Dumnezeu îți zice să te cari de acolo…

Lasă să fie problema altora. E evident că primarul, prim-ministrul, șeful consiliului județean, toți sunt rangă de incompetenți, e momentul să te cari. Aștepți să treacă, speli frumos casa și o pui la vânzare la primăvară. Și te cari. Să fie problema altora.

Also, meseriașul din prima poză: de aia se face casa un pic mai înaltă decât nivelul străzii sau a zonei. Da, costă mai mult, dar acum ai doar niște inundație în beci, nu și în casa. Da, e neplăcut să urci 2 trepte mereu, dar iată de ce.

 

 

 

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

91 comentarii

  1. Comentariu ascuns de spiriduși!
    [Click aici]

    Comentariu nasol. 20126
    • Pai problema e ca nu te asigura nimeni, firmele de asigurari au niste oameni numiti experti si aia spun ca e riscul foarte mare si nu te accepta drept client.

      Comentariu apreciat.21112
    • Comentariu ascuns de spiriduși!
      [Click aici]

      Comentariu nasol. 19104
    • @Gustav, poți face asigurare, dar din motivul explicat de șapte aceasta poate sau nu să acopere și situațiile de acest fel – inundații.

      Comentariu apreciat.526
    • 7 vorbeste prostii.
      PAD obligatoriu fix asta asigura: dezastre naturale.
      Ok, acopera doar 20k euro dar daca stii ca stai acolo

      Indecis. Tu ce zici?1930
    • știți pe cineva despăgubiți de asigurările alea când au fost inundații?

    • #nd – nu pun linkul ca nu am chef sa ajunga in moderare comentariul insa am cautat pe net si este de la otto broker de asigurari:
      „Nu poti asigura:
      • cladirile in stare avansata de degradare, nelocuite sau parasite, fara usi, ferestre sau incuietori
      • cladirile aflate in zone cu risc seismic, inundabile sau predispuse la alunecari de teren
      • cladirile in constructie
      • terenul
      • constructiile subterane fara cladiri deasupra lor
      • cladirile care au fost construite fara proiecte si/sau autorizatii de constructie.”

      Pentru mine chestia asta are sens, practic asigurare PAD este o asigurare pentru ceva accidental, nu periodic si posibil, gen nu te asigura de cutremur in Vrancea sau de inundatii pe malul apei insa te asigura de inundatii in Dobrogea, unde la 10 sau 20 de ani ploua foarte tare si cateva case din sat se inunda.

      Comentariu apreciat.384
    • @Vali, nu a fost nipeni despagubit pe PAD pt ca nimeni nu il avea platit

      Indecis. Tu ce zici?3310
    • Broker in asigurari aici. In teorie, daca furnizezi informatiile cu buna credinta unui specialist, ti se va spune ca nu ti se vor acorda despagubiri pentru casa ta care se afla in zona de risc de inundatii (este o intrebare standard atunci cand generezi o oferta de asigurare facultativa). In practica, se emit polite de asigurare facultative pentru ca proprietarii „omit” acest aspect „irelevant”, insa la momentul inundatiei asiguratorul ii va da in cap cu conditia de asigurare, in special cu excluderile. Polita PAD este o gluma, si chiar daca ai noroc sa fii despagubit dupa niste ani, 20.000 eur inseamna fix pix (timp in care tu te vei muta cu familia in chirie sau vei sta pe strazi in varianta cea mai naspa). Deci haideti sa fim putin mai prevazatori cand ne construim case, luati-va toate avizele inainte de constructie (fara spagi) ca toate au un sens, ca altfel ramaneti cu degetul in gura ca oamenii din Galati care au mai ramas cu degetul in gura si in anii anteriori de mai multe ori, si care nu au invatat absolut nimic de 20 de ani incoace. Multumesc.

      Comentariu apreciat.302
  2. Ma gandeam ca esti mai crud si sa faci o postare doar cu: „Ia sa vedem, cati de-acolo au asigurarea obligatorie a locuintei la zi”. Dar se pare ca esti intr-o pasă buna :)

    Legat de articol, e usor de zis ca tanar orasean dar daca te-ai pune in pielea lor ai vedea ca e nu e chiar asa usor.

    Persoanele de 50-60+ adica probabil jumatate din populatia din sate si comune, care au stat toata viata in sat ce sa faca, unde sa se mute? Doua sate mai incolo? In alt judet? Unii muncesc campul, au terenuri din care traiesc, tre sa le vanda si pe alea.

