Dulceață Daciaplant și cuțite Șef Foa

Dacă și voi sunteți un pic disperați de cât zahăr există în dulcețurile de casă sau din comerț, care uneori nu pot fi mâncate de cât de dulci sunt, o variantă bună sunt cele făcute de Daciaplant, care nu au zahăr. 15 lei borcanul.

Nu mă prind de ce ți-ai pune numele pe senvișuri de doi lei sau pe produse ieftine și de calitate îndoielnică. Sunt convins că cuțitele astea sunt bune, vor rezista câțiva ani, dar când se vor rupe toată lumea își va aduce aminte că le-a luat pentru că le recomanda lache ăla care stă cu șapca în cap în casă, ba chiar are și numele lui pe cuțit, nu doar pe ambalaj.

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

106 comentarii

  1. Cuțitele sunt „overrated”. Costă cat niște cuțite bune… de ce nu ai cumpăra niște cuțite bune, atunci? :)

    • Pentru că publicul-ţintă nu e reprezentat de cei care ştiu ce vor de la un cuţit anume, ci de cei care se lasă păcăliţi de o reclamă. Bine, nu zic să-şi ia toată lumea Miyabi, zic doar că un cuţit de calitate din gama 100-300 de lei e mult mai confortabil şi mai uşor de folosit.

    • Întâmplător, îmi plac cuțitele de bucătărie ieftine.
      Adică, am cumpărat și cumpăr orice ciuruc de 10-15 lei, să văd cât de bun e. Am piticul ăsta, ce să fac?
      Cel mai scump cuțit din casă e un „Molybden/Vanadium” de la IKEA, a costat sub 100 de lei.
      Cuțitele „Chef Foa” sunt niște prostii evaluate la de 10 ori prețul real. Se vând în Kaufland. Cuțitele clasice din gama Kaufland de cuțite (ce găsești tot timpul la raft normal, până in 20-30 de lei bucata) sunt crl puțin la fel de bune. Cel puțin.
      So… nu am spus ca chef cacat sunt proaste eu fiind un „scump la cuțite”, spun ca-s proaste eu fiid un fan cuțite ieftine! ATÂT de „overrated” sunt.
      –-
      Cât gătesc? Aproape zilnic. Ce gătesc? Acum am in frigider un borș de cocoș de țară. Carne tare, de țară, tranșată cu un cuțit de 10 lei. :)

    • P.S.: cumpăr cuțite ieftine, pe care le ascut cu piatră Naniwa.
      Trebuie să anunț familia dupa ce ascut cuțitele, să nu se taie în ele.

    • Bravo ca iti iese, eu ma chinui de ceva vreme sa invat sa ascut cutite pe piatra.

    • Eu am sa cumpar un Fiskars de 150 de lei, doar pentru frati-miu, cadou de Craciun, ca face liceul de bucatari si ma toaca la icre ca il vrea pe ala, ca a vazut la bucatarii de la restaurantul unde face practica.
      In schimb, eu am o ragalie de cutitul bucatarului, de la Ernesto, la 10 lei, cumparat din Lidl, acum 3 ani. Este foarte zdravan, are lama groasa, manerul greu.
      Il folosesc zilnic si toaca foarte bine. Nu rupe carnea, ci o feliaza frumos, toc ceapa fin si repede (ma rog, cat de repede pot, ca nu gatesc la norma), etc. Adica… taie. Da, il ascut o data la 2 saptamani, dar totusi, e un motherfuckin’ cutit!!!

      In conditiile in care am multe cunostinte (inclusiv din familie) care taie legume si carnea cu niste lindice de cutite, din alea pentru filetat carne, sau chiar cutite din setul de tacamuri pentru masa, lol. Cand le zic de cutitul bucatarului, o baga pe-aia cu „ma descurc mai bine cu asta” desi se vede cum se chinuie, ca la astea mici trebuie sa tii degetul aratator pe lama, nu ai cum sa apuci lama cu degetul mare, ca la cutitul bucatarului, sau „imi tai degetele cu ala”…

      Pentru mine, as da maxim 50 de lei pe un cutit. 100, daca mi se puna pata. Daca ma tine 3 ani, e de ajuns. Asta de la Ernesto vad ca inca se tine bine, nu flencane lama in maner, nu s-a crapat/ desfacut nimic la el. Cand s-o duce, o sa cumpar din ala dintr-o bucata, probabil.

