UPS: APC ES8 700VA

Pentru că de câteva zile vechiul UPS, o mizerie de CyberPower pe care nu recomand nici dușmanilor (am instalat un soft ca să opresc piuitul ăla mizerabil și după vreo 2 săptămâni a revenit) a crăpat*, l-am înlocuit cu unul mai mare și mai frumos.

APC ES8 e ceva mai mare (de fapt e dublu ca mărime), costă 450 lei (deci de 3 ori mai mult), dar are putere mai mare și e de la o firmă civilizată.

apc-backup

Funfact: vine cu un conector al bateriei scos, trebuie să îl conectați singuri și, fiind din Germania, nu vine cu instrucțiuni în engleză, așa că fiți atenți la asta.

 

* de fapt n-a crăpat complet, bâzâie și dă rateuri, dacă îl vrea cineva să dea cu ciocanul în el, dați un mail.

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

34 comentarii

  1. Mă ofer, dacă nu-s alţi doritori.

  2. Stai linistit ca si asta o sa se f*ta precum vechiul tau UPS. Regula de baza e ca echipamentele IT nu se mai repara demult: se arunca la gunoi(toate). Ok, sunt si clienti idioti pe lumea asta care mai cer reparatii, dar in pierdere of course.

    Pretul nu are nicio legatura cu calitatea care e cam aceeasi. Se defecteaza si alea scumpe de > 1000euro.

    Daca apuca cateva inlocuiri de baterie, poti sa fii pe deplin multumit. Cand se defecteaza il arunci oricum si pe asta.

    • Geo, eu nu te cred. Am și eu un APC (Schneider) din aceeași serie cu al lui Arhi și nu i-am schimbat decât bateria după foarte mulți ani. E foarte solid și face treabă (c-un iMac și un hdd extern conectate non-stop).

  3. Tu astea le folosesti ca sa apuci sa salvezi tot si sa stingi pc in caz de lipsa curent sau sa poti lucra o perioada pe baterii? Un calcul sumar spune ca Puterea=Tensiune x Curent. Bateria din ala e de 12V/7A (daca scrie 10A pe ea e vrajitorie) rezulta o putere de 84W. Deci scula e capabila sa livrze 84W timp de o ora apoi e terminanata bateria. Conversia 12DC- 220AC are randament intre 65-72% deci Puterea Reala convertita e de 60W. La acest consum tine o ora. la 405W ar trebui sa tina vreo 8-9 minute. Numai ca e o mica problema. la 405W consum, bateriuta aia mica din el trebuie sa livreze 45A, ceea ce e muuuult peste puterile ei (ca sa ramana si buna de folosit pe vitor). Ceva e in neregula undeva.

  4. Solid UPS-ul. Şi bun. Am la muncă unul de aproape 5 ani. Şi ţine încă.

  5. Ma ofer eu daca nu e nimeni sa aiba chiar mare nevoie de el. Mi-ar folosi…

  6. Am si eu la fel, si by default piuie si asta cand se ia curentul, insa doar o data la 30 sau 60 sec.
    Mai nasol ca ieri s-a luat curentul, aveam toate prizele ocupate cu niste 7 calculatoare + switch, dupa ce a picat curentul mai functionau doar doar 3 calculatoare si switchul… restul pa. Erau toate in load insa.

  7. cine-i rusul din video?

  8. Testeaza bine, ca eu am avut o incompatibilitate intre sursa Chieftec si un UPS APC Back ES, 550VA acum cativa ani.
    Cica din cauza ”step approximated sine wave” pe care sursa nu o putea folosi.

  9. Insemna ca prospectul e „Tu te’n tag, lupule…” Dar pare ok, bine realizat.

  10. Legea 296/2004 cu modificarile ulterioare:

    Art. 50

    Informaţiile de pe etichetele produselor trebuie să fie înscrise în limba română, indiferent de ţara producătoare, fără a se exclude prezentarea lor şi în alte limbi, să fie vizibile, lizibile şi inscripţionate într-un mod care să nu permită ştergerea lor.

