exerciţii de audienţă

Nu înţeleg agitaţia creată de media clasică (print) de a difuzat ştiri din online.

A dat Mediafaxul ştirea cu Turcia şi Youtube, hop, toate ziarele au sărit cu ea. A înţeles cineva ceva? Afectează cumva? Ştiu cititorii ce e aia?

A anunţat MySpace că va oferi funcţie de ştiri? Hop şi EvZ, „comentează” şi ei. Mai contează că noi nu ştim ce e aia MySpace şi că traducem o ştire de pe Yahoo News (de unde şi ghilimelele la comentează)? Sau că nu ştim ce e aia sau cum funcţionează Digg?

Ok, înţeleg nevoia de a fi în pas cu lumea, dar de aici şi până la a cădea în penibil e un drum scurt. Sunt curios, cât ar costa să angajeze 1-2 redactori care să scrie bine pe tema asta? EvZ aveau pagină de IT, realizată de unii de la nu ştiu ce revistă falimentară.
Presupun că vor să îşi informeze cititorii. Care, cu tot respectul, nu înţeleg tâmpeniile despre myspace, digg şi user generated content. Dacă le-ar înţelege, nu ar căuta informaţii în Bulina Roşie. Nu?

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 3$

6 comentarii

 1. Oficialii MySpace nu au fost disponibili pentru a comenta aceste informatii.

  I-au cautat cei de la Evz si aia s-au ascuns???

  Sincer, daca nu stiam ce e aia digg nu intelegeam nimic. Oricum, articolul mi se pare jenant pentru ca pe langa digg mai sunt si netscape, fark, si reddit, care, fiecare pe propriul segment, domina.

  Mai sunt celelalte site-uri de „social bookmark” care se bazeaza tot pe continut generat de utilizatori ca sa citez EvZ.

  In fine, realitatea e complexa…

  00
 2. Corect! Daca s-ar lasa de scris chestiile astea in ziare, chestii pe care nea gigel pensionar oricum nu le intelege, nu as mai fi nevoit sa aud chestii de genu’: am citit in ziar de site-u ala „iutube” cu filmulete d’alea de ras, e tare, nu?
  Ma deranjeaza enorm cand niste oameni care nu au nici o treaba cu „industria” online incep sa puna intrebari despre nu-sh-ce site au vazut ei in ziar sau la stiri si tre’ sa le explici ca tu „stii” de site-ul ala de cativa ani buni.
  Sau sa citesti despre nu stiu ce poanta pe care ai vazut-o acum cateva luni pe net…

  Penibil domnilor ziaristi. Ziarele voastre nu-s bune nici de sters la fund.

  Ah, si sa nu mai vorbesc de stiri diverse externe care se trezeste $ziar_romanesc sa le traduca si sa le publice dupa cateva zile/saptamani.

 3. razvan, iti dai seama, au trimis reporter special la myspace…

 4. L-au teleportat direct la Murdoch in birou

  00
 5. Nu este posibil ca acel articol sa fie scris pentru oamenii care chiar sunt interesati. Putem desigur sa consideream ca un ziar poate fi doar o oglinda(nici o legatura cu otv) la mizeria in care traim.

  Ma scuzati da o dam in comunism daca un ziar nu are voie sa scrie despre ceva nou si inovator.

  SI in plus… trebuia sa umple cu ceva pagina.

  00
 6. Sint curios cine era „revista aia falimentara” care facea pagina de IT din EvZ. Ai avut cumva curiozitatea sa vezi de cine era facuta? Ai fi extrem de surprins

  00

Susținere

Susține acest blog cumpărând de pe eMAG prin acest link, de la PCGarage prin acest link sau de la Finestore.

Pun clipuri pe Youtube