    • „Ernesto” e marca Lidl. As vrea sa-l intalnesc pe Ernesto, sa dau mana cu el.
      – Bai Ernesto, de ce nu te stie lumea mai bine? :)
      Au marfa decenta, la preturi decente. Pentru asta il apreciez. Dai cat face, si de multe ori chiar mai putin decat face. Am doua cutite de la ei. Si doua tigai. Si un feliator… si n-am nimic sa-i reprosez gagiului. :) (stiu ca e numai numele, in spate e o firma!)
      –-
      Giani, uite un tutorial de 5 minute despre ascutit cutite.
      Asa il si vei vedea pe unul din cei 1000 de Cristi care vine aici:
      https://www.youtube.com/watch?v=zQ0-ZXaRYQ4
      In clip ascut un cutit Ikea, care a costat 10 lei (30 de lei setul de 3 cutite)

    • O sa ma uit si la asta dar plm, m-am uitat la aproape tot ce exista pe youtube in domeniu. Fac ce trebuie (zic eu) si cum trebuie. Dar nu iese ce as vrea.

    • Am si eu cutit din ala de la Ikea :)) E mai mult decat decent, daca e bine ascutit taie la fel ca Zwilling-ul, doar ca nu se simte la fel de confortabil in mana.

    • +1 Ernesto

    • Am avut multi ani vise din alea frumoase cu cutite Wüsthof, desi un set costa cat un laptop decent. M-am mai relaxat in ultimii ani, ca nu am de unde sa dau o mie de coco pe 12 cutite, nici daca is placate cu diamante, si am cumparat ‘de nevoie’ cutite pentru prostime de la Lidl.

      Anunt cu suprindere ca un tars de cutit de 19 lei (din ala mare, dar cu maner de plastic), taie dupa 3 ani de parca e nou. Am mai luat cu 39 de lei anul trecut din alea colorate, 4 bucati. Cu ala de taiat fructe era sa-mi retez o falanga, inca taie bine merci dupa un an jumate.

      Si daca s-ar duce dracului in 2 ani, probabil tot ies mai ieftin decat cu alea de chef.

      Surprinzatoare calitatea produselor Ernesto. Alaturi de Lupilu, is adevarate revelatii pentru noi astia mai saraci :D

    • @dojo: nu-ti trebuie un set. In majoritatea situatiilor ai nevoie de 3 cutite: chef’s knife, paring knife si unul cu lama flexibila.

    • @Cristi, m-am uitat la clip. Pai cutitul ala nu era chiar asa de ascutit, adica mie imi iese ceva mai bine. Doar ca e insuficient – nu e razor sharp, nu pot taia o rosie spre exemplu doar cu miscare sus-jos.

    • Mai simplu cu https://m2.ikea.com/us/en/p/skaerande-knife-sharpener-black-50289169/

      Cuțitele mele de bucătărie sunt shaving sharp toate. Cel mai folosit este un Ikea 365+ chef https://m2.ikea.com/us/en/p/ikea-365-chefs-knife-stainless-steel-10283522/

      Îmi place pentru că este lama subțire și arată ca un shun. Ca să le păstrez shaving sharp nu fac decât să le trec înainte și înapoi 30 sec prin fanta cu piatra cea mai fina odată pe săptămână. Rar trebuie sa folosesc o altă piatră. O fac așa des pentru că e atât de simplu și rapid. Până se fierbe ceaiul toate sunt gata.

  2. Apropo, cine puii mei e Chef Cacat ăsta? Orice bucătar, orice papagal care știe să facă ceai, e „chef”.

    • Nu fi hater, sint unii care se mai si pricep. Plus ca, in Romania lu’ mici si slana, oricine stie sa aranjaze o farfurie care sa arate decent ar trebui considerat maestru bucatar.

    • Băiatul ăsta e chiar unul dintre „șefii” OK. De exemplu, varianta lui de împinge tava mi se pare unul dintre cele mai OK pseudo-restaurante unde poți să iei un prânz bun la un preț decent.