    Oamenii aia au trait toata viata acolo, ala e universul lor: rude, vecini, biserica, cimitir, traditii, amintiri, prieteni etc

    Comentariu apreciat.19214
    • atunci să lase ciocul mic.

    • Ok. Ati văzut în filmări vreun dig cat de mic facut din saci cu nisip/pământ? Nu ai unde pleca, acolo e vatra, încerci măcar un minim sa o protejezi. Bine a spus la tv un tânăr : prin alte părți s-au mobilizat și au ridicat diguri. Aici, nu mișcă nimeni un deget.

      Comentariu apreciat.788
    • @Sebi: ce dig omule, acolo a plouat cateva ore in timpul noptii, spre dimineata. Ce-i drept, se zice ca au fost avertizati inainte sa inceapa furtuna, dar n-as fi sigur de asta. Nici un dig nu ajuta, ba din contra, a fost facuta o bresa controlata intr-un dig pentru a se retrage apa rapid catre Siret. Sper sa astupe gaura aia pentru ca acum ploua din nou acolo dar si in amonte, in Vaslui. Acum e cod rosu de inundatie prin revarsarea raurilor.

      144
    • si din toti anii astia locuiti acolo, doar in 2024 au avut inundatie?

      82
  3. Oare cum de cehii și austriecii știau de pericolul de inundații, iar autoritățile de la noi nu au zis, ba, hai sa facem și noi la fel. Nu trebuie sa reinventeze roata, doar de copiat de la alții cum să facă. Ca dovada, la noi se lasa cu victime, alții doar au pagube materiale.

    Comentariu apreciat.9917
    • ĂIA E PROȘTI!!!!!!!!!!!!!!!

    • @ Vlad
      Teoretic nici pagube materiale nu trebuia sa avem, pentru ca acolo au mai fost inundatii acum cativa ani, din cate am inteles.
      Daca am fi avut autoritati, ele trebuiau sa faca ceva in anii de dupa acele inundatii, astfel incat sa nu se mai repete.
      Dar noi avem doar niste l*pre care se duc pana acolo cu elicopteru, se prefac ca le pasa, apoi fac repede niste poze pt alegatori si aia e.

      Fiecare e pe cont propriu cand e vorba de apelat la stat, pt oricare din serviciile pe care teoretic le ofera: sanatate, justitie, politie, educatie, etc..

      Comentariu apreciat.485
    • @Vlad
      Unii (foști și actuali) primari au cerut autorităților centrale îndiguiri, dar ăștia nu au considerat a fi o prioritate, probabil ploaia mai poate fi amînată după știința lor.

      Comentariu apreciat.282
    • să iasă primarii și să zică cui au cerut.

    • unii au cerut autoritatilor CENTRALE.

      da’ de ce? pe ei ii durea burta?
      sau bugetul lor nu ajunge nici pentru salariul primarului? caz in care… desfiintare?

      43
    • La mine la țară, la Rădăuți Prut, au fost acum câțiva ani inundații. Nu a murit nimeni, dar multe case au fost distruse. Primăria le-a dat sinistraților locuri de casa pe deal și ceva materiale de constructii. Ce sa vezi: materialele le-au vândut, și si-au făcut case din chirpici IN ACELASI LOC. Ca ei nu se muta pe deal.

      Comentariu apreciat.300
    • @Aderentiu Și culmea, tot pe ăia îi votează!

      60
  4. Comuna Pechea este administrată de un primar și un consiliu local compus din 17 consilieri. Primarul, Mihăiță Mâncilă, de la Partidul Social Democrat, este în funcție din 2016. Inainte a fost primar de la PP-DD.

    Comentariu apreciat.555
  5. Se întâmplă o dată la o sută de ani. Acum stau liniștiți până în 2100 și ceva.

    Comentariu apreciat.5811
    • La fel si cutremurele mari. Ce rost are sa construim cladiri rezistente? Merge si rigips cu pet-uri de apa.

      Comentariu apreciat.464
    • 100!??!, acum vreo 15- 16 ani a fost un prăpăd asemănător la Namăloasa care e destul aproape de zona asta .

      Comentariu apreciat.384
    • Se intampla de fiecare data cand Episcopul Tomisului se roaga intens sa ploua

      Comentariu apreciat.898
    • De aia au spus să-l scoată pe Șpagoveanu din priză, să nu i se îndeplinească toate „cererile”, mai ales că acu 3-4 zile i-a urat și primarului Moș Teacă geamirache să trăiască 100 de ani, într-un pupincurism grețos.

