Extensii de Chrome: Clearly în loc de Readability

După 2 ani de zile, Readability nu a mai vrut să funcționeze. Pur și simplu nu mai ascultă de comenzi și de setări. Am insistat să fac ceva cu el și nimic, așa că l-am înlocuit cu Clearly, care e asemănător, dar are fonturi mai frumoase și, din ce observ, funcționează mult mai bine decât Readability.

clearly

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

18 comentarii

  1. Clearly e scris de un român: Gabriel Coarna.

    http://digerati.ro/gabriel.coarna

    00
  2. NOU
    #3

    Readability functioneaza corect, la mine.

    00
  3. Era misto dacă avea si opțiunea de a se activa automat pentru o listă de siteuri.

    00
  4. apropo de extensii, zoso tu te mai ocupi de ROlist?

    00
  5. Scris de un român şi cumpărat de Evernote :)

  6. Folosesc Readability tot la recomandarea ta, dar are o problemă: nu permite salvarea articolelor. Eu mai salvez unele artricole ca html only, însă dacă articolul este deschis în Readability, nu se poate salva decât un frame gol.

    Este Clearly mai bun din punctul acesta de vedere?

    00
  7. Extensii ca extensii da cam de vreo luna incoace Chrome asta imi face doar figuri..

    00
  8. Bai, mi-ai salvat viata cu extensia asta. Multumesc

    00
  9. Pentru că tot ai făcut această recomandare, te deranjează foarte tare dacă te întreb o chestie? Observ că nu-ţi plac bălăriile de pe site-uri, observ că preferi să citeşti doar contentul unui site, având pe fundal o interfaţă minimalistă. Observ, însă, şi că nu-ţi pot citi blogul printr-un feeder pentru că toate articolele apar trunchiate, astfel încât sunt obligat să mă duc la pagina originală, cea plină cu de toate.
    Eu, de exemplu, prefer să citesc blogurile pe tabletă, prin aplicaţia gReader Pro, cu o temă dark exact ca cea pe care ai arătat-o tu pentru Clearly. Blogul tău (şi nu numai al tău, mai sunt şi alţii care practică treaba asta) trebuie accesat din web view, pentru că în feed view încarcă doar o parte din articol, iar reading mode-ul nu redă corect tot timpul orice pagină.
    Cu riscul de a te supăra precum o fată mare, o să-ţi fac o analogie cu ceea ce ai marcat tu ca fiind crap în postul despre Readability: pe mine nu mă interesează blogroll-ul tău, n-am treabă cu reclamele la f64, nu vreau să citesc tot timpul comentariile, să ştiu care sunt articolele de top, pentru mine astea sunt CRAP, vreau să pot citi postul original şi atât. Şi uite că nu o pot face! ;)
    Deci cum era cu practice what you preach?

    00
  10. e posibil să mă confunzi. nu am cerut conținut întreg în reader, ba chiar am căutat insistent o metodă de a tăia din feedurile prea lungi, pentru că eu citesc mereu articolele in browoser.

    așa că, plm, nu era mai simplu să mă întrebi înainte să emiți o tâmpenie?

  11. Îţi accept explicaţia, dar în acelaşi timp, admiţi că nu este chiar elegant să pretinzi de la alţii curăţenie pe site sau opţiunea de a oferi contentul pe feedere, dar tu să nu faci?
    Iar dacă reţin corect, nu ţi-a picat bine închiderea Google Reader, căutai alternative la el şi cred că o făceai pentru a citi lucrurile care te interesează în forma oferită de un RSS reader, deci minimalist şi axat pe informaţie, nu pe balast.
    Dacă îmi dai voie la o părere personală, acesta este un caz tipic de credibilitate. Sau de lipsa ei!

    00
  12. Acum că tot am deschis sezonul la tâmpenii debitate, continui în același spirit: nu cumva prin definiție un RSS reader este un news aggregator? Adică un quelque chose care adună știrile într-un loc, astfel încât să le poți citi cu ușurință, fără să te duci pe site-ul original, lucru pe care il poți face by default. Dacă ție îți place să te duci la sursă și să citești direct de acolo, practic suprimi scopul pentru care s-au inventat RSS readerele, deci, pe cale de consecință logică, nu ai nevoie de un reader.
    În fine, dacă vrei, putem continua polemica la o bere belgiană (tu), eu ca fetele, la un ceai. :-)

    00
    • @Băra: da și nu. e un agregator, dar cu opțiunea de a-i permite cât vrei tu. hai, las-o, ai spus o prostie, cinci minute de rușine.

  13. dacă îl știe cineva pe băiatul de la clearly, poate il convinge că a face linkurile citite de aceeași culoare cu textul nu e o idee bună.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.

Pun clipuri pe Youtube