Nu există Dumnezeu #85111111111

Se fac eforturi să se încheie mediile și anul școlar, ca să poată copiii avansa, chiar dacă nu li s-a predat ce trebuia să li se predea. În multe cazuri, note există, se poate încheia anul școlar așa, plus, cu derogările speciale aflate în vigoare, se pot evalua elevi și se pot pune note pe baza activității din Zoom+teme.

Și apar părinții isteți. Un prost, care nu e de la coada vacii, ci middle management la o firmă din oraș, cu mașină de firmă, a citit el pe net că treaba nu e așa cum trebuie și că ar fi bine să refuze evaluarea online. Așa că face o cerere pentru evaluarea fizică, și o înregistrează la secretariat, că școlile sunt deschise administrativ.

Conducerea școlii se uită uimită. Coaee, copilul tău e a opta, ești sigur că vrei să faci asta? DA!!! E DREPTUL MEU! NU MĂ PĂCĂLIȚI VOI PE MINE!!!! OK, dar știi că evaluarea asta se va face în septembrie și înscrierea la licee se va deschide mai devreme cu o lună sau două, da? CE?!?!?! AOLEU!!! NU MAI VREAU!!! Păi nu, prostule, că ai înregistrat-o la secretariat, ce facem, furăm acte din gestiune, nu merge să o scoatem de acolo, că au fost depuse alte acte după, ne ia garda.

Trei zile prostul se dă peste cap, sună pe toată lumea, începe să plângă. Copilul nu știe ce reacție să aibă, că nu poate să îi spună tatălui că e prost.

Eh, dacă Dumnezeu exista, nu se dădea directorul scolii peste cap ca să îi rezolve prostului problema și rămânea așa, fie la ce liceu mai apuca locuri, fie un an pe bară. Să învețe să nu mai fie prost.

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

62 comentarii

  1. Dacă exista Dumnezeu, nu pedepsea un copil, pentru prostia părintelui.

    00
    • Ba da. Întotdeauna pentru greșelile părinților plătesc copiii. Si e bine ca e asa :))

      00
    • Nu pedepsea „doar copilul”, că, dacă s-ar fi mers pe varianta parintelui, aveau și ei partea lor de distracție.

      00
    • daca citeai poveștile din vechiul testament stiai ca ‘mnezeu mereu pedepseste copchii pt greselile părinților

      copchii lu noe sunt pedepsiți pt ca ala se imbata si se lasa in cucul gol si danseaza in fata lor nud

      si zice ‘mnezeu copchilu’ sa nu vads cucu lu mama sau lu tata ca e pacat

      zbang! pedeapsă

      cain omoara pe abel si tot neamu lu cain sufara

      adam si eva mananca marul si tot neamu lor sufera

      00
    • Se zice că îți dă, nu îți bagă în gură. Dumnezeu este una, cărțile, religiile sunt alta, diferite interpretări, fiecare cultură cu doctrina ei. Doctrină care a fost adaptată, cenzurată, schimbată după cum au considerat diverși de-a lungul timpului.

      00
    • Din păcate de multe ori degeaba pedepsești pe vinovat. Ori e inutil ori e insuficient

      00
    • chestiile astea sunt puse in biblie de puritani de sec V-XII, nu erau original in scrierile evreilor, lmao – daca ala isi arata cucul in fata copiilor inseamna ca tot restul tatilor din acea perioada isi aratau cucul copiilor

      00
    • @Alex „daca citeai poveștile din vechiul testament”

      De aia am zis, „Dacă exista Dumnezeu”. Alea sunt doar povești.

      00
    • nah, efectul e invers.

      „De ce sufar eu acum, ca am fost mereu corect, si uite, mi-a murit familia de ciuma. Nimic n-are sens, sunt in deznadejde” (in limbaj modern = depresie grava)

      „Nu, tu suferi pentru pacatele parintilor, care poate au facut ceva foarte rau, viata are totusi sens”.

      Varianta 2 e mai utila in acea situatie decat logica.

      00
    • Nu e vorba că Dumnezeu pedepsește intenționat copiii pentru păcatele părinților.

      Ci copiii suferă consecințele păcatelor (prostiilor, greșelilor, etc) care le fac părinții. Ceea e oarecum adevărat din păcate, o lege a naturii destul de greu de evitat.

      Ca și în cazul de față, copilul are de suferit că părintele lui e prost. Nu e nici o pedeapsă divină, e o consecință de care din păcate nu prea are cum să iasă.

