Evoluția senzorilor foto de pe smartphones (2013)

Producătorii de senzori de camere foto petrec destul de mult timp și bani pe laboratoarele de cercetare, încercând să aducă pe piață senzori foto mai buni și mai rapizi. Uneori reușesc, alteori nu. Cea mai mare cursă este acum între cine poate produce un senzor foto mai mic și cu o sensibilitate mai crescută la fotografiile în lumină scăzută, pentru telefoanele mobile.

Eventual și cu mai mulți megapixeli.

Spuneam zilele trecute că HTC au renunțat la cursa megapixelilor, punând pe HTC One un senzor de doar 4 megapixeli, în timp ce standardul era 8 până ca Samsung să introducă camera foto de 13 megapixeli. Și, până punem mâna pe 4S, iată o comparație de senzor între HTC One și Sony A700:

htc-one-sony-a700-5  htc-one-sony-a700-1  htc-one-sony-a700-2  htc-one-sony-a700-3  htc-one-sony-a700-4 

Exact. Detaliile sunt varză. Și asta nu e doar la acest smartphone, e o boală generală. Primele două poze au fost făcute la interior, celelalte 3 afară. Telefonul e pur și simplu prost. Diferența dintre ce vedeți aici și ce vedeți în reclame e simplă: pozele sunt făcute pe loc, fără setări și fără trepied. Pentru că un posesor de smartphone nu face poze pe trepied sau frecând setările 10 minute ca să iasă o expunere corectă. El vrea să tragă un cadru și să iasă ca în reclamă.

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.

Pun clipuri pe Youtube