Ecaterina Andronescu e proastă?

"Eu cred că pe moment nu se poate realiza acest deziderat, de a elimina camerele. Pe fond, sunt împotriva lor. Într-un fel, trebuie să recunoaştem, montarea camerelor de luat vederi este de natură să umilească profesorul. Este ca şi când ar fi o recunoaştere a faptului că profesorul nu poate singur să stăpânească procesul de fraudare, de copiere, ci are nevoie de supraveghere video", afirmă fostul ministru al Educaţiei. (sursa)

Da! De aia sunt puse acolo! Că profesorul e prost şi corupt şi nu îi pasă dacă se copiază! Din contră, e interesat să se copieze, că nu arată lumea cu degetul şcoala aia ca fiind foarte proastă şi pe el, profesorul, incompetent!

Camera aia presupune ca e cineva acolo la care elevul nu a ajuns cu mita. Camera e acolo pentru a forţa elevul să înveţe şi profesorul să fie corect şi, atenţie, să îşi facă treaba şi să nu lase elevii să copieze! Să se pună unele şi la examenele profesorilor şi să nu îi mai lase să iasă din săli după ce văd subiectele!

 camera-video-bac

foto via răzvan

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

45 comentarii

  1. Nu e proasta, i se zice Abramburica pentru că e mai zglobie ea aşa.

  2. am fost profesor. parerea mea este ca acele camere sunt cel mai bun lucru pentru invatamantul romanesc de la revolutie pana acum.
    Si, DA, Abramburica e de o marsavie sora cu prostia, in ceea ce priveste urmarirea intereselor.

    00
  3. Profesorii au o problema cu camerele astea, iti spun pentru ca am avut o discutie destul de aprinsa pe tema asta. Li se „povesteste” prin cancelarii cat de nocive sunt camerele astea si cat sunt de umilitoare stirbind demnitatea cadrului didactic

    00
  4. e bine. decat cu mita, cu vrajeli, cu abureli.

    daca nu se poate cu vorba buna, macar asa. frica educa omul, nu bunul simt, onestitatea, constiinta.

    00
  5. Profesorii care supravegheaza sunt de la alte licee, nu de la cele in care se sustine examenul, deci nu e o chestiune de prestigiu pentru ei. Profesorii sunt doar corupti.

    00
  6. Se poate copia si cu camere :)
    Micocastile nu se vad :)) si cel care supravegheaza sistemul video ar cam vrea un salariu mai mare… :))

    00
  7. @zoso: Păi, dacă școlile dintr-un oraș primesc bani prin intermediul aceluiași inspectorat județean și de la aceeași primărie, de ce ar vrea crească media orașului, nu doar pe a liceului pe care îl reprezintă?

    Liceele sunt sponsorizate în funcție de statutul lor: Grup școlar, Liceu, Colegiu etc. nu de performanțele orașului. Așadar, urmând logica ta, profesorii ar trebui să încerce să-i facă să pice pe elevii liceelor „concurente”.

    E vorba de bani. Profesorii vor bani, de la elevi că din indemnizația pe care o primești pentru o zi de supraveghere sau de corectat, nu-ți ajunge nici de pate vegetal și pâine.

    00
  8. Ecaterina Andronescu e proastă? Normal ca e proastă !

    00
  9. In calitate de ‘jurist’ trebuie sa admit ca are oarecum dreptate – camerele alea implica disparitia prezumtiei de nevinovatie, ceea ce e usor jenant pentru unii dintre profesori in particular si pentru noi ca societate in general. Nu se poate prezuma ca toti elevii vor copia / ca toti profesorii ii vor lasa sa copieze; daca chiar credem asta, daca ne bazam pe faptul ca toti vor incerca sa fure, atunci suntem chiar pe poola si ne meritam soarta.

    Mai mult, daca tot mergem pe camere de supraveghere, ar trebui sa fie montate peste tot: in clase in timpul orelor de curs, la lucrari si teze, in salile in care se desfasoara olimpiadele, in salile in care se desfasoara examenele de admitere la facultate, in salile in care se dau examenele in timpul sesiunii etc. De ce? De aia, ca incerci sa descurajezi furtul ca mod de viata, si mi se pare gresit sa ne concentram pe un examen care nu se da pe locuri, unde practic nu exista concurenta, cand ne putem concentra pe un examen unde copiatul rezulta in dezavantajarea directa a altuia.