    • @Ciuby : unde asta, la Stradale? Ca dacă te duci Wilbrook, iei kg de pulpe la cuptor la 90-100 RON kg-ul, mâncarea e rece și proasta. Și scumpa și iar proastă. Bine, nici cu aia 100 ml ulei primiți gratuit fiecare porție de la Stradale nu mi-e rușine. Aia gătesc în raport 1:1. Un litru de ulei la un preparat

  3. Voi mai gasiti in Lidl magiun de la Cămara noastră?

  4. daca tot vrei sa ai cutitele tale personalizate, de ce plm nu le faci cumva sa se diferentieze de restu? da stiu, e mai usor sa cumperi un container de ieftinaciuni si doar sa-ti gravezi numele pe ele. nu e ca si cum un chef va cumpara vreodata asa ceva ci doar un wanna be care a invatat sa curete cartofi.
    de decor si hobby https://www.almazankitchen.com/almazan-kitchen-knives/

    • Cutitul asta mi se pare extrem de scump, doar pentru forma mai speciala pe care o are. Poti sa iei cutite profesionale care taie chiar mai bine la jumatatea pretului asta.

  5. Vazusem in Dedemanul local la oferta ( a se citi produs delistat) doua cutite de la Fiskars cu 66 de lei… buna oferta

    • Fiskars sunt niste chinezarii infecte cu mult marketing. Iti recomand Zwilling sau varianta mai scumpa Miyabi.

    • Si mamaie, tot cu Miyabi facea mancare pentru 4 copii si 8 nepoti.

    • Gainile, le taia cu Shototh, ca altfel nu mureau.
      Si tataie injunghia porcul doar cu Santoku.

    • @Jupaneasa: sigur nu era fiskars?

    • Nunu, era SIGUR Miyabi!!! Ce dracu, doar avea floricele pe maner!

      Serios acum, sa recomanzi un cutit de 1500 de lei, pentru uz casnic, mi se pare absolut pe dinafara, daca nu lucrezi ca bucatar experimentat.
      E ca si cum ai recomanda un monitor de 2000 de lei, unui sofer la Cargus, ca ii trebuie pentru dat o laba la pornhub sau jucat un CS in timpul liber.

      Da, e fitza sa ai asa cutit in casa, ca amator, dar totusi… vezi ca vine cineva in vizita si scoti tacticos cutitul, mentionand cu coltul gurii ca e un Miyabi, ca ala nu se prinde. Si il vezi ca iti raspunde: Lasa dreaq chinezariile astea ieftine, mai bine iti iei ceva de la Ikea, ca sunt bune! Dai un milion, dar tine!
      Asa am patit cu o fosta colega de liceu, m-am intalnit cu ea in parc la alergat, aveam niste Asics in picioare (asta a fost cativa ani, tho). Se uita ea, asa, la adidasii mei si zice: „Ar trebui sa iti iei ceva mai de calitate, de la Adidas, cum am eu, nu no name-uri din astea, ca iti strici picioarele!”.

    • jupaneas-o (ca sa pastrez si io scrierea moderna) ai dreptate si nu prea.
      1. da, e corect ca nu dai 1500 de lei pe un cutit de utilizat acasa. Mai ales ca daca nu esti super atent la detalii s-ar putea ca ala sa se strice mai repede decat unu de 1 milion.
      (Fara nici un fel de misto, dar cutitul din filmuletul lui cristi arata oribil dupa ascutire. Pentru a plm, cand dai 10 lei pe un cutit scopul e sa fie ascutit. Cand treci de 100 lei parca nu iti mai vine sa ii futi lama asa)

      2. dar, argumentul cu mamaie este cel mai prost. e motivul pentru care romanii au bucataria de cacat. ORICE incercare de educatie se loveste de „dar bunica”. Plm, lumea stia ca stiu vag sa tai ceapa. Si am incercat sa ii explic unei dudui cum sa taie mai repede, facand doar mici ajustari la cum tine cutitul. „lasa ca io tai cum stiu de la bunica”. Si atat.

