Un exercițiu simplu vizavi de munca DIICOT

Citeam știrea cu ultima acțiune antidrog din țara noastră:

16 persoane au fost reținute, în dosarul în care DIICOT anchetează o rețea online de trafic de droguri. În urma percheziţiilor, care au vizat în principal dealerii, sursa citată arată că au fost identificate şi ridicate sumele de 17.500 de lei, 110 dolari şi 100 de euro, cantitatea de 3,5 kilograme de canabis, 228 de comprimate de ecstasy şi 48 de timbre LSD, drogurile identificate având ca destinaţie în special comercializarea stradală.

OK. Faceți un exercițiu: când ați citit ultima oară o știre despre condamnări de traficanți de droguri. Percheziții, acțiuni, flagranturi, despre astea auzim constant, cu video, cu lista a ce s-a confiscat, paradă de arme albe, dar nu țin minte să fi citit știri despre condamnări. Poate am citit și am uitat.

Dar dacă publicul nu vede știrile cu condamnări, oare acestea au existat? Oare dacă tot anunți ca ai reținut 16 oameni și peste 2 ani comunici că ai condamnat 4, nu-și pune publicul întrebări?

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

27 comentarii

  1. 17100 de lei face dealerul meu în 30 de minute de plimbat pe la Delfinului. 100 de euro e o doza de cox. despre ce sume vorbim aici, ce au destructurat, hamburgerii de maine pentru echipa?

    • Nu sunt nici consumator, nici amator dar sumele alea mi-au sărit în ochi și mie, pare foarte puțin pentru o rețea de distribuție de droguri.

      Pentru banii ăia nu cred că își riscă nimeni viitorul, probabil ori băieții sunt deștepți și și-au pus banii la adăpost și ăla a fost așa, cât să aibă să dea rest doar la clienți.

      Sau i-a prins la 8 dimineața și ăia sunt banii pe prima oră de lucru.

  2. Poti sa cauti pe Google „trafic droguri condamnat” si iti ies destule rezultate insa observ un tipar, dupa ce citesti cateva stiri mai recente (2021-2023): pedeapsa data este, de obicei, in jurul a 4 ani. In medie vorbesc.
    Acum nu stiu daca este mult sau putin dar parca sunt tari in care este mult mai mare. Sau ma insel eu?

  3. Politistii au obiceiul de a se lauda cu munca lor pentru imagine si pt ca ulterior sindicatul sa poata cere salarii.
    Magistratii nu au probleme din astea si de aia nu o suna domnu judecator pe ziarista imediat ce a dat verdictu.

  4. Dupa arestări de regula se intra intr-o nebuloasă cu vreo câteva variante tipice.
    Ii țin la arest puțin si nu le fac nimic
    Se judeca pana creste barba ani de zile
    Iar aici de obicei sunt trei variante, scapă, se prescrie fapta sau primesc pedepse de rad si curcile
    Marea problema cred ca e la justiție nu la diicot, politie, etc. nu ca n-ar avea si ei bube in cap, dar cat de cat ăștia își fac treaba, ii prind si ii aduc la judecata după care se rupe filmul , mere uin zona aia.
    Si îmi vine greu sa cred ca după ani si atâtea condamnări eșuate nu au învățat cum sa prezinte dosarele la judecătorii pentru a fi condamnați.
    Sau poate legile sunt tâmpite

    • Sau poate nu au probe.

    • Posibil si așa, dar chiar si cele la care au probe tot nu ies condamnări, dau un exemplu un caz întâmplat la mine in zona, o persoana si-a bătut angajatul pana l-a omorât, n-a murit unde l-a bătut, a zăcut si a decedat in spital după vreo luna.
      Polițiștii l-au arestat si la judecătorie s-a demonstrat ca din cauza bătăilor a decedat
      Ala a ieșit bine mersi, o zi n-a făcut închisoare, motivația judecătorilor fiind pe circumstanțe atenuante ca cică scăpări, isi mai iese omul din fire, e persoana care susține economia si rahaturi de astea
      Ce dovezi poate sa mai aducă politia pentru a fi condamnat ?

    • @Valentin pai in cazul asta acum e clar. Daca as fi politisit ori m-as alia cu hotii ori i-as impusca ca „au incercat sa scape”. Daca îi impusc am mari batai de cap, ramane doar prima varianta. #scapacinepoate

    • Doar fraierii ajung la arest!!

