Să facă cineva ceva cu Strada Sforii!!

Din când în când, cineva se plânge că Strada Sforii, știți voi, cotineața aia din Brașov cu pretenția de stradă, e murdărită de jeguri care se suie cu picioarele pe pereți sau o mâzgălesc. De data asta s-a trezit Avocatul Poporului.

S-a ajuns astfel ca Avocatul Poporului să se intereseze de starea deplorabilă în care se află strada Sforii și să ceară găsirea de soluții pentru protejarea acesteia. În 16 noiembrie, Avocatul Poporului a solicitat Primăriei Braşov să întreprindă măsurile necesare pentru reabilitarea străzii, bun aflat în domeniul public al municipiului Braşov şi obiectiv cultural şi turistic important al oraşului.

Da. Singura măsură e să pună camere și un post de jandarmi sau polițiști locali acolo și când văd pe camere jegoși să se ducă peste ei să îi amendeze. Și banii ăia din amenzi să intre la bugetul local, nu la Ministerul Finanțelor.

Dar pentru asta trebuie legi și 12 ani de frecușuri. Dar Avocatul Poporului și-a făcut datoria. La averea lui Ștefan Dragnea sau Andrei Năstase dormea. La legile justiției dormea. La bucureștenii care stau în frig doarme.

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 3$

20 comentarii

 1. Ce 20% link ai pus bro la „s-a trezit Avocatul Poporului”?

  132
 2. Zidita la capate, si ies niste camere tocmai bune pentru japoneii care vin sa vada brasovul. Ii zicem „Boutique Rezidentz Sforii”

  Comentariu apreciat.565
 3. Chestia asta cu graffiti pe pereti care mai nou a fost promovata la rang de arta este unul din gunoaiele peroadei actuale cum ar zice Ioha. In rest asta e scopul Strazii Sforii, faci sfoara intre pereti, faci poze, primaria da o mana de var de 2-3 ori pe iar BrasovOrasTuristic. Cu cat mai multi care fac sfoara sau se urca pe pereti cu atat mai putin timp ca altii sa faci pipi.

  Comentariu apreciat.387
  • “… care mai nou a fost promovata la rang de arta … ”

   Ideea de “graffiti” vine tocmai din antichitate si “grafitti” gaseai si in Pompei sau Roma dar si prin Atena si alte “statiuni balneoclimaterice” din Grecia aia veche.
   Cuvantul se trage initial din greaca unde era folosit drept “a scrie”, apoi s-a dus in italiana cu referire la opere de arta realizate prin zgarierea desenului pe o suprafata si abia apoi a ajuns si prin limba engleza cand au aparut “spreiurile” cu vopsea.

   Ca multe sunt mizerii e una dar “graffiti” reprezinta mai mult decat “Ana + Ionel = Love” iar Banksy este unul dintre “mizerabilii” care manjesc aiurea peretii

   Zoso are dreptate: dat doua maini de vopsea, 177 de camere de supraveghere, 2 strajeri cu chitantier la fiecare capat al strazii si aia e.

   Indecis. Tu ce zici?1417
 4. NOU
  #10

  Solutia mea e simpla: strada Sforii trebuie ingustata intr-atat, incat sa nu mai poti sa faci spagatul (luam ca punct de referinta cracii lui Dorian Popa), ci doar sa te treci de-a latul. Asa ar fi cu adevarat si cea mai ingusta strada din Europa. Si nici nu mai poti sa te pisi, fara sa te stropesti (decat daca esti politist si nu te deschei la slit).

  Comentariu apreciat.473
 5. Vrăjeala asta cu Avocatul Poporului e posibilă fiindcă Avocatul Poporului e o instituție politizată și e la PSD. Practic, e vocea PSD acolo. Același PSD care a făcut ani și ani de zile blat în Consiliul Local și, de facto absolut nimic. E chiar amuzant să-l urmărești pe Pătrașcu cum se umflă-n pene, ăăă… principialist, din postura de făcător de nimic de cursă lungă. Au avut și ăia un om care muncea pe bune și ăla a murit, din păcate.

  Strada Sforii e foarte bine cum e, nu ai cum contracara ce se întâmplă, că proști care trebuie să scrie și să se suie pe pereți sunt pe peste tot. Da, le poți monetiza apucăturile, corect. Pe de altă parte, mai sunt și proști ca noaptea, care n-au dat nici măcar un google search cu termenul ”graffiti”, da insistă să le povestească altora chestii pe subiect, că cică au auzit ei că ”mai nou”.

  Revenind, toată treaba cu Avocatul lui Peste e bullshit grupa mare.
  Mx

  Indecis. Tu ce zici?277
  • Ca să înțelegi că e bullshit total asta cu Avocatul Poporului hai să-ți explic cum se numește președintele (că e instituția Avocatul Poporului).
   După alegerile parlamentare, majoritatea parlamentară numește președintele instituției avocatul poporului.
   Majoritatea, da!

   Citim acum din statutul Instituției avocatului Poporului: instituție care apără cetățenii de abuzurile statului.

   Deci da, majoritatea parlamentară numește un avocat sa apare cetățenii de ei, cei care l-au numit pe avocat.

   Și cu asta puteți stinge lumina. Nimic nu va merge bine in tara asta până nu se deformează TOTAL sistemul de justiție.

 6. De ce se tot vaita ? Macar strada sforii este asfaltata sau are piatra pe jos(nu mai tin minte)… sa mearga la „rezidential” in porumb in toate orasele mari sa vezi acolo noroi pana la gat.

  83
 7. NOU
  #14

  Romanii specialisti in promovarea landscape urilor de kkt. Mai tineti minte Cascada Bigar cea mai frumoasa de pe Planeta? Ei bine….nu mai exista.

  57
 8. niste porti de cetate in capete, daca detecteaza softul miros de spray, se inchid automat si vine militia cu biciul.

  41
 9. Am eu soluția. Dărâmate casele de lângă ea, lărgită la 2 benzi + locuri de parcare. Fără trotuare!

  112
 10. La o vopsea sau coating antigraffiti nu s-au gandit capetele luminate ce conduc Brasovul?
  Dar camere video nu se pot monta acolo?
  Intreb si eu, poate nu stiu consilierii locali sau primarul de aceste tehnologii noi.

  52

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.