duplicate news/content

Google lucrează. Citeam acum câteva zile că se lucrează în sensul eliminării conţinutului duplicat din căutari. Dar se pare că razboiul se ducea în alte zone.

Google a anunţat că a făcut un parteneriat cu mai multe agenţii de presă (Associated Press, FrancePress) pentru a publica ştirile acestora. Asta înseamnă mai multe lucruri.

Ştiri originale. Unele ziare şi entităţi online trăiesc de pe urma agenţiilor de presă, republicând sau rescriind ştiri de agenţie. De aceea, aceeaşi ştire era găsibilă în 20 de surse, adesea cu acelaşi text puţin modificat.

Trafic. Mişcarea va fi o lovitură pentru siteurile care trăiesc din rescrieri, că vor trebui să se reorienteze, nemaifiind printre primele în news.google.com. Dacă vreţi un exemplu, jucăuşii.ro au păţit-o să fie scoşi din google news, traficul ajungând jos de tot (lucru de care au profitat alţii, softpedia de pildă, deşi şi ei fac tot rescrieri).

O altă părere pe tema asta.

Asta e ok. Mulţi folosesc news.google.com şi o mişcare de genul asta dă bine la tonus. Eu aş propune însă şi altceva. Website check. Metode se găsesc. Cum există organizaţia/pluginul de verificat dacă siteul este phishing, asa să se poate verifica/raporta dacă e linkfarm sau conţinut adunat. Ar face şi mai bine netului sufocat în ultima vreme de siteuri spamante.

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 3$

5 comentarii

 1. hmm nasol moment pentru script kiddies si cei care dau copy paste .. :/ nice move by google do

  00
 2. nu la ei se refera, ci la siteurile care sug zeci de pagini.

 3. ah i missundersood 😀

  00
 4. alexa face statistici de pe urma unor gigei care instaleaza toolbaru

  sa te bazezi pe statisticile lor, e ca si cum la un referendum ai intreba cum au votat doar pe cei cu ochi albastrii. obtii un raspuns, dar relevanta lui lasa de dorit (exceptand cazul cand poti sti cu siguranta cat la % au ochi albastri ori cati la % au instalat toolbaru)

  00
 5. Da, e bine pentru cei care fac content original 🙂

  00

Susținere

Susține acest blog cumpărând de pe eMAG prin acest link sau de la Finestore.