Dumnezeul imobiliarelor

Studiind piaţa imobiliară din Braşov am observat două chestii pe care le consider Dumnezeul Imobiliarelor: duşul cu hidromasaj şi numărul toaletelor.

Duşul cu hidromasaj. Chestia asta mi se pare la fel de mişto ca alergatul după înscrierea copilului la şcoli bune. Noi suntem prima generaţie cu budă în casă, dar vrem ca al nostru copil să studieze la cele mai bune şcoli, chiar dacă el nu ştie pe ce lume e. La fel şi cu duşul. N-am izolat casa ca lumea, n-am avut bani de un arhitect decent şi am turnat cu lopata patru pereţi aiurea, dar io zic că un duş cu hidromasaj se impune. Eventual şi dacă nu avem canalizare. Să fie acolo, să ne simţim boieri. Ah, nu îi dăm drumul după a doua lună, că consumă apă ca la balamuc, dar îl avem, da?

Numărul toaletele. Iată vila noastră la 80.000€, frumoasă, nu? Da, e mişto. Sus, spaţios, văd cinci uşi, mă gândeam că cel puţin două sunt băi. Nu. Sus erau cinci dormitoare şi singura baie era jos. To be fair, era una în curte, pe care o folosiseră muncitorii şi pe care gospodarul nostru o păstrase (construcţia data din 2009). La fel, 4 dormitoare, o baie. Pana mea, de la două dormitoare în sus e nevoie de două băi. Că dacă stau 4 oameni în 3 dormitoare şi îi apucă după bere cu pepene ce fac, stau la coadă? Pe unii i-am întrebat pentru ce au făcut 4 dormitoare daca ei sunt singuri, au zis ca poate se intorc copiii şi vor sa stea cu ei. Din Australia.

Plus, mai e boala asta de a face baia complet albă, să se vadă orice scamă neagră pe jos.

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

23 comentarii

  1. Dusul cu hidromasaj..sau mai stiu eu ce alte scule care fac bulbuci nu prea m-ar incanta intr-o cladire care nu este nou construita….adica cine stie ce baba a fost pregatita sub dusul ala inainte de cimitir…..as prefera varianta cheal asi sa imi bag eu instalatiile.
    Cat priveste numarul bailor…asta e o problema generala, intr-o case veche mai exista ceva scuze…dar se inatampla la case noi….ce mai conteaza interiorul ca doar nu il vede lumea, exteriorul sa fie pavat cu marmura si sclipici.

    00
  2. Aici îți dau dreptate. Te poți spăla și la un duș clasic și nu ai nevoie să dai cu banul la ce toaletă să te duci atunci când te taie rău.

    00
  3. romanii nu se pricep sa decoreze. punct.

    00
  4. … bine, nu chiar punct, mai degraba semnul exclamarii pe repeat:)

    00
  5. Mie cei mai proşti dintre cei mai proşti mi se par ăia care-şi fac, atenţie, la vilă budă fără geam! La bloc aproape că mai înţeleg, deşi şi acolo e din zgârcenia dezvoltatorului, dar la casă… daţi-o mă dracului de putoare. Afară pe geam!

    00
  6. NOU
    #7

    La polul opus sunt apartamentele noi cu o baie meschina, copaita de bebelus, in care nu poti sta intins, ci doar in cur.

    00
  7. Baie alba? Glumesti, aia e ok. Acum 10 ani, tanar si necopt cum eram, mi-am facut baia neagra, ca era cool. Sa vezi cum e sa cureti de calcar dupa fiecare dus sau strop sarit pe perete… Si cred ca e valabil pentru orice culoare inchisa.

    00
  8. Aia de nu aveau baie la etaj, macar aveau loc de asteptare in fata baii de la parter? :))

    00
  9. uneori nici noua (mie, lu’ mama si lu’ tata) nu ne este suficienta o buda. la doua camere

    00
  10. Dusul cu hidromasaj mi se pare o investitie buna, dar mai buna mi se pare cada cu hidromasaj.
    Dupa descrierea ta raportul este 1 baie la 2 dormitoare… :D deci superb:D

    00
  11. Paul, cada cu hidromasaj e doar un moft. Dupa ce o cumperi descoperi ca e la fel de inutila in casa precum banda de alergat sau bicicleta medicinala.

    Eu am o cada de asta de vreo 2 ani. Nu am cumparat-o de buna voie, luasem o cabina de dus dar cand au venit sa o monteze au cam distrus-o si cum nu aveau sa imi dea alta in loc care sa se potriveasca la mine acasa mi-au dat „bonus” o cada cu hidromasaj.
    Nu cred ca am folosit hidromasjul ala mai mult de 3 ori.

    00
  12. epic: „Pe unii i-am întrebat pentru ce au făcut 4 dormitoare daca ei sunt singuri, au zis ca poate se intorc copiii şi vor sa stea cu ei. Din Australia.” .. nu ma pot opri din ras :))

    00
  13. Asta cu o singura toaleta mi se pare absurda. Eu cred totusi ca ei acolo au economisit. Cel mai costisitor coltisor e toaleta.

    00
  14. Sa vezi dus cu hidromasaj in garsoniera! Smecherie frate! Nu, garsoniera cu doua toalete n-am vazut! :))

    00
  15. Asta cu o singura baie la j’de mii de camere nu o inteleg nici eu. Zgarcenie, zgarcenie, dar pana unde?! La fel cum la bloc nu inteleg de ce e asa de mare lauda cand spargi unicul balcon sa „faci spatiu”. Un spatiu deseori inutil, care arata ciudat, care te priveaza de loc de depozitare sau de uscat rufele ca lumea, ca sa nu mai zic ca poate ai bafta sa nu fie bine izolat si sa faci mucegai. O bucurie.

    00
  16. pe mine m-a distrat că omul de la care mi-am cumpărat apartamentul din bucureşti asuptase scurgerea din podea

    https://zoso.ro/exemplu-de-treaba-facuta-pe-jumatate-baia/

  17. 1. Ma bucur ca ai revenit drag autor. atat ptr. tine cat si in primul rand ptr. mine ca am ce sa citesc…

    2. @sarpe: :) acum in weekend am fost la niste prieteni in vizita care si-au renovat casa. baia arata misto doar ca este neagra. eiiii, ei m-au batut ca nu este neagra ci are un ton de antracit, dar dupa ce m-am spalat pe dinti, dedupa dus nu mai zic, cred ca am frecat chiuveta aia misto de granit antracit vreo 20 de minute. cum se usca cum mai ramanea cate o urma… si mai nasol, dpdv practic, podeaua era din lemn: arata misto dar cred ca mai bine ar face caldura in „semineu”.

    dar noi sa fim sanatosi

    00
  18. Tu ai frecat 20 de minute. Imagineaza-ti 10 ani…

    00
  19. @Zoso: Asta e cel mai bun material pentru folosit in baie: PAL-ul melaminat. Iar piatra aia nici nu retine toate bacteriile. Mai lasa cateva sa plece…

    00
  20. Eu am fost într-o casă cu trei dormitoare, si singura baie din casă era la parter. O baie minusculă, în care se intra direct din …. bucătărie!

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.