Economia atenției și interesului

Dacă nu mi s-a întâmplat mie sau n-am văzut eu cu ochii mei, nu există.
Eu n-am făcut cancer, deci cancerul nu există.
Mie nu mi-a blocat cardul de Rvlt, nu există să-ți blocheze cardul.
Poluarea nu e așa gravă, exagerează lumea.
Nu am viteză așa mare în oraș, sunt limitele puse aiurea.
(trece niște timp)
Am cancer, de ce nu e mai multă lume atentă la cancer?
Mi-a blocat cardul, de ce nu e mai multă lume revoltată?
Copilul meu nu poate respira pe stradă, de ce nu se face ceva cu poluarea?
Un nenorocit mi-a omorât copilul pe trecerea de pietoni, că avea viteză, de ce nu se face nimic cu nebunii care circulă cu viteză?

Și răspunsul e același. Pentru că nici ție nu îți păsa când nu te afecta direct pe tine. Ăsta e răspunsul. Ai dat cu flit celor care ziceau că poluarea accelerează cancerul. Ai dat cu flit celor care ziceau că ăia blochează carduri. Ai dat cu flit ălora care ziceau că anvelopele bune salvează vieți. Ai dat cu flit ălora care îți spuneau sa circuli mai încet.

fun-step-away

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

68 comentarii

  1. Foarte fain ai scris: scurt, direct si la subiect!

    00
  2. NOU
    #4

    Pare asa de pur romaneasca atitudinea asta. Impreuna cu sa moara si capra vecinului…

    00
    • ce chestie ,eu am descoperit in olanda chestia asta de care vorbiti voi ,nici nu stiam ce nume sa-i dau , credeam ca e vorba de uscaturi locale
      bine,in Romania stateam printre oameni normali nu eram asa civilizat ca voi nici in tara

      00
  3. Breaking news! Nu o sa-ti vina sa crezi ce s-a descoperit! Extraordinar!

    Oamenii sunt egoisti!

    00
  4. In sfarsit Fluture, ți-ai găsit stilul de scris!

    00
  5. Asta cu cancer e incredibila! Stiu o multime de persoane care au/au avut cancer si nu imi vine sa cred cat de frecvent apare.

    00
    • Fumat, mâncat mizerii, stres, alcool. Plus lipsa controalelor regulate. Se mai întâmplă și aiurea/genetic, dar majoritatea covârșitoare a cauzelor sunt alea de mai sus.

      Ce e incredibil că sunt așa multe cazuri? Uită-te în jurul tău. Mie mi se pare incredibil câți oameni încă fumează, dar hei, măcar ești cool.

      00
    • E imposibil ca noi insine sa nu patim ceva nasol cel mai important e sa inveti din acel lucru.Din greselile altora nu o sa invatam niciodata.
      Eu personal m am izbit intr o 1000 de metri gen de 2 ori din cauza la anvelope proaste pe spate de aia umblu acuma cu avelope de minim 500 de euro.
      Zici ca costa analizele ? Daca donezi sange odata pe luna le ai moca ;) si primesti si ceva bonuri de masa.
      Nu vrei sa mananci rahaturi ? Gateste acasa uleiul unisol nu e acelasi lucru ca uleiul proxi si multe multe alte lucru.
      E ca in jungla supravetuieste cine e mai tare.trebuie sa fii obisnuit cu bani putini sa stii sa cheltui cand ai multi.
      Daca nu te ai descurcat cu 1250 pe luna nu ai sa te descurci nici cu 5000 ;)

      00
    • „N-am nevoie de controale periodice la tot felul de doctori, sunt sanatos tun de cand ma stiu.”
      … trece niste timp
      „am facut cancer, n-am avut noroc, asa te incearca viata.”

      00
    • Statistic ai cam 97% sanse sa nu faci cancer. De orice forma ar fi el. Cam asta este incidenta in populatie. Este o boala infricosatoare pentru ca tratamentul este cel care este si sansele sa dai coltul sunt maxime. Sa nu imi spuneti ca 97% din poulatia globala duce o viata exemplara si 3 % sunt vraiste ca nu cred. Incidenta maxima la nivel global este in Australia, vreo 460 de cazuri la 100 de mii de locuitori multe probabil cancer de piele. Nu este neglijabil dar este departe de a fi o epidemie.

      00
    • Deci dacă te controlezi, nu faci cancer?

      00
    • @rumbu ai sanse sa il gasesti la timp.Cancerul nu se face de azi pe maine.

