Eu am dubii că Ringier cumpără GSP pentru că vede o oportunitate

Prin media există o frenezie legată de achiziția ziarului Gazeta Sporturilor de către trustul Ringier. Se fac analize șchioape, se fac presupuneri, se laudă anchetele GSP, care nu sunt deloc servite, și așa mai departe.

Eu am dubii. Da, știu că Ringier s-a mai deșteptat în ultimii ani, și Mihnea Vasiliu s-a agitat să arate și că este capabil și nu doar un fost servil al lui Sârbu, și a mai redus din pierderi, a mai deschis chestii noi, a cumpărat eJobs și alte asemenea, dar nu cred că planul lor pe termen lung e că s-au prins că jurnalismul de investigație e ceea ce doresc românii și au găsit ei o soluție să-l monetizeze și acum vor să facă investiții în zona asta, cumpărând o echipă de jurnaliști care se pricep și nu sunt mercenari și/sau jepcari (ca ăia de la newsweek sau digi24).

Și zic asta uitându-mă cât de varză sunt la ce fac online. Cum arată site-urile. Cum se încarcă. Cum sunt textele. Cât de analfabeți sunt oamenii care le scriu.

Dar sunt curios.

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 3$

10 comentarii

 1. Pot cumpara si din urmatoatele motive:

  1. pentru ca cei care conduc local operatiunile vor sa conteze cu o initiativa care le poate aduce crestere

  2. pentru ca Tolontan este si el insusi o miza. Desi poate suna ciudat, el nu poate fi usor angajat fara restul echipei. Depinde de acei oameni pentru ca dupa ce au lucrat atati ani impreuna reusesc sa faca orice lucru cu multa eficienta.

  3. Mihnea Vasiliu e fermecat de Tolontan. E un fel de idol inclusiv al managerilor de presa. De ce? Pentru ca s-a descurcat sa reziste chinuit, dar cu imagine externa foarte buna avand un patron ostil declarativ. Adica ceea ce niciunul dintre managerii de presa nu-si inchipuie ca e posibil. Astfel, Tolontan e copilul de la Bucuresti care vine-n vacanta la tara si toti taranusii vor sa-l aiba prieten si sa-i vada jocul nintendo.

  4. calcule pragmatice care pot da bine in raportarile catre centru – cat din publicitatea alocata printului se duce anual la Gazeta? Cat din cea alocata online-ului se duce la site-urile lor? Daca sunt procente semnificative (si sunt), atunci merita.

  5. Mihnea Vasiliu e fasci… am mai zis asta, dar chiar este. E greu sa nu te simti un pic femeie in relatie cu Tolontan cand l-ai vazut lucrand cu Sarbu fara sa fie sclav in atitudine in timp ce toti ceilalti se faceau mici. Psihologic, prin achizitie, s-ar simti si el un pic deasupra. Pot pare motive puerile, dar astea misca oamenii, nu analize super sofisticate.

  Dincolo de asta, nu m-ar mira ca Tolontan sa fie cel care i-a determinat pe Ringie sa vina cu propunerea.

  Nu ma refer la chestii romantice gen “i-a facut prin modul in care a muncit”, ci la abilitatile lui de a ii face pe cei din jur sa il admire.

  00
 2. NOU
  #3

  ba da

  00
 3. GSP-ul a avut si sansa de a nu avea rival pe piata de ani buni, in conditiile in care managerii PSP au reusit sa il ingroape cu brio. Nu cred ca imi ajunge o zi intreaga pentru a enumera gafele facute de PSP.
  In schimb, GSP, ramasa fara adversar, si-a permis sa mai faca balbe, fara a suferi serios din cauza lor.

  00
 4. „se laudă anchetele GSP, care nu sunt deloc servite”. care e sunt servitele si care nu? si cine le serveste?

  aud asta despre tolo de cand a inceput sa se ia de udrea/ridizi, dar nimeni n-a adus nici o dovada. ma gandesc ca daca udrea n-a reusit sa faca rost de nimic, poate ai resuit tu, sau poate nu exista.

  00
  • dovezile au ieșit la vremea lor.
   ancheta cu udrea/bute a fost din cauză că nevastă-sa lucrează la o firmă de publicitate care a pierdut licitația pentru partea de media a galei bute.
   ancheta cu hexi pharma a fost servită de un angajat care a fost dat afară.

  • de fapt nevasta-sa a pierdut licitatie la alea facute de ridzi.

   sa facem diferenta dintre pont si servita. ca stiu ce tip de info ii putea da nevasta-sa (am participat si eu la niste licitatii).

   00
  • 1. nevastă-sa știa caietul de sarcini și probabil știa/bănuia că e cu sifonare de bani.
   2. dacă ar fi câștigat firma la care lucra nevasta, ar mai fi investigat ceva?

   pont: boss, ia uită-te la firma asta, poate găsești ceva acolo care o să-ți placă.
   servită: m-au dat afară nenorociții, hai să-ți spun tot ce fac ilegal.

 5. Poate asa iese la iveala vreo investigație cu Dan Voiculescu!

  00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.

Pun clipuri pe Youtube