      3. Aia cu asics….HA. Un prieten i-a luat lu var-su niste asics. Ala se apucase de alergare, asa ca omu sta pe net, se intereseaza, gaseste o pereche misto de asicsuri. I le duce lu ala. Reactia „bah, mersi, da mai bine imi dadeai banii puneam io restu si imi luam niste nike misto”. (Asicsu costasera dublu)

    • @Jupaneasa: dacă permiteți, recomand eu niște noname și mai noname decât Asics: Saucony.
      Nu auzisem niciodată de ei, dar la un magazin de sport specializat pe alergare am întrebat „dacă m-aș apuca de alergat, ce mi-ați recomanda?” și mă așteptam la ceva Asics. Mi-au adus vreo patru perechi (aceeași mărime), niște știfturi de Nike care mă strângeau pe toate părțile și altele, iar Saucony erau cei mai comozi. O fi știind oamenii ăia ce fac, ei fac doar chestii de alergat (pantofi și haine).

    • @Animaloo> dacă tot vin sărbătorile ce cuţite (cuţitul bucătarului) foloseşti/recomanzi şi ce metodă de ascuţire preferi.

    • tot eu, specifică și pentru ce. înjunghiat oameni sau porci, tăiat roșii sau carne…

    • Pentru bucătărie, folosit îndeosebi de soţie, tăiat pui/porc şi legume, avem ceva de la Ikea acum şi sunt ok dar ne interesază o clasă superioară.

    • din pacate sunt ultimul care sa dea sfaturi. Mai ales despre ascutire.

    • Ca unul carr are zeci de cutite de 10-20 de lei, imi permit o opinie.
      Fiskars si alte braanduri din astea mai medii au un oțel care „se ascute ușor și se tocește greu”.
      Ascut cutite de toate felurile, le-am împărțit in categoriile astea, binar:
      ascutit usor – tocit ușor (cuțite de pe raft la Kaufland)
      ascutit ușor – tocit greu (idealul cuțitului, molybden-vanadium IKEA din categoria asta face parte)
      ascuțit greu – tocit ușor (cutite din tabla proastă. in loc sa o pună pe casă, au făcut cutit din ea. in general cuțitele din bazar asta sunt)
      ascuțit greu – tocit greu (japonezele cele mai scumpe. nu merita prețul, desi arata fenomenal)

      Acum, pentru un ostropel de pui, muncitoresc, nu iei categoria 4, ca n-are sens. :)

    • Eu am un cutit ceva mai scump luat de aici (cutitul bucatarului):
      https://www.kitchenshop.ro/twin-four-star

      Taie extrem de bine si e comod de manevrat. La fel de bine taie si un cutit de 10 euro pe care l-am luat dintr-un magazin oarecare, doar ca e mai gros, ceea ce face tocatul legumelor sa mearga mai incet, de exemplu. Cel scump nu a fost ascutit deloc in 2 ani de zile, in schimb, si inca taie foarte bine, folosesc doar un masat pentru indreptarea muchiei, dar am tocat cu el doar pe tocatoare de lemn, niciodata pe vreo farfurie.

    • @Animaloo
      La punctul 2, eu faceam misto, la faza cu mamaie. Chiar sunt moderna in gandire, nu-s adepta rahaturilor cu „pe vremea lu’ bunica” :)))
      Doar ca mi s-a parut funny, ca recomanda cutite, de 1000 de lei, pt uz casnic.

    • poi, mi-am dat seama dupa. Problema e ca e chiar o realitate romaneasca. nu iesim din „asa facea si tata/mama/mamaie”.
      Altfel da. Nu ai de ce sa dai atatia bani pe un cutit, pentru utilizare casnica. Exceptand cand banii aiai sunt cei pe care ii uiti in pantaloni inainte sa ii speli

  6. Si cei de la Râureni au dulceață fără zahar și magiun de prune, iar prețurile sunt accesibile

  7. Nu văd să mai apară iconița de dislike la comentarii.

    Asta mă face să plec de-aici.

    Nu-mi pot manifesta frustrările.

    Simt că tre’ să dau multe dislike-uri și uite că nu pot…

    Fuck it!

    Thumb down 999

  8. Magiunul de prune de la Raureni e foarte bun, zero zahar adaugat.

  9. Hahahaaa 50 lei un chef’s knife. Pare acelasi rahat cu chestiile alea date pe puncte la megaimaj.

    • Nu știu ce să zic, dar tot ce-am încercat brănduit „Jamie Oliver” a fost de căcat.

      Mă refer la chestii de genul sosuri pentru paste sau chestii similare.

      Am luat un Pesto „Jamie Oliver” care era mai prost ca brandul propriu Mega (Del Haize). Și alte căcaturi pe care nu mi le amintesc.

