Fabrica de Discounturi – ce ușor e să dai o țeapă ecommerce în România

update: reclama care este băgată pe TV este cu ajutorul Infinit Solutions/The MasterPlan.

update2: forumiștii care citesc aici și apoi explică ei același lucru, dar cu alte cuvinte, sunt cei mai amuzanți.

update3: foarte mulți oameni sunt amuzanți. ei cred că sunt protejați la plata cu cardul. dar dacă firma Fabrica de Discounturi dă mâine faliment, de la cine cred ei că își vor recupera banii? de la banca procesatoare? de la banca unde are firma falimentară contul? de la banca unde au ei cardul? ce bancă își asumă o gaură de câteva milioane de euro?

update4: aparent, Libra Bank le-a înghețat conturile îi ține sub observație.

update5: sunt niște băieți supi că am luat niște informații de la ei și nu i-am creditat cu sursa. ultima oară când am discutat cu cineva de acolo, ne înțelesesem să nu îi mai citez, ca să nu îi mai expun. plm.

update6: utok nu au auzit de ei, nici arrow.


Apetitul românilor pentru țepe și reduceri e recunoscut. Când vede ceva roșu în fața ochilor se repede ca rața la muci, nu mai judecă deloc dacă e pe bune sau dacă e țeapă. Și fabricadediscounturi.ro e o țeapă din aia delicioasă, ca la carte.

 

Fabrica de Discounturi are reclamă

Am primit ieri pe mail mai multe ponturi și mai multe semnale de alarmă, probabil în urma reclamelor pe care site-ul și-o face pe televizor. Reclama nu e rea deloc:

Nu are numele agenției pe ea, dar cu câteva telefoane cred că pot afla cine a făcut-o și cine a băgat-o în mediaplan. Revin pe tema asta când am date noi.

 

Fabrica de discounturi are reduceri mari

De peste 50% chiar, la produse destul de nouțe: Samsung Galaxy S5, Lenovo IdeaPad, Playstation 4, Acer FHD, iPhone 6 și altele.

 

screencapture-fabricadediscounturi-ro

Teoretic, ăsta ar trebui să fie primul semnal de alarmă. E imposibil ca reducerile să fie atât de mari, chiar cumpărate de la poarta fabricii. Sigur, articolele tâmpițele din presă despre cum un iPhone costă 200 să fie produs ajută foarte mult afaceri de genul ăsta, dar nici un producător nu permite fabricii să mai tragă o serie de aifoane pe care să le vândă ea pe lângă.

Plus că

 1. unele electronice nu se fac toate în același loc. iPhone-ul se face în varii locuri și se asamblează într-un loc. cam greu ca Apple să dea 100.000 ecrane sau procesoare către o fabrică și să nu observe că aceasta i-a livrat doar 90.000 telefoane, nu?
 2. Lenovo și Samsung au fabrici proprii, deci nici o șansă să se întâmple așa ceva.

 

Alte indicii că Fabrica de Discounturi e o țeapă

Site-ul e un WordPress cu un plugin WooCommerce. Varianta cea mai ieftină de a face un site de comerț electronic.


La Registrul Comerțului, emailul și numărul de telefon sunt false:

Nume Deţinător: E-FLASH SALES SRL
Adresă1: STR. DR. PETRE HERESCU 12, Cod postal: 50587
Oraș: Bucuresti
Județ/Sector/Stat: 3
Telefon: +4.0723222222
Email: rishonbenyehuda@gmail.com
Stare societate: INREGISTRAT din data 26 June 2014


În termenii și condițiile pe care cumpărătorul le acceptă fără să le citească sunt niște chestii amuzante:

 1. Banii nu se returnează dacă clientul anulează comanda.

2.9. In cazul in care Clientul a achitat contravaloarea tuturor Contractelor neonorate fata de FABRICA DE DISCOUNTURI si isi revoca acordul exprimat in favoarea Documentului pe perioada derularii unei Comenzi, Clientul va indica motivele revocarii acordului. Daca in urma revocarii acordului, clientul solicita in mod expres si neechivoc anularea comenzilor aflate in derulare, FABRICA DE DISCOUNTURI nu este obligata sa le anuleze si/sau sa ramburseze clientului sumele achitate.

 1. Comanda se anulează din varii motive.

• 7.3.4. FABRICA DE DISCOUNTURI poate denunta unilateral comanda efectuata de catre Client, in urma unei notificari prealabile adresate Clientului, fara nicio obligatie ulterioara a vreunei parti fata de cealalta sau fara ca vreo parte sa poata sa pretinda celeilalte daune-interese in urmatoarele cazuri:

* 7.3.4.1. neacceptarea de catre banca emitenta a cardului Clientului, a tranzactiei, in cazul platii online;

* 7.3.4.2. invalidarea tranzactiei de catre procesatorul de carduri agreat de FABRICA DE DISCOUNTURI, in cazul platii online;

* 7.3.4.3. datele furnizate de catre Client, pe site sunt incomplete sau incorecte;

* 7.3.4.4. activitatea Clientului pe site poate si/sau produce daune de orice natura, sau prejudiciaza in orice fel FABRICA DE DISCOUNTURI si/sau partenerii acestuia;

* 7.3.4.5 realizarea a mai mult de doua incercari de livrare consecutive, esuate;

 

Cum funcționează țeapa

Nu e de mirare că site-ul a apărut acum, în octombrie. Pentru că nu le-a luat 3 luni, din vară de când s-a înregistrat firma, să instaleze un wordpress și să pună un plugin. Nu. Acum e furtuna perfectă.

Vor trage tare cu reclame pentru a prinde cumpărători și apoi vor dispărea. Eventual vor alege comenzi la întâmplare pe care le vor livra, pentru a răspândi și mai bine siteul.

Iar reclama la TV e normală, la cât de leșinate sunt posturile de televiziune, normal că n-a verificat nimeni. Să sperăm că internetul e mai deștept.

Momentan au fost făcute peste 14.000 comenzi, adică peste 3 milioane de euro.

O țeapă asemănătoare a fost trasă în 2009 de doi cetățeni israelieni, care promiteau că aduc AC/DC în România, și nu s-a mai auzit de nimic pe tema asta, dintr-un motiv destul de simpatic, pe care l-ați mai citit pe aici: Israelul nu extrădează cetățenii proprii pentru delicte financiare. De aceea Elan Schwartzenberg e bine merci la el acasă. Singura șansă este reținerea cetățeanului cât timp se află pe teritoriul României. Dar pun pariu că Ben Yehuda Yuval, proprietarul, va transfera banii prin telefon și nu se va risca să fie în țară în decembrie, când vine scadența.

Din Monitorul Oficial:

6238/2014 Societatea Comerciala E-FLASH SALES – S.R.L.
In baza cererii nr. 227236 din data 24.06.2014 si a actelor doveditoare depuse, persoana desemnata la Oficiul Registrului Comertului de pe langa Tribunalul Bucuresti a dispus autorizarea constituirii, inmatricularea si inregistrarea societatii comerciale cu urmatoarele date:
– denumire: E-FLASH SALES – S.R.L.;
– cod unic de inregistrare: J40/7645/2014
– numar de ordine in Registrul comertului: J40/7645/2014;
– sediul social: Bucuresti; sectorul 5, strada Dr. Petre Herescu nr. 12, parter, camera 1;
– domeniul principal de activitate: grupa CAEN: 479 – Comert cu amanuntul care nu se efectueaza prin magazine, standuri, chioscuri si piete;
– activitate principala: 4791 – Comert cu amanuntul prin intermediul case1or de comenzi sau prin Internet;
– capital social: tip capital: privat strain 100%, capital social total: 200 RON, integral varsat, data varsarii: 24.06.2014, total parti sociale: 20 a cate 10 RON fiecare, valoare participare straina totala: 200,0 RON;
– fondatori: 1. BEN YEHUDA YUVAL, asociat unic, capital social total: 200 RON, integral varsat, data varsarii: 24.06.2014, total parti sociale: 20 a cate 10 RON fiecare, cota de participare la beneficii: 100%, cota de participare la pierderi: 100%.
– administrator: 1. BEN YEHUDA YUVAL, puteri conferite: depline; data numirii: 26.06.2014, tip durata: nelimitat.
Pronuntata in sedinta din data de 26.06.2014.

 

Soluția:

Reclamații la Poliție. Nu se va sesiza nimeni că eu scriu aici minuni. Sau Alex. Nu. Poliția are nevoie de reclamații scrise, negru pe alb, de la păgubiți. Nu de gargară pe net, nu de dat cu fundul de pământ pe forumuri, nu de ciobănaș de Miorița. Cu cât mai repede, cu atât mai mult șanse să se oprească țeapa.

