TVR face o mizerie incredibilă

Ăsta e rezultatul a 26 de ani de lingușire pe lângă politicieni: cred că e normal să fie ineficienți, bugetofagi și mizerabili și să ceară mai mult.

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

39 comentarii

 1. Deci daca platesc ENEL sustin TVR ?!? Cool, am mai invatat ceva

  00
  • e pe spatele facturii, acolo unde scrie taxa Radio/TV

   00
  • La prima fraza, mai mai ca te face sa te simti vinovat ca niciun leu nu ajunge la tvr! Eu nu inteleg rostul reclamei, poate sa imi explice cineva? E CLAR ca e o taxa mizerabila de care nu poti sa scapi!!! CE SENS MAI ARE SA IMI ADUCA AMINTE? doar asa sa ma irite?

   00
 2. Ce sustinere frate… asta e japca pe fata! TVR-ul suge lunar cate 4 lei de la persoane fizice si intre 4 si 50 lei de la persoane juridice!

  E normal, ca asta fac firmele toata ziua, stau si se uita la Tezaur Folcloric pe TVR1!

  „Persoanele fizice sunt exceptate de la plata taxei pentru serviciul public de radiodifuziune / televiziune în baza unei declaraţii pe propria răspundere. În declaraţia pe propria răspundere trebuie să se precizeze că nu se deţin receptoare radio TV la domiciliu, maşina personală, telefonul mobil, iPoduri sau orice alte aparate de receptare a programelor radio, precum şi abonamentele la cablu TV. Declaraţiile pe propria răspundere, date de persoanele fizice pentru exceptarea de plată a taxei pentru serviciul public de televiziune, se vor reînnoi şi depune cu cel puţin 30 de zile înainte de împlinirea termenului de 12 luni de la ultima declaraţie depusă.”

  TVR ia cu japca milioane de euro lunar si cu toate astea ei sunt in colaps sunt!

  00
  • Ai idee daca pot fi scutita de o parte din taxa daca nu am tv (reziliat abonament de cablu, suit aparatul pe ultimul raft din debara), dar am radio. N-am nimic impotriva sa platesc pentru radio, ascult in fiecare zi (desi nu postul public).

   00
  • @A: da se poate depune cerere de eliminarea taxei radio tv operatorului de furnizare a energiei electrice ( mi-am facut eu pentru Enel Muntenia- gasesti cererea pe site-ul lor, pentru alti furnizori nu stiu)

   00
  • Cum adica daca am masina si telefon trebuie sa platesc taxa aia stupida?

   00
  • Desigur. Mergi la furnizorul de energie, completezi declaratia pe propria raspundere mentionata mai sus si incepand cu urmatoarea factura n-ar mai trebui sa vezi „taxa tv” printre rubrici.

   00
  • @A Da, poți plăti doar una dintre ele pentru că există formular separat pentru renunțarea la ele. Mi se pare că sunt tipărite față-verso, dar au titlu diferit.

   00
  • A, depui cerere, (nu stiu unde) sunt doua formulare, unul pentru radio si unul pt. TV si pe factura urmatoare nu mai apare taxa radio si TV. Cererea trebuie sa o depui anual cum zice mai sus. Daca totusi ai radio si tv (daca ai telefon, masina, ipod, etc.) si te prind :D amenda e intre 100 si 500 lei.
   In cerere spune ca te obligi sa permiti accesul in locuinta angajatilor TVR si de la radio veniti in control sa verifice daca indeplinesti conditiile.
   Legea e frectie, ca ei nu au personal de control, acceptul din semnatura e 0 pentru ca ii poti tine lejer la usa iar amenda e mica. Daca vrei sa economisesti 78 de lei anual fa cerere.
   Toate documentele si informatiile le gasesti aici

   00
  • mulțumesc tuturor.

   00
 3. offtopic: ma streseaza ca atunci cand intru si eu pe facebook, o data pe saptamana, in weekend, apare reclama ta la sugested pages. si asta se tot intampla de cateva saptamani…sponsorizatule !

  00
  • ai scris la locul greșit, vina e a facebookului, fă o plângere la serviciul clienți de la facebook. n-o să te ajute, dar la cât ești de stupid meriți să ți recomand manevra asta

   00
 4. Astia s-au compus spotul adresandu-mi-se cu „TU”.
  Pt TVR eu is „DUMNEAVOASTRA” nu „tu”. Tu sunteti acolo intre voi rudele, am vrut sa zic colegii, leprelor.
  Sa arate un pic de respect pentru cei care va da sa mancati, de 3 generatii.