    • Exact. Cine puii mei e Chef Jamie Oliver ala, stie sa faca ceai?

    • Daca e chef bun inseamna ca face mancare buna, nu cutite bune.
      Da, un chef stie cum trebuie sa arate si sa functioneze un cutit bun dar asta nu inseamna ca nu o sa isi puna numele pe o mizerie atata timp cat mizeria aia se vinde si ii aduce bani. Si daca tu crezi ca Jamie Oliver foloseste cutitele lui cand gateste…

    • Pai nu cred ca le foloseste, pentru ca sunt mizerii, dar totusi Jamie Oliver e un nume destul de mare, dar si el vinde cutite mediocre pe puncte la Mega Image. Si Hadean are numele pus pe o gama de articole de gatit gandite pentru amatori, tot in gama asta de preturi. Cati oameni ar da peste 300 de lei pe un cutit?

    • am io tigaie de 28 de la tefal cu jamie. Perfecta

    • Am fix acelasi cutit ca in poza, fara branding.

  10. nu au zahar adaugat – au sirop de fructe .. tot nesanatos este daca balotezi ca prostu’

  11. Am utilizat un cutit Foa, in vizita fiind la un amic. Cutit nou-nout, nefolosit inca – i-a dovedit taisul un fund din stejar, la feliatul unui carnat. Cand am trecut la rosie, a cam sfartecat-o, nu mai facea taieturile curate.

  12. A testat cineva cutitele alea? Ca de injurat vad ca le injura toti
    A facut vreunu comparatie cu astea https://www.amazon.de/W%C3%9CSTHOF-9601-Messersatz/dp/B000SM76EI/ref=sr_1_7?ie=UTF8&qid=1544603364&sr=8-7&keywords=W%C3%9CSTHOF+ikon

    Apropo Jamie Oliver foloseste aceste cutite si Gordon Ramsey la fel ca am vazut ca au fost pomeniti mai sus.

    Un cutit de calitate iti permite sa faci lucrurile mai bine, mai repede si cu o precizie mult mai mare, stiu ca acum o sa vina unul sau altul sa imi spuna ca ei au nu stiu ce cutite ietine care fac acelasi lucru, nu despre asta e vorba, dupa ce lucrezi cu un Wusthoff Ikon o sa observati diferentele sau macar cu un Fiskars.
    Un cutit bun tine 20 de ani cu o minima ingrijire, dai 200-300 Euro dar stii macar ca ai scapat de griji.

    Spor la bucatarit

    • Un Classic Ikon voiam sa iau eu anul asta, dar m-am gandit mai bine si o sa il cumpar dupa ce invat sa il ascut. Asa ca mai am de asteptat.

    • @Giani Mucea: Iniţial şi eu vrusesem Ikon, dar din poze mi s-a părut mult prea amplă curbura pentru stilul meu de tocat/feliat şi m-am ales cu un Twin Pollux. Pur şi simplu stătea perfect în mînă cînd l-am testat în magazin, plus că m-a costat jumate din preţul unui Ikon.

    • eu am luat un set de 80 de euro, redus de pe la 100. Impecabile. L-am luat ca au suport cu fire de plastic, sa le infigi acolo.
      Cutitul de rosii este impecabil.
      Ala al bucatarului este bine echilibrat
      Nu imi place in mod deosebit ala de feliere (pentru aia am luat unu de la un magazin de vanatoare)
      Am invatat ca pot folosi foarfeca in bucatarie.

      Un d-asta de 300E….l-as folosi joia

    • Neah, am Twin Gourmet si nu mi se par extraordinare. Zwilling stamped sunt cam varza daca le folosesti mai mult.
      Ideea e ca voiam sa il iau pe ala de 23cm si am impresia ca nu are curbura chiar asa de pronuntata ca ala de 20.

    • Si astea ale mele erau impecabile la inceput.

  13. Dulceata de Mure : Mure – minim 70%; suc din struguri cu pulpă 25%

    Plm…era prea ieftina sa fie doar de mure, au bagat si niste must ca e ieftin si dulce in loc de zahar..adica plm calitate de 2 lei

  14. daca tot ai zis de chestii fara zahar, exista pe undeva la noi concentrat (de fapt suc) de fructe de padure fara zahar sau cu putin zahar? m-ar interesa de coacaze negre, merisoare de munte sau eventual afine/agrise, alea merg cu 2-3 parti apa, dar sa nu aiba o tona de zahar in ele.