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

218 comentarii

 1. 1 – tepele si reducerile sunt pe placul tuturor, nu doar al romanilor. din pacate asta te invata la orice scoala de marketing, cum sa il fraieresti pe „gheorghe prostul”. diferenta e ca in vest clientul s`a educat in timp sa nu mai puna botul la reduceri SF, in timp ce la noi 80% inca pare un „deal” bun. suntem cu cativa ani in urma, o sa evolueze lucrurile si la noi.

  2 – nu e furtuna perfecta, octombrie e deja muult prea tarziu.

  In rest de acord. cred ca ai dreptate in mare parte, dar nu in totalitate.

  00
  • 2. tipic românește. nu e ca tine, e ca mine. mă bazez când spun asta pe FIX PULA! ce pana mea…

  • dap, totul e tipic romaneste …

   00
  • @happy: – hai sa-ti mai zic o chestie tipic romaneasca. Generalizarea.
   Nu poti include in aceeasi speta toti oamenii dintr-un domeniu, doar pentru ca 2-3 indivizi trag tepe. La fel, daca la scoala cucu de marketing profesorii isi invata studentii sa traga tepe si sa fraiereasca, lucrul asta nu e general valabil si pentru restul scolilor.
   In „vest” tepele de genul asta, cu reduceri fictive, au devenit foarte rare. Nu pentru ca s-au autoeducat clientii, ci in primul rand pentru ca au invatat ca daca creezi furtuni de rahat e greu sa mai scapi de miros, dupa aceea.

   00
  • @Liviu R.

   Hai sa-ti zic eu o chestie cu adevarat reprezentativa pentru romani. Catalogarea pe crtiteriu nationalist a oricarui comportament uman intalint peste tot. Niciunde nu am vazut atati oameni care sa catalogheze tot ce nu le convine ca fiind „tipic romanesc.”

   00
  • @george: -eh rahat. Si italienii sunt la fel. Nemtii, francezii, englezii etc. Nu numai romanii catalogheaza cu „tipic”. Dar asta nu inseamna ca-i rau. Rau inseamna sa generalizezi si sa-i bagi pe toti in aceeasi oala.
   Asta cu catalogarea, cu gasirea de sabloane, sta in firea umana. Daca n-am cataloga si n-am cauta sabloane, nu am mai avea dupa ce repere sa ne ghidam.

   00
 2. bravo , dar din pacate multi vor cumpara in continuare si abia atunci cand tepuitii se vor inmulti, vom vedea avertismente pe proteveu, la indicele: Socant

  00
 3. Sa afli ce ai postat tu aici este relativ simplu dar cati stiu sa obtina informatiile astea plus ca mai platesti si cativa lei pentru ele.
  Cati ar cauta inainte sa se arunce sa cumpere cu disperare?

  Grav este ca teapa va prinde pentru ca romanul are tendinta sa creada tot ce vede la tv si daca a aparut reclama si pe tv va prinde grav.

  Nu m-ar mira sa cumpere pentru toti din casa ca doar e cool sa ai iphone 6 si tu si nevasta :)

  Trist.

  00
 4. De ce ai amintit tu de concertul AC/DC? de ce? mai aveam si alte planuri,da mi-am luat bilet,la concertul ala…m/

  00
 5. Mai bine cumpar de la Giani ca e om serios si are mereu marfa pe stoc.

  „Momentan au fost făcute peste 14.000 comenzi, adică peste 3 milioane de euro” mi-se pare exagerat, 1400 de comenzi ar fi mai aproape de adevar. La vanzari de 3.000.000 milioane de euro era garda financiara demult in control la ei.

  00
  • hai coaeee…

  • Nu se misca atat de repede garda financiara…

   Daca e firma noua si isi depune declaratiile la 3 luni abia pe urma afla si statul roman cifrele exacte (asta daca depune declaratii corecte…)

   Dupa ce se afla sumele mai dureaza inca cateva luni bune pana incepe sa se miste ceva iar banii si patronii sunt de mult plecati din tara.

   00
 6. De acord. Singura problema e ca in momentul de fata nu exista o infractiune. Abia peste o luna, cand oamenii nu isi vor primi produsele si vor ramane cu botul umflat va putea fi urmata calea Justitie, iar problema cred ca va fi mai degraba de ordin civil, referitoare la contract, la temerni si conditii, nu de ordin penal. Pentru penal va trebui demonstrata si intentia. Codul penal are o astfel de prevedere referitoare la inselaciune, daca beneficiezi de un bun sau serviciu pe care nu mai doresti apoi sa il platesti si viceversa, daca platesti si nu mai beneficiezi de el.

  00
  • Hai ma, las-o , ca doar nu dureaza o luna sa livrezi o comanda.
   More like 24h. Evident ca vor incerca sa traga de timp, dar tot nu poate dura mai mult de cateva zile.
   Iar cei care pun botul la „stiti, dureaza mai mult, pana vine vaporu’ din china” si da banii in avans (fara posibilitatea returnarii) incurajeaza teapa.
   Banii in avans sau chiar achitarea ramburs fara posibilitatea deschiderii pachetului inainte de plata sunt deja cel putin pe jumate tepe.

   00
  • @Vali,
   „Livrarile se vor efectua, in medie, in 3-4 saptamani de la incheierea campaniei. „

   00
  • @ Mesterul Velu: Spune clar in TOS-ul lor. Livrarile se fac in termen de 3-4 saptamani, nu 24 de ore, pentru ca, vezi doamne, dureaza pana aduc marfa de la „fabrica”.

   00
  • Nu va exista nici o infractiune pana politia nu demosntreaza deturnarea de fonduri iar plangerile la politie cum ca nu ti-a sosit pachetul nu vor putea fi incadrate la furt. Livrarile inexistente vor fi tratate exclusiv cazuri civile, doar deturnarea de fonduri va atrage urmarire penala.

   00
 7. Ieri era sa fac o comanda pentru un televizor de 777 lei, redus de la 1900. M-am uitat la contact si mi s-a parut ceva ciudat. Oricum site-ul cu totul arata foarte saracacios.
  Aveti grija.
  Gratis nu exista, ieftin nu rezista.

  00
 8. Si eu daca dau comanda de un TV si aleg sa-l patesc la livrare cu verificare, in ce va consta teapa?

  00
 9. Acum am vazut, se poate plati doar cu cardul. Clar e teapa :)

  00
 10. Dacă doar cu cardul se poate plăti atunci ca și client ești asigurat. Libra bank își va lua țeapă din păcate.

  00
  • Din pacate Libra se ocupa doar de securizarea platii. Pe partea cealalta, nu exista asigurari…

   00
  • Lasa ca daca site-ul te obliga sa folosesti 3D Secure Libra Bank o sa spuna multumim ca esti clientul nostru. Stop joc.
   Daca nu folosesti 3D Secure sa continuam.
   Si apoi, tu trebuie sa demonstrezi ca produsul nu a fost livrat. Si o faci cu conditiile magazinului, conditii care spun ca ei iti pot livra si dupa 5 ani. Si probabil cu un email de confirmare a comenzii unde termenul de livrare e foarte mare.
   Si daca totusi Libra spune, ok o sa cerem returnarea transferului, ia banii de unde nu sint. Deja o sa fie prea tirziu :) Nu, banca nu ia teapa. Tu o iei.

   00
  • Tot esti asigurat:

   00
  • bai Auras, esti cumva ben yahuda? :))

   00
  • @Auras Glumesti, nu ? De-aia pot trage baietii astia cate tzepe vor, pentru ca oamenii iau de buna orice parere fara sa o verifice sau macar sa o puna sub semnul intrebarii. Daca zoso nu scria articolul asta, ci din contra va indruma la misto sa cumparati produse, marea majoritatea vitejilor de dupa razboi ieseau cu buza umflata.

   00
  • @Auras

   Fii atent la exprimarea asta: „îţi poţi primi banii înapoi (în funcţie de condiţiile şi termenii băncii emitente).”

   Asta inseamna simplu ca nu, nu iti vei primi nici un ban inapoi intr-un astfel de caz. Te vor indruma sa-ti rezolvi civil problema.

   00
  • Bai, jur ca nu stiu pe ce lume traiti si cate plati cu cardul ati facut. Cand am avut probleme cu procesarea platilor intotdeauna am sunat la banca si sa rezolvat dupa 30 de zile:
   – bilete de avion, bilete la concert, comenzi pe site-uri dubioase din afara, comenzi neonorate la magazine online romanesti
   N-am avut vreodata problema sa nu-mi returneze banii cand am platit online cu cardul. Si cu cel mai dintre cel mai card: Visa Electron dar si cu Mastercard.

   Romanii nu sunt foarte bine educati. Platile cu cardul sunt toate asigurate impotriva fraudelor: offline si online. Mai departe banca, procesatorul si cu Visa sau Mastercard se ocupa de investigare.

   00
 11. Am vazut si eu reclama pe tv. Nu am fost curios sa intru. Initial am crezut ca e un site care centralizeaza toate promotiile diferitelor site-uri iar ei halesc din afiliere.

