Ce faci când nu ai economii? Stai și înghiți

Serios, asta e povestea oamenilor ăstora, care se plâng cât de nasol e la Quantic Labs. Când ai bani să stai acasă și să îți cauți liniștit alt job, în momentul in care șeful doar se uită urât la tine, te ridici și pleci. Nu mai stai, nu mai negociezi. Pleci și cauți în altă parte.

Dacă stai, e din cauză că nu ai alternative. Șeful știe asta, de aia se poartă mizerabil. Mai trist e când știi care e scăparea și totuși nu faci pași în direcția aia. Atunci parcă nu mai e vina șefului că te abuzează, e a ta că stai. Trec 6 luni, descoperi că e un loc de muncă nasol, dar ai pus niște bani deoparte, așa că pleci fără să te uiți în urmă. Și pleacă și alții, și alții, și locul ăla de muncă ajunge ca lanțul ăla mare de magazine de electronice, unde toată lumea știe că e un mediu toxic, dar unora nu le vine a crede, se duc acolo și descoperă că da.

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

71 comentarii

  1. Se poate sterge.
    Quantic Lab – fara S

    00
  2. Ce scarbosenii sunt in articolul ala. Si ar fi misto daca nu as fi auzit macar 1 poveste asemanatoare la orice amic.

    In prima firma in care m-am angajat, ceva „start-up” aveam mancarea asigurata prin catering. Intr-o zi, un coleg la finalul programului a vazut ca mai e o portie neatinsa si a zis ca o arunca (vara, etc). Dupa o ora se scrie pe grup (yea, whatsapp) ca cine a aruncat mancarea. Era noua sefa suparata foc ca nu mancase nimic si abia astepta sa ajunga la birou sa manance. Drept „pedeapsa” a zis pe grup ca cel care a aruncat mancarea nu mai are asigurat catering 2 sapt si sa vina cu mancare de acasa :) Direct pe grup.
    A doua zi l-a luat deoparte si i-a spus asta si in fata. Colegul si-a bagat demisia. Impreuna cu alti 3 colegi din totalul de 7. Eu eram in preaviz in ultimele 2 zile si mi-am facut cruce de multumire ca plec. Sefa a zis ca nu-i problema, ca se mai gasesc oameni :) Firma a mai rezistat un an dupa. Azi e oale si ulcele.

    00
    • NOU
      #3

      o proasta, ce sa-i faci. putea foarte elegant sa rezolve totul amical, ii zicea mai in gluma, mai in serios ca ii e dator cu o masa. ii comanda colegul o pizza si aia era.

      00
    • NOU
      #4

      Asa a facut o sefa pe la noi un meltdown ca i-a disparut lingurita de cafea si a trimis un email la toata firma ca nu mai aproba nici un concediu pana nu apare lingurita ei inapoi. A cautat un amic care se plictisea pe camerele video pana a gasit ca de fapt a aruncat din greseala singura paharul de unica folosinta cu lingurita ei la gunoi afara, la locul de fumat.

      A plecat singura dupa ce o trola toata firma, cum o vedea cineva, cum scotea o lingurita din buzunar si o baga in gura.

      00
    • Intr-o piata unde angajatul dicteaza si isi da demisia daca iti permiti sa-i spui ca mai trebuie sa si lucreze si orice junior iti cere de la 8000 lei net in sus la interviu, voi imi spuneti ca sunt unii ce stau si lucreaza intr-un environment atat de toxic?

      Pai ori sunt mega praf angajatii aia si nu se pot de fapt angaja nici unde de buni ce sunt, ori le inventeaza pe banda rulanta.

      00
    • nu stiu despre ce companii de prelucrare a diamantelor vorbesti, dar in romania nu exista chestia asta

      00
    • @Cetin: ca să fie pe înțelesul tuturor, pe piața IT e secetă de angajați competenți dar foarte mulți începător ce au numai pretenții. Dacă băieții ăia au ceva în cap atunci își găsesc rapid în altă parte și nu trebuie să mănânce rahat.

      00
    • @Maferescdeciuma – poate o și futea, până la urmă.

      00
    • NOU
      #9

      @Sorin – nu zici rau, se stie ca cele care sufera de LAP tind sa fie mai nervoase.