      00
    • @Rumbu, am rescris, am uitat ceva și a ieșit aiurea. Era vorba de femei, acolo mai sunt și alte faze pre-cancer care pot fi depistate de multe ori prin controale.

      00
    • cum exact?
      te duci la medicul de familie si zici ca vrei analize de cancer?
      de care? de prostata? de piele? de plamani?
      ca presupun ca nu e orice cancer detectabil cu acelasi tip de analize
      le faci pe toate 200 preventiv?
      sau dai cu banul, ah n-am cancer testicular ce bine
      poate maine ai de pancreas si tu nu ai testat

      00
    • keep breathing that diesel air.

    • @Flat, da, fix așa, doar că trebuie să treci prin vreo 5 locuri, că ăla care-ți verifică plămânii nu-ți bagă și deștul în fund (doar dacă sunteți prieteni). Măcar niște analize de sânge din când în când. Dacă ești fumător, după 50 de ani se recomandă investigații anuale. La femei la fel, test Papa în fiecare an.

      00
    • @Flat, cum zice și @Adyzah, fix așa. nu ceri ”analize de cancer”, deși sunt tot felul de teste pt markeri tumorali, dar:
      1. te duci la medic dacă ai o tuse mai urâtă care nu trece după 1-2 săptămâni. eventual lași țigările. cel mai probabil nu e nimic nasol, dar nu vrei să ratezi situația când e.
      2. dacă ești bărbat, după ce treci de 35-40 de ani îți verifici anual prostata. dacă ești femeie după 30 de ani faci o ecografie de sâni la 1-2-3 ani, iar după 40-45 și o mamografie cât de des îți spune medicul tău, funcție de istoricul tău de familie. + un test papanicolau pe an după începerea vieții sexuale.
      3. îți verifici alunițele. dacă ai mai multicele începi din tinerețe, le faci niște poze având ceva sistem de referință (își amintește cineva de personajul Angelinei Jolie în ”colecționarul de oase” care n-avea nimic la îndemână și a fotografiat o poză lângă o bancnotă de 1 dolar?!), rogi pe careva să-ți fotografieze spatele. din când în când le verifici/te uiți la ele: dacă s-au înmulțit într-o anumită zonă, dacă și-au schimbat forma/mărimea/culoarea, etc. dacă da sau cumva le-ai rupt sau altceva din greșeală te duci imediat la medic.
      4. după 35-40 de ani mergi să-ți verifici curul (rectul, colonul, anusul), eventual faci o colonoscopie. te duci chiar mai înainte de vârsta asta dacă ai hemoroizi. pe care îi tratezi, că nu-i rușine.
      faci analize uzuale de sânge în fiecare an.
      dacă ai o problemă, te duci la medic. faci analizele pe care ți le recomandă, urmezi tratamentul și indicațiile pe care ți le dă, nu ”te dai bărbat, că n-ai nimic”. asta nu doar de teama cancerului. ci ca să rămâi cât mai sănătos la pensie cum zicea Vali săptămâna trecută.

      00
    • Eu îmi fac analize de sânge complete (sunt câteva chestii în plus). Cele „uzuale” sunt plătite de casă, la astea plătesc 20 de euro în plus.

      Eu aș face și un check-up complet (CT din cap pana în picioare, ultrasunete și absolut toate analizele posibile). Trebuie să-l plătesc privat…. A făcut cineva așa ceva?

      00
    • @connex
      460 la 100000 nu pare mult. Dar e 4,6 la 1000. Mortalitatea (din orice cauza) anuala în Australia e de 6,6 la 1000. Cum o parte importanta din cei care fac cancer mor relativ devreme, e clar ca e o cauza importanta a mortalității, în fiecare an (o parte din cei 4,6 din anul curent, plus o parte din cei care au făcut cancer în ani precedenți).
      Nu pare mult, dar pana la urma toată lumea moare, iar acum o parte mare din decese sunt de cancer.

      00
    • @connex.
      97% din oameni nu e probabil sa facă cancer în anul cirent. În anul următor rămâne 97%, dar nu aceiași 97%. Înțelegi? Acei 3% pot sa se plimbe în 10 ani prin 30% din populație :) teoretic. Practic procentul e mai mic, dar nu poți sa zici ca ai șanse imense sa fii în cei 97% pana la sfârșitul vieții. Probabil ai undeva pe la 60% șanse sa ramai în cei 97% care au componența variabila.