  00
 12. Un alt aspect ce trebuie luat in considerare, este si procesatorul platii. Librapay ( Libra internet banking ) are un proces de KYC pe langa AML, ce provabil e facut pe genunchi sau/si valoarea de rolling reserve e foarte mare. Oricum or sa simta ” un pic” si ei efectul reducerilor.

  00
 13. Si verificarea Arrow Electronics Ltd. duce la info interesante…

  http://www.newelectronics.co.uk/electronics-suppliers/arrow-electronics-uk-ltd/80195645/

  O corespondenta cu oamenii ar lamuri niste lucruri.

  00
 14. zoso, asa ai facut si la aoro.ro teapa-n sus, teapa-n jos si pana la urma a trebuit sa stergi tot de pe blog. de ce ar fi acum altfel?

  00
  • ai citit argumentația mea la aoro, nu? asta așa, că nu ești la primul comentariu mizerabil, în care nu îți pasă de ce spui, anonim fiind, tu ai venit, arunci cu căcat și apoi pleci satisfăcut.

  • ok, am înțeles, nu vrei să gândești sau să citești, ții minte din amintiri chestii și mi le arunci în față. mergi în ale tale.

  • pai si cum nu e teapa?

   de curiozitate am intrat si eu la ei pe site – am un junghi pentru tepari
   iar la contact am gasit datele de indentificare false
   – firma are numarul de TVA in romana dar e inregistrata in cehia
   – numarul nu e valid nici pentru romania nici pentru cehia

   cand faci comert cu date false cum dracu sa faci altceva deca sa tepuiesti?

   acum poate ca tu ai cumparat de la ei si ai primit un produs, nu contest.
   sunt firme care vand in romania prin firme fantoma ca sa nu plateasca TVA
   insa tu nu vei stii niciodata ce ai cumparat, asta pentru ca e o firma care in cel mai bun caz face evaziune
   daca nu cumva iti vinde apa de ploaie in loc de cocoșanel.

   eu nu inteleg de ce nu-i salta politia
   au numar de telefon, au un expeditor
   e simplu sa intre pe fir si sa faca un dosar de evaziune FOARTE USOR

   00
  • nu sunt țepari. au fost simpatici: au vândut parfumuri dubioase o vreme, apoi s-au pus la punct. au urlat forumurile câțiva ani de cât de țepari sunt, dar nimeni nu a depuns vreodată vreo plângere. am vorbit cu avocați ai brandurilor de parfumuri și cu inspectori de la poliție din toată românia, nu există nici o plângere.

  • o mica precizare – Orice firma din EU isi poate lua numar de TVA ( cel cu RO in fata) in orice tara a UE

   00
  • Pai la ce iti trebuie plangere cand tu vinzi produse pe o firma fantoma?
   Numarul de inregistrare nu e valabil nici pentru Romania nici pentru Cehia, e un numar fictiv.
   se poate verifica aici:
   http://ec.europa.eu/taxation_customs/vies/vatResponse.html

   In cel mai bun caz face doar evaziune in cazul asta nu-ti trebuie reclamatie pentru evaziune.

   legat de fabrica de discounturi treaba e la fel de simpla:
   – e neplatitor de tva asta inseamna ca e plafonat la o CIFRA DE AFACERI de maxim 50.000euro pe an
   – livrarea dupa o luna se poate explica prin model piramidal, se vor livra initial produse fara TVA si fara profit pentru a acorda credibilitate tepei, iar de craciun se va da marea teapa
   – timpul mare de livrare tine si de procedurile bancii de a vira banii in contul vanzatorului dupa 15-30 de zile.

   00
  • Nu esti plafonat la 50k :). Ar fi dragut. Peste 50k devii automat platitor de TVA. Nu te plafoneaza nimeni. Relax. Aia 3mil euro s-au duuuus! Ce sa zic? Ca nu e prost ala care cere?

   00
  • Vali, daca iti trimit poze cu 2 parfumuri false luate de la aoro acum 2-3 saptamani, le publici pe blog? Zilele trecute am reusit sa recuperam banii.

   00
  • nu. dacă imi trimiți copie după reclamația de la poliție și pozele cu parfumurile da.

  • Grigo,
   orice business sanatos porneste la drum cu un plan de afaceri
   cu atat mai mult un business care investeste in reclama tv (destul de scumpa)

   consider ca omul s-a gandit ca pana la depunerea balantei (30 mai 2015) poate cumpara si vinde marva fara tva fara sa fie controlat de nimeni
   apoi intra in faliment

   e o tehnica folosita si de cei care fac evaziune cu mancare

   00
 15. Eram si eu pe cale sa sar repde la muci si sa spun ca timp de 30 de zile poti sa denunti tranzatia prin card la banca emitenta a cardului, pana am vazut ca livrarea dureaza 3-4 saptamani si poate fi prelungita cu 30 zile fara a da clientului posibilitatea de a anula comanda. E clar facuta cu putin cap toata teapa
  Eu la AC/DC mI-am recuperat banii, si am primit si biletele :).

  00
 16. La Registrul Comerțului și la mine apărea inițial un număr de telefon cu care nu am, nu am avut și nici nu o să am nimic de a face. Ulterior, după ce am mai depus niște acte la ei s-a preluat numerele de telefon corecte.

  00
  • Nu esti singurul in aceasta situatie, eu am si acum asociat un numar de telefon pe care nu stiu de unde l-au adaugat, dar nu sunt interesat sa le furnizez numarul corect. Pe de o parte ar trebui sa pierd ceva timp pentru asta, pe de alta parte e chiar mai bine asa… :)

   00
 17. Ma baieti sint niste super preturi …….si super stocuri ….la unele firme , de vinerea neagra de exemplu cu disconturi sub 30% stocurile se epuizau in citeva ore…la un discount de 50-60% ce rulaj faci……????Oricum din cit am inteles eu din ter si cond. bani nu-i mai vedetii.

  00
 18. Bravo ! Bis

  00
 19. Livrarea in 4 saptamani! Ma lasi?

  00
  • eu cand mi-am luat de la debo.ro cuptorul si plita, la fel am avut. O livrare mega tarzie. Si am cam stat cu morcovul ca parea o oferta prea buna pentru a fi adevarata. ceva cu vreo 9 mil mai ieftin decat restul.
   Culmea: au adus produsele

   00
 20. tepele sunt prezente acolo unde si prostii sunt prezenti.
  si nu doar in Romania, in USA se dau tepe la fel de frumoase, mai ales acum de black friday

  cel mai simplu sa vezi o teapa e sa te uiti pe price.ro
  primele 2-3 rezultate sunt tepe cu preturi mult sub ceilalti
  urmatoarele au preturile cu mici diferente intre ele – aici incep afacerile normale, unde diferenta de pret se vede in serviciul post vanzare

  NICIO firma nu vinde sub pretul de achizitie plus un profit minim
  nici macar de black friday
  iar asta e nu pentru ca o spun eu, ci pentru ca asa spune legea

  00
  • Locuiesc in SUA de 8 ani si nu am auzit aici de tepe de genul asta cu reclama la TV si tot tacamul. Da, poate unele situri fantoma. Pana si asa, aici banii iti sunt asigurati de guvern in caz de frauda pnana la $250.000. Mie mi-a luat din cont o companie (cu numele Comcast si inca ceva, dar nu compania reala Comcast) $517. Mi i-a dat banca inapoi fara discutii. Am pierdut portofelul, mi-a fost folosit credit cardul la 3 benzinarii vreo $150 (aici poti pune benzina sau cumpara fara pin) dar mi-au dat banii fara discutii. Deci, nu prea merge veajeala in SUA. Banii sunt asigurati. Tu ii primesti, mai departe se ocupa banca de investigatii.

   00
  • @florin la fel e si la noi. Dar romanul nu are educatia financiara ca sa isi dea seama ca plata cu cardul este cea mai sigură solutie de plată.
   În acest caz ca daca proprietarul fugea cu bani toata pierderea pica pe procesatorul de plăți. Clienți întotdeauna își primesc bani înapoi de la Visa/Mastercard daca au plătit cu cardul si nu isi primesc produsele.

   00
 21. Dar asta ati vazut ? ?

  Ofera plata la livrare din octombrie 2015, cand vor fi de mult disparuti :):)

  00
  • Pentru a raspunde solicitarilor dumneavoastra, incepand cu data de 25 octombrie 2014, plata la livrare va fi disponibila pentru toti clientii care au incheiat un ciclu complet de comanda.

   Ciclu complet de comanda = comanda/livrare/acceptare produs.

   I loled!

   00
 22. Am trimis si eu un mail catre un reprezentant Librapay, sunt curios sa vad care e parerea lor in legatura cu acest subiect destul de delicat. Adica nah, ii tii hotului de scara sa intre pe geam.

  00
 23. O teapa ca la carte.

