Cele două extreme

give-a-fuckZilele trecute am primit un email de la un om care a plecat din România de câțiva ani, email în care spunea că e încântat de progresele pe care le-am făcut ca blogger în ultimii ani. Nu l-a costat nimic, nu a câștigat nimic, nu mi-a vândut nimic.

Genul ăsta de emailuri sunt rare, pentru că ne-am pierdut undeva pe drum atât spiritul critic, cât și pe cel civic, preferând una dintre cele două extreme.

Pupincurismul

Am râs când unii au luat în serios seria de mari realizări personale. Sunt fix genul de oameni care fie pupă în fund pe cineva sau nu mai văd realitatea prea bine din cauza pupăturilor.

Când nu îți spune nimeni că greșești sau unde greșești s-ar putea să ai o problemă. S-ar putea să uiți de bunul simț și de logică. S-ar putea să faci un top unde să te pui pe tine primul. S-ar putea să crezi că oameni care vor să te îndrepte au de fapt ceva cu tine, deși nu e cazul.

Masturbarea în cerc e puternică. 

Aici pe blog, dacă greşesc ceva, sunt cel puţin 3 comentarii şi două mesaje pe fb care îmi atrag atenţia că am greşit. Ceea ce e bine, înseamnă că oamenilor le pasă.

Îl mai țineți minte pe Alex Mazilu? E ok dacă nu, nimeni nu îl mai ține minte, era un blogger foto foarte apreciat acum câțiva ani, până când unii au realizat că nu știa pe ce lume e în materie de foto sau că era extrem de fățarnic, moment în care a dispărut din raza vizuală a celor care contează (ca o notă amuzantă, eu m-am trezit că mă porcăia absolut gratuit și din senin pe un blog, fără să fi intrat vreodată în contact cu el, și le-am atras atenția unora de lipsa lui de caracter, dar, ca de obicei, lecția pe care o înveți pe pielea ta e mai bună decât aia care ți-o predă altcineva), iar acum umblă cu coada între picioare pe la uși, poate poate îl mai bagă cineva în seamă.

Ura

Ura e un sentiment puternic și se manifestă la oameni la care nu te aștepți. Se manifestă la copiii de 20 de ani, care îl urăsc pe țiganul de la colț că are Mercedes, se manifestă la oamenii realizați, care îl urăsc pe tânărul de 25 că are o prietenă frumoasă, se manifestă la expertul social media, care latră tare de tot pentru că știe că e efemer, se manifestă la jurnalistul vechi, care înjură când vede ca printul a murit. 

Odată cu maturizarea, cei mai deștepți transformă ura în motivație și reușită personală, canalizată fiind în direcția corectă. Pentru că nu e de vină țiganul că are BMW și tu n-ai, ci tu, că n-ai furat sau muncit destul.

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

8 comentarii

  1. Nu cred că cei care ar trebui să se simtă prin acest articol te citesc cu plată. Dacă e așa, mi se pare uluitor.

    00
  2. Articolul ăsta trebuia să fie la liber. Ca să-l citească şi Mazilu.

    00
  3. https://zoso.ro/mari-realizari-personale-2/#comment-524750
    Astia sunt cei mai interesanti. Ori gaseai mai ieftin, ori e prost ce ti-ai luat tu. Asta de la o surubelnita de 6 lei pana la o masina de 100.000 de euro.

    00
  4. ai putea sa lasi articolele cu plata la liber dupa o anumita perioada; pentru cei ce ne zgarcim la 3 euro pe luna

    00
  5. Si mai ciudat este ca sunt oameni care iti aprecieaza munca, le place ce faci, urmaresc tot, dar niciodata nu interactioneaza cu tine. Un comentariu, un like, un tweet, ceva.

    00
  6. Fix introducerea articolului m-a facut sa dau subscribe si sa las primul comment aici.

    acsel, sunt multi care daca stiu ce faci si te apreciaza, te si recomanda mai departe, cazuri in care te ajuta mai mult decat un like, share sau tweet. Chiar daca tu nu stii sau nu afli de cazurile astea.

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.

Pun clipuri pe Youtube