  00
 5. Taxa TV poate fi evitata, declarand ca n-ai tv si radio in casa (stiu ca ai, da poti sa te prefaci ca n-ai) si gata, o scoate din factura. Nica nu stiti

  00
 6. Tvr trebuie depopendulat si conservat. Va face bani ca monument istoric.

  00
 7. E mai mult de cat atât. TVR a refuzat sa dea acceptul celor de la RCS sa colecteze taxa TV pentru ei, probabil nici alte firme de furnizare energie nu au, astfel ca reclama suna cam asa ” Rămâi prostane în monopol ca sa susții TVR”.

  Dacă erau atât de disperați, dădeau aviz tuturor.

  00
 8. operatorii de cablu sunt OBLIGAȚI de lege să retransmită și programele TVR (printre altele)… obligație pe care tot TVR și posturile astea lipitori la facturi au insistat să fie inclusă în lege la vremea respectivă.

  ca acum să vii și să te plângi că ți se asigură un serviciu (+ reclamă) gratuit și în plus nici nu primești nici un ban mi se pare aberant.

  în baza aberației astea promovată de TVR cred că ar trebui începută o revizuire a legislației audio-vizualului și ELIMINATĂ obligativitatea retransmiterii pe cablu … să vedem atunci ce audiență mai are TVR.

  00
  • P.S. am mai găsit o mizerie publicată de TVR
   https://www.youtube.com/watch?v=vr0lc-EchNY

   citat:
   Statul român nu finanţează nici o emisiune TVR pentru publicul din România; bugetul de stat susţine parţial emisiuni TVR Internaţional şi TVR Moldova.
   /citat

   WTF.. pe bune? atunci obligația de „must-carry” a TVR pentru operatorii de cablu ce plm este dacă nu o finanțare indirectă?

   https://www.hotnews.ro/stiri-opinii-11645965-mare-anomalie-obligatia-must-carry-din-legea-audiovizualului.htm

   art.82 din Legea audiovizualului nr.504/2002

   (1) Orice distribuitor care retransmite servicii de programe prin reţele de comunicaţii electronice, cu excepţia celor care utilizează exclusiv spectrul radio, are obligaţia să includă în oferta sa serviciile de programe ale Societăţii Române de Televiziune destinate publicului din România, precum şi alte servicii de programe, libere la retransmisie şi fără condiţionări tehnice sau financiare, ale radiodifuzorilor privaţi, aflaţi sub jurisdicţia României, în limita a 25% din numărul total de servicii de programe distribuite prin reţeaua respectivă, precum şi serviciile de televiziune a căror obligativitate de retransmitere este stabilită prin acorduri internaţionale la care România este parte.
   Criteriul de departajare pentru radiodifuzorii privaţi este ordinea descrescătoare a indicelui anual de audienţă

   (2) Distribuitorii care retransmit servicii de programe au obligaţia, la nivel regional şi local, să includă în oferta lor cel puţin două programe regionale şi două programe locale, acolo unde acestea există; criteriul de departajare va fi ordinea descrescătoare a audienţei.

   [….]
   ART. 90
   (1) Constituie contravenţii următoarele fapte:
   ….
   j) retransmisia de către distribuitori a serviciilor de programe, cu încălcarea prevederilor art. 74 şi 82;

   00
  • P.S. #2
   clipul de sus e publicat pe canalul de Youtube al TVR2… dar am găsit același clip și pe canalul principal al TVR pe Youtube:
   https://www.youtube.com/watch?v=mDrM3es5jTc

   de asemenea, pe toate paginile de FB ale TVR este de mai bine de o lună o mare campanie de promovare
   e.g. https://www.facebook.com/televiziunea.romana/
   (căutați mesajele despre „taxa” publicate de pagina respectivă)

   dacă TVR vrea să fie tratată ca orice altă televiziune comercială și să încaseze bani de la operatorii de cablu atunci n-are decât, dar să nu ne fie băgată pe gât!

   în primul rând trebuie abrogat art. 82 din legea audio-vizualului și orice alte articole similare care impun obligații de retransmitere.