  00
 24. site-ul arata mizer, facut intr-o zi. totul are iz de teapa.
  sa presupunem ca vor sa faca ceva corect, aduna banii din platile cu cardul abia apoi pornesc sa cumpere produsele pentru comenzile efectuate, de la furnizori.
  putin cate putin sa inceapa sa ruleze banii, dar cu tarifele mici mi-e greu sa cred ca scot profit, poate nici pe zero nu ies.

  00
 25. au vizitatori, se incarca greu siteul …

  00
 26. E rau si ca televiziunile primesc bani pe publicitate de la astia si maine o sa fie stire ca pe online sunt multe inselaciuni. Si uite camai scade increderea cumparatorului.

  00
 27. Daca sunt nesimtiti nici nu trebuie sa fuga cu banii. Trebuie sa isi dea salarii si o firma de programare de prin ceva tara prietenoasa care sa le factureze 3.000.000 de euro.

  Livreaza 7% din comenzi si spun ca furnziorii nu si-au onorat promisiunile. Da faliment si ce o ramas se imparte la stat, banca, clienti.

  00
 28. Interesant ar fii ca cineva sa le faca o vizita si sa vina cu un review, cert este ca numarul de telefon din spatele fabriciidetepe duce catre un mare impresar din Ro. Totul este invaluit in mister, marele israelian a gasit solutia preturilor mici, probabil ca nici daca le asambleaza el cu ajutorul la vro cativa pigmei indieni din china, nu reuseste sa obtina preturile acestea.
  Sunt convins ca dupa aceasta schema se vor inasprii legile internetului si implicit tot ce tine de online, o sa i se dea apa la moara la Tov. Ghita. cartele cu buletinu:).
  Se vor tocii multe litere de tastatura si israelianu nostru sta cu un Mai Thai la soare in Israel si ii intra banii in cont relaxat, pentru ca lui ii intra banii in cont in T+1 , si anume cumperi azi si fix in 2 zile el are banu in cont.
  Spor la not Shopping!

  00
 29. Partea cea mai tristă este, că la o campanie de publicitate așa de mare cum au avut/au vor fi și clienți care poate achiziționează prima oară produse online.

  Indiferent de situație, țeapa asta iar scade încrederea în comerțul electronic și iar pierdem la capitolul acesta…

  00
 30. Am sunat la librapay sa-i intreb daca pot face chargeback si pe ei nu-i intereseaza, ma trimite la emitentul cardului. Se pare ca noi cumparatorii nu suntem protejati, eu stiam ca pot face chargeback. Livrarea dupa 30 zile, suspect

  00
 31. Să le facem o vizită? Dr. Petre Herescu Nr 12

  00
 32. s-a gandit cineva sa confirme cu Arrow Electronica informatia scrisa pe site, inainte de a trage concluzii? Poate e pe bune sau poate ai dreptate! „Fabricadediscounturi.ro este un serviciu oferit de SC E-FLASH SALES SRL in parteneriat cu ARROW ELECTRONICS ltd.. „

  00
 33. Conform ONRC telefonul este 0737176704, adresa de email nu pare specificata.

  Altceva interesant: Data expirării dovezii de sediu: 23.12.2014

  00
 34. oare de ce au pus discounturi asa incredibile, daca tot e teapa. macar puneau cu un 5% fata de cel mai mic pret, oricum venea lumea si nu mirosea asa de la distanta. ar fi putut investi si intr-un site mai aratos si hosting bun (se incarca f greu). ramane sa asteptam finalul ca la un film de actiune interesant…

  00
 35. deci http://www.fabricadediscounturi.ro e teapa, zic sa ii ajutam cu SEO.

  00
 36. salut. am intrat acum pe Street View si la adresa aia este e casa de 2 etaje cam in paragina sau cel putin nu pare sediu de firma…
  clar e teapa.
  https://www.google.ro/maps/@44.43011…KNDA?dg=dbrw&newdg=1!2e0?hl=en

  00
 37. s-a oprit teapa ….

  ddos :)

  00
 38. Au pus azi pe site doua comunicate:
  – Pentru a raspunde solicitarilor dumneavoastra, incepand cu data de 10 noiembrie 2015, plata la livrare va fi disponibila pentru toti clientii.

  – incepand cu data de 25 octombrie 2015, plata la livrare va fi disponibila pentru toti clientii care au incheiat un ciclu complet de comanda.

  2015, da? :) In plus fata de argumentele din articol,Livrarile se vor efectua, in medie, in 3-4 saptamani de la incheierea campaniei! Deci nu de cand ai cumparat ci de cand se termina campania !

  00
 39. au avut aseara mega reclame in timpul meciului si in timp si in pauze. cred ca au buzunarele deja pline :)

  00
 40. site-ul vad ca nu se mai incarca. poate a cazut. Oricum, am vazut foarte multa reclama la el la meciul Finlanda – Romania de aseara.

  00
 41. Clar e teapa.nicio firma serioasa nu are restricții în vederea plății. Preturi la jumătate fata de magazine ,livrări după o luna ,nu se poare anula comanda. Sunt curios dacă au onorat vreo comanda pana acum .
  Și cum sa le cumpere de la poarta fabricii. Samsung are taraba în fata fabricii din korea și vinde telefoane la jumătate de preț :))

  00
 42. Pana acum am constat ca :
  -Numarul ala cu 0737 e numar de prepaid….
  – Sediul firme dubios
  -preturi sub ce gasesti in magazinele o nline ale producatorilor.
  -TCG dubioase
  -plata exclusiv online
  -nu au specificat un termen maxim de livrare, iti pot spune 10 ani Timp in care produsele sa valoreze 50% din cat am platit noi pe ele acum.

  00
  • in 10 ani sa valoreze 50% din cat ai platit tu? vorbim de autoturisme bine intretinute sau de unde atata optimism?

   00
  • Eu nu înțeleg de ce se leagă foarte multă lume de termenii și condițiile lor. Să fim serioși. Adică. de exemplu, fashiondays vi se pare suspect? Nu de alta, dar webdesigeneru de la fashiondays a copiat cuvânt cu cuvânt toți termenii de la fabrică. Bine, a modificat numele site-ului, să nu bată la ochi, ce naiba. A, am făcut o copie la ToS a celor de la fabrica, să nu cumva să sufere modificări – https://pastebin.com/1r9WveGu

   PS: dacă vă e lene să verificați cuvintele na poftim un mic screnshot:

   00
 43. O mică corecţie maestre Vali:
  Codul Unic de Identificare al societăţii este: 33322282
  Nefiind plătitor de TVA în faza asta nu are nici atributul „RO” în faţa CUI-ului.
  Şi nici nu figurează pe VIES VAT.

  Se poate verifica simplu pe:
  http://www.mfinante.ro/agentinume.html?pagina=domenii
  (căutare pe „BUCURESTI” – „Nume Societate”)

  respectiv pe:
  http://ec.europa.eu/taxation_customs/vies/vatRequest.html
  (căutare pe codul fiscal „33322282”)

  00
 44. Aparent, au modificat intre timp comunicatele…

  Comunicat #1 – 15 octombrie 2014

  Pentru a raspunde solicitarilor dumneavoastra, incepand cu data de 25 octombrie 2014, plata la livrare va fi disponibila pentru toti clientii care au incheiat un ciclu complet de comanda.

  Ciclu complet de comanda = comanda/livrare/acceptare produs.

  Fabricadediscounturi.ro ia in considerare toate solicitarile dumneavoastra, cautand in permanenta solutii pentru a oferi un serviciu de calitate care sa raspunda cat mai bine cerintelor pietei.

  Comunicat #2 – 15 octombrie 2014

  Pentru a raspunde solicitarilor dumneavoastra, incepand cu data de 10 noiembrie 2014, plata la livrare va fi disponibila pentru toti clientii.

  Fabricadediscounturi.ro ia in considerare toate solicitarile dumneavoastra, cautand in permanenta solutii pentru a oferi un serviciu de calitate care sa raspunda cat mai bine cerintelor pietei.

  00
 45. Am vazut aici ca azi dimineata au reusit unii sa intre pe site? Cum ca eu de aseara nu pot intra si nici macar nu am reusit sa vad cum arata la fata site-ul asta :)

  00
 46. Ce țepari nenorociți. Este mult prea ușor în zilele noastre sa dai țepe.

  00
 47. Ma uitam de curiozitate. Desi pe pcgaage platesc cu cardul de obicei, simplul fapt ca nu exista optiunea de ramburs e un semn de intrebare.

  Si site-ul mi se incarca groaznic de incet, cum s-a zis mai sus.

  00
 48. astea au inceput acum Black Friday, livreaza doar in Noiembrie 2015… :)

  00
 49. Cine se simte cu musca pe caciula cred ca poate sa isi recupereze banii semnaland la banca ca a fost furat cardul si anuland tranzactiile. Cred?!