      00
  3. Citez dintr-un leak: „Începem cu începutul, interviul. Eu eram doar un puștan abia venit în Cluj, niciodată nu am lucrat. A fost prima companie la care am aplicat și spre surprinderea mea, prima companie care mi-a răspuns.”.
    Tu la varsta lui puneai bani deoparte sau ii evaporai in prima saptamana? Plus ca fac pariu ca nu era o suma prea mare, sa zici ca poti face cine stie ce economii, chiar daca incercai. E job entry level de QA totusi.

    00
    • Ce vreau sa zic e ca aia au profitat la maxim de niste tineri vulnerabili prin naivitatea lor, naivitate cauzata de lipsa de experienta de viata. S-a profitat de ei cum profita taximetristii de proaspetii studenti aterizat din provincie, direct la Gara de Nord.

      00
    • @Zarax fix asa opereaza majoritatea plantatiilor de outsourcing de la noi: angajeaza multi interni si juniori, ii vad pe bani multicei, cand oamenii cresc si cer mai multi bani sunt refuzati si daca isi permit, atunci pleaca in alte parti. Firma angajeaza la loc alti juniori si tot asa.

      00
    • Eu cand eram la primul loc de munca sigur nu imi luam colegii cu „stimate tovaras” ca sa evidentiez ca e comunism in firma, si culmea chiar era.

      00
    • sincer? da. am pus de la început, de la primele joburi.

    • @vali, da dar cei ca tine sunt statistic nesemnificativi in categoria aia de varsta.

      00
    • Dupa cum ziceam mai sus, intr-o piata dictata de angajat, trebuie sa fii slab de minte si incompetent sa nu-ti gasesti un alt job dupa ce-ai depasit perioada de naivitate la cum sa arunca banii dupa angajati si ce foame e in piata (inca)

      00
    • De cand lucrez, de la 21 de ani, nu s-a intamplat ABSOLUT niciodata ca la sfarsit de luna sa nu-mi ramana bani oricat de mic sau de mare aveam salariul/ veniturile

      00
  4. Ma ce dracu’s prostiile astea despre astia.
    In primul rand e vorba de lucru in IT, orcine de acolo se paote ridica si isi gasi alt loc de munca, dar baieti gen vlad ala sunt d-aia care cred ei ca „au coloana vertebrala” si prefera sa stea sa faca scandal. De fapt ce vrea valdut e sa fie data afara oficial ca sa primeasca niste salarii compensatorii.

    Sa o luam punctual, compania nu poate sa iti impuna ca toata comunicatia sa fie printr-un sistem de chat specific (lol, eu ma intreb ce companie nu iti impune asta)?

    Doi, adica a fost fortat sa isi schimbe avatarul si numele cu numele propriu pe toolul ala. Aha, deci eu pot de exemplu sa cer ca sa nu mai am emailul de munca boris.borsilav at bla,bla,bla ci kimirsen ar blablabla?
    Trei, a refuzat sa aiba o intalmnire complet. Cum vine asta? Putem gen sa refuzam sa avem orice intalnire, eventual refuzam sa si muncim.
    Patru, glume d-astea cu tovarasi si coreea de nord le faci cand stii ca permite atmosefra ca si glume, nu ca mod de a iti arata tu frustrarea. Ia du-te pe santier si fa-i pe aia de acolo „dorei”, vezi cate zile mananci cu paiul dupa ce ratezi sa prinzi un fier-beton spre tine.

    00
    • Dar libertatea mea de exprimare? /s

      Libertate de exprimare o faci in timpul tau liber. In timpul programului faci ce ti se spune, nu o dai in fronde copilaresti, apoi pierzi timpul altora pentru ca te crezi special. Daca nu iti convine, iti dai demisia.

      00
    • Stiam ca urmeaza o intalnire nasoala, asa ca am refuzat sa ma duc. Deci a ramas blocat pe asta :))))).

      00
    • Faptul ca el nu pare a avea o abordare ok per total, nu schimba ideea principala – aceea ca mediul de lucru respectiv nu e ok pt angajați, iar practicile comerciale ref facturare pe seniori a activitatii juniorilor sunt incorecte pt clienți.
      Acum 8-10 ani vedeam lunar zeci de facturi de la case de avocatura și îmi dadeam seama dacă în realitate era munca făcută de un asociat, nu de un partener (ratele orare sunt diferite si aici). Acum lucrurile stau mai bine, dar la început a trebuit sa întorc multe facturi pana sa se potolească de „optimizari”. Și nu discutam despre o casa de avocatura, toate au încercat.