      00
  2. Wow, saracul copil cu parinti retardati…

    00
  3. Pai cum? Nu e el cetatean si are drepturi? S-a umplut lumea de dajtepti… Nu mai gasesti un prost sa schimbi si tu o vorba…

    00
  4. Multi middle manageri din corporatii sunt de la coada vacii

    00
  5. Lasa asta, ca mie imi place aia cu incheiatul mediilor unde trebuie sa fie si parintele de acord.

    00
    • Asa este, parintii trebuie sa fie de acord cu nota pe care profesoara o da pruncului cu decizii, proces verbal, semnaturi, samd.

      00
    • S-a creat o confuzie. Parintele nu decide daca e de acord cu nota pusa de un anumit profesor. El isi da acordul daca elevul poate fi evaluat in activitatea online, la modul general.

      Daca nu e de acord cu notarea in activitatea online, profesorul mai are vreo 4 scenarii de incheiere a mediilor.

      In 99% din cazurile intalnite de mine, notele din online sunt mult mai mari.

      Am intalnit un parinte nesimtit care conditiona notarea activitatii online. Mai intai voia sa stie ce note i-a luat odrasla ca sa semneze actul.

      00
    • Fiecare interpretează legea cum crede, predau în 2 școli, la o școală părintele trebuie să facă doar o cerere cum că este de acord cu notarea online la toate materiile, la altă școală părintele trebuie să vadă notele elevului și pe urmă își dă acordul prin Da/Nu la diverse discipline, de ex- Da la Română și Nu – la Matematică. Am elevi corigenți pe primul semestru care nu au lucrat nimic online, nu din cauza resurselor ci din cauza nepăsării, și eu trebuie să fac cumva să îi trec.

      00
    • adelina, de ce trebuie sa ii treci?

      00
    • Nimeni nu îndrăznește să își spună direct pe X să îl treci, se transformă doar în ,,profesorii trebuie să fie îngăduitori și să înțeleagă situația”. Intervine sentimentul de turmă, am văzut elev corigent la 7 discipline care acum este trecut, dacă eu am să îl las la o materie care are o oră pe săptămâna în gimnaziu o să mă creadă toți într-o ureche.
      Atunci când tu depinzi de director pentru serviciul pe care îl ai nu prea îndrăznești să faci mișcări revoluționare. Nu mă refer aici la pile și relații, dar în cazul suplinitorilor dacă aceștia nu au calificativul Foarte Bine de la director la sfârșitul anului școlar nu pot să mai predea în școala respectivă anul viitor.

      00
    • > Fiecare interpretează legea cum crede

      Da, fiecare director de scoala interpreteaza cum vrea legea, la unele scoli ai nevoie de proces verbal scris si semnat de parinte ca e de acord cu notele date copilului, la alte scoli e „scrie ceva si tu acolo sa treaca”

      00
    • Eu nu inteleg de ce ar conta nota domnului director la evaluarea unui profesor. I-ai predat domnului profesor ceva? El poate evalua cel mult prezenta. Mi se pare normal sa existe o modalitate de evaluare din partea beneficiarilor . E ridicol.

      00
    • @Cristina, într-o oarecare măsură, ai dreptate, daaaaar: am lucrat la privat, mă evalua șeful, nu colegii pentru care făceam chestii (ar fi fost mișto, cred că aveam primă de performanță minim 7 ani din 10 :) ), acum lucrez la stat, tot șeful o să mă evalueze când s-o face vremea de evaluat.

      00
    • știu că s-ar putea să mi-o iau, știu că mulți profesori nu-s grozavi (să mă exprim eufemistic), știu că fac toți scandal că de ce să fie evaluați, dar dacă ar fi evaluați în funcție de performanțele elevilor ar fi printre puținele categorii profesionale care ar fi evaluată în funcție de ce fac alți oameni, nu ce fac strict ei personal.
      da, performanțele elevilor sunt un indicator bun, daaaar: avem elevi care nu au chef să învețe, avem elevi care nu pot mai mult (că elevii sunt și ei oameni, mai deștepți sau nu atât de deștepți), avem elevi care vin flămânzi la școală, care-ți fac temele flămânzi și se culcă flămânzi, avem elevi care trăiesc în teroare, în familii disfuncționale, în prezența/grija unor persoane cu probleme mintale, etc, etc, etc și toate astea le afectează performanțele școlare.