      Dnau face altfel acum… găsesc o portavoce cu ziar și dau acolo pe surse (zoso l-a și găsit pe unul cu astfel de site, puterea mai exact). După ce îl prind pe vreun lache pe interceptări, ii dau în primire ăstuia cu site-ul. Asta latră la el pana vine și face o sponsorizare consistenta. Bănuiesc ca va dați seama ce se întâmplă cu sponsorizarea! Bănuiesc ca va dați seama și ce se întâmplă dacă nu se face sponsorizarea….

  5. Sa stii ca toti ăia retinuti sunt conducerea ASF, care practic a fost decapitată.

  6. Chiar ieri am auzit la radio un interviu cu un traficant, care povestea ca dupa ce a fost prins si dupa arestul preventiv de 30 zile, a asteptat acasa doi ani pana s-a terminat procesul si s-a dat verdictul.

  7. Trag tare acum, ingrasa porcul in ajun, ca imediat incepe sezonul si nu-i pot deranja pe baietii simpatici.

    80% din dosarele DIICOT sunt pentru cantități de substanță mai mici de 5 grame. https://www.youtube.com/watch?v=d1jRN9SLeg0

    In mod normal nu e in interesul organului sa dea info despre capturi/dosare de 2 lei ca sa nu-i trigaruiasca pe cei care fac volum. Scopul e sa ajunga la tone de cox si boabe si apoi sa dea succesurile la presa. Dar cum din tonele alea mananca si oameni de treaba, nu poti sa-i deranjezi asa usor. Iar toate stirile din ultimele 2-3 luni sunt despre fraierii din curtea scolii cu un cui sau doua iar unii judecatori au destula minte incat sa inteleaga ca astia fura curent si ca nu e OK sa-i futi viata unui ametit de 17 ani pentru asa ceva.

    • Stiu pe surse ca sunt scandaluri interne cu urlete, bagari si scoateri in sala de judecata, cu inculpatul acolo, (minor, sedinta cu usile inchise) intre procurori si judecatori, fix pe chestia asta. Ba sunt dosarele facute prost, ba sunt facute bine dar pentru nimicuri.

  8. pai de unde condamnari daca dosarele se amana cativa ani?

  9. I-au prins, i-au pozat și au dat un comunicat.
    Apoi ajung prin instante, probele nu au fost administrate legal, nu s-au respectat procedurile, interceptarile au fost facute de SRI si nu pot fi acceptate ca probe ca au fost pe mandat de siguranta nationala, sunt la prima abatere, au fost premianti in scoala si au avut 10 la purtare, etc, etc. …
    Cazul asta spune cam tot https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/justitie/premiera-in-justitia-din-romania-un-politist-trebuie-sa-plateasca-daune-morale-unui-hot-1110655

  10. Sa ne amintim de cei 16 vamesi de la Albița, plimbati cu elicopterul la Bukale, cu zeci de ore de film cu primit mitā. Nu ca au fost condamnati, dar au fost repusi pe functii plus dat si salariile restante. Ma mir ca nu au cerut si despagubiri pentru stres…

  11. Zici ca au publicat sumele alea (17.500 de lei, 110 dolari şi 100 de euro) ca sa ii faca de rusine ce putin aveau. E ca un raport spontan pt neproductivitate. Ca astia nu-si tin banii in banci sa nu bata la ochi.

  12. Mi se pare ca asta e stirea mica, in ziarele online din Cluj au aparut stiri cu 50 kg de droguri gasite in ceva masina… si 350000 de lei confiscati, ceva de genul asta.

  13. Eu ma intrebam daca DIICOT chiar are activitate, atunci cu drogurile confiscate ce se intampla. Sau trebuie sa avem incredere in „protocolul de stocare si distrugere”. By the way, nu e un sistem informatic acolo la depozitare, ci este pix si caiet. „Cate au fost gogule 10kg? A, nu? 8? Ok! Nu-i nimic ca la distrugere merg 4, ca s-au mai dezhidratat in depozit”

  14. În sfârșit am reușit să găsim nimic.
    Vom acționa în consecință.

  15. care-ai sifonat, ba?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.