    00
  10. Nu e prostie, e rea voință.

    00
  11. Cretina mai e vita aia! Proasta dracu’ se face ca nu stie ca daca profesorul e bun, il doare in cot de camera, ne-camera si apocalipsa pentru ca elevii vor lua oricum note mari.
    Dar noi stim care e realitatea…

    00
  12. Cred ca ar fi mult mai simplu daca s-ar copia modelul de examen de la unele facultati din USA.Candidatul primeste la intrarea in sala o lista cu 300 de intrebari,test tip grila.ARE VOIE SA VINA CU ORICE MATERIAL,GADGET,DORESTE deoarece in cele 3 ore de examen nu ii ajunge timpul daca sta sa caute raspunsurile in carti sau pe net.

    00
  13. Aștept să vedem după BAC cum a fost cu camerele. :-) Tare mi-e că e mai multă vorbă și tot se va apela la ”mijloace” prin care camerele vor fi… doar așa.

    00
  14. Nu e proasta. Vin alegerile.

    00
  15. Din partea mea, camerele alea sa tot stea acolo. Da, sunt factor de stres, dar numai pentru cei care nu au invatat si se bazeaza pe copiat. Eu urmeaza sa dau o certificare in domeniul IT. Am la dispozitie un calculator legat la internet si voi fi singur intr-o incapere supravegheata video timp de 75 de minute, cat dureaza examenul, dar nu imi pun problema existentei camerei video ci a incadrarii in timp, pentru ca sunt 60 de intrebari si probe practice. De cautat in materiale auxiliare nu se pune problema… pur si simplu n-am timp.

    00
  16. @Jordan: Prezumtia de nevinovatie? Really? Dar cand te duci la banca si iti filmeaza fiecare miscare, acolo nu dispare? Ca deh, se prezuma ca toti care vin la banca vor s-o jefuiasca…

    00
  17. Imi place ca scopul camerelor este sa umileasca profesorii, nici cu jumatate de gura nu zice ca e un stimulent pentru elevi sa invete! Ei nu conteaza, numai obositii aia care nu-si fac treaba..

    00
  18. Se da mita si acum. 500 de euroi si ai luat bac-ul cu o nota decenta(nu 10). Treaba e verificata, diriginta mea mi-a spus ca se fac mizerii d’astea. Dar nu de catre supraveghetori, ci de seful comisiei direct. Oricum, si anul acesta, procentajul celor care au admis nu o sa fie mai mare de 25-30%. Asta este situatie, daca EBA si cu chioru’ vor dulgheri, salaori si betonisti tre’ sa le facem pe plac.

    00
  19. E interesant cumsunt unii care sunt anti camere ca se desconsidera profesorul dar ar fi de acord cu camerele la fotbal si nu cred ca atunci ar fi desconsiderati arbitrii….

    00
  20. Dacă profesorii ar fi stăpânit atât de bine procesul rata de promovabilitate de anul trecut ar fi fost aceeași ca-n alți ani.

    00
  21. E an electoral, nu?!?

    00
  22. Pai la examenul de titularizare se pun astfel de camere, eu sunt de parere ca ar trebui puse astfel de camere si in salile de clasa in timpul orelor, nu vad care ar fi problema, in final eu ca profesor sunt un prestator de servicii, iar cei care conduc o scoala ar trebui sa poata sa ma verifice la orice ora daca imi fac treaba cum trebuie… dar asta e alta mancare de peste. La ce elevi avem acum ca s-au desfintat SAM-urile nici nu ma mir ca pica licee intregi la BAC… vai mama lor, cu politica aceasta ca fiecare trebuie sa ajunga la liceu… ajung elevi care nu stiu sa isi scrie numele corect cu litere de mana, ajung sa dea BAC-ul si dupa injura peste tot ca e prost ministrul ca le-a pus camere… E vai mama lui de minister, sper ca noul ministru sa nu fie la fel de ipocrit ca ceilalti… desi putin probabil…

    00
  23. eu sunt ferm convins ca la ora actuala nu ar lua 20% dintre elevi bacul la matematica… la m2 sa nu fiu rau

    00
  24. @Jordan – o iei pe aratura rau de tot daca compari BAC-ul cu o amarata de teza. Prezumtie de nevinovatie cand toate, dar absolut toate rezultatele de la BAC erau umflate intr-un mod nesimtit? Dupa logica ta si camerele de luat vederi din intersectii implica disparitia prezumtiei de nevinovatie… Aberezi.

