Două știri, să începem anul bine…

Călin Goia, solistul trupei Voltaj, se plânge că România nu are infrastructură.

Lumea îl cunoaște pe Călin Goia drept solist al trupei Voltaj, însă puțini știu că nu de puține ori este și „șoferul” trupei, fiind cel care conduce mașina în desele turnee pe care Voltaj le face prin țară. Pentru un artist mereu pe drumuri, lipsa infrastructurii este chinul cel mai mare. (sursa)

La câte concerte Voltaj ați fost și ați plătit bilet? A concertat vreodată Voltaj în săli pentru plătitori? Nu în România. E de ajuns să faceți “exercițiul Chirilă” și să vă uitați pe pagina lor de fb să vedeți dacă au vreun concert care nu e sponsorizat de primăria din localitate.

Plus, Voltaj erau mereu ciuca miștourilor, că ei lătrau anti-PSD în timp ce concertau la concertele lor de campanie acum niște ani.

Știți cum e, vrei o țară mai bună, dar noi trebuie să cântăm pentru PSD, că altfel murim de foame.

Niște turiști s-au distrat la Moeciu:

Noapte de foc, la propriu, pentru un grup de 10 turişti care au ales să petreacă revelionul la Moieciu, în judeţul Braşov. Vila pe care o închiriaseră s-a făcut scrum în urma unui incendiu izbucnit, cel mai probabil, de la instalaţia electrică.

Clădirea, care s-a făcut scrum, NU era autorizată şi nici clasificată ca pensiune. Proprietarii spun că turiştii le erau de fapt “prieteni”, însă aceştia declară că au făcut rezervarea în urmă cu ceva timp şi că au plătit integral sejurul de Revelion. (sursa)

Știi cum e, dai jos firma de pe pensiune, o scoți de la primărie și o lași doar pe booking.com și airbnb, pentru oameni care nu se plictisesc cu autorizații și alte minuni, și care știu și ei că o pensiune ilegală e mai ieftină decât una legală.

Acum se vor bucura în timp ce vor afla că nu au ce pagube să își recupereze, că nu au nici o chitanță ca dovadă a încasării banilor pe care i-au plătit ca să închirieze.

Știți cum e, vrei o țară mai bună, dar să respecte alții regulile întâi, și după aia și noi.

ipocrizie-maimuta

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

60 comentarii

  1. La a doua știre:
    1. Nu ai cum să verifici dacă iei prin Booking cât de legală e, că nu faci adresă la primărie și la ANAF.
    2. Fără Booking, cum găsești o cazare la o vilă random în Moeciu?
    3. „Teoretic” îți recuperezi banii de la Booking pentru serviciu nesatisfăcător. Oricum, dacă nu luai prin Booking, nu recuperating decât în instanță după 3 ani, și la 2000 de lei de familie…
    Dar la final, da, oricum petreci revelionul în mașină în drum spre casă.

    00
    • „Dar la final, da, oricum petreci revelionul în mașină în drum spre casă.”

      Iti dai seama ce tragedie? vor avea nevoie de consiliere psihologica si tratament, ani buni de acum incolo.

      00
    • Si daca e doar „2000 de lei de familie”, si chiar daca dureaza 3 ani, nu e mai bine decat cu zero lei recuperati?
      Da, platesti si avocatul, cat poate fi per familie, 500 lei? dar, daca stiu eu bine, cand ti se da castig de cauza este mentionata si plata cheltuielilor de judecata acolo, in sarcina celui care pierde.

      00
    • Nu, nu merita 3 ani 2000 de lei… asta asa ca idee.

      00
    • Loseri.
      Mai bine ii lasi evazionistului pe toti, nu?
      Dupa intalnirea cu avocatul tu nici nu trebuie sa te prezinti la termen(ele?) procesului.
      Eu cel putin asa am facut, am si intrebat daca vrea sa ma vada judecatorul, mi s-a spus sa stau bland ca am dat ce acte aveam si ca nu e nevoie decat de prezenta lui, a avocatului, in instanta.
      Si de asta le merg „afacerile” infractorilor de genul aluia cu pensiunea la negru arsa, ca sunt romani care spun ca „nu merita”. Ti-a dat teapa de cateva sute de euro, dar nu merita. Bine ma, bravo!