  00
 50. Doua lucruri de mentionat:

  1. pentru Cosmin „Numarul de inregistrare nu e valabil nici pentru Romania nici pentru Cehia, e un numar fictiv.
  se poate verifica aici:
  http://ec.europa.eu/taxation_customs/vies/vatResponse.html
  Apari pe acest site numai daca faci o cerere speciala ca sa fi introdus cu firma ta in registrul European.
  2. binevenita dezbaterea, sper totusi ca cei 3 mil Euro sa nu fie reali si sper ca si daca s-au furat 3 euro cel care a patit-o sa faca un serviciu public si sa anunte atat la politie cat si pe forumuri publice

  00
 51. Nu cred ca vor mai avea multe comenzi de-acum incolo. Prima pagina in google pentru fabrica de discounturi este ocupata de acest post plus altele asemanatoare de pe alte bloguri. Si este cunoscut faptul ca romanul nu tasteaza site-ul direct in bara ci in google. :)

  00
 52. e offline de mult, sau cel putin eu nu pot intra.

  00
 53. @Zoso referitor la Update 3 au dreptate, clientul este protejat si gaura o incaseaza Libra Bank, daca au avut proasta inspiratie sa le faca vreun decont.

  Dar cred ca dupa toata valva asta banca nu o sa le deconteze sumele de bani prea repede ;)

  00
  • Problema cu protejarea platilor pe card e in felul urmator: banii o sa fie trasi din cont cu mult inainte de livrarea produselor. Si firma o sa trimita bancii contractul comercial pe care l-ai acceptat (care zice ca livrarea o sa fie la sfantul asteapta), deci problema nu o sa mai tina de banca, ci o sa te trimita direct sa-i dai in judecata in civil. Procesatorul de card-uri/banca acopera doar platile frauduloase sau contractele neonorate… si o sa fie greu sa demonstrezi ca aia nu si-au onorat contractul, tinand cont de TCG in vigoare.

   00
 54. A apărut și un articol pe Adevărul cu o oră în urmă dar a fost șters între timp (dă eroare 403). Apare doar în rezultatele de la Google, din păcate nu are Cache.

  se vede doar din meta :

  ”FabricadeDiscounturi.ro, un site care ridică multe semne de întrebare … Contactaţi de „Adevărul”, reprezentanţii Fabrica de Discounturi au spus ..”

  Oare de ce l-au șters?

  00
 55. Am intrat si eu de curiozitate si am citit :

  Comunicat #2 – 15 octombrie 2014

  Pentru a raspunde solicitarilor dumneavoastra, incepand cu data de 10 noiembrie 2014, plata la livrare va fi disponibila pentru toti clientii.

  Daca e cu plata la livrare, mai e o teapa ?

  00
 56. N-ai pus ca indiciu si faptul ca nu accepta plata ramburs :-)

  00
 57. Bani pentru campania electorala

  00
 58. Clar teapa… La „Termeni si conditii” e scris clar
  7.3.8. Clientul nu are dreptul de a anula sau modifica continutul unei comenzi achitate cu cardul

  Cica ofera asa preturi bune ca nu mai sunt varg de gama, nu prea par modele vechi…

  Si numai la noi in RO e oferta asta de mega discount, sa moara francejii..

  00
 59. Numarul comenzilor pare a fi in jurul a 1400-1500 pana acum, nu 14000. Am plasat doua comezi folosind carduri fictive, si conform linkurilor generate dupa esuarea comenzii, ar fi urmatoarele numere de ordine

  Aceleasi numere de ordine 1572-1573 le-am primit si pe mail cu mesajul: “comanda dvs. a fost finalizata”

  00
 60. Din cate am inteles de la Libra conturile au fost blocat si banii se vor returna clientilor. Game over.

  00
 61. Cei care le tin serverul nu ar putea fi intrebati de santate?

  00
 62. @CINEVA DE LA PATRU – Sebi poti sa pui o imagine cu comenzile tale? Eu am facut comanda si am primit mail de la libra nu de la fabricadediscounturi.

  @MESTERUL shorka de unde ai aceasta informatie?

  00
 63. Exista cateva posibile explicatii:

  1. Este cineva care vrea sa sparga piata mergand grav in pierdere un anumit timp (sanse foarte mici sa fie asta).

  2. Este o teapa foarte bine pusa la punct dupa metoda „uita-te la mana mea stanga ca sa iti fur din buzunar cu dreapta”.

  3. Sunt niste tepari idioti care s-au gandit ca daca investesc in reclama tv o tona de bani vor veni prostii gramada, nimeni nu ii va reclama si vor putea da un tun de zile mari.

  Ca sa fie clar pentru toata lumea: cineva care isi permite reclama la tv pentru a promova o teapa pe internet ar trebui sa aiba si un plan foarte bine pus la punct si nu cred ca poate fi o singura persoana implicata intr-un asemenea proiect. Asta inseamna ca una dintre acele persoane implicate tot ar lua in calcul posibilitatea ca vor primii reclamatii cacalau. Daca este valabil punctul 2 atunci chiar sunt curios care e de fapt targetul real.

  Recapitulare:

  1. Reclama tv – expensive shit.

  2. Spotul in sine – trebuie sa fie pro ca sa fie credibil. Destul de scump si el presupun.

  3. WordPress – usor de customizat, fara a necesita serviciile unui coder sau o investitie majora intr-un sistem ce va trai doar cateva saptamani. Un om in plus = sanse mai mari sa se duca duma mai departe.

  4. Firma inregistrata pe numele unui cetatean strain. Aici sunt o gramada de posibilitati de luat in calcul. Inclusiv fatada unei spalari masive de bani aflati in tara ce trebuie sa ajunga pe alte meleaguri sau chiar sa ramana in tara dar sa devina justificati. Si poti justifica usor castiguri uriase cand promovezi un asemenea serviciu. Clientii reali chiar nu conteaza intr-o asemenea schema.

  5. Isi updateaza TOS-ul de la o ora la alta. Asta inseamna ca cineva citeste reactiile de pe internet. Au modificat data inceperii platilor la livrare in asa fel incat pot avea destul timp sa efectueze niste transferuri mari de bani.

  6. Poate fi o schema de spalare de bani proveniti din conturi bancare romanesti „arse”. Greu de realizat teoretic, dar inventivitatea unora depaseste orice asteptari.

  Concluzia:

  Mi-e foarte greu sa cred ca niste romani ar fi atat de prosti incat sa investeasca o gramada de bani fara a lua in calcul reclamatiile, cand vedem cu ochii nostri ca apeleaza la o schema destul de inteligenta si greu accesibila pentru escrocii de rand. Nimeni nu e asa de prost. Nimeni ;)

  00
 64. Nici nu mai are rost să vă spun că pentru a putea prelucra comenzile, trebuia să se înregistreze la ANSPDCP ca operator de date cu caracter personal și să publice nr. de înregistrare pe site.

  00
 65. Si altceva numarul meu de comanda e la nivelul sutelor de mii ;)

  00
 66. Nu am nimic de zis.
  Am vrut sa vad doar ce functie imi da pluginul de comentarii. ;)

  00
 67. fabrica de piscoturi

  00
 68. N-as zice ca e usor cu reclama decenta si difuzata si in pauza unui meci de fotbal.

  00
 69. Dar si daca nu e teapa , dau toti faliment, si cred ca stiti la care TOTI ma refer :)))

  00
 70. Eu totusi nu inteleg ceva anume. Adica orice psihopat, infractor isi poate face reclama la TV? dar nu verifica nimeni reclamele?

  Adica nu conteaza ce si cum daca platesti o suma frumusica? maine imi deschid si eu un SRL si platesc nenorocitilor de la TVR niste bani pt o reclama : cum sa iti arunci cartierul in aer. Se poate asa ceva? chiar nimeni nu verifica inainte? in primul rand ar trebui amendate si televiziunile care publica asemenea reclame frauduloase. Stiu ca s-a si intamplat in cateva cazuri gen tigaia dry cooker sau cum mrtii lor se numea reclama alora, alta frauda.

  In opinia mea o MARE VINA o au si televiziunile care pentru bani difuzeaza orice. Mai ramane sa vedem pe TVR reclama la un sex-shop cum sa rolezi prezervativul cu gura pe un dildo. Orice e posibil cand e foame de bani si institutiile statului DORM!

  00
  • Chiar daca verifica, crezi ca ii duc mult capul? Intra cineva care e paralel cu internetul, vede niste reduceri, eventual chiar isi cumpara ceva, si merge mai departe. Nu sta nimeni sa analizeze daca chiar e pe bune sau nu. Plus ca la prima vedere nu pare nimic suspect, un magazin online care isi face reclama la tv, nimic ciudat sau ilegal aici.

   00
  • asta e schema. de aia isi fac reclamă pe tv, că acolo sunt proștii mulți.