      112
  6. Cîte declarații cu protecții împotriva inundațiilor dădea ministresa Mediului Sulfina Barbu în urmă cu vreo 20 ani după inundațiile care l-au scos pe berbecali pe tv?
    Declarații au rămas. Banii au fost luați pe proiecte realizate pe hîrtii.

    Comentariu apreciat.324
  7. Nu e vina lor ca au exagerat popii cu rugaciunile pentru ploiae, ayaye.

    Comentariu apreciat.6413
  8. E zidul facut de Andy Anderson si chituit cu cartofii dulci ai Aurei cumva? :))

    Comentariu apreciat.424
  9. Cred ca fierb echipele de campanie a prezidentiabililor, in special a lui Ciuca si Ciolacu. Ce timing perfect, ai timp sa le repari alora casele pana exact inainte de alegeri.
    E mana cereasca inundatia asta, o oportunitate ce nu trebuie ratata.
    Poate va intrebati de ce nu avem poze cu Ciolacu sau Ciuca in barca. Stiti de ce? Din cauza lui Ponta, nimeni nu mai vrea in barca de atunci.

    Comentariu apreciat.514
  10. Cum a zis poetul, daca apa va ia casa, construiti mai sus…

    Comentariu apreciat.322
  11. Cum știa Nuți Udrea să doneze sinistraților pantofi cu toc nu știa nimeni. :)
    Unde sunt vremurile de altădată, când era Nuți la guvernare?!
    Zicea și președintele Norvegiei același lucru. :)
    https://adevarul.ro/politica/elena-udrea-o-noua-declaratie-din-categoria-1743223.html

    30
  12. Parca vad o discutie intre asigurator si sinistrat:
    Unde sa te asigur ? Acolo unde e al 3-lea an de inundatii ? Pai 350000 de euro pe an si ai asigurare cu barca inclusa. :)

    00
  13. Stephan Pernkopf, viceguvernator al Austriei Inferioare, a declarat că sistemele de apărare împotriva inundaţiilor din regiune – consolidate după inundaţiile grave din 2002 – au fost proiectate să reziste la inundaţii care se produc statistic o dată la 100 de ani.

    I-auzi….

    Comentariu apreciat.333
  14. S-a rugat nenea în Constanța dar a venit în altă parte.. probabil nu i-a fost înregistrată locația corect din cauza gsp-jammingului din zona Constanța.

    Indecis. Tu ce zici?298
  15. Comentariu ascuns de spiriduși!
    [Click aici]

    Comentariu nasol. 2258
    • Eu sper sa nu le dea nimic și toate fondurile sa fie direcționate către Ucraina,. Te oftici rău, putinistule!

      Indecis. Tu ce zici?2812
    • Gata, ma, opriti internetul, opriti pamantul, a facut Lecter conexiunea :)))))))))
      Sa le dea juma de Patriot la pechea

      72
  16. Referitor la ala cu casa din prima fotografie, e interesant ca nu are apa in curte. Da, se vede ca are o fundatie mai inalta, dar nu inteleg cum de nu are apa. Cred ca ori a blocat accesul apei cu saci de nisip pusi in zona portilor, ori terenul este inaltat.

    Comentariu apreciat.283
    • nu o să iasă vreun reportaj pe tema asta, că nu interesează pe nimeni.
      e mai important să vedem ce fac chiloțăresele noastre.

    • Oamenii deștepți nu fac rating. Nu ne place sa vedem oameni mai deștepți decât noi, ne place doar sa râdeam de ăia mai proști ca noi.

      Știința, cultura, sunt niste lucruri care de dau frisoane și nu ne lasă să dormim liniștiți.

      Comentariu apreciat.353
    • Pai daca l-ar intreba pe ala probabil ar raspunde “am adus 40 de basculante de pamant si am inaltat terenul, sa nu stau la mana autoritatilor la fiecare ploaie”. Cum, sa dea idei si altora?

      201
    • E cel mai bun lucru pe care-l putea face, sa-si inalte terenul fata de vecini. Dar cred ca e evident pentru toata lumea de ce nu pot face toti acelasi lucru. E fizic imposibil ca toti proprietarii sa aiba terenul mai inalt decat toti vecinii din jur. Da, poti sa faci doar casele inaltate si sa se inunde terenurile din jur. Pe de alta parte, si-a salvat casa, dar momentan situatia e nasoala si pentru el, nu e ca si cum n-ar fi afectat de faptul ca la 5m de casa e apa de doi metri si probabil nu are curent electric etc.