      00
    • Poti sa verifici pe site-ul Ministerului Turismului:

      http://turism.gov.ro/web/autorizare-turism/

      E un fisier Excel, si poti sa si sortezi, cauti dupa nume localitate sau structura de cazare.

      00
    • …Nu stiu ce sa spun. Eu de exemplu recunosc, n-am cautat nici o data pe siteul ministerului sa vad autorizatia. Mai interesant mi s-a parut sa caut pareri/sfaturi despre pensiunea sau hotelul care-mi facea cu ochiul.
      Si oamenii in general asa gandesc, e pe net, e pe booking sau unde l-am gasit, e clar ca e autorizat, ca doar n-ar putea sa-si faca reclama daca n-ar fi autorizat.

      00
    • Sau, soc si groaza, ceri chitanta!

      00
  2. „Turiștii” au plătit avans baban pentru rezervarea de revelion deci există chitanță macar de la bancă. Urme sunt pentru plată dar Moieciu tot de căcat este.

    00
  3. Baliverne? Dacă nu știi tu, nu înseamnă că nu se poate verifica. Mai caută pe net, frate, că de-aia îl ai. Uite aici, e simplu.
    http://turism.gov.ro/web/autorizare-turism/
    Ai și agenții, și unități de cazare și unități de alimentație publică, toate la zi cu autorizarea. Dacă sunt aici le cauți pe booking, nu invers.

    00
  4. Nu sunt publicate decât pe booking sau în alte locuri obscure pt că fix asta vor proprietarii. Acum niste mulți ani am stat (deh, minte tânără) la o asemenea pensiune vreo 2 zile și am vorbit cu tatăl proprietarului care mi-a explicat sincer schema: majoritatea covârșitoare sunt făcute cu fonduri europene, UE acoperă prin fonduri de dezvoltare a turismului ceva in genul de 90% din costurile cu constructia, totul e să ai tu terenul. Tu îți faci astfel ditai căsoiul la munte pe banii proștilor UE cu 20-30-40 de mii de euro partea ta, condiția e sa o menții în regim turistic, de pensiune, ceva in jur de 5 ani, după care poți face ce vrei cu ea. Așadar îi zici pensiune pe o plăcuță mică la intrare dar încerci să îi faci publicitate mai nicăieri, că în general nu vrei sa fii deranjat de turiști, dacă nu ii zici pensiune e culpă și îți cere UE banii înapoi, în schimb nimeni nu te poate condamna că nu știi să îți promovezi afacerea și nu ai turiști. De aia e plin la munte de „pensiuni” de câteva camere la care nu se duce mai nici puma in afara de proprietari, de-aia e plin netul de „vând pensiune la munte”, pui un teren de 10-15 mii, mai pui 20-30 să faci casă, apoi ceri pe olx 300 de mii pe ea, „vad bun, clientelă formată/stabilă/fidelă” după 5 ani.

    00
    • Amin. Fiind cu masina prin Vrancea undeva in zona montana, am vazut din masina o pensiune mare, amenajata cochet, unde trona un panou cu realizat prin fonduri UE etc. Hai si noi sa vedem daca putem lua pranzul. De la intrare se uita de sus la noi un grup de parveniti locali: aici nu avem carciuma (in traducere, carati-va saracilor). Mda, Romania.

      00
    • „Banii proștilor UE” – aia suntem tot noi, fiindca dacă pui cât luam de la UE și cât cotizam îți va da cu minus.

      00
    • @Mihaela esti sigura ca da cu minus? Ai vazut cifre?

      00
    • Da, dă cu minus pentru UE. Iaca date din 2016 (asta am găsit, repede): România e pe plus cu vreo 6 miliarde: http://www.europarl.europa.eu/external/html/budgetataglance/default_en.html#romania

      00
    • @claudiupb
      Ideea mea era de a condamna aceasta atitudine a unora care înțeleg sa facă „investiții” cu bani europeni crezand acești bani sunt gratis, deci prin urmare buni de furat, dacă nu ii dau ei din buzunar sau nu ii iau direct de la stat.
      Referitor la cifre chiar m-ar interesa și pe mine sa vad niște cifre pe bune, nu măsluite sa iasă bine unii sau alții, ca pe unde te uiți cifrele și baza de comparație nu sunt niciodată aceleași, iar lista cu marii beneficiari finali este iarăși un mister..
      Asa ca te întreb și eu pe tine, ai văzut cifrele?