 71. Eu unul nu cred ca ar fi tzeapa ar fi pre de tot!

  00
 72. Am sunat la libra si nu s-au inchis conturile dar monitorizeaza contul ;)

  00
 73. update4: aparent, Libra Bank le-a înghețat conturile.
  ( vrajeala merge sa faci in continuare comenzi daca le`ar fi inghetzat conturile nu ar mai putea primi comenzi

  00
 74. Bai eu scriu pe blog, scriu de pe diverse device-uri si asta e nu scriu cu diacritice.
  Dar astia nu isi permit un rahat de aplicatie? Tot textul lor e scris fara diacritice.
  :)))
  Plata cu cardul este sigura?

  CATEGORIC DA! Fabricadediscounturi.ro proceseaza toate platile in mod exclusiv pe serverele LibraBank si LibraPay. Introducerea acestor date se face utilizand o conexiune criptata SSL pe 128 biti, in deplina siguranta pentru tine.

  00
 75. Te-n plm, accepta plata la livrare, abia astept sa dau comanda!
  Hmm, din noiembrie … Nu imi pare nimic suspect, astept atunci.

  00
 76. Eu n-aş comanda de la ei. Am văzut ofertele, dar am în creier o mie de întrebări posibile pentru ei. Îs ţepari ..

  00
 77. zoso face live blogging la campaniile platite gen emag de blackfriday dar si gratuit la campaniile tepoase, totul in ajutorul cetateanului. daca nu se facea asa buzz in online azi probabil ar fi mers magaria pana la capat. inca mai sper ca o sa le dea peste cap planul. succesuri zic!

  00
 78. NOU
  #149

  Nr. comanda: #101081…

  00
 79. Vad ca au activat plata ramburs :)
  COMANDĂ:
  #1708
  DATA:
  octombrie 15, 2014
  TOTAL:
  1,365.00 lei
  MODALITATE DE PLATĂ:
  Ramburs la Curier

  00
 80. Banii se debiteaza din cont dupa 30 zile de la plasarea comenzii. Asta inseamna ca ajung la ei doar dupa livrare. Am vorbit la libra banc si sunt moniorizate conturile lor. Nu cred ca tre sa ne facem griji. :) Si eu am comandat si nu am anulat, mai astept. Am timp 4 saptamani. Am pus acest mesaj pe mai multe bloguri ca sa nu se panicheze lumea asa tare.

  00
 81. Si mai e o alta varanta, zoso sper sa aprobi si acest comentariu. Traficul pe zoso si subiectiv creste, merg add-urile. Poate sa fie si varianta asta?

  00
  • da și nu. azi traficul a fost până la cer, dar eu nu vând afișări. deci dacă azi fac 20.000 unici, față de 12 cât am normal, eu iau aceiași bani. dacă s-ar menține traficul la 20.000, da, ar fi bine, dar nu se va intâmpla.

 82. Posibil să spele bani, plătesc la furnizori cu bani din alte surse, iar banii de la Libra sunt curați.

  00
 83. fabricadediscounturi.ro/. -> site inchis pt mentenanta … :)

  00
 84. Deci, zoso? Sunt amuzant? Erau asigurate de catre banca platile sau ba?

  00
 85. Mai nou stocul este epuizat la toate produsele

  00
 86. Marian Negru pare „The Insider” :)
  Dar e, ca la Ponta, cam tarziu. ;)

  00
 87. Deci cum poate sa se epuizeze produsele, care nici macar nu sunt/nu au intrat in promotie. LOL. Ce vrajeala

  00
 88. NOU
  #162

  Am incercat sa imi cumpar un telefon dar imi apare la toate produsele stoc epuizat. :( Nu renunta cineva la o comanda .. astept? Vad ca urmatoarele intra peste 14 zile

  00
 89. Da, the insider…

  Am citit mai bine pe site si mi-a atras ceva:

  „Pentru a putea sa iti oferim un pret atractiv, achizitionam produsele direct din fabrica in care sunt produse sub licenta detinatorului de Brand.”

  Ce inseamna asta ca nu sunt produse de Smasung sau ce mai au ei pe site? Adica daca ma duc peste 4 ani la service imi zice ca asta nu e Samsung?

  00
 90. pt Marian Negru, aka The Insider: Samsung are fabrica lui. Scrie si in articol, chiar la inceput, dar nu ai fost atent. Sau ai fost, dar incerci sa distragi atentia… :)

  00
 91. Super tare:

  Stimate client,

  Va contactam deoarece ati plasat recent o comanda pe site-ul fabricadediscounturi.ro, cu plata online procesata prin serviciul LibraPay, al Libra Internet Bank.

  Dorim sa va anuntam ca Libra Internet Bank dispune de sisteme interne de prevenire a fraudei menite sa protejeze in orice moment clientii platitori prin sistemul Libra Pay, iar situatia a fost monitorizata de specialistii nostri inca din prima zi de lansare a site-ului.

  In urma verificarilor efectuate, am constat ca exista suficiente motive pentru a suspenda platile online efectuate prin serviciul nostru de pe acest site.

  Va asiguram ca platile efectuate de dumneavoastra au fost protejate complet de sistemul nostru antifrauda.

  Drept urmare, va informam ca maine vom initia returnarea integrala a sumei aferente platii pe care ati efectuat-o pe site-ul fabricadediscounturi.ro, iar in maxim 3 zile aceasta se va vedea pe extrasul dumneavoastra de cont.

  Va asiguram de intreaga noastra disponibilitate pentru alte orice detalii suplimentare.

  Cu stima,

  00
  • Marian Ai cerut tu anularea comenzii sau incep ei sa dea inapoi, in momentul de fata nu se mai poate comanda nimic, si dau banii inapoi?

   00
  • Nu am cerut, am primit acest mail de la libra bank, cei care au oferit serviciul de payment pentru acest site. Ei au considerat ca e frauda. Sunt curios ce se mai intampla….

   00
 92. majoritatea produselor sunt copii dupa originale, de aceea sunt la preturimai mici;

  00
 93. Prima reactie oficiala a unei compani.
  Sunt multe de zis si putine de facut, cel mai bine ar fii daca cei avizati intai s-au uita ce discutam noi pe aici si pe urma s-ar apuca de achizitionat superofertelamegadiscount.

  00
 94. NOU
  #170

  Eu sunt putin nedumerita.. daca este o inselatorie de ce totusi pe site apar toate produsele cu stoc epuizat.. Nu mai vor si alti bani?

  00
 95. Au scos adresa de pe site. Azi dimineață avea o adresa din sectorul 5 ,acum e doar nr de tel :))

  00
 96. Banuiesc ca oricum nu se mai pot face plati pt ca libra bank a suspendat platile online petru site.

  00
 97. au pus stoc epuizat la toate deoarece nu mai pot incasa banii si apare eroare la tranzactie.

  00
 98. s-a spart bula! chiar daca „prostii multi” au mancat reclama de la tv si au cumparat, internetul poate lucra extrem de repede la daramarea unei inselatorii de marimea asta. well done people!

  00
 99. NOU
  #176

  Stau acum si ma gandesc daca toti oamenii astia veneau la mine cati bani faceam..
  Nu este nici un baiat pe aici care se pricepe la it? Poate reuseste sa le sparga site-ul si sa imi puna poza acolo :) Asa ajung instant vedeta :)

  00
 100. Din acest moment se poate redenumi in : Fabrica de mancat cacat :))

  00
 101. cum ba, chiar acum cand zicea cineva ca de-abia bagasera optiune de plata cu ramburs? pai vroiam si eu vreo 10 televizoare de 110″

  00
 102. in ’96 FNI, 2014 FDD

  00
 103. Multi încă nu s-au trezit la realitate și așteaptă nerăbdători produsele =))

  00
 104. Vali, e timpul probabil pentru un „update 7”!
  E un nou comunicat, chiar pe home-ul site-ului fabricadediscounturi.ro. „Ei se jura ca nu fura”… si arata cu degetul spre Libra Bank!

  00
 105. Stimate client,

  Va contactam deoarece ati plasat recent o comanda pe site-ul fabricadediscounturi.ro, cu plata online procesata prin serviciul LibraPay, al Libra Internet Bank.

  Dorim sa va anuntam ca Libra Internet Bank dispune de sisteme interne de prevenire a fraudei menite sa protejeze in orice moment clientii platitori prin sistemul Libra Pay, iar situatia a fost monitorizata de specialistii nostri inca din prima zi de lansare a site-ului.

  In urma verificarilor efectuate, am constat ca exista suficiente motive pentru a suspenda platile online efectuate prin serviciul nostru de pe acest site.

  Va asiguram ca platile efectuate de dumneavoastra au fost protejate complet de sistemul nostru antifrauda.

  Drept urmare, va informam ca maine vom initia returnarea integrala a sumei aferente platii pe care ati efectuat-o pe site-ul fabricadediscounturi.ro, iar in maxim 3 zile aceasta se va vedea pe extrasul dumneavoastra de cont.

  Va asiguram de intreaga noastra disponibilitate pentru alte orice detalii suplimentare.