   00
 9. Bugetofagi :)))))

  00
 10. Anunţul e doar pentru cei care-şi produc singuri în curte energia electrică.

  00
 11. Cati, in 2016, se uita des la TVR? Recunosc faptul ca urmaresc doua-trei emisiuni saptamanale pe TVR-HD, dar de aici pana la a taxa toată popendulația…
  Apropo, de ce rezista TVR? Cand e vorba de emisiuni politice, se uita multi la TVR? Cum si de ce au sustinerea politicului?

  00
 12. Facem altfel. Eu ma uit la TVR si ei ma platesc, pentru ca in functie de cati se uita isi incaseaza comisioanele si banii pe publicitate.

  00
 13. Ati auzit de vreo persoana fizica amendata pe motiv ca a declarat ca nu are tv/radio/ipod/laptop/radio in masina?

  Dati declaratia aia pe propria raspundere fara sa va faceti prea multe griji, asta ar fi parerea mea. Undeva in textul declaratiei se precizeaza ca va dati acordul ca reprezentanti ai ???naiba stie cum se cheama institutia care verifica, dar sigur e plina de angajati cu salarii bune, sa intre in locuinta in scopul verificarii.

  In clipa in care/daca apar la usa astfel de dihanii, pur si simplu le declarati ca nu mai sunteti de acord sa intre pe proprietatea voastra. Punct. Eventual le dati si aviz scris mentionand retragerea acordului de patrundere in casa. Nu scrieti si altceva, gen „nu am tv” sau „nu am radio”. Doar atat, aviz prin care revocati dreptul de acces al reprezentantilor respectivi. Din cate stiu, n-au ce sa va faca. Este posibil totusi ca un cititor cu cunostinte juridice sa ma contrazica. Sa vedem daca apare :)

  00
 14. Prin plata taxei TV arata ca si tu ii sustii pe cei care au facut datorii de sute de milioane de lei la TVR. Cei de acolo au nevoie de o confirmare… ca pot sa fure ca inainte, fara consecinte.

  00
  • Ntz, tot ce este gestionat și împuternicit de stat este bun pentru cetățean. Trebuiesc și mai multe taxe, iar asta de la TVR ar trebui să mai crească. Să se facă o taxă și pentru utilizatorii de cartele prepay, că-s mulți și trebuiesc angajați SRIști suplimentari care să ne protejeze. Ce atâta debandadă-n România asta? Nu poți pune preț pe binele adus de către instituțiile statului.

   Iese-acuși Cioloș pe prispa Casei Poporului ca să comunice pulimii cum că românii au mai multe televizoare în casă, deschise non-stop pe TVR. Ba mai mult, în majoritatea locuințelor există cel puțin 2 unități de tip PC / laptop, care de asemenea fac streaming neîncetat pe TVR. Există chiar și abuzuri, cetățeni care se cacă câte-o oră având telefonul în mână, … ați ghicit, urmărind TVR. Plata de content se plătește.

   00
 15. „Programele televiziunii publice”. Care ar fi ?

  00
 16. Si uite asa incepe lumea sa-si faca centrala nucleara de bloc.

  00
 17. Dupa ce ca imi este sila de televizor la modul general, adica ma uit maxim cateva ore pe an, ma simt ca un violat in fiecare luna cand ma holbez la taxa tvr de pe factura enel. Da, am multe „televizoare” in casa, dar sunt toate doar display-uri on demand. In viitorul apropiat o sa ajung sa ma duc in piata si sa strig „viol”.

  00
 18. M-ai stiu un post de televiziune care il platesc degeaba: ANTENA 3
  Cel mai bine ar fi ca firmele distributie televiziune sa te lase sa bifezi doar posturile care le vrei. Ai 120 de posturi posibile, daca vrei poti bifa numai 10 si iti facem abonament de 10 lei.

  00
  • cred că TVR-ul, cu toate bubele lui, are şi o emisiune tip „vorbim/scriem corect româneşte”.
   nu că ai fi urmărit-o vreodată…

   00
 19. Cand am vazut stirea asta, initial am crezut ca nu e pe bune, am zambit si am ignorat. Mi-a disparut zambetul in momentul in care am primit factura de 100 ron pe care sunt obligata sa o platesc (cei care au PFA stiu ce spun).

  00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la de la Aceeași Mărie.

Pun clipuri pe Youtube