      00
    • @ Adelina. Calificativul nu ti-l da directorul, ci consiliul de administratie. Atat timp cat tu bifezi tot ce e in raportul de autoevaluare (cel putin 8,50) si vii cu dovezi (adeverinte, poze de la activitati etc.), nu au ce sa-ti faca. Singura prostie aici e ca acele modele de rapoarte sunt facute la nivel de scoala.

      Conditionarea aceea de care spui tu se aplica in cazul titularilor la pretransfer. Un suplinitor vine la pachet cu un singur as in maneca: nota de la titularizare pe care nimeni nu i-o poate contesta.

      00
    • Nu contest că acel calificativ îl obții de la consiuliul de administrație, însă membrii consiliului de administrație sunt persoane puse de directori. Ai dreptate când zici că raportul de autoevaluare trebuie să fie la nivelul țării, nu al școlii. Greu atingi punctajul de 85 de puncte, mai ales când lucrezi în mai multe școli și fiecare îți cere să depui același volum de muncă. De exemplu într-o școală mi-au tăiat din raportul de autoevaluare punctajul pentru dirigenție, deși adusesem adeverință că sunt dirigintă la o altă școală. Este absurd, nu pot să fiu dirigintă în două școli!

      Suplinitorii au avantajul examenului, dar dacă nu vrea școala să îți acorde continuitate, te duci din nou la examen. După o vreme de cam saturi și ai nevoie de și de concediu. Eu sunt suplinitor cu contract pe viabilitatea postului, dacă la sfârșitul anului nu am calificativul Foarte Bine o să îmi pierd statutul și revin la coșmarul titularizărilor.

      00
    • Membrii consiliului de administratie sunt votati, nu sunt pusi de cineva anume. Directorul nici macare n-are voie sa sugereze o persoana, fiindca trebuie sa fie obiectiv.

      Punctajul pentru dirigentie e cea mai mare ineptie posibila.

      Trebuie sa aiba un motiv FOARTE BINE INTEMEIAT ca sa nu iti ofere continuitate la o scoala. Daca primesti un refuz, ai dreptul de a contesta decizia scolii. Pasul urmator il reprezinta decizia inspectoratului, existand o comisie la nivelula acestuia, care analizeaza cazurile de genul.

      00
  6. Se zice că inteligența se moștenește de la mamă, deci copilul ăla mai are o șansă.

  7. Prostii cei mai mari si veritabili ii intalnesti fix in middle management, si aici ma refer la Romania, astia sunt cei mai periculosi , nu aia cu 8 clase.

    00
    • Da, sunt mulți așa, care odată ce se trezesc și cu funcția… gata, le știu pe toate, sunt ”cocoși” etc. Nu găsești numai în Ro, sunt și în alte părți, dar acolo își cam vede fiecare de treaba din departament, la noi sunt mai vizibili că este meteahna aceasta românească ca fiecare să se bage în treaba altuia, a altui departament etc.
      Păcat de copil, sper să se găsească o soluție (poate cerere la minister cu pus cenușă în cap a tatălui, sau cerere de la copil să nu ia în seamă prostia tatălui nu știu dacă este posibil). Tatăl efectiv are el impresia că este mai deștept, că le știe, dar cum poți face așa ceva înainte de a te documenta bine?

      00
    • @Mirela, s-a rezolvat, că s-a dat directorul peste cap și a făcut pe dracu-n patru și pe mă-sa-n paișpe, scrie în articol.

      asta ca să nu mai zică lumea că profesorilor/directorilor de școli nu le pasă de elevi.
      dacă directorului nu-i păsa de copil putea s-o lase așa și nimeni n-avea ce să-i reproșeze, părintele a depus cererea, nu putem scoate acte din gestiune. :)

      00
    • Foarte bine, mă bucur pentru băiat, ar fi fost groaznic pentru el. Oricum a fost, să treacă prin acest stres. Știu că multor profesori le pasă cu adevărat de elevi și eu am fost mai ”rebelă” în liceu și m-au ajutat foarte mult câțiva profesori. Adică au fost duri dar drepți și mi-au dat sentimentul că le pasă și că mă înțeleg. Le sunt profund recunoscătoare.
      Da, multor directori/profesori chiar le pasă, probabil doar un mic procent este altfel și aceștia sunt scoși în față și sunt judecați ceilalți după ei, ceea ce nu este corect.

      00
  8. Un prost, care nu e de la coada vacii, ci middle management la o firmă din oraș, cu mașină de firmă,

    Mark my words, prostii de la coada vacii sunt inofensivi de fapt. Astia cu pretentii de studii superioare sunt aia mai nocivi; sunt prostii cei mai periculosi pentru ca isi inchipuie ca statutul ii face destepti. „Am ajuns middle-management, clar sunt destept si ma pricep la toate.”.