  Cu stima,

  Mihaela Duica

  Specialist PR – Divizia Marketing si Comunicare

  ID book Libra

  Asteptam sa vedem ce se intampla….

  00
 106. au pus situatia cu libra bank direct pe home, deci s-a spart pe bune treaba. bine ca nu a fost nimeni pagubit. probabil o sa apara si la stiri ceva, sa le fie de invatare si altor „milionari peste noapte wannabe”

  00
 107. Trololololo…. „Ca urmare a notificarii prezentate mai jos emisa de catre LIBRA INTERNET BANK SA, SC E-FLASH SALES SRL se afla in imposibilitatea de a-si continua activitatea”…..ce surpriza…;)))

  00
 108. Totul e atat de simplu. Cata incredere poti avea intr-un site care arata jalnic, care ofera produse la preturi derizorii si care mai apartine si unui jidan? 0.

  00
 109. Ma refer la faptul sa ajunga niste bani la niste trusturi pentru a „aranja” pe ‘careva’ acolo cand trebuie si cand e nevoie in timpul campaniei :))

  De unde stim noi ce milioane au fost invartite de arab pentru reclamele alea? :)) in mod sigur site-ul se inchide in 2 zile….cine castiga? (daca e dupa ideea mea)
  Stim de mult ca tvr nu mai e deloc televiziunea publica romana….

  00
 110. eu n-am avut si nici nu o sa am incredere in piata online sau in reclame,cel mai bine este sa vad cu ochii mei cand cumpar ceva

  00
  • Si biletele de avion le iei cu ochii tai de la agentia de turism, nu? Adori sa platesti adaosuri de 100%, nu?

   Doamne, cat ma enerveaza astia care din cauza unor tepari nenorociti pun toate platile pe net in aceeasi oala…

   00
 111. Vad ca au pus direct pe index comunicat oficial #3. Check it out la fabricadediscounturi.ro/

  00
 112. Daca mai rezista mustaciosul ala mic cu freza pe-o parte de baga amfetamina la greu nu mai tragea tepe acuma Ben Yehuda asta ….

  00
 113. E teapa, dar punctul 2 nu e relevant deoarce paragraful asta il gasesti in termenii si conditiile oricarui magazin, chiar si emag:

  .4. Vanzatorul poate anula Comanda efectuata de catre Cumparator, in urma unei notificari prealabile adresate Cumparatorului, fara nicio obligatie ulterioara a vreunei parti fata de cealalta sau fara ca vreo parte sa poata sa pretinda celeilalte daune-interese in urmatoarele cazuri:
  6.4.1. neacceptarea de catre banca emitenta a cardului Cumparatorului, a tranzactiei, in cazul platii online;
  6.4.2. invalidarea tranzactiei de catre procesatorul de carduri agreat de eMAG, in cazul platii online;
  6.4.3. datele furnizate de catre Client/Cumparator, pe Site sunt incomplete si/sau incorecte;

  00
 114. NOU
  #192

  Am o teorie, nu zic ca nu este teapa, sau ca este, dar este vorba despre sistemul de vanzare flash sale practicat de mult mai renumitul site de articole vestimentare Fashion Days. Ideea de flash sale se face remarcata prin campanii de reduceri foarte mari ce se desfasoara pe cateva zile pe un stoc limitat de produse ( limitarea stocului, complet inexistent la data campanie, are caracter de marketing si nimic mai mult) si cu termen de livrare ce poate dura foarte mult.

  Paragraf luat de pe site-ul Fashion Days:
  ” 7.6.2. Livrarile se vor efectua, in medie, in 3-4 saptamani de la incheierea campaniei. In cazul in care produsul va fi livrat cu depasirea termenului susmentionat, Fashion Days va informa Clientul prin E-mail, in termen de 30 de zile de la incheierea campaniei cu aplicarea prevederilor art. 7.7.3, caz in care, Clientul poate renunta in scris la comanda, iar in eventualitatea in care plata a fost efectuata prealabil livrarii, sumele platite vor fi rambursate in totalitate conform legii, in termen de 14 zile calendaristice de la data renuntarii”

  Acesta este flash sale-ul, un sistem ce poate sa devina un scam piramidal destul de repede si de simplu. Cum functioneaza?!? Simplu. Se face o campanie cu super reduceri, se vinde tot “stocul”, se incaseaza toti banii apoi alta campanie, aceiasi poveste si alta campanie si asa mai departe, in decursul a 2 saptamani s-au desfasurat 6-7 campanii, s-au vandut toate sau aproape toate produsele, s-au incasat toti banii din toate cele 6-7 campanii si nici un produs nu a fost livrat datorita termenului de livrare foarte mare. Acum piramida este destul de simpla, cu toti banii adunati din 6-7 campanii isi platesc salrarii de manageri si cumpara produsele pt a onora prima campanie pt ca achizitia de marfa se face mult dupa incasarea banilor. Cu existenta altor campanii in spate, ce merg una dupa alta, si clienti ce asteapta cel putin 3-4 saptamani dupa produs, mecanismul piramidal merge fara nici o problema, iar clientii sunt satisfacuti pana cand nu o sa mai primeasca ce au comandat. Diferenta dintre flash sale electronic si flash sale vestimentar este exact ce s-a intamplat cu acest site, a fost oprit atat de repede datorita acestei campanii negative pornita cu siguranta in scopuri concurentiale ( daca poti sa cumperi o camasa de 400 lei la pret de 200 nu deranjeaza pe nimeni, dar daca televizorul de 4000 lei de la altex este la 2000 lei in alta parte altex, domo, mediagalaxy, emag si alti colosi ai pietei elctronicelor nu o sa accepte ca acest sinstem sa traiasca nici macar cateva luni, perioada in care cu siguranta ar exista clienti satisfacuti care ar astepta 3-4 saptamani un produs). Sunt sigur ca intr un final este o teapa, asta este un sistem piramidal, dar la inceput ar fi functionat, la fel cum functioneaza Fashion Days, site de la care am comandat personal o pereche de incaltari redusa la jumatate din pret si am astepta 3-4 saptamani dupa ea, si cand au ajuns s-au dovedit a fi nimic mai mult decat niste replici ieftine ( cu siguranta au si produse originale, poate n am avut noroc sa fiu printre acei clienti care au intrat in targetul de crestere al increderii).

  00
  • sunt câteva erori în argumentația ta.

   1. flash sales a mai fost pe la noi. ghelir.ro se numea. dar acolo funcționa așa: un produs pe zi, cumpărai, stoc limitat, in 2-3-4 zile primeai produsul. pentru că se agrea un produs cu un producător și cu un stoc. nu cu „dați-mi banii și apoi mă duc să le cumpăr eu din china”.

   2. „datorita acestei campanii negative pornita cu siguranta in scopuri concurentiale”. asta e o tâmpenie.

  • NOU
   #194

   Nu am zis ca flash sale-ul este un sistem piramidal ci ca poate sa devina un sistem piramidal si am adus argumente cum, exista dupa cum ai zis exemplul ghelir.ro.Produsele nu trebuiesc cumparate din china, produsele pot fi originale cumparate la un pret daca nu egal poate chiar putin mai mare ca pretul de vanzare, dar aceasta este frumusetea sistemului piramidal, acumulare de bani si cheltuieli intinse in timp.
   Recunosc aproprierea de „teorie conspirationala” a scopului concurential, dar am zis ca este o teorie si tampenia nu ai argumentat-o.

   00
  • 1. mai explic o dată. eu fac un cuntract cu un producător pe 1.000 de bucăti. eu scot pe site 1.000 de bucăti. ele se vând intr-o zi. a doua zi eu incep livrările. nimeni nu vinde ceva și abia apoi se duce să il cumpere. asta unu. doi, majoritatea produselor erau incă in producție, sistemul flash sales se aplică la produse care sunt cam la finalul producției

   2. e o teorie bazată pe nimic. de aceea am zis că e o tâmpenie. și argumentul este că eu, unul dintre cei implicati in asta, spun că e o tâmpenie.

  • NOU
   #196

   @Darius
   Simplu, nu au vorbit pentru ca urmau mai intai sa vanda produsele, apoi sa le cumpere, direct de la ei sau de la resalers.
   Subliniez ca totusi ce am scris este doar o teorie.

   00
  • @vali petcu
   Mai explic o data, nu fac contract de 1000 de bucati, pun pe site 1000 de bucati, vand 1000 de bucati, iar NU fac contract de 1000 de bucati, pun iar pe site 1000 de bucati, vand iar 1000 de bucati, ma duc si intr un final FAC contract pe 1000 de bucati, cumpar 1000 de bucati, livrez 1000 de bucati si o iau de la capat. Sistemul flash sale cu durata lui de livrare foarte mare si care se poate marii si mai mult se poate aplica oricarui produs.
   Teoria este bazata pe felul in care vad eu lucrurile, si am mentionat ca tinde sa aiba iz conspirational, fara sa fiu implicat, fara sa caut dovezi, doar o teorie care poate sa aiba sens daca ai putea sa vezi sistemul cum il vad eu, un sistem care ar putea sa mearga. Parerea ta ca persoana implicata poate sa ma contrazica cu argumente sau poate sa zica ca e o tampenie si atat.