  15. Daca vreti gemuri bune, cautati Fructos pe google :)
    Au niste sortimente de te lingi pe unde iese :)

  16. nu există dulceturi fara zahar, daca fierbi fructele si lasi doar fructoza lor (care e tot zahar) tre sa adaugi agent de ingrosare / pectină care e facut din mere, pere, prune sau gutui (tot zahar, dar cu mai multe fibre), cine vrea fara zahar să nu mai consume dulcețuri

    • Nu exista comparație între un produs procesat industrial pe care îl găsești sub forma de pudra la raft (chiar dacă se numește zahar natural, bio, muscovado, flori de cocos, extract de ștevie, scoarța de mesteacăn samd) și cele care conțin natural zaharuri, gen fructe, legume, miere, cereale integrale și mai ales primul și unul dintre cele mai sanatoase zaharuri: galactoza din laptele matern.
      Evident ca prin prelucrare termica se alterează echilibrul nutrientilor din fructe și legume, dar tot nu se ajunge în situația aberanta de a manca zahar pur, fara nici o vitamina sau mineral.

      Glucidele de calitate sunt motorul organismului, fără glucide am fi practic morți, de aceea îmi e oftica când vad așa-ziși dieteticieni care, chiar și cu facultate, nu inteleg nimic din funcționarea organismului și își îmbolnăvesc pacienții cu diete aberante, cum ar fi cea cu proteine, care distruge efectiv ficatul, sau cele care interzic consumul fructelor pe motiv ar conține zahar.

  17. Vezi ce zici de Foa ca te trezesti ca iti ataca blogul cu cutitele alea.

  18. Trei cutite ascutite
    Ma taie pe mine

  19. o unealta buna (cutit in cazul asta) te va ajuta sa faci treaba mai multa, mai buna, mai in siguranta, mai repede, etc..

    o unealta buna inseamna un design bun, materiale bune, durabilitate, etc.
    lucrurile astea aduna la costul de productie, deci si la costul total (in proportii diferite de la caz la caz, dar oricum, o unealta buna e putin probabil sa fie foarte ieftina, iar una ieftina e putin probabil sa fie foarte buna).

    evident, sunt exceptii – cand furi un design bun in loc sa il cercetezi, cand le vinzi prin distributie proprie in loc sa dai jumatate din pretul final catre supermarket, cand pui un nume „no name” pe el in loc sa platesti un chef celebru sa se semneze, etc.. (deci sunt si cazuri cand produse ieftine sunt decente, iar lidl are in general produse cu raport bun caliate / pret – dar cutite nu am incercat inca de la ei).

    in plus, un cutit bun trebuie sa mai fie si ascutit si intretinut corect pentru a functiona bine.
    degeaba ai un super-cutit daca el nu e ascutit.

    as mai adauga: e mult mai probabil sa iti tai degetele (evident, nu complet) cu un cutit neascutit (care sare in toate directiile si pe care aplici multa forta) decat cu unul bine ascutit pe care il poti controla mult mai precis si mult mai delicat.

    recomandarea mea:
    daca gatiti mai mult de o simpla omleta macar o data pe saptamana.. considerati sa cumparati macar un cutit bun (atat de bun pe cat va permiteti).

  20. Eu am 2 cuțite Chef Foa luate la promoție cu 20 Ron fiecare pe baza punctelor Kaufland si sunt destul de ok.

    Pe Foa il știu de la MasterChef pe ProTv si mai are campanii cu cei de la Kaufland, de la gătit live pana la evenimente de binefacere.

    • Chef Foa, il tin minte de pe vremea cand gatea pe Prima Tv, prin 2005? A dat si el un furt cu linia asta si asocierea cu kaufland, dar pana mea, dc nu i-au adus ceva de calitate pe care sa-si puna numele. Nu sunt ok, deloc cutitele, e din otel inox SS326L (daca-mi amintesc bine ce scria pe cutie) dar nu curat ci amestecatura chinezeasca de proasta calitate. Pana i se duce lama il folosesti apoi te dai cu capul de pereti. Le-am ascutit si honuit cu uneltele mele „tried and tested” si lama care ti-o da cutitul lui Foa e varza, cu ciobioturi mici, nu o linie curata, ceea ce denota un material prost. Acuma poti spune ca nu ma pricep, am mai ascutit in aceasi price point si cutit tip „chef’s knife” de kaufland (poate fackelman) si are lama constanta , cat tine e alta treaba, dar macar se poate ascuti.