    00
  9. Copiii nu trebuiau să avanseze, corect era să se repete anul

    00
    • da, tataie, corect, pentru 2 luni de materie îmbâcsită și de multe ori inutilă, fuți un an din viața a sute de mii de copii și adolescenți și vreo câteva miliarde bune din bugetul educației pentru 7 luni trecuți pe bune din anul școlar

      00
    • Flat (Earth): intr-o tara cu sistem de educatie competitiv, acele 2-3 luni pierdute s-ar fi reluat si comasat intr-o luna inainte de examene/vacanta; nu poti cere reluarea anului intr-o tara ca Rromanica unde ai analfabeti pe bune ajunsi studenti, dupa ce ti se umfla venele la tample cand ai colegi astfel de specimene sa creezi un clivaj si mai mare lasand cu un an in spate copii care invata pe bune? cred ca nu traiesti in Rromania sau esti doar rau intentionat, caracter infect de rroman care vrea sa moara capra vecinului

      00
    • Spune-le asta copiilor care, după tine, ar mai trebui să piardă un an din viață pe la școală sau părinților acestor copii. Poți încasa atât?

      O posibilă rezolvare (din ciclul „părerea mea”):
      – încheierea mediilor așa cum s-a stabilit deja la minister, pentru toți anii.
      – anularea (amânarea) tuturor examenelor.
      – bacalaureat, licențe, dizertații – la vară (sf. august – de ex.).
      – examene de admitere – în toamnă (ptr liceu, facultate, master etc).
      – cunoștințele care nu au fost studiate anul ăsta școlar plus cele din anul următor să fie cumulate, re-selectarea celor absolut esențiale, eliminarea celor neimportante. Conținutul rezultat să fie predat în anul școlar care începe la toamnă. Mai greu pentru anii terminali, dar asta e! Plus că trebuie muncă multă la minister.
      – Subiectele de examen adaptate la conținutul predat.

      00
    • Cand citești comentarii ca ale „Dirijorului”… iti dai seama de ironia situației.
      Un prost care vrea să pară intetesant, intr-un articol despre proști care vor să pară interesanți.

      00
    • Cristian: cine-i prostul ma? ala care contribuie la conversatie cu exemple sau ala care este atat de frustrat incat are nevoie de atacuri la persoana ca sa defuleze? da, ai nevoie de o doza mai redusa de prostie ca sa intelegi ironia situatiei

      00
    • OoooK vrem o țară ca afară dar să trecem balcanic. Toată vrăjeala asta e un furt generalizat, nici un copil nu învață în online și toți suntem mulțumiți că am mimat niște examene.

      00
    • @Flat: vorbesti fara sa stii. La scoala lu ficior s-au facut ore in online inca de prin martie. Cu tot tacamul: predat, teme, proiecte si un fel de ascultat. Amicii lui cu care vorbeste pe whatsup la fel – scoala s-a facut pe bune.
      Din ce mai povestesc unii si altii, pe aici prin oras (Iasi) s-au cam facut ore. Ce e in mediul rural e alta treaba.

      00
    • pai unde se repeta anul „afara”, desteptule? Toata lumea intelege ca 2 luni sunt mai putine decat 1 an repetat si 7 luni facute degeaba. In afara de tine.

      00
  10. școala sau, la nevoie, inspectoratul, îi va respinge cererea, iar media copilului se va încheia la timp. dar e bine să fie speriat idiotul puțin, ca învățătură pentru alții

    00
  11. imi imaginez tasta cu cifra 1, lovita cu ciocanul de Vali.

    00
  12. NOU
    #49

    Este simplu, face o cerere pentru anularea primei cereri :D

    00
    • Pai normal..ceva gen, subsemnatul, din motive personale, revin asupra primei cereri ce ce doresc a nu fi luata in considerare..ehh

      00
    • asta venisem sa zic, o fi ala retard, dar sa inteleg ca o data facuta o cerere care exprima o optiune singura metoda de a o anula e sa furi actul de la registratura?