    In concluzie, parerea ta din calitatea ta de ‘jurist’ e proasta. Continua poate reusim sa aflam si despre tine ceva.

    00
  25. abramburica vrea sa o indrageasca pentru alegerile de la toamna cohortele de elevi tembeli, ajunsi la varsta votului, dar si o parte consistenta a corpului profesoral.
    este de notorietate ca multi dintre profii supraveghetori primesc bani de la elevi, ca sa poata sa copieze si ochiu lor.

    se strang ceva banuti.
    poate s-au uitat cazurile de acum cativa ani.
    https://adevarul.ro/locale/focsani/trei-profesori-lotul-spaga-bac-condamnati-tribunalul-vrancea-1_50ad12c27c42d5a6638e51ce/index.html

    00
  26. Intr-o societate corupta normal ar fi ca oamenii corecti sa nu aiba nici o problema cand se aplica masuri intruzive pentru combaterea coruptiei atata timp cat masurile respective nu ii afecteaza intr-un mod negativ pe nevinovati. Nu poti schimba raul general in bine fara un dram de dictatura si militarie, iar un profesor cu o educatie mult mai vasta decat a oamenilor de rand ar trebui sa fie constient de treaba asta si sa o accepte ca atare pana se va produce mult asteptata schimbare in mai bine.

    00
  27. pai ba zoso, cum sa incurajezi un om care are cu adevarat dreptul sa fie in invatamant cu salariu de 700 lei? pai si daca sunt pe bune examenele profesorilor si daca nu , oricum calitatea profesorilor scade de la an la an,pentru ca cei care merita sa fie acolo nu se mai prezinta sau prefera sa fuga din Romania. Nu iti invata nimeni 25 de ani pentru a fi umilit pentru tot restul vietii.Zi mersi ca se mai trece cum necum ca altfel nu am mai fi avut invatamant deloc. Astia prosti care intra in invatamant invata pe parcurs , oricum altii mai buni nu or sa vina din cauza conditiilor.Apropo de spaga la bac , profesorii o iau pentru ca nu au ce pune pe masa , si vor sa nu pice nimeni din liceul lor sau promoveaza aiurea elevi pentru ca asa le cresc si lor un pic salariile. Ia ofera un salariu de 3000 de lei unui profesor(de cateva ori sub media din afara,oricum) sa vedem daca se mai risca sa isi piarda slujba pentru 50 lei primiti la bac.

    00
  28. am spus-o si pe aici si o sa spun mereu: nu trebuie sa ia toata lumea bacalaureatul. 8-10 clase ajung, eventual sa stie sa scrie, sa citeasca si sa socoteasca decent si apoi la munca pe santierele patriei. iar camerele ii vor obisnui cu atmosfera din londra, de exemplu. pe rationamentul tembelilor, hai sa desfiintam toate camerele pentru ca umilesc oamenii si prezuma ca vor sa fure din banci, aeroporturi, autobuze etc. totusi, abramburica e ticaloasa, daca vreti prostie cititi declaratiile interimarului.

    00
  29. @Chrisu – la banca e cu totul altceva, si nu inseamna neaparat ca e bine. Diferenta e simpla: banca, ca organism separat de stat – indiferent de actionariat – are dreptul sa faca ce vrea. Ministerul Invatamantului, ca reprezentant direct al statului, are unele obligatii suplimentare.
    @bebito22 – pe bune, chiar toate rezultatele erau umflate? Sigur-sigur? Nimeni nu era cinstit? Nimeni-nimeni?

    Stalin zicea ca mai bine sufera un nevinovat decat sa scape un vinovat. Churchill zicea ca mai bine scapa un vinovat decat sa sufere un nevinovat. Personal inclin spre Churchill, da’ cine stie, poate gresesc eu.

    @CID – corect. singura solutie desteapta – examene cu subiecte de 5 ore, care sa poata fi rezolvate doar partial in 3 ore asa incat sa poti nota si capacitatea de prioritizare a elevului, si poti intra cu toate cartile pe care le vrei tu ca nu conteaza. In Anglia erau studenti care veneau cu geamantanul – mic, da’ geamantan – cu carti la examen; evident ca n-aveai timp sa cauti tot, cel mult puteai identifica un caz anume sau ceva de genul asta, dar nicicum nu puteai sa copiezi un subiect intreg din carte.