      00
    • @A: asta cu aluniţele e exagerată, îi auzi pe toţi panicaţi. Singurul caz în care trebuie să mergi la medic e dacă una creşte brusc sau are formă neregulată, nu dacă, din greşeală, ţi-ai tăiat una. Am una pe faţă pe care o tăiam cel puţin o dată pe săptămână când mă rădeam (de câteva ori m-am grăbit şi am tăiat-o cu totul) şi nu am mai făcut cancer. Şi nu sunt singurul, apropo de textul lui Vali.

      Una e să te întreţii, alta e să devii paranoic şi să ai WebMD bookmarked şi zece specialişti pe speed dial.

      Puncte bonus pentru cretinii care şi-o dau cu droguri şi alcool dar papă numai bio, merg la Color Run, îşi „fac markerii tumorali” şi sunt îngrijoraţi de 5G şi poluare.

      00
  6. Capitalismul vine la pachet cu competitia care genereaza departare de apropiati ( familie, prieteni, rude ) – > stres si lipsa de empatie.
    Exista niste limite pe care fiecare dintre noi trebuie sa si le puna, astfel incat in tot ceea ce facem sa incercam sa renuntam la extreme de genul stat peste program la serviciu luni in sir, procrastinare pe retele sociale mai mult de 1-2 ore pe zi, jocuri sau filme pana la X noaptea etc. si sa incercam sa petrecem cat mai mult timp socializand.

    Este demonstrat ca in comunitatile care au procentual cei mai longevivi oameni ( sudul italiei, insule in grecia etc) socializarea si implicarea in comunitate este cel mai important factor fiind urmat de un stil de viata sanatos ( dieta, munca ce presupune efort fizic, sport etc).

    00
    • vad minusuri ce cred ca sunt legate de asocierea cuvantului „capitalism” cu lucruri nasoale (stres, instrainare, lucru peste program, etc.)

      Am fost dresati ca sistemul capitalist este raspunsul corect la toate probleme lumii. Cel putin asa e in online-ul romanesc. Cum critici, cat de putin, sistemul capitalist iadul apare.
      Da, capitalismul a dus omenirea spre bine in comparatie cu celelalte sisteme. E indiscutabil, doar daca ne uitam la ultimul secol. Dar putina critica, acolo unde chiar e cazul, nu strica la ficat.

      00
    • da! insa cum iti explici ca speranta de viata e invers proportionala cu gradul in care oamenii socializeaza?

      adica peste tot in tarile dezvoltate (cu mici exceptii), oamenii socializeaza sincer mult mai putin decat acum 30 sau 50 de ani. Sigur, ai networkingul, small talk-ul de complezenta si alte mizerii de manual insa interactiunea aia profunda si umana e de domeniul trecutului.

      ma gandesc uneori ca nu socializarea in sine e motivul vietii sanatoase si lungi ci mai degraba implicarea in colectivitate, binele comun. Fara a necesita neaparat o socializare sau o prietenie. Doar o constientizare ca binele comun inseamna si binele tau.
      Fix filosofia chinezeasca: binele colectiv > binele personal.

      00
    • @Pensionarul – nu inteleg la ce te referi cand spui „interactiunea aia profunda si umana e de domeniul trecutului”. Nu retin ca inainte de revolutie sa fii fost o interactiune diferita sau in carti nu vad ceva special, fie ca vb de Morometii, Ion sau orice prin istorie. In special in estul Europei oamenii nu sunt educati/facuti sa traiasca in grupuri extinse, de regula sunt singuratici si interactiune e mai mult ca sa demontreze pozitia sociala.
      Am vazut alte tipuri de civilizatii gen arabii sau indienii care au o interactiune sociala mult mai mare, stau in grupuri extinse insa nu stiu cat de deschisi sunt intre ei.

      00
    • @pensionarul : este impropriu sa generalizam asa, sunt mai multe repere de care trebuie tinut cont iar rezultatele nu sunt imediate pentru ca o parte din aceste repere sunt destul de recente. De exemplu social media a crescut fulminant , practic s-a dublat in ultimii 4 ani, iar impactul este mult mai mic la persoanele care sunt deja in varsta.
      Ca idee : in SUA din 2016 speranta de viata este in scadere, desi ei se tot dezvolta, si la propriu si la figurat. Una din cauzele principale ale mancatului de junkfood in exces este si nevoia de a se refugia din stresul cotidian, depresie etc in ceva ce le ofera placere imediata.