   00
  • @valentin socaci: Eu nu inteleg unde mai incape dubiu atat timp cat un brand romanesc pe care ei urmau sa il vanda la pret de nimic, UTOK (pe care i-am contactat si noi si ne-au dat un raspuns oficial la prima ora), nu a vorbit niciodata cu acesti oameni.

   00
  • @Darius
   Prima zi:Pun pe site 5 iphone 6 la 2000 de lei, le vand, incasez banii.
   A 2 a zi: pun pe site 5 ihone 6 s la 2500 lei, le vand, incasez banii.
   A 3 a zi: pun pe site 5 ORICE la 1000 lei, vand, incasez banii
   .
   .
   .
   A 7 a zi: ma duc cu banii stransi imi platesc salariul de mare manager si cumpar 5 iphone 6 cu 3500 lei/ bucata si le trimit catre cei care au comandat in prima zi si au citit ca trebuie sa astepte o perioada pana se face livrarea. Campania merge in fiecare zi, banii vin, sistemul piramidal functioneaza. O teorie care nu vad de ce pare atat de greu de inteles si atat de greu de inchipuit ca ar functiona

   00
  • @valentin socaci: Cum zice si Vali, nu poti sa nu vorbesti cu producatorul si dupa aia sa le zici „Ba, noi iti dam 60 RON pe bucata, ca sa o vindem cu 70 RON”.

   00
  • Teoria ta este una pur speculativa. Si cade inca din enunt.
   1 – Flash Sale e o tehnica pe care nu o poti aplica pe stocuri mari, ci doar pe stocuri aproape epuizate. Altfel pierderile financiare ar fi mult prea mari de suportat, pentru o firma de buna-credinta.
   2 – Sa pretinzi ca aplici o tehnica Flash Sale fara sa ai stocurile asigurate inseamna sa joci la risc, un risc ce poate insemna inselarea clientilor. Spre exemplu, vinzi 100 de telefoane model x, incasezi banii, insa pana reusesti sa strangi macar 10% din stoc, poti afla ca modelul nu se mai fabrica ori ca producatorul nu-l mai are el, la randul sau, pe stoc. Ca sa eviti asta iti trebuie contracte cu producatorii (ori nu a fost cazul)
   3 – Ce rahat de Flash Sale poti sa faci atunci cand tu pui la toate produsele preturi mai mici decat pretul de achizitie de la producator.
   4 – Intr-o lupta a preturilor, cine crezi ca va castiga, un jucator nou-intrat sau unul deja existent in online si cu cifre de afaceri de milioane de euro?
   5 – Poti pretinde ca faci Flash Sale, zi de zi, cu sute de produse si stocuri foarte mari. Dar in realitate pretul de achizite sa fie sub cel de vanzare (chiar si cel redus). Insa poti face asta cu produse ale caror costuri de productie nu pot fi aflate usor sau unde adaosul este foarte mare (pentru ca esti singur vanzator, importator ori sunt copii, de ex.)
   6 – Sa presupunem ca nimeni nu zicea nimic si fabricadediscounturi primea zeci de mii de comenzi in 3 sapt de zile. Care-i omul ala (ce nici identitatea nu si-o confirma) care incaseaza milioane si nu fuge cu banii?!
   __
   Intr-un final, se dovedeste intentia lor. Nu mai au nici un produs pe site, invocand refuzul Libra.

   00
 115. NOU
  #202

  Va simtiti bine acum? Din cauza voastra a mai plecat un investitor strain. Eu v-as aresta pe toti pentru ca ati blocat ceva ce se anunta o revolutie in comertul online.
  Romania mereu pierde din cauza unor persoane care vor ei sa iasa in fata. Acum o sa se duca si o sa faca alta tara fericita! De ce? Pentru ca romanii sunt prea prosti sa se bucure de ceva nou si bun!

  00
 116. vali petcu „nimeni nu vinde ceva și abia apoi se duce să il cumpere”
  fa o comanda pe vivre sa vezi cum functioneaza. mi s-a parut si mie suspecta treaba cu preturile nu citisem termenii si conditiile dar am ajuns pe astfel de forumuri si mi-am pus semne de intrebare.
  sincer inca nu sunt sigur daca a fost sau nu o teapa. pe ideea asta functioneaza vivre si livrarile se fac in 3-4 saptamani chiar 1 luna si, treaba cu livrarile nu m-a speriat deloc. ce m-a facut sa imi pun semne de intrebare a fost chestia cu renuntarea la comanda si ca nu primesti banii.

  00
  • formularea completă: nimeni nu vinde ceva la preț de dumping si apoi se duce să il cumpere. are mai multa logică acum?

  • acum da. asta a fost si motivul pentru care am inceput sa imi pun semne de intrebare. initial gasisem o varianta si pentru preturi. produse confiscate la vama si vandute la pret de nimic. dar atunci nu mai vedeam rostu celor 3-4 saptamani de livrare. tot am semne de intrebare in privinta site-ului daca era sau nu teapa. banuiesc ca vom afla peste o luna cand se vor face livrari ramburs conform ultimului post.

   00
 117. la vivre.ro si fashiondays.ro functioneaza treaba pentru au produse cu adaos foarte mare si intradevar la lichidari in cantitati mari le iei cu preturi bune dar la electronice e imposibil de facut la fel.La vivre daca iei un tablou cu 60% diacount nici nu ai cu se sa.l compari.majoritatea produselor sunt din doraly.la fashiondays daca cauti bine un produs din campania lor il gasesti in uk sau us.
  Concluzie: vivre si fashion fac treaba buna si profit in timp se pe electro It e imposibil.

  00
 118. @cineva: hai să revenim cu curaj și cu nume când facem acuzații și cerem lămuriri.

 119. Bai oameni buni…. O firma care avea intentii bune, nu se lasa batuta si renunta sa mai vanda si sa isi inchidea site-ul, doar pentru ca procesatorul de plati le-a blocat banii platiti de clienti si ii returneaza tot clientului. O firma serioasa imediat anunta procesatorul ca il da in judecata daca nu renunta la demers, automat isi ia alt procesator de plati si continua treaba…. Mai ales dupa ce au facut investitii in reclama scumpa, pe TV si net. Deci e sigur frauda, pentru ca acum, daca fac orice demers impotriva bancii sau altor entintati, vor trebui sa prezinte planul de afaceri judecatorilor ( ca sa le dea dreptate ca nu fraudeaza ), adica de unde vroiau sa se aprovizioneze, cum faceau profit daca vand asa ieftin, tot tot etc. Nu stiu de ce cineva se mai gandeste ca ei aveau intentii bune. Un om cu intentii bune, lupta!! Nu lasa investitia sa moara dupa 3 zile din cauza unui procesator de plati.

  00
 120. Eu unul din câteva văd pe site a rămas un comunicat și cam atât. Dacă ”afacerea era pe bune” cum am tot văzut că sunt câțiva care tot insistă, atunci, soluția era simplă, se accepta plata prin ramburs, și așa aveau de când din Noiembrie să introducă acest sistem, nu?

  00
 121. ‘Israelul nu extrădează cetățenii proprii pentru delicte financiare. ” -ba adica Statul ii proteajeaza daca fac hotii prin alte tari?…misto..

  00
  • nu. adică au omis unele delicte de pe lista motivelor pentru care un stat suveran predă un cetătean unui alt stat suveran.

 122. Gata. S-a terminat. Au inchis pravalia :)

  00
 123. ce faci, gainarule?

  00
 124. Bitdefender blocked this page
  This page is blocked by Bitdefender Antifraud filter.

  Antivirusul se pare ca isi face treaba :D, pentru care a fost platit :))

  00
 125. Eu lucrez la Fabrica de REDUCERI http://www.zebramov.ro (ATENTIE, a nu se confunda cu fabrica de discounturi).
  In ultimele zile primim telefoane in legetura cu acest site. Oamenii ne confunda si vor sa stie daca avem vreo legatura cu siteul in cauza.
  NU AVEM NICI O LEGATURA cu acest site, noi oferim produse la preturi foarte mici, este adevarat, dar avem PLATA RAMBURS, avem chiar si PREDARE PERSONALA in Bucuresti, numarul de telefon inscris la Reg. Com. este acelasi cu cel folosit pentru comenzile telefonice, oferim LIVRARE RAPIDA in 1-2 zile lucratoare si multiple metode de plata.
  Este pacat ca o asemanare de nume sa umbreasca bunul renume cu greu castigat de catre noi!

  00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Euro2024Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la de la Aceeași Mărie.