      00
    • Ai dreptate Ana, nu neaga nimeni asta, dar articolul este despre faptul ca ala micu’ a stat acolo sa inghita ca nu avea bani pusi deoparte.
      Nu, el e un scandalagiu rasfatat care in loc sa plece dintr-un loc de munca toxic (sau sa il schimbe cu argumente de adult, nu cu ce vine el), a ales sa stea acolo pe scandal sperand ca mai trage niste banuti, iar argumentele lui sunt de 2 lei.

      00
    • Ala micu nu e asa de mic (30 de ani) si are niște gaps în profilul de pe Linkedin care, aparent, ne cam confirma ceea ce tu spui si ceea ce rezulta deja din scrisoarea lui.
      În realitate insa, uneori este nevoie de acești „scandalagii” pentru ca valul sa se porneasca și pt ca și ceilalti sa arate ca mediul de lucru nu e ok – ceea ce s-a si intamplat ulterior. Aceasta e diferența între un singur scandalagiu si un sistem care nu e ok.

      00
    • Trist daca are 30 de ani, mai e si analfabet.

      00
    • M-am uitat si pe linkedin, sa vad valoarea, pana la 30 de ani nu a prins nici un job peste 1 an (ce zic eu un an, maximul e 11 la astia, dar inca nu a pus ca a fost dat afara), asta demonstreaza incaodata ce praf e compania aia, daca macar cheama la interviu asa specimen. Se merita unii pe altii.

      00
    • „si prefera sa stea sa faca scandal. ”

      Dacă nu făcea el scandal cu asta, tu ce făceai?

      00
  5. Lasa ca isi cumpara cursul libertateinit si or sa devina multibiliardari

    00
  6. Dumpul lunar de /r/antiwork 😀

    Mai important e sa nu ai datorii. Cand aveam vreo 23 de ani un manager imi zicea asa mai in gluma mai in serios ca cel mai tare se teme de „astia ca mine”. Atunci nu intelegeam la ce se refera, credeam ca la faptul ca nu am burta dar in timp mi-a fost tot mai clar.

    00
  7. Aoleu baiatul ala a descoperit ca cand e platit sa munceasca nu numai ca nu se poate exprima liber, ba ca mai sunt si reguli. Vai doamne unde am ajuns. Steagul NK, tovarasi, glume, atitudine, plm, s-a potrivit perfect acolo, firma de tepari cu angajati imbecili.

    00
    • Nu stiu cu ce medii de lucru esti obisnuit tu, dar eu ma pot exprima liber acolo unde lucrez…

      00
    • Zarax, sunt corporatist, la fel ca baiatul ala asuprit. Si ca idee, am lucrat si in domeniu, stiu cam cum sta treaba si prin firmele de gamedev, unde e mai relaxare si libertate, dar tot nu 100%

      00
    • @Zarax Awww, ce dragut. Do tell us more.

      00
    • @Eugen, stiu ca esti ironic dar…
      – cautam sediu nou, angajatii in gura mare ca nu vor in Pipera. Nu ne-am mutat in pipera
      – inainte de pandemie, sistem WFH de cacat, lumea s-a plans, s-a facut sistem WFH cum trebuie
      – plans pe proiect ca nu facem nimic interesant, ne-au intrebat ce vrem sa facem si am facut
      – cerut beneficii extra, s-au dat peste cap si au dat la oameni
      De mediul de lucru nu s-a plans nimeni, pana acum e una din cele mai misto companii la care am lucrat.

      00
    • Zarax ok asta e rezonabil, dar totusi cred ca nici la tine nu poti instala pe calculatorul de la firma orice soft vrei tu, traficul e monitorizat si filtrat, nu poti cu porn si piraterie, etc, nu e ca acasa.