      00
    • studiaza bre revolutionarule care era durata medie de viata inaintea capitalismului!
      sau care era varsta medie de crapare in 1989 in romania!

      00
    • Nu ar fi apărut comunismul dacă sistemul capitalist era perfect.
      Că noul sistem (comunismul, socialismul) a fost mult mai prost, asta-i altă gâscă-n altă traistă.
      Vrem sau nu, în capitalism se mențin inegalitățile sociale (știu, oamenii nu sunt la fel, unii mai deștepți, mai bine adaptați, alții nu). Într-adevăr, se încearcă (punctual sau nu) corectarea acestor inegalități, dar acest sistem capitalist ar trebui într-un viitor mai apropiat sau mai îndepărtat îmbunătățit sau înlocuit cu altceva, mai adaptat vremurilor (nu știu cu ce, nu mă pricep).
      Ca în orice domeniu, lumea evoluează, iar un lucru, o stare de fapt etc., oricât de bună era la un moment dat, trebuie să țină pasul și să evolueze.

      00
    • Daddy : cred ca ai o gandire alb-negru. Daca explic argumentat ca in capitalism nu e nici pe departe totul roz nu inseamna automat ca apar comunismul. Am trait in comunism pana la 12 ani, am o firma IT cu 8 angajati, stiu cum functioneaza ambele sisteme. Desigur ca prefer capitalismul dar nu pe cel salbatic existent in bancile si corporatiile de la noi care prin metode specifice abuzeaza forta de munca discretionar. In 2007 un consultant ernst & young a murit de epuizare, avea 31 ani. Vreo masura palpabila de atunci? Tabelele alea imbecile cu pontajul care sunt generate oricum la misto de toate firmele…

      00
    • @Mar, nu confunda capitalismul cu captialismul romanesc a.k.a „exploatarea omului de catre om pentru profit imediat”.
      Adica daca vorbim de US, intreaga natiune a fost cladita pe munca neincetata si competitie. Asa au ajuns sa fie cea mai puternica natiune din lume (raportat la nr de oameni, 300 M+, chiar e o performanta).
      In Europa de Vest se pune mai mult accent pe drepturile omului la viata privata, etc iar asta este mostenita din vremurile lui Robespierre si altii.
      In Ro e Estul Salbatic unde te calci pe cap ca sa urci pe scara ierarhica si sa faci mai multi bani ceea ce vine in special din greaua mostenire comunista, ierarhia si gradatul.
      Din punctul meu de vedere, in Romania la momentul asta nu exista capitalism si nici democratie, doar niste interpretari mioritice.

      Despre inegalitati, da, ele apar dar asta ne arata ca nu toti suntem egali ca specie si ca fiecare are o alta capacitate de a evolua si evident, directii diferite. Dupa criza din 2008 inegalitatile s-au accentuat pentru ca unii au stiut sa speculeze momentul ca sa castige si mai mult capital, nimic pe ascuns ci economic, la vedere.

      Ce ma deranjeaza insa in capitalism si cred ca se poate perfectiona e mostenirea. Faptul ca unii pleaca in cursa de la 0, altii de la 1000 lei, altii de la datorii iar unii pleaca de la 100 M de euro in capital.
      60% din bogatii de azi provin din familii cu capital enorm.
      Daca va uitati in Ro e aproape divizata in doua, aia care detin capital mostenit si aia care ii sustin pe primii platindu-le chirii si alte dari.
      In jurul meu vad oameni ca mine care n-au primit nimic de la parinti, nici apartament, nici bani si care s-au bagat la credite si tot nu au iar altii care isi permit sa nu munceasca sau sa munceasca ceva lejer pentru ca au mostenit vreo 2 apartamente si le-au dat si parintii vreo 100.000 euro pentru casa si nunta.

      De aia sustin teoria lui Thomas Piketty, economist francez, care propune impozitarea masiva a capitalului mostenit si din banii impozitati absolut fiecare cetatean al Europei sa primeasca la varsta de X ani, 18, 21, wtf o suma (el propunea 125.000 euro) cu care sa plece in viata. In felul asta vom reduce decalajele. Sa le reducem la 0 va fi imposibil, mereu unii vor investi banii aia in educatie sau case iar altii ii vor juca la pacanele sau ii vor bea.

      00
  7. Prea multe griji cauzeaza o stare de paranoie si te face sa nu mai fii atent la ceea ce e mai important: sa-ti traiesti viata.
    Sigur sunt cateva chestii care sunt importante insa odata ce te-ai ocupat de ele vei cauta altele si altele pana la sfarsitul vetii.

