigoare și produce efecte.
    Aia cu codul de la Nurenberg e o tâmpenie. Postarea aia putea fi simplă de tot, dar și cei care sunt antivaccin nu mai știu cum să facă sa semnalizeze cât de „documentați” sunt ei și ajung să aberez cu grație.

    00
  26. Nimeni nu poate fi obligat sa se vaccineze dar daca lucrezi intr-un domeniu legat de sanatatea publica, spital, horeca, camine de batrani, scoli esti obligat sa te cauti periodic la sanatate. Cat de des ? depinde de ce boala te testezi. Lipsa avizului medical duce la nulitatea CIM (art, 27 alin(2) din Codul Muncii.
    Asa ca ca da, nu poti fi dat afara pentru refuz vaccin, dar pentru refuzarea / netestarea periodica poti.

    00
  27. Astăzi România a fost exemplu de failed state dpvd al coronei. „ce se întâmplă dacă corona să de milioane de nevaccinațic în welt.de. Costă însă prea mulți bani de citit articolul și accountul meu nugl pot împărți.

    00
  28. De ce oricine incearca sa aduca un argument “ antivaccinare” isi incepe expozeul cu “ mentionez ca m-am vaccinat sau nu sint antivaxxer”?A devenit o rusine sa nu fii vaccinat?Argumentatia adusa impotriva vaccinarii obligatorii e mai credibila daca spui ca esti vaccinat?Trebuie sa-ti ceri scuze daca crezi ca isteria covid a depasit orice cadru legal garantat prin Constitutie?E de noaprea mintii ca majoritatea de aici(autointitulati intelectuali rasati) nu inteleg ca liberatea cetateneasca e ne-negociabila.Indiferent de vremurile pe care le traim.Altfel,motive de a ingradi sau anula libertatile se gasesc cu duiumul,oricind.Trebuie facit doar primulnpas,e neviie de o singura anulare sau ingradire si dupa aia se deschide cutia Pandorei pentru abuzuri,ingradiri,obligativitati,anulari,etc.Alora care spun ca “ sanatatea lor primeaza” in fata liberatii de a nu te vaccina,le raspund ca si “ sanatatea mea primeaza” in fata libertatii lor de a ma improsca cu gaze de esapament atunci cind stau cite 2-3 ore pe zi in trafic ca sa ajunga la birou.Si cu toate astea,nu cer statului sa le interzica sa conduca,ca inteleg ca alta modalitate de locomotie nu au si-si pierd slujba daca nu pot ajunge acolo.Dupa cum n-am cerut statului sa le interzica participarea la Untold,desi era clar ca e un eveniment mega-spreader pentru toata tara.Desi creau un risc pentru sanatatea mea,am respectat libertatea lor de a se bucura de un eveniment muzical.Cum naiba se face ca numai istericii covid si vaccin isi vad “ dreprurile” amenintate in timo ce-i doare-n cur de libertatea celorlalti de a alege cum sa-si gestioneze viata?Eu cred ca 3 sferturi din cititorii blogukui asta sint niste ipocriti care nu vad mai departe de lungimea propriei bule in care traiesc.Macar pe blogul asta e bine,inca poti fibcontra-sa vezi cum e pe blogul aluilalt,cum se ingheduie sa-l pupe toti in cur pe “ senior” cind infiereaza cu minie proletara “ indrazneala” unora de a nu achiesa la religia vaccinarii.

    00
    • Ca partea a celor 3/4 din bula de ipocriti, m-am saturat de apologia libertatii individuale, predicata in postul tau. Nu cred ca, dupa mii de ani de trait in societate, s-a ajuns aici. Ca unul ca tine sa vina abereze ca, citez „liberatea cetateneasca e ne-negociabila”. Totul ar trebui sa fie, si este, negociabil, atunci cand supravietuirea si binele grupului este in joc. La razboi esti recrutat, indiferent de ce libertati ai. La construirea de noi utilitati publice, esti expropriat, indiferent de ce drepturi si libertati crezi tu ca ai. Pe drumurile publice, te supui legilor care iti cer sa dai prioritate vehiculelor aflate in misiune. Dreptul la participa la conducerea societatii, este, de fapt, un mandat de cativa ani, prin care tu cedezi altora libertatea individuala in ceea ce priveste administrarea societatii. Dreptul de a te razbuna pe raul facut de altii, este delegat automat, de la nastere, sistemului de justitie. Pt ca societatea a realizat, in timp, ce mult pierde prin aplicarea principiului ochi pt ochi si dinte pt dinte, s-a adaptat, si ne-a luat acest drept. La fel, accepti sa ti se ingradeasca drepturile atunci cand tu gresesti, si societatea, prin aparatul de justitie, te prinde.
      De ce nu incepi prin a recupera aceste drepturi, deja anulate sau ingradite?
      Ca nu exista scris,inca, negru pe alb, in constitutie, cu nume si prenumele tau si initiala tatalui, ca TU trebuie sa te vaccinezi, iar tu interpretezi asta ca o libertate ne-negociabila, e o chestiune de timp. Dupa ce se linistesc apele acestei pandemii, societatea in ansamblul ei, isi va actualiza cadrul legislativ, la situatiile concrete pe care lipsa lui le-a generat. La situatiile in care, cei ca TINE, accepta sa traiasca in societate doar pt a o putea exploata in interesul LOR, fara nici un respect pt interesul si drepturile MELE.

      00
    • E inutil sa combati :) :) :) Oamenii sunt raschetati pe creier, ascunsi de realitate in bula lor. Sincer mi se pare fascinant sa urmaresti degenerarea indivizilor astora care au tupeul sa sustina ca dreptul TAU la integritatea corpului TAU le afecteaza LOR drepturile… Am avut ocazia sa vad niste postari abjecte, cum n-am crezut ca sunt posibile din partea unor oameni normal…Una recenta, chiar la asa-zisul „senior” de care vorbesti… Partea buna, cu internetul, e ca toate postarile astea raman publice, si la un moment dat, baietii astia vor trebui sa se uite in oglinda….

      00
    • @e3evo-prin aberatiile pe care le sustii esti un pericol pentru obsocietate democratica.Tot ce sustii tu acolo sint idei dictatoriale si totalitare,in care omul n-are nici un cuvint de spus in fata sistemului si trebuie sa-si accepte soarta hotarita de altii,in “ numele binelui comun”.Probabil esti tinerel si n-ai trait deliciile cominismului pe propria piele,ai fininvatat ce-nseamna sa “ te supui neconditionat statului”.Cit despre exemplele date cu “ dreptul” dr a fi expropriat,etc-absolut toate sint reversibile prin actul de justitie si nu-ti aduc atingerea integritatii corporale sau a sanatatii proprii.Un “ vaccin” nu e “ reversibil” si nici consecintele lui.E propriul corp pe vare poti fi stapin doar TU,nimeni altul.Esti singurul care poate hotari daca accepti un act medical sau nu.Altfel se cheama Auschwitz.Epoca internetului si “ easy life-ul” v-a spalat atot devmult pe creier incit nu stiti sa mai apreciati lucrurile esentiale in viata.Liberatea individuala e una din ele,cea mai importanta.Ne-negociabila.

      00
    • @antonioro
      Ti-am dat like, let’s agree to disagree si sa terminam aici.
      over and out

      00
  29. +buletinului de verificare metrologic
    +ordinul de serviciu

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.

Pun clipuri pe Youtube

Top articole

7 zile