    00
  30. NOU
    #32

    Abramburica e parsiva rau, am aratat asta intr-un articol. Si e ca-n bancul cu culmea prostiei: sa faci pe prostul si sa ramai asa…

    00
  31. jordane, mai explica-ne cum bacu nu e concurential

    00
  32. @jordan: daca o iei pe panta „etatista”, atunci de ce statul imi verifica bagajul de mana la aeroport? pentru siguranta celorlalti, ca nu ma plimb cu bombe dupa mine… sau eu nu beneficiez de prezumtia aia de nevinovatie, nu? si nu-mi aduc aminte de nici o cursa in care ceilalti pasageri sa fi solicitat sa fie descaltati sau scanati.
    in acelasi mod, statul se asigura ca nimeni nu va frauda un examen. poate sunt profesori care nu sunt atenti la ce fac elevii, poate nu vad bine, etc. nu poti sa spui „la clasa cutare e profesorul cutare cu dioptrii cat fundul de sifon si sa-i dam o camera sa-l ajute”, nu? ;)
    si notele de la bac conteaza fix la admiterea in facultati, la locurile fara taxa. mai incearca, mai incearca:>

    00
  33. animalule, uite cum sta treaba: BAC-ul nu e concurential pentru ca NU E PE LOCURI. Ai inteles? Daca am trei locuri si patru candidati, ei concureaza pentru locurile respective. Daca nu am un numar limitat de locuri e greu sa spui ca tu concurezi pentru ceva. Teoretic toti candidatii pot promova examenul de bacalaureat, fara sa fie dezavantajat direct vreunul din ei.

    Nu in ultimul rand, BAC-ul, ca si examenul de licenta la terminarea facultatii, sunt niste tampenii. Sa recapitulam: dau examen din materii la care am fost examinat constant in timpul liceului. Nu e cumva logic sa prezumi ca, daca am trecut in timpul liceului, as trece si acum? Evident, daca sunt probleme grave in timpul liceului, daca suspectezi ca notele se dau pe degeaba, daca crezi ca multi elevi primesc 10 doar pentru ca parintii lor dau bani profesorului etc., atunci faci ceva sa rezolvi problemele astea. Existenta BAC-ului inseamna, practic, ca te pisi pe 4 ani de scoala – o saptamana buna si te-ai scos. Din punctul meu de vedere prefer oricand o abordare axata pe notele obtinute timp de 4 ani decat pe cele obtinute la BAC.

    00
  34. @Jordan: Esti crescut pe alta planeta, in nici un caz educat in scolile din Romania.

    00
  35. Cam offtopic – mi-am adus aminte de singurul examen din viaţa mea unde am avut supraveghere video: examenul pentru permis auto. Şi la traseu, pe foicica aia unde-mi punea nenea poliţaiu icsuleţe cu roşu erau şi vreo 3 poze cu moaca mea, din timpul testului la calculator. Poate de-asta pun şi ăştia camere la bac, să confrunte candidaţii din sală cu pozele de pe diplomă? :P

    00
  36. NOU
    #39

    Eu propun sa fie la fel cum zice Jordan, dar la meciurile de fotbal. Adica de ce sa mai joc eu cu echipa X, cand am demonstrat la antrenamente ca suntem cei mai buni? Numai ca sa prinda ei o zi buna si sa ma bata?
    Iar in Champions League zic sa vina fiecare echipa cu punctele de la ea din campionat, ce rost ar mai avea sa joace si intre ele? La fel cum 3 puncte cu Concordia Chiajna echivaleaza cu 3 puncte contra Barcelonei, nu vad de ce o medie de 10 la Liceul Industrial „Ion Gherghina” din Vascauti nu ar echivala cu o medie de 10 la cel mai bun liceu din Bucuresti.

    00
  37. NOU
    #40

    Daca profesorii se simt atat de umiliti si ofensati de prezenta camerelor de luat vederi in timpul examenelor, eu propun sa fie scosi afara. Oricum sunt inutili, inregistrarea audio-video ar trebui sa fie suficienta.

    00
  38. NOU
    #41

    nu e proastă, e o curvă nenorocită. nu-i aşa că şi camerele din magazine umilesc cumpărătorii?