      00
    • Zarax, ce treaba are liberatea de exprimare cu ce descrii tu. Foarte bine ca lucrezi undeva unde vi se cere si se tine cont de parerea voastra. Dar ce descrie el acolo e altceva. Nu l-a luat nimeni la prepules ca a zis ca nu e de acord cu chatul ala, l-a luat cand a inceput sa faca misto prin firma pentru ca nu s-a facut cum a vrut el, smiorc, smiorc.
      Daca voi cereati beneficii sa primiti 1kg de caviar pe zi si nu il primeati si apoi faceati glume ca sunteti somalezi muritori de foame, cum crezi ca era.
      N-a zis nimeni ca mama ce bine e la firma alora ca nu asculta de parerea angajatilor, dar sa crezi ca nu sunt reprecursiuni cand tu confunzi stand-upul cu locul de munca (si repet, nu ca glume, ci ca mod de a iti arata frustrarea), asta e copilarie. Daca ai terminat scoala primara si ai buletin, deja ar trebui sa intelegi ca nu asa merge lumea.

      00
    • Mai baieti, voi confundati libertatea de exprimare cu nesimtitrea.

      00
    • Zarax nu noi, baiatul ala cu glume in program.

      00
    • @Zarax

      Boris, Radu și Eugen consideră că nesimțirea (+abuzurile) e în regulă dacă o face angajatorul.
      Asta mă enervează, că sunt unii cetățeni (în întreaga țară) pentru care suntem cum suntem, din cauza lor și a mentalității „nu te văita, altminteri, pleacă”. Uite că nu vreau să plec, uite că vreau schimbare din bine în mai bine.

      Dacă cetățeni din ăștia mor subit, noi restul & toată țara am avea de câștigat.

      00
  8. Ma gândeam ca sunt nașpa cand le am zis la job în prima luna, acu’ ceva vreme, ca n am rate, n am chirie, pot sta cu burta la soare minim 5 ani fara sa muncesc, deci, mi se rupe de frustrarile lor. Nu s-au legat de mine niciodată.

    00
  9. „Ce faci cand nu ai economii? Stai si inghiti” . Nu, nimeni?

    00
  10. Chat intern monitorizat? Acces cu amprentă peste tot? O plantație ordinară nu bagă de-astea fiindcă l-a citit pe Zaharia Stancu și a aflat că țăranilor trebuie să le pui botniță la culesul viei că altfel se dedulcesc la „averea” boierului.

    Lucrurile astea sunt impuse prin contracte, nimeni nu dă pe mâna unui contractor extern (outsourcer) așa numitul „intellectual property” (jocuri nelansate în acest caz) fără niște garanții inclusiv pe linie legală.

    Restul discuției are însă sens, dar practica „vânzării” unor CV-uri de seniori pentru ca munca să fie efectuată ulterior de juniori are cel puțin 20 de ani. Mă miră că nimeni nu a întins degetul spre CDPR sau restul de clienți care apelează la astfel de plantații; sunt decizii comerciale aici, nu cred că și-au asumat că se duc până la magazinul din colț să ia un bilet la loto.

    00
    • QL externaliza localizarea și o parte din testare. Monitorizarea chatului intern și amprentele erau pentru protecția IP.
      Testerul se ducea la toaletă să caute traducerea unui cuvânt în engleză datorită mediului netoxic.
      La atelierele de croitorie e același sistem. Să nu plece cineva cu etichetele.

      I’m gonna jump down, turn around, pick a bale of cotton.

      00
  11. Oare nu se leaga nimeni de faptul ca firmele de IT romanesti vand oameni cu 1-2 nivele peste nivelul lor de experienta?

    00
    • Intr-o piata in care sunt cateva zeci de milioane de indieni si chinezi care sunt fix la nivelul specificat in contract, da, f. dubios? Oricum, ce inseamna nivel de exeprienta, sa imi trimiti si mie ISOul cu ce e junior, mid, senior in programare?

      00
    • Nu e ISO, dar e de la IEEE.
      https://www.computer.org/education/certifications
      Firma la care lucrez acum se inspira de acolo și considera ceva de genul : asociate-> junior, professional->mid în timp ce master-> senior si staff.
      Un master ar trebui sa știe bine de tot 11 knowledge areas
      areas):

      Software Requirements
      Software Design
      Software Construction
      Software Testing
      Software Maintenance
      Software Configuration Management
      Software Engineering Management
      Software Engineering Process
      Software Engineering Models and Methods
      Software Quality
      Software Engineering Economics

      Din păcate în Cluj cel puțin, e plin de seniori cu experienta de 3,4 ani care realist vorbind știu decent ceva framework la moda insa nu stăpânesc principii fundamentale.