      00
    • NOU
      #52

      Ursul se plimba prin padure cu o foaie in mana. Se intalneste cu lupul.
      – Ce ai acolo ursule?
      – Lista cu animalele pe care trebuie sa le ucid azi.
      – Vai, si nu cumva sunt si eu pe lista?
      – Pai, esti la numarul 45.
      – Vai, nu ma omori, lasa-ma sa ma duc la copiii mei sa-i mai vad o data si dupa aia poti sa ma omori!
      – Bine, hai. Se duc, vede lupu ce are de vazut, apoi il omoara ursul.
      Dupa un timp, se intalneste cu vulpea.
      – Ursule ce ai acolo?
      – Lista cu…
      – Vai, si sunt si eu acolo?
      – Da, la nr. 15.
      – Ursule, nu ma ucide! Lasa-ma sa imi vad copiii, etc.
      – Bine. Merge, se uita, moare si vulpea.
      Mai tarziu, cu iepurele:
      – Ursule, ursule, ce ai acolo?
      – Lista cu animalele…
      – Si sunt si eu pe acolo?
      – Pai, esti la nr. 3.
      – AOLEU! Si nu poti sa ma stergi de pe lista?…
      – …Ba cum sa nu.

      00
  13. Din cauza prostilor numai copilul este cel care are de pierdut … daca exista Dumnezeu, atunci cel pedepsit e PROSTUL nu copilul.

    00
  14. NOU
    #55

    Cum era aia:
    ” Cu prostul nescolarizat, te lupți un pic și ai scăpat
    Dar duci o luptă colosala cu prostul care are școală „

    00
  15. NOU
    #56

    Mai e cineva pe aici care a făcut clasa I la fără frecvență?

    00
    • Eu, oarecum. La 7 ani am făcut toate bolile copilăriei în primele 6 luni de școală. Cred că au dat bunicii ceva șpagă să nu-mi treacă toate absențele să pot promova anul. După cum vezi fie am învățat să scriu între timp, fie știu să dictez foarte bine. Aș vrea să spun că nu m-a afectat și am ajuns bine în viață. Nu așa de bine ca Dăncilă sau Grapini, dar nu mă plâng.

      00
    • NOU
      #58

      e ok, probabil mai aveau de invatat litere gen ș,î,ț
      cine are nevoie de cuvinte gen șeptar sau țepar ?

      00
  16. Au trecut deja câțiva ani de la terminarea facultății. Am avut colegi care nu puteau urmări un paragraf de text, nu înțelegeau nici măcar cerința la examene, citeau pe litere sau pe silabe. Inițial m-a surprins să-i regăsesc pe câțiva în middle management. Genul de oameni care resping cv-uri pe motiv că: „n-are nici măcar facultate, cum să-l cred că știe programare”. Boss, ai 30 de ani și nici până acum n-ai învățat să citești, până și diploma de licență conține prea multe cuvinte pentru tine.
    Nu cred tot ce scrie pe internet, dar povestea de azi a lui zoso e chiar credibilă.

    00
  17. Părinții mănâncă agurida, iar copiilor li se strepezesc dinții.

    00
  18. Multi pe-aici cu „ala e prost”, dar de fapt e prostia statului contopist roman. Pt ca in mod normal orice „cerere” se poate retrage/anula.

    O experienta de-a mea:

    – „Prostii” de americani, era prin ’97 – pt ca in America orice copil are dreptul la educatie, ficiorul meu a fost inregistrat la scoala si a facut a I-a si a II-a; desi nu (prea) avea statut permanent, desi nu stia engleza (no pb, l-au pus la clasa de incepatori pe engleza).

    – Doi ani au trecut, a trebuit sa stea mai mult in Romania pe vara/toamna si am incercat sa-l punem la scoala romaneasca sa mearga o luna max la scoala, cu verii lui. Ei bine, NU se putea! Desi cetatean roman, desi bineanteles stia romaneste etc – NU s-a putut. Scoala americana NU era recunoscuta in Romania. Maxim se putea doar la I-a si cu aprobare de la Ministru. No thx.

    – Mai am niste istorii de-astea in care se vede ca statul roman e la nivel feudal si alte administratii is cu muult peste mizeriile post-comunist-fanariote ale Romaniei.

    – Asa ca Muie statului roman contopist si invatamantului romanesc, la fel de contopist.

    00
  19. ar fi fost oarecum amuzant (bine, nu pentru copil) ca școala să fi respins cererea, tatăl s-o țină langa în prostia lui și să conteste respingerea la inspectorat, minister, pe unde îl ducea capul.
    dacă ăia îi admiteau cererea la un moment dat, cum mai era?!

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.

Pun clipuri pe Youtube

Top articole

7 zile

Alte linkuri (mostly NSFW)