eJobs, evaluat la 14 milioane de euro

Tiger Global Management, un fond de investiţii american, a cumpărat 30% din ejobs.ro pentru suma de 4 milioane €. Destul de bine, nu?

Ejobs e o afacere pornită în anul 2000, a schimbat câţiva proprietari între timp, ajungând astăzi unul din cele mai de succes siteuri româneşti? Secretul? Mai puţin ortodox, dar în limitele legalului, newsletterele persuasive, indiferent de setări, pe care ţi le îndesau în inbox. La un moment dat cedai psihic şi intrai pe site şi mai vedeai una-alta.

Nu ştiu dacă succesul unui asemenea site se măsoară în numărul de vizitatori (88.000 pe zi, e ceva) sau în numărul de oameni care şi-au găsit un job prin intermediul lor. Personal, nu cred în aceste siteuri. Businesswise, mi-aş face două.

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 3$

11 comentarii

 1. Businessul la un astfel de site nu e dat de numarul de vizitatori, ci de banii pe care firmele le platesc sa isi publice joburile pe site sau sa sa fie pozitionate pe prima pagina. eJobs si BestJobs fac bani grei din asta de ceva timp…

  00
 2. Ejobs este “cel mai plin de joburi la avon” site de joburi din Romania, ca sa zic asa. Si faptul ca a permis tuturor tampitilor sa dea anunturi de genul: “colaborare 3000$ ” a ajutat la cresterea nr de utilizatori. Bestjobs mi se pare mai ok din acest punct de vedere.

  Eu le folosesc pa amandoua si pana acum asa mi-am gasit de munca.

  00
 3. prin ejobs mi-am gasit toate cele 3 slujbe de pana acum. eu il consider cel mai bun din tara la ora actuala. bestjobs m-au scos din sarite

  00
 4. ejobs mi se pare aiurea, greu de folosit si cu o gramada de job-uri care se repeta. BestJobs in schimb, cred ca pot sa zic ca e singurul produs decen al Neogen si in plus, m-a ajutat de 2 ori la angajare 🙂

  00
 5. Ejobs este o porcarie…doar firme mici cu maxim 10 angajati.

  00
 6. Eu ca firma n-am gasit niciodata oameni de angajat acolo… M-au dezamagit complet.

 7. Znuff … tu ca firma ai un domeniu linge-ma.ro . Vai de capu` tau tzarambete.

  00
 8. S-a scos Dumitrescu ala sau cum plm il cheama pe tipul care trimite mailuri foarte “personale” …

  00
 9. io am un site d-ala, insa are nevoie de niste seo 😉 il vrei ? 😛

  00
 10. Este mult prea mult 14 mil de euro. Baza de date intr-adevar este imensa si sunt o gramada de clienti perfecti pentru a le vinde ceva. Oricum investitia o sa o scoata minim dupa 5-10 ani.

  00
 11. Zoso, tu esti genul “catelusii ( nici macar cainii ) latra, ursul trece ( sau face o groaza de bani)”. Cind vei avea un business de aceeasi anvergura atunci sa iti permiti sa vorbesti. Atit Neogen cit si Ejobs sunt cele mai bune site-uri pentru angajari. Foarte bine fac ca trimit spam sau newsletter sau ce-o mai fi pe la candidati, ca sa-si actualizeze CV-urile si sa stie unde sa apeleze in cazul in care isi cauta un job. In tot cazul, pe domeniul asta Romania Libera a cazut de tot. dar se putea sa existe ceva pe care tu sa nu il critici?

  00

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.