      Nu am sa uit niciodată când eram la alta firma si a mers în delegație un ‘senior’ din asta la un client în US, iar seniorii lor erau de genul 20 ani+ experienta cu contribuții la kernelul de Linux.

      Cred ca la actualul loc de munca e probabil destul de ok făcută evaluarea, similar cu ce descriam mai sus. Seniorii sunt oameni foarte buni, super pasionați, care ar putea fi considerați experți oriunde. Dar intr-adevar facem mult R&D pe produse mission critical , unele și cu hardware mega complex. Un fel de rocket science 😀.

      00
    • Va lipseste in pomelnicul ala o disciplina „Software Dogmatics”
      Pentru ca:
      „Computer systems exhibit all the behaviors best suited to create superstitious responses. You will try something, it won’t work, so you try it again – the exact same way – and this time it works, or not.”- Jeff Raskin
      Ia-o ca pe o gluma, nu te supara….. :)

      00
    • @GM

      „Nu am sa uit niciodată când eram la alta firma si a mers în delegație un ‘senior’ din asta la un client în US, iar seniorii lor erau de genul 20 ani+ experienta cu contribuții la kernelul de Linux.”

      Nu e normal? Linux a fost inventat în SUA, normal că ei vor fi primii să fie în avantaj, dacă e jucăria inventată de ei.

      00
  12. Vlad ăla e un cretin cu spume
    Un papagal cu mucii pe piept
    Și agramat

    Dacă nu acceptă proceduri și work-flow cerut de angajator, are libertatea să plece
    Ceea ce ne-a executat, înțeleg că l-au dat afară. Corect 100%

    Altfel, ce fac ăia de la Quantic dpdv comercial, pare o mizerie. Normal ar fi să falimenteze, sper să li se întâmple asta cât mai urgent

    00
    • „Dacă nu acceptă proceduri și work-flow cerut de angajator, are libertatea să plece
      Ceea ce ne-a executat, înțeleg că l-au dat afară. Corect 100%”

      Vreau să știu unde încetează delirul tău: până când nu au voie angajații să se plângă de practici?

      „Altfel, ce fac ăia de la Quantic dpdv comercial, pare o mizerie. Normal ar fi să falimenteze, sper să li se întâmple asta cât mai urgent”

      Da, iar fără Vlad, lucrurile ăstea nu se știau. Dar tu te-ai gândit să critici victima, pentru că… ?

      00
  13. Chestiile astea se faceau si acum 20 de ani, cand un coleg de la radio se angajase ca si programator (gagiul are Conservatorul facut si era omul nostru de productie publicitara radio, dar avea pasiunea programatului si incercase si faza asta). Imi povestea ca au pauze de cateva minute de buda, camere peste tot etc. Asta nu i-a placut, asa ca, dupa niste luni, a ramas sa faca programare de pasiune si s-a pus serios pe muzica / productie.

    Sunt destule joburi cu specificatii de cacat. Daca nu ai de ales, stai acolo. Imediat ce gasesti o alternativa te muti, ca nu esti copac sa nu te poti misca.

    • „Sunt destule joburi cu specificatii de cacat. Daca nu ai de ales, stai acolo. Imediat ce gasesti o alternativa te muti, ca nu esti copac sa nu te poti misca.”

      Mentalitate românescă: în loc să eliminăm practicile mizere, sfatul automat e „nu fă altceva decât să pleci/muți ‘dacă nu-ți convine’”.

      Cucu, dacă eram în sclavia cu lanțuri, sunt curios cum v-ați fi formulat delirul atunci, în condițiile ălea.