      173
    • none, și soluția care ar fi? să stai și să aștepți la mâna autorităților incompetente?

    • Sunt mai multe zone unde terenul e mai înalt decât restul.

      51
    • Am copilarit in Pechea. Stiu zona binisor. Aia e casa unui om gospodar. Stia nea Ion ce stia cand a ridicat casa…

      120
    • nu cred ca te lasa codul civil sa-ti inalti tu terenul asa de capul tau si toata apa sa se duca la vecini.

      11
  17. E destul de greu spre imposibil sa lasi totul si sa pleci, mai ales pentru amaratii din zonele rurale care maxim pot fugi in alta tara la munca, dar batranii sunt condamnati sa ramana…

    E ca si aia cu „daca nu iti convine salariul, angajeaza te altundeva”, de zici ca ploua cu dublari de salarii si tu stai pe post din masochism.

    Ce ar putea face ar fi sa nu mai voteze cu curul, si sa ii mai si laude dupa aia, dar sunt electorat captiv, prosti si amarati.

    Comentariu apreciat.592
  18. Din ciclul „daca n-au paine, sa manance cozonac”. Deci daca ti s-a inundat casa, solutia e s-o repari (cu ce bani?), s-o vinzi (cui? tu ai cumpara o casa in zona aia?) si sa pleci (unde si cu ce bani?). Si dupa ce teoretic ai vandut, il prinde inundatia pe urmatorul proprietar si il vedem pe ala la televizor plangand… cum rezolva asta situatia?

    Comentariu apreciat.481
    • cui să vândă? lu meserie ăia care și-a înălțat-o. ăla a avut 2.000 lei in plus să facă ceva mai bine.

      il prinde inundatia pe urmatorul proprietar

      aici e cheia. pe următorul. nu pe tine. NU PE TINE.

    • Si de unde știi tu că tot ăia inundați ultima dată plâng acum? Poate au vândut și acum plânge următorul.

      Comentariu apreciat.371
    • Zona aia e pur si simplu condamnata, e nelocuibila pe termen lung. Singurul scenariu in care poti locui civilizat acolo e unul SF in care de maine apar niste autoritati competente si fac lucrari de mare amploare care sa te protejeze de inudatii. Sanse zero sa se intample asa ceva. La fel, sanse zero sa poti vinde cuiva casa inundata, chiar si reparata. Ca nu cred ca e plin de meseriasi dornici sa investeasca in inaltat case pe picioroange, doar ca sa admire din balcon ce lac au vecinii in curte o data la 15 ani. Solutiile realiste sunt doua: daca ai ceva bani sau esti tanar si in putere, iti bagi picioarele in ea de casa, pleci si o iei de la capat in alta parte, pe modelul oraselor-fantoma abandonate de minerii din Valea Jiului, sau, daca esti batran si/sau sarac, stai acolo si risti, eventual mai pui niste basculante de pamant pe langa casa si te rogi sa te ocoleasca inundatia. Ideile astea ca vinzi unui fraier care paradoxal e meserias in constructii si de banii aia te muti in chirie la Brasov sau in camera de oaspeti a copiilor (la asta chiar am ras cand mi-am imaginat-o) sunt utopie pura.

      Comentariu apreciat.271
  19. Mai țin minte un video fie de la Mikey Has fie de la altcineva care a comentat unde era o inundație undeva și câteva zile mai târziu au fost chemați mai multți pompieri, dacă nu greșesc, care au avut ca sarcină să sape niște șanțuri. Un reporter era în zonă și observa cum era acolo un grup de bărbați cu vârstă înaintată care numai se uitau la ei și comentau. Reporterul respectiv a cerut să filmeze cameramanul și s-a dus la grupul respectiv. A zis:
    – Bună ziua, voi sunteți din satul ăsta?
    – Da, doamnă?
    – Așa, și nu-i vedeți pe popieri că vă ajută? Nu le dați și lor o mână de ajutor?
    – E treaba lor (sau așa ceva au zis)
    Cred că Vali a comentat de o fază de genul ăsta dar nu sunt sigur.