    00
  8. E o caracteristica partial normala sa nu te intereseze anumite lucruri daca nu te vizeaza direct pe tine. Ma uitam de curiozitate la niste executii ale unor carteluri din Brazilia si m-au cuprins toate fricile,dupa care am realizat ca aia nu e realitatea mea ,realitatea in care traiesc eu si sunt sanse spre 0% sa ma felieze unul prin America de sud.
    Nu putem sa traim cu frici permanente pentru ca eliminam orice placere a vietii si o luam trilulilu cu capul.
    NU toti oamenii fac cancer,nu toti oamenii pierd banii pe revolut,nu toti oamenii patesc toate nasoalele posibile.
    Plus ca majoritatea factorilor-problema pot fi eliminati doar daca te muti puznic in munti.

    00
  9. Si daca faci si daca nu faci tot ”acolo” ajungi. In 100 de ani nu mai stie nimeni nimic de tine sau numele tau si orice crezi ca ai fi facut sau nu tot acolo duce. Si daca esti zen sau implicat gen Greta tot 5 atomi imprastiati de carbon vei ajunge.

    00
    • Asta-i una dintre marile chestii ale vietii pe care aproape nimeni nu le ia in seama.

      00
    • ar fi bine in 100 de ani.ar insemna ca ai insemnat ceva. devenim nimic chiar in timpul vietii cand imbatranim. batranii sunt irelevanti pentru societate

      00
    • tot acolo ajungi ce-i drept. poti sa freci menta cu incredere, avand in minte mereu pe „acolo” sau poti sa incerci sa fii fericit, implinit etc… suntem suma alegerilor noastre pana la urma.

      00
    • >>batranii sunt irelevanti pentru societate

      Si de ce ar fi, cand majoritatea covarsitoare a oamenilor activi si productivi sunt, la nivel de individ, irelevanti pentru societate.

      00
  10. intr-o vreme ma invarteam de 3-4 ori pe saptamana pe la oncologie in Cluj.Duceam pacienti diversi spre domiciliile lor dupa efectuarea tratamentului.Si tot am mers, tot am vazut.La un moment am intrebat un medic : „Nu va suparati, aveti cateva zeci de feluri de cancer, asa-i?/Da./Si de ce la toti le dati aceeasi substanta atunci?”.Omul a plecat fara sa-mi raspunda, cu o expresie cumva furioasa.Apoi am aflat eu mai multe si cu chimioterapia : daca esti puternic scapi dupa ce te ard aia tot prin interior.Daca nu, n-ai avut noroc.Partea proasta ca nici mamaliga nu te scapa.

    00
  11. Sau cum a zis fratele 2pac: We all ignorant to AIDS ‘til it happens to you

    00
  12. Intrebare off-topic: De ce lumea a inceput acum sa se inflameze asa de mult cu poluarea?

    00
  13. de acord cu totul
    dar poza mie imi inspira altceva decat o face articolul

    00
  14. asta e definiția perfectă a mentalității din România

    00
  15. Multe din lista aia tin de disonanta cognitiva (bine, unele sunt si putina prostie, din lista aia, iar la unele e un mix). Nu am putea fi linistiti altfel, am trai intr-un continuu dezechilibru chinuitor.
    Nu ti-ai mai pune bani pe Revolut linistit. Sau in alte banci. Slava disonantei cognitive, ce viata am avea fara ea!

    00
  16. Frumos scris, bune idei dar in afara de „awarness”nu prea vad ce as putea face in afara de sa nu-mi deschid sau sa inchid contul la revolut. Si sa stii ca nu sunt un plangacios.
    Acum 3-4 saptamani mers cu copilul la doctor, doctorul spune ca s-ar putea sa aibe viermisori intestinali, luat probe dus la laborator la Synevo rezultat negativ dar bineinteles ca avea viermisori, ca toti copii de altfel la un moment dat se vedeau cu ochiul liber. Asa ca eu am mari dubii in privinta unui screening de cancer.
    Despre restul problemelor expuse da-mi exemple ce as putea face. Nu toti suntem Greta Thunberg de fapt crezi ca ar trebui sa fim?

    00
  17. ”disonanta cognitiva” e ceva diferit de ”memoria carasului”?!

    00
  18. Avem nevoie de empatie.