      00
  14. Amu ce să zic, unele faze sunt de-a dreptul comice – ca de altfel toată atitudinea asta de wow – de parcă nu ați știi toți care lucrați direct sau conex în domeniu, cât de umflată și vopsită e polițist. Le luăm un pic la rând?
    Citat: Mărturiile spun că în birourile companiei sunt instalate camere video de supraveghere, care au rolul de a monitoriza toți angajații. Că se folosesc cititoare de amprentă pentru identificarea online continuă a angajaților și verificarea prezenței lor pe platformele de lucru.
    No tulai. Adică stai, când primești pe mână material de la CDPR, crezi că ăia îl dau așa la liber, dacă la tine pe plantație se umblă ca în piață?
    Citat2: se încurajează delațiunea și turnătoria ca metode de identificare și reducere la tăcere a angajaților care își exprimă deschis nemulțumirile.
    Aoleu. Ce noutate. Angajații se toarnă între ei. Așa cevaaaaaaa, vai dar nu se poate 😃 Serios, lumea reală către autor articol, hello?
    Na, să trecem la mărturia lui Vlăduț.
    Rocketchat ca și platformă oficială de comms. Bun, rău, compania a decis. Dacă tu îți pui avatare deapula și nickuri de frondă, tu ești boul, nu compania. Libertatea de exprimare e în fața ușii firmei, pe scula companiei, pe netul companiei, în sediul companiei, în timpul de lucru, singurul loc unde nu te poate verifica e în budă. Indiferent cât de antipatică e compania, luat la bani mărunți, s-a întâlnit edgy teen-ul cu vaca șatrap, edgy teen a zburat. End of story.

    Apoi că se vând juniori pe post de seniori. Serios. De când e asta o noutate în outsourcing-ul local/zonal? Nu sunteți nici voi de azi pe baricade, acum facem toți pe falșii surprinși, că vai, dar nu se poate, poate la vecinu, în nici un caz la noi?

    00
  15. Referitor la economii, ma uit in jur la colegi (corporate, IT) si imi dau seama ca nici nu poate fi vorba sa ii faci sa inteleaga ca trebuie sa puna in fiecare luna ceva deoparte fara un scop anume.
    Isi fac planuri de ce sa cumpere inainte sa primeasca banii respectivi (bonus anual), iar la o promovare cauta sa isi genereze noi cheltuieli.

    00
  16. Mai degraba problema era ca erau tineri „abia ajunsi in Cluj”, nu ca nu aveau bani deoparte.
    Cand prinzi un job in „IT” la 20 de ani, pui mana si lucrezi ceva, tragi pt un pic de experienta chiar daca primul salariu nu e deosebit si chiar daca mediul e toxic. Daca stii ce vrei, tragi de tine pana poti pleca de acolo pe salariu mai bun sau pozitia care iti convine.
    Acuma in firmele mai serioase isi pun problema sa retina angajatii mai buni, o mica marire, program mai bun pentru unii, diverse avantaje, ceva promisiuni si iti convine sa stai o perioada. Doar ca astia la QL s-ar parea ca puneau doar japca pe om si il exploatau la maxim cat statea din ce se intelege (desi aveau si angajati cu 1-2ani de experienta banuiesc, dar aia nu au scris, poate ei aveau ceva care le convenea)

    00
  17. Asta cu umflatul competentelor si a echipelor cred ca am intalnit-o in 90% din companiile pentru care am lucrat 15+ ani.
    Am descoprit apa calda sau cum?

    00
    • Se pare că da. Acum toată lumea face pe victima inocentă, cum dom’le, la noi în sat, nu se poate :D

      00
  18. Ce analfabet e Vlad ala. Ma dor ochii de la cati „I” a pus in plus

    00
  19. Du-te bă cu textele tale….Ia încearcā să prestezi un pic de atenție aici pe blog. Numai milionari şi toți pe IT.( *Dacă îmi pică portofelul pe pajiştea corporaţiei unde sclavagesc, le intră instant pe telefoane alertă de cutremur.)
    *Dumă de stand-up obosit, imediat se activează pupătorii de măciucă corporate.

    00
  20. Mie mi se pare ca e o etapa de maturizare pentru tipul respectiv. Face parte din procesul de invatare, a invatat ca viata nu e roz si ca la munca trebuie sa respecti niste reguli. Cat despre inghitit sau nu depinde de oportunitatile pe care le ai, despre prioritati, despre ce responsabilitati ai … sunt multe de zis. Poti sa-ti faci o parere dupa ce ai niste experienta, si asta se obtine din transaee nu din povestile de pe net.

