Facebook își face un pic de PR deșănțat

E al doilea articol pe tema asta, și e fix la fel ca primul: oamenii muncesc din greu, e greu să moderezi mizerii, oamenii urcă mizeri, e greu de moderat, Facebook a angajat oameni, se lucrează în schimburi, Facebook vrea să curețe, dar iată, din cauza mizerabililor de pe internet mor oameni, au chiar și toaletă la sediul firmei subcontractante, ceea ce e un plus.

Nu vă faceți iluzii că asemenea materiale ar putea apărea fără aprobarea Facebook și că sunt altceva în afară de o încercare de a pune o față umană oamenilor din spatele companiei. Da, nu-i deranjează deloc pe rechinii corporatiști că au murit niște oameni, aia e ultima lor grijă. Ei vor să le explice oamenilor de ce e greu să administrezi o rețea de o asemenea magnitudine. Ar vrea să nu o facă. Ar vrea să nu o facă. Ar vrea, dar când ai 5 miliarde profit, cam trebuie să o faci. Dar ei, dacă îi întrebi, nu ar vrea, pentru că ei cred în free speech. Când i-a murit soțul lui Sandberg, ea a cerut reținere, decență și să nu pună nimeni poze pe net. Acolo nu mai era free speech. Acolo nu mai era interesul public. Acolo era civilizație.

Soluții există: mutat centrele astea în zone cu oameni stabili psihic. Europa de Est. Bulgarii și românii ar râde cu crăci de prostiile pe care le-ar avea de moderat. Ar da click-uri în prostie, ar ieși la țigară, ar râde și s-ar întoarce la muncă fluierând. Dacă le dai și aer condiționat și parcări, deja își aduc și prietenii să muncească acolo.

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 3$

12 comentarii

 1. Nu găsesc butonul de decline la ăștia de la Theverge

  00
 2. “Soluții există: mutat centrele astea în zone cu oameni stabili psihic. Europa de Est. Bulgarii și românii ar râde cu crăci de prostiile pe care le-ar avea de moderat.”

  Poate cei de varsta noastra (>30~35), dar generatia asta noua e destul de uniforma peste tot (nu degeaba se regasesc, recunosc in toate prostiile).

  dar pe de alta parte nu neg ca ar putea fi o solutie de incercat. un astfel de centru se pune pe picioare in cateva saptamani si nici nu trebuie mare specializare la angajare: cont de Cartea Fetelor mai vechi de cateva luni.

  00
  • India cam bate orice la pret, Nigeria si Egipt stau pe banca tehnica si fac incalzirea sa-i inlocuiasca pe romani. Incepem sa nu mai fim low-cost, nu de alta. Chiar ma intreb de ce nu au externizat serviciul pana acum…

   00
  • NOU
   #4

   Cacat.

   Stiti ce-i ala SLA?

   Romanii sterg pe jos cu orice India.

   00
 3. Sa nationalizam facebook-ul din Romania, zic. Bugetarii nostri ar salva situatia!

  00
 4. Exemplu cat de idioti is FB:

  https://www.bbc.com/news/entertainment-arts-48718038

  Deci FB au acceptat un rahat de petitie de la niste fundamentalisti crestini, in loc sa-i trimita sa plimbe ursul. Auzi ce e ‘blasfemie’ pt ei :)

  – God is voiced by a woman
  – The Antichrist is portrayed as a normal kid that has special powers
  – The 4 riders of the Apocalypse are portrayed as a group of bikers.

  Deci:
  1) aia cu petitia cat de idiot sa fii sa te inflamezi pt niste nimicuri (glume/libertati artistice)?
  2) Si tu-marele/inteleptule-FB, cum plamea sa preiei asa un rahat si sa nu-l dai jos?

  00
 5. Facilities at the Tampa site are often filthy, with workers reporting that the office’s only bathroom has repeatedly been found smeared with feces and menstrual blood.
  Workers have also found pubic hair and fingernails at their desks, along with other bodily waste.

  Ce animale…

  00
 6. Nu prea inteleg de ce au moderare, parca in US era scris si la ei in Constitutie ca esti liber sa iti exprimi opiniile fara sa fii cenzurat… sau si la ei e ca la noi, unde Constitutia a devenit doar o hartie igienica de care nu tine cont nimeni, nici macar judecatorii?

  00
  • Păi, la ce te poți aștepta, când unii (aka democrații) ar vrea să schimbe Constituţia, pe motiv că sistemul electoral nu mai este bun, pentru că a ieșit Trump președinte. Adică vreo 200 de ani a fost bun, acum nu mai este…

   00
  • NOU
   #10

   @George: constituția SUA este de multă vreme hârtie igienică.

   00
 7. Depinde de generații, Vali. Păpușeii ăștia din ultimele generații nu vor fi capabili să ducă așa ceva. Ar fi probabil unul dintre singurele posturi pentru care brandul ar fi obligat să angajeze persoane +35 sau chiar +40. Vorba aia, pentru că i-am zis uneia că piesa pe care a postat-o este de toată jena am aflat că… snobismul este o formă de hărțuire.

  00
  • gândește-te câți oameni de vârsta noastră sunt ingropați in viața de corporatrist, care abia așteaptă să tragă colega de birou un pârț, ca să aibă un moment de bucurie în viața lor.

   pe de altă parte, ăștia de 18 sunt numai buni. după 2 săptămâni îi vei vedea pe toți plângând și recunoscând “bă ce cretin am fost pe net până la vârsta asta. bă ce prostii am scris. bă ce căcat prost am mâncat”.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de pe eMAG prin acest link sau de la PCGarage prin acest link.