    00
    • Avem nevoie de empatie fata de noi insine. Oamenii nu isi dau seama ca existenta noastra e trecatoare si ca planeta se poate scutura foarte usor de noi. Dinozaurii au detinut planeta asta 165 de milioane de ani, mai vedeti vreo urma a lor in afara de cateva oase ici colo? Exact :) Daca nu avem grija de noi insine v-om disparea extrem de rapid iar urmele trecerii noastre pe aici vor fi sterse imediat.

      00
  19. totul e o prostie, suntem doar niste ignoranti care se cred importanti/interesanti

    indiferent de ce apare in ziare, traim de departe in cea mai buna perioada a umanitatii, perioada care ofera sanse tuturor, ofera un mod de viata chiar relaxat, iar longevitatea atinge limitele maxime

    boli au fost dintotdeauna, se murea pe capete de la gripa, acum se moare de la cancer, o sa se moara de la tucxi (o boala care o sa apara peste 30 de ani). se faceau accidente si acum 100 de ani cu probleme si mai mari, mureau aia pe capete loviti de masini, acum in functie de viteza mai scapa pietonii atunci cand era doar tabla – ghinion

    o sa devenim borgi si o sa se rezolve tot, mancare solara, comunicare/social media via conexiune neuronala, cunostinte fara limite din cauza ca o sa fie shared, masini automate care nu o sa mai faca accidente, control total al populatiei astfel incat o sa dispara complet criminalitatea (sau fraudele de orice fel).

    solved, in 20-25 de ani o sa le avem pe toate. asa ca orice am face acum nu o sa aiba timp sa genereze rezultate in perioada respectiva, ma gandesc chiar serios ca in momentul asta nu ar trebui sa mai construim nicio autostrada in Romania, in 10 ani o sa fie nevoie de drumuri cu maxim 2 benzi, o sa fim inundati de verdeata de la toate spatiile ocupate acum de masini, etc

    rabdare sa se aseze toate

    00
    • se murea și de cancer. doar că-i ziceau ”rac”. are Vasile Voiculescu o povestire ”Aleodor Împărat” cred, sau ceva de genul. caz mai clasic de cancer decât în povestea aia (petrecută la 1900 și un strop sau p-acolo) doar la oncologie găsești.

      00
  20. De cate ori ai recomandat pe baza unui articol pedeapsa cu eutanasierea sau cu moartea? Cu ce e asta diferit fata de ce ai enumerat tu?

    Problema e (cum zicea cineva mai sus) lipsa empatiei pe de o parte si nevoia de-a discuta si trage concluziile dupa discutie. Din pacate la nivel global e pornit trendul de a porni de la o concluzie si-ai cauta apoi argumentele. Revolut si poluarea sunt exemple bune pentru genul asta de discutie unde tragem concluziile inainte sa discutam argumentele dar nu sunt nicidecum singulare.

    La poluare e mai grav ca am inchis toti ochii timp de cativa ani cel putin (suntem amenintati cu amenzi din partea UE de cel putin 3 ani). Ne sufocam acum dintr-o data si vrem masuri extreme? Grav da’ nu se poate.

    In Romania e mai rau fiindca e pur romanesc sa cautam scuze sau vinovati pentru consecintele unei intamplari decat sa discutam despre posibilele solutii. Au murit 2 pe trecerea de pietoni? Vinovatii sa platesca, ok.. Daca mergea regulamentar poate nu se intampla, ok … Da’ nu ne gandim si ce putem face sa nu se mai intample? Poate 2 becuri in plus pe trecerea aia, poate niste benzi sonore, poate vopsea de-o calitate mai buna?
    E nivelul de poluare mare in centrul Bucurestiului si-al Iasi-ului? Da’ oare cum n-ar mai exista DPF off la transportatori? Si daca daca in loc de vignete de poluare care nu prea par ca vor rezolva nimic inchidem efectiv niste strazi pentru masini si le transformam in pietonale mari? Si daca nici asa nu e suficient putem baga taxa zilnica pentru tot ce-i sub Euro4.

    Sau cum ar fi ca in loc sa vorbim pe bloguri despre legi sa ne dam cu parerea cand ele sunt in dezbatere publica: http://www.cdep.ro/pls/proiecte/upl_pck2015.lista?std=DZ . Ca tot online se poate face si aia.

    00
  21. Misto, misto de tot! Subaru giveaway? :D

    00
  22. Asta pentru ca oamenii se gandesc numai la ei si atat. Majoritatea sunt asa.

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.

Alte linkuri (mostly NSFW)