  11. Vreau eu ups-ul, dar numai daca vine însoțit de autograf :P
    Ai făcut bine că ți-ai luat un Apc.

  12. Eu am unu la fel de mai bine de 8 ani, acum 4 ani i-am schimbat bateria pentru ca bazaia non stop și nu ținea deloc când se oprea curentul. Îl poți seta din aplicația lui rudimentara dacă vrei sa fie mai sensibil :) am băgat în el alt prelungitor și acum am pc-ul, routerul + celelalte dispozitive mici pe baterie și restul pe protecție.

  13. sursa asta poate sa scoata 405Watt si o sursa de calculator consuma 450-500 Watts.

    • Ahm nu.
      Daca tu ai o sursa de 600W, nu inseamna ca ea va consuma 600W.
      De exemplu o configuratie modesta cu i7 si GTX960 poate sa consume 250W cu tot cu monitoare.

  14. Luat un UPS APC mai vechi cu bateriile mancate si pus acolo, fain frumos, un acumulator auto „uscat” care incepe sa dea rateuri pe masina dar care mai merge inca ani buni in casa la caldurica. Pentru design se poate aranja o cutie cat de cat, doar ne pricepem la bricolaj. Duce fara probleme cateva ore orice computator cu monitoare cu tot.

    • Presupun că ştii că ups-ul ăla poate să debiteze pe o baterie un curent limitat ca valoare. Bateria de care vorbeşti tu are alţi curenţi de încărcare, diferiţi de cei pentru care a fost proiectat ups-ul.

  15. Am un APC de >5ani. Acumulatorul nu mai tine deloc.
    Am cautat sa o inlocuiesc zilele trecute si una „originala” APC RBC17 este ~230 la eMag
    https://www.emag.ro/acumulator-apc-pentru-be700-gr-bk650i-rbc17/pd/EB1Z2BBBM/ .
    Dar in comentarii gasesc un comentariu interesant:
    ” Scoti bateria veche din UPS, dai jos tidula cu APC de pe ea si vei vedea ca e o baterie simpa chineza cu 70-80 RON. Restul te costa abtibilul ala cu APC…”
    Cu bateria veche in mana ma execut conform inticatiilor si ce sa vezi: era de fapt un acumulator CSB HR1224W care era vandut si de emag la ~120 lei
    https://www.emag.ro/acumulator-ups-csb-hr-1224w-12v-24w-hr1224w/pd/DNB8F3BBM/ (intre timp cica nu mai face parte din oferta)

    Cam scump stickerul!

  16. Pentru o centrala termica pe gaz de 24kW si intreruperi foarte scurte de tensiune(1-3secunde) ce mi-ati recomanda?
    In magazinele de profil am primit recomandarea de UPS cu iesire sinus pur si baterie de 12v separata, solutie mult prea mare si prea overkill pentru cateva secunde de back-up.

    Multumesc anticipat!

  17. am un Cyberpower 1000W de vreo 10 ani (port serial!!!) care merge rock solid.
    Am schimbat bateriile de vreo 3 ori în acest timp, deci un set nou de baterii cam la 3-3.5 ani (fluctuațiile și penele de curent sunt relativ dese în zona mea)
    Pot lucra în condiții normale cam 30 minute după ce se întrerupe curentul (cu tot cu internet, sound, monitor dar fără printer/scanner).

    se poate configura extrem de usor din softul aferent ca sa nu țiuie:
    https://www.cyberpowersystems.com/product/software/powerpanel-personal-windows/

    extrem de mulțumit iar TCO este jos/ieftin.

  18. in calitate de detinator de aproape 100 de bucati de tipul asta (folosite sa alimenteze rack-uri cu cateva switch-uri) pot spune ca au o rata de failure de aprox 30% exact dupa 3 ani de folosire.

  19. @Zoso Înainte să-l dai verifică acumulatorul. Cu grijă. Poate are nevoie doar de o schimbare de acumulator. O să-ţi dai seama după aspect.

  20. La oricare dintre jucariile alea as cupla o baterie sanatoasa de 45 – 100 amperi.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.