    00
  39. @jordan: ce-mi plac idealistii… mai ales aia cu „mai animalule” :P
    orice sistem in care exista note sau calificative presupune concurenta, fie macar si pentru orgoliu.
    bacul sau licenta sunt necesare pentru ca e fizic imposibil sa evaluezi fiecare elev dintr-o clasa si sa mai si predai in alea 50 de minute. daca te bazezi pe teze sau lucrari de control, te intorci de unde ai pornit, stii „e elev bun, dar da rasol la teza”.
    in alta ordine de idei, subiectele prin care sunt evaluati elevii variaza de la profesor la profesor, in functie de nivelul clasei, etc. deci nu ai o scara de valori constanta. de unde necesitatea unui examen standard. 10 la info de coclauru din deal nu cred ca e acelasi cu 10 luat de un olimpic international, nu?
    oare de ce si-or mai bate capul unii angajatori de pe la microsoft sa dea teste la angajare, ar putea citi direct in carnetul de note, nu? pentru ca examenele sunt necesare, de aia :> se mai elimina din viitorii ministri ai invatamantului :P
    tu crezi ca poti scoate o „saptamana buna” fara sa ai nimic in spate? sincer? se da bacu la bingo?

    00
  40. @dunn – hai sa fim seriosi, eu i-am spus lui animal00 ‘mai animalule’ pentru ca el a inceput cu ‘jordane’… in fine, era greu de inteles :).
    re angajatorii de la microsoft etc, aia testeaza candidatii ca sa vada daca te pricepi la chestiile care-i intereseaza pe ei, chestii care nu sunt neaparat predate intr-un singur curs / singura materie, cunostintele in domeniu nefiind cuantificabile atat de usor.

    re subiectele care variaza, si asta e o tampenie – subiectele sunt din aceeasi categorie in toate scolile din Romania, sau ar trebui sa fie asa. Daca nu se intampla asa in practica ai grija si rezolva asta, nu incerca o rezolvare facila gen BAC infernal.

    re ‘saptamana buna’, eu stiu cazul meu – in clasele 9-11 n-am invatat nimic decat la romana, info si istorie, iar intr-a 12-a, fiind intr-o clasa gen ‘supra real’ – i.e. 6 ore de mate, 6 de fizica etc m-am pus pe invatat la mate si la restul materiilor. La BAC – 5 materii, 6 examene – am luat 9,54, a 5-a nota din scoala, in fata unor oameni care invatasera CONSTANT 4 ani de zile si care au prins o zi proasta la prima examinare – intamplator romana oral, unde eu excelam – si si-au pierdut increderea in ei. A fost cinstit? Teoretic da, n-am avut pile, am avut si ceva in spate etc. Practic nu. Practic sansele sa performezi mai bine decat cineva mai bine pregatit urca cu cat vorbim de un numar mai mic de confruntari. Valoarea demonstrata in 4 ani de zile > valoarea demonstrata intr-o saptamana.

    00
  41. @corcodusul:

    Ai perfecta dreptate – singura chestie e ca in toate competitiile astea vrei sa ai surprize, de aia se joaca doua meciuri. Daca s-ar juca cel mai bun din 7 partide echipa cea mai buna ar castiga mereu, pentru ca valoarea ar iesi mai usor la suprafata – vezi, de exemplu, playoff-ul NBA fata de March Madness.

    In ceea ce priveste BAC-ul, nu vrei surprize – vrei o clasare cat mai corecta a tuturor celor care participa, vrei sa-i recompensezi pe cei care invata constant, vrei sa descurajezi invatatul pe ultima suta de metri etc.

    Sugestia 2: daca ai ajus olimpic la faza pe tara la o materie, ar trebui ca la BAC sa ai 10 la materia respectiva. De aia, ca ai demonstrat ca esti bun.

    Sugestia 1653: hai sa facem ca in Anglia, unde examenele contin 8 /6/ 4 subiecte, din care tu trebuie sa tratezi, la alegere, 4 /3 /2. De aia, ca e ridicol sa nu iei nota mare pentru ca e ceva ce-ti scapa sau ceva ce nu ai inteles sau ceva ce ai uitat din toata materia…. zic si eu.

    00
  42. De ce trebuie sa revina ECATERINA ANDRONESCU la Educatie?????? Ce merite deosebite o propulseaza???? Chiar nu are PSD/ul niciun alt om competent???? Din respect pentru oamenii in varsta nu scriu ce simt pentru Ecaterina Andronescu. Cred ca numai Victor Ponta si vreo 2-3 din partid o cor pe EA.

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.

Pun clipuri pe Youtube

Alte linkuri (mostly NSFW)