  21. Un cutit de bucatarie cu raport f bun calitate pret e Victorinox Fibrox Pro Chef’s Knife 8-Inch, e vreo 130 lei la noi – otel bun, design gandit bine, usor si se poate ascuti si cu sharpenerele de la victorinox desi e preferabil sa fie intretinut taisul cu masat si piatra de ascutit cand e nevoie. Are peste 4.7/5 din peste 2600 de reviewuri pe amazon

  22. Pot să fiu rea și să-ți amintesc cum recomandai dulcețuri de 4-5 lei borcanul, că de ce să ne mai chinuim să facem acasă?! :)

  23. Eu am noroc cu soacra, face prajituri, dulceturi, siropuri fara un gram de zahar. Eu m-am scarbit de zahar cand am vazut pe eticheta unui cacat de pateu zahar 3grame…

    • Ia sa-i ceri soacrei tale niște rețete.
      De ex. cum face prăjiturile fără zahar??
      Ca eu miere nu pun, iar sa stau sa dau la blender curmale, banane și stafide cam ia timp și nici nu știi dacă iese bine reteta..

  24. Care e cel mai bun cutit pentru scobit intre dinti dupa ce mancam niste mici sau cefe la gratar?

    • Asta ar fi un motiv ca omul n-a fost făcut sa mănânce carne, ca ii întra printre dinți, face carii și la revedere nervi și dinți naturali, în schimb animalele carnivore au dintii mai rari și ascuțiți.
      Și nu, caninii la oameni nu se numesc dinti ascuțiți..

  25. Pe vremea lui Caragiale, dulceata eraun desert, se servea goala, pe o farfurioara, alaturi de un pahar de apa rece.
    Ca am ales noi sa o intindem pe paine si sa o mancam astfel e doar o chestiune de alegere. Nu a spus nimeni ca tebuie sa mananci 1/4 dintr-un borcanel de dulceata la o masa.
    Zaharul mult ajuta la conservarea produsului (fara zahar => fermenteaza produsul)
    Exista si exceptii de produse fara zahar si care au totusi gust – magiunul de prune. Se prepara la foc mic, timp indelungat si astfel se opreste eventualul proces de fermentatie sau mucegaire.

  26. Cel mai bun cutit e cel de la Almette, cu maner albastru !

  27. Eu am numai cuțite făcute de socru-meu, cu mâner din textolit. Se tocesc greu și țin o viață. Presă de usturoi solida, grătar și disc la fel, tot de el făcute. Puscociul de cârnați e work-forged tot de el. Da, am renunțat la taburetii de bucătărie cu 3 picioare, grele ca naiba, dar în rest, nu se compara cu ce găsești în comerț.

  28. Gata, man, au citit blogul si au redus prețul cuțitelor. Cu 50% !! Reducere la cuțite, 50%, in Kaufland.
    Acum e 25 de lei ‘al mai mare cutit chef foa.
    Da, începe sa se apropie de prețul corect. Când ajunge pe la 15 lei imi iau unul. :)

  29. Ati dat-o-n balarii cu cutitele. Dulceturile alea fara zahar de la Dacia Plant sunt incredibile. Si tot incredibile sunt si sucurile alea la 4 lei fara zahar. Nu va plac astea cu 70% fruct plus suc de struguri si pectine? (mai natural de atat sa ma ierte Dumnezeu) Cumparati kkturi bio cu 50% fruct si restul zahar si gelatine la 20 lei borcanul.

  30. Daca vreti un cutit decent,va recomand asta: https://www.nesmuk.com/en/knifeconfigurator#/chefs-knives/c150/zebrano-wood
    Merge binisor,taie destul de bine,eu mi-am luat 4 bucati,sa am si de rezerva.

  31. Cu ce difera cutitele foa de cutitele Thomas, care tot la promotie kaufland au fost ?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Ultimele articole

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.

Top articole

7 zile