    Comentariu apreciat.303
  20. ma uit la babele alea ca plang pe la tv ca au ramas fara munca de-o viata pentru 3-a oara in ultimii 10 ani si am un mesaj pentru ea, poate are copii pe aici si sa il transmita: Mamaie, ai votat toata viata cu psd. ti-au dat ieri 130 de lei in plus la pensie, dar azi te-au lasat fara casa. pt ca aia 130 de lei erau din banii de diguri. prostovanco! revin cu un mesaj mai vechi pentru astia de votati psd: voi sunteti urmatorii sinistrati din Pechea. sau arsii din spitale. sau mortii sfartecati de pe DJuri. doar ca nu o stiti. Natarailor! si distractia deabia incepe, ca vin vremuri mai interesante. ati belit pula!

    Indecis. Tu ce zici?3724
    • eu am avut discuția asta cu tata mai demult, când l-am întrebat de unde bani pentru pensie mărită, și răspunsul lui a fost al tuturor „nu mă interesează”.

    • Ei, dar le-au dat găleți roșii ca să-și scoată cu ele apa din case…

      202
    • am deschis acum presa, am vazut ca numarul incecatilor a ajuns la 6. Daca as fi fost pesedist din Galati/Vaslui, as fi spus probabil 6 voturi se du-se pe apa Sambetei…ca azi e Duminica, v-ati prins?

      109
    • Faza nasoala e ca doar in mintea ta plina de speranta erau banii aia pentru diguri…

      Niciun guvern din romania, vreodata, nu a facut deficit sau s-a indatorat pentru investitii, dar intotdeauna a facut-o pentru cresteri de pensii si salarii.

      In fond, daca stai stramb si judeci drept, de aia ii votam, sa simtim bunastarea, sau cel putin sa nu ni se taie veniturile, ca altcumva, la ce dreq mai avem nevoie de guverne, partide si politicieni ?

      Sa faca diguri ? lol.

      Aici Vali are dreptate. Zona e inundabila, in loc sa astept 30 de ani sa faca autoritatile diguri, mai bine nu imi fac casa de la bun inceput in iadul ala, si daca o am mostenire, o vand sa pateasca alt prost necazul si fug vazand cu ochii.

      170
    • Cei mai scumpi mici din lume sunt micii gratis de la petrecerile organizate de partide.

      80
  21. lasa-i acolo, ca pe urma ies primari PSD si-n alte parti.

    Comentariu apreciat.412
  22. Ce folos ca nu iti intra apa in casa suprainaltata daca iti intra in beci si iti strica vinul si tuica?!

    213
  23. Da’ cum s-au gândit proștii aia sa faca străzile mai înalte?

    82
    • Era greu sa sape si sa faca calcule, asa că au aplicat dictonul de la Direcția Drumuri și Hopuri, „unde-i dîmb punem pămînt, unde-i groapă punem apă”.

      141
    • in teorie, da, irl mai greu. In localitatea de unde sunt eu abia a plouat putin in noaptea aia, 5km mai incolo au murit oameni. Vad pe toti spunand ca’s zone „condamnate” etc, dar multe dintre localitatile alea nu s-au mai confruntat cu asa ceva..sa faci dig contra ce..in ce directie? nici parauri nu trec pe acolo. pur si simplu a plouat cat sa se intample asa ceva…

      30
  24. Am vrut să merg azi până acolo să văd cum aș putea ajuta, doar că drumurile sunt rupte. Au plecat niste tiruri cu apă, mâncare neperisabilă si produse de igienă, cine a vrut să ajute a dus acolo, la marginea orașului. E ceva în neregulă cu inundația asta, mai mult de-asta voiam să ajung acolo. Spre deosebire de data trecută, când Siretul, Prutul si Dunărea erau saturate de apă, acum apele sunt chiar foarte scăzute. De unde a aparut puhoiul ăla in mijlocul satelor, că nu sunt acolo nici versanți, doar niste firicele amărâte de apă. Nu există decât două posibile explicații, a treia nu o văd, ori cantitatea de apă din ploaie a fost atât de mare iar solul era atât de uscat încât nu s-a putut absorbi, ori (si mizez pe asta), un”deștept”din amonte a dat drumul la vreun baraj fără să anunte, să întrebe, să judece, să ceva. Si acum vor face tot posibilul să mușamalizeze. Doar așa se explică ce povestesc oamenii ăia, cum într-un sfert de oră s-a ridicat apa de un stat de om. S-au rupt drumurile, s-au deschis cratere, asta n-are cum să fie de la ploaie, ci de la o viitură scăpată de sub control, si ce astfel de viitură poate fi la câmpie? A zis cineva ceva de baraje, de lacurile de acumulare de pe Siret? Cineva povestea cum Siretul era mic încă, iar viitura venea cumva pe lângă dig, de-o parte si de alta. Wtf? Noaptea ,cand oamenii dormeau, cine putea vedea si înțelege ce se întâmplă?