    00
  21. Primul Vlad ala e pe aratura rau. :) El nu foloseste Rocket Chat ca asa vrea muschiul lui, el pune avatar comunist, el e mare revolutionar. De fapt e un bou ce nu are chef de munca si risca sa futa si pe cei din jur. Pt restul sunt intr-adevar uneori practici aiurea de a vinde aceeasi oameni la mai multe proiecte. Am trait si eu asta dar situatia e urmatoarea: firma de programatori ce „tzamtzareste” oameni nu are 45454 de seniori ce stau si asteapta cuminti pe gard un nou proiect. Nu ai avea cum sa sustii asa ceva, nu ai avea resurse. :) In acelasi timp clientii vor tot timpul senioritate si au dreptate, pe banul lor si pe muzica lor ei decid. :) Ce se intampla ? La negocierea proiectelor de multe ori se prezinta clientului ca si „valabili” seniori care deja sunt pe alte proiecte. :) In paralel se cauta alti seniori noi dar piata de seniori e mica si scumpa. Se incearca si cresterea unor incepatori dar aici sunt riscuri pt ca ei pot pleca fara sa fi produs mai nimic. :) E de porc dar asta e situatia.

    00
  22. sa stii ca ai perfecta dreptate : Eu am lucrat acum vreo 15 ani chiar la QL. Eram platit cu salariul minim (450lei la aceea vreme) si înțelegerea a fost ca dupa 3 luni imi mărește salariul. Am reamintit înțelegerea patronului (firma era mica atunci), in caz contrar o sa plec.
    A zis ca o ia ca șantaj aceasta cerere, dar pt ca e de treaba imi mareste cu 50 lei salariul si a insistat ca este o mărire de peste 10%.

    I-am zis, mulțumesc, i-am strans mana si am plecat. Dar asta pt ca nu eram
    constrâns financiar sa am un job.
    Tin sa menționez ca in rest experienta a fost ok, desi unii colegi mai vechi s-au mai plans chiar si atunci. Dar faptul ca prima înțelegere a fost încălcata a fost un dealbreaker pt mine.

    oricum nu ma mira mediul toxic de acolo.

    00
  23. Baiatul ala primul e naiv rau si se crede extra special, fara sa inteleaga ce drepturi si responsabilitati are.

    Camere de supraveghere sunt in majoritatea cladirilor de birouri, nu neaparat sa monitorizeze angajatii, se mai intampla tot felul de incidente (dispar lucrurile oamenilor). La fel si cu sistemul intern de chat, trebuie sa fii naiv rau sa iti imaginezi ca pe un dispozitiv proprietatea companiei poti face ce-ti trece prin cap si nimeni sa nu poata observa asta. Daca ai de barfit, e mai simplu sa iti folosesti telefonul si whatsapp ul din dotare. Nu inseamna ca e bine, inseamna ca e mai sigur sa pastrezi echipamentele companiei pentru treburile companiei. Daca ai chestii personale, dovezi etc, nu le tii pe calculatorul care e proprietatea aluia pe care il acuzi.
    Restul de chestii (mintit in rapoartele catre clienti, practici comerciale idiotice etc) sunt foarte grave.

    00
  24. am ras la plangerile lu Vlad. Oh noes. Discutiile intre colegi doar pe toolul agreat de firma.
    oh noes.

    00
  25. Să povestească acum cineva și despre țepele de la Amber Studio din București. Quantic Lab aștia sunt script kiddies pe lângă Amber.

    00
  26. NOU
    #71

    Sunt mai multe motive pentru care stau angajatii nu neaparat pt ca n-au bani mai degraba ptr ca se complac s-au obisnuit cu rutina le e frica de schimbare etc. Eu in 17 ani am schimbat 10 firme cel mai mult am stat la o firma ok 8 ani cel mai putin la Oracle sub 6 luni. Pai cand am dat de mizeria de la cel mai „bun” angajator dupa 1-2 luni deja incepusem sa aplic. Erau oameni acolo care indurau mojicia managerilor si conditiile mizerabile de peste 3 ani si nu era ca nu aveau bani dar pur si simplu se obisnuisera si mai aveau chef sa plece. Se inchideau in ei si mergeau mai departe culmea ca in astia dadeau cel mai tare.

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.

Pun clipuri pe Youtube

Top articole

7 zile