Nu știu cine se ocupă de tine, dar nu face o treabă prea bună. Serios. Am cumpărat 3 baxuri de la Carrefour și toate 3 aveau gusturi diferite. Nu era expirată, ca vara trecută (mă rog, aici e vina mea, nu m-am gândit că berea expiră în 3 zile), ci are alt gust decât are Amstel în mod normal. Nu vreau să mă gândesc de la ce e, căldură, soare, treaba voastră, eu am trecut pe Heineken și Carlsberg.
amstelu de la carrefour e facut in Grecia. N-are nimic in comun cu reteta belgiana.
*rețeta olandeză
…cu rețeta de lângă vecina Belgiei.
Olandeza, desteptule!
Marca e olandeza si e detinuta de heineken.
Pai cine sa se ocupe? Tot aia care se ocupa de Corona, de San Pellegrino, as zice chiar si de Coca Cola, samd.
castraveții ăia sunt puși de tine?
Da. Sunt pusi de el in frigider.
in frigider, da.
I-a primit cadou la 3 baxuri de Amstel.
Sa-i treaca greatza? sau dc?:)
Aia sunt castravetii murati pentru dupa betie ?
Bea bere din recipiente de sticla!
Amstel e o bere mediocra. Daca isi fac reclama big time nu inseamna ca e cine stie ce.
Prefer oricand o Silva sau un Ciuc, macar stii o treaba.
De Amstel se ocupa Heineken Romania.
Probabil berea respectiva face parte dintr-un stoc importat din Grecia, nu din Olanda cum ar fi normal.
mda. in ultimu timp Amstelu de la Mega nu mai e chiar asa bun. Trist
Haineken e pisat
nu stiu voi dar eu nu prea mai suport berile externe facute in ro…decat un beks sau tuborg prefer un ursus sau silva. cat despre cele importate am avut surprize neplacute.
p.s: mai nou am vazut prin mini-market pepsi direct din olanda
Nu mai cumpara pisat olandez, ia o bere germana serioasa.
Mai da carcotas mai esti … in loc sa te bucuri de trei sortimente diferite la acelasi pret
Nu stiam ca iti plac castravetii, Vali.
sunt bulgar, normal că imi plac!
Berea la doza intotdeauna are un gust diferit de cel la sticla. A trecut ceva timp de cand nu mai beau la doza si, crede-ma, e mult mai ok.
come on. vorbim de aceeași bere la aceeași doză.
Am inteles asta si mi se pare ciudat, intr-adevar. Mai sus deviasem de la subiect, oarecum.
Conteaza si cum a fost depozitata berea respectiva, fiindca cei din magazin pot sa nu aiba nicio vina. Daca au tinut-o in soare la depozit sau alte chestii de genul..well, ai gasit raspunsul.
Nu e chiar aceeasi bere.
Eu beau Grolsch (tot olandeza) insa Grolsch la doza e facut „sub supraveghere” pe cand Grolsch la sticla (cea de 450) e importata.
Iar la gust sunt net diferite. In favoarea celei la sticla, parerea mea.
Sa te uiti pe doza/sticla la producator.
Iar trendul, din cate am observat eu, e cam acelasi in prinvinta berilor produse in Ro „sub licenta si atent supravegheate”.
Hai noroc
Am luat acum cateva zile Amstel din Carrefour (din Bucuresti – orhideea) si acasa mi-am dat seama ca are gust mizer , nici macar apropiat cu ceea ce stiau ei sa faca . Cand colo … cu stupoare aflu ca se fabrica IN ROMANIA !!! Ursus Breweries … au stricat-o si pe asta … Chiar ma miram sa coste 16ron 4 cutii !
Amstelu din Romania e produs de Heineken in Grecia , Ursusu strica alte beri…
Data viitoare alege ceva bun: Neumarkt – Gust puternic si amarui sau Ciuc – Inca una si ma duc.
Se poate sa fie si vina celor de la carrefour pentru ca ei depoziteaza berea, sucul, apa etc. in curtea exterioara direct in soare. Dupa 3-4 zile de stat la 33 de grade e normal sa se transforme in pipi.
Voi cred ca nu cititi etichetele! Eu am incercat toate berile cred, pe toate marcile straine chipurile, scrie ca sunt facute de bergenbier, sau alte marci de genul! Acum va dati seama, o fi vreo reteta super secreta sau poate difera aditivii. Cum e si motorina Mol, dar ei nu au rafinarii saracii ci cumpara de la petrom
Chiar nu au motorina cei de la MOL? Mai documenteaza-te…
MOL aduc carburanti din Maghiaria, de la compania mama, doar in partea de vest. In rest, cumpara de la Petrom, Rompetrol, Romoil etc.
Pe cutia de Amstel scrie Stara Zagora, clar merge cu castravetii .
Intoarce doza cu fundu-n sus. Si citeste data de expirare. De obicei are ca perioada de expirare 1 an.
Daca berea aia expira pe 14 noiembrie 2014, bingo! Ai tras lozul norocos. Ai obtinut o ciorba produsa acum 8 luni, care a stat inca 3-4 luni in caldura si/sau soare si care a fost agitata bine la transport. Ce gust crezi ca poate sa aiba?
Berea la doza e o mizerie, cam de oricare fel ar fi. Singura care pare relativ ok la doza e Silva, atat blonda cat si bruna. Dar verificati data aia.
Nu uitati de regulile de baza la imbuteliere:
Calitatea 1: berea Draught, dupa care: sticla, doza, eventual PET.
Cum Amstel nu se imbuteliaza in PET (din cat stiu eu). normal ca cea mai slaba calitate este doza.
Intervine si problema termenului de valabilitate (semnalata de silicon_v): berea la doza are 12 luni. Daca cumperi o bere cu 10 luni valabilitate = imbuteliat acum 2 luni = pisat.
Cu toate ca marile lanturi de retail au HACCP/ISO, da, marfa se depoziteaza in curti, la soare, etc.
Nu e neaparat vina producatorul. Probabil se tin in caldura/soare pana ajung la comerciant sau chiar si comerciantul nu le depoziteaza corect.
tot nu ai scos matza moarta din pivnita?
„Cartofii adora racoarea, dar nu si frigul. Daca ii pastram in frigider, amidonul din compozitia lor se transforma in zahar mai repede, afectandu-le aroma, textura si felul in care se comporta atunci cand ii gatim.
Cum cei mai multi dintre noi nu au o pivnita la subsolul blocului, cel mai bine este sa ii pastram intr-o punga de hartie intr-un loc intunecat si racoros, precum camara.
De ce hartie? Pentru ca „respira” mai bine decat o punga de plastic, prevenind incoltirea timpurie a cartofilor.”
deci amstelul tau este facut din cartofi si a fost tinuta in frigider :))))
de curiozitate ai facut un test sa bei bere legat la ochi? faci diferenta?
da. se simte intre heineken și amstel.