    149
    • NU VENI CU EXPLICATII LOGICE! Sigur e ceva necurat acolo. Au dat drumul la baraj sa ii șteargă pe aia de pe fata pământului pentru ca au găsit petrol, vor sa fac satul poligon NATO sau fac experimente HAARP.

      199
    • @Eu
      Nu, drăguță, nu urla asa, nu sunt adepta teoriei conspirației. Din păcate sunt adepta teoriei prostiei, că n-ar fi prima oară. Si imi amintesc asa, la primul efort, cum ultimele inundații, tot la Galați, dar de data asta datorate apei crescute a Dunării, ar fi putut fi evitate dacă cineva dădea drumul la Ecluză. Plus că s-a mai întâmplat să se dea drumul la Stânca Costești in momente din astea nepotrivite si nu, nu avea nimeni nimic cu oamenii din zonă, doar le lipseau niste neuroni unora puși politic unde ar fi trebuit angajați profesioniști. Dar tu probabil că n-ai fost niciodată victima unor astfel de întâmplări, ceea ce-ți urez să nu pățești nici in continuare, deși doar așa ai învăța.
      @Vali, la noi la Galați abia acum a ajuns ciclonul, plouă serios de cateva ore, nici nu vreau să ma gândesc ce e cu oamenii deja calamitați. Din păcate se pare că vom incepe să avem si fenomene extreme ca peste baltă. Iar asta cu „hai să ne mutăm in altă parte” e posibil să fie obligatoriu pentru cele mai incredibile zone, nu cred să fie nimeni ocolit.

      174
    • În Galați am avut o cantitate medie de cel puțin 100 de litri/mp pe o suprafață compactă de cel puțin 150-200 km2.

      În centrul județului s-au adunat niște milioane de metri cubi de apă care trebuiau să curgă undeva. Cam 1 milion de metri cubi la fiecare 10 km2.

      Valea Mărului, Cudalbi, Pechea, Slobozia Conachi – sunt în valea dintre versanții de pe care apa s-a scurs pe N=>S. Drumurile spre Pechea au segmente pe E=>V. Acolo s-au rupt terasamentele drumurilor.

      Totul curge acum prin Suhu în Siret. De aia au spart controlat digul Suhului la Piscu, ca să nu treacă apa peste dig și să inunde și șoseaua la Braniștea.

      170
    • La matusa mea in Piscu apa a ajuns pana aproape de saivanul unde tine animalele un pic daca mai crestea era jale. Sta mai jos de gara din localitate. La Slobozia Conachi casele sunt afectate in proportie de 70%. La Pechea am o matusa care imi spunea ca au ajuns apele destul de aproape de ea. Sta pe un versant ceva mai ferit, nu in vale unde a fost jale.

      60
    • Mai acum doi ani era angajata una la „Apele Romane” care nu stia de amonte si aval. Oare unde lucreaza….?

      60
  25. I-a fugit lopețica lui Daea la Canalul Siret Bărăgan și uite pocinog.

    31
  26. Chiar mă gândeam, băi, e momentul acela al anului, nu le-a mai dat de mult o încercare a credinței la pupătorii de moaște din partea aia a țării. Să nu uite să voteze de PSD.

    38
  27. recomand siteul ventusky com, pentru o privire de ansamblu, deoarece fenomenele meteo nu se opresc la granita.

    40
  28. acum nu stiu cum e situatia acolo, dar cand era sa intre apa in casa la ai mei (undeva prin Bucovina, acum vreo 10-15 ani), principalii vinovati erau cretinii care tot depozitau gunoaie pe albia raului.

    ghici ce, a plouat vreo saptamana incontinuu si tot s-a adunat apa si apa aia a luat gunoaiele si le-a dus mai la vale, pana cand s-au infundat podete si poduri, iar apa a luat-o pe deasupra, ajungand prin curti si beciuri la oameni (in Bucovina, casa traditionala e ridicata, din fericire, nu e la nivelul solului)

    11

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.

Pun clipuri pe Youtube

Top articole

7 zile