      00
    • @claudiudp
      Scrisesem un comment dar vad ca nu a apărut.
      Ideea mea era sa condamn atitudinea celor care cred ca banii europeni sunt gratis, deci buni de furat, dacă nu ii dau ei din buzunar sau nu ii primesc direct de la stat.
      Referitor la cifre, chiar as vrea sa vad și eu niște cifre obiective, fiindca din ce am vazut cifrele și baza de calcul nu sunt niciodată aceleasi. La fel, o lista cu marii beneficiari ai fondurilor este iarăși un mister pentru omul de rand.

      00
    • @Lucian
      Daca te uiți în mai multe surse sumele sunt diferite.

      Din ce înțeleg eu calculul ar trebui făcut pe cicluri financiare (nu separat pe ani) 2007-2013 și 2014-2020 (inclusiv cu întârzieri chiar și de 2 ani pana la închiderea completa a ciclurilor).
      Deasemenea un factor mai important decât contribuția/absorbția este absorbtia/alocarea.
      Pe 2 situri diferite procentul de absorbtie/alocare pentru ciclul 2007-2013 este diferit, într-un loc în jur de 60%, in alt loc 90%.
      Ce sa mai zicem de ciclul 2014-2020 unde cică ar fi de 16% pentru primii 4 ani, dar ca și o consolare media europeana este și ea scăzută în jur de 18%.

      Deasemenea, un lucru important este cine realizeaza efectiv lucrările, o analiza a companiilor/entităților/persoanelor care incasează respectivii bani și eficienta utilizării acestora.

      In lipsa unor asemenea analize publice mai complexe, cifrele au o valoare mult limitata și cel mai probabil nu reflecta realitatea. Ok, o imagine clara 100% e greu de surprins, dar eu sper ca cei din acel minister al fondurilor europene au o imagine mai buna a lucrurilor și își dau seama ca omul obișnuit nu vede efectiv și în mod evident plusvaloarea câștigată din aceste fonduri.

      00
  5. Care e faza cu a doua stire?
    PENTRU CE PULA MEA EXISTĂ INSITUTIILE STATULUI!? CE FAC ELE?
    Cacat, numai in România trebuie să verific fabrica de șosete dacă vreau sa-mi cumpăr șosete.
    In gâtu’ ma-sii, unde in Franța ceri actele restsurantului unde iri micul dejun, să verifici daca există?
    Unde, in Germania, controlezi fișele firmei care a facut un bun ce se vinde la magazin?
    Numai in România, in morții ma-sii trebuie să mor de gât cu firma care vinde lapte in Carrefour pentru ca au adus PATRU TONE de lapte stricat. Caz real, ajunsesem să ma cert inclusiv cu OPC-ul. Carrefour, bă!!!, nu tata Florea cu chioșc la parter.
    Acum, cu boul ăla cu vila lui de cacat… tot noi, clienții? Sa vin eu de la Vaslui sa-i verfic la sânge dugheana prostului aluia?
    AUTORITATILE LOCALE CE FAC!?
    Până când ne vom pierde timpul făcând treaba lor!?!?

    00
    • Care e faza cu a doua stire?
      PENTRU CE PULA MEA EXISTĂ INSITUTIILE STATULUI!? CE FAC ELE?

      bună ziua. am venit să verificăm dacă nu cumva aveți o pensiune ilegală aici. nu aveți? bine, mulțumim.

    • Bună ziua domnule blogger,
      Cum să avem pensiune ilegală, dar e posibil!? Actele? Știți, secretara e in concediu, e Revelion și la ea…
      Și mai e o chestie, domnule blogger, ați venit sa va relaxați, sau sa ne verificati actele?
      La Berlin sau la Paris așa faceți? Nu? Numai la noi, PENTRU CĂ E O ȚARĂ DE CACAT ȘI TREBUIE SĂ FACEȚI TREABA AUTORITATILOR? Am înțeles.
      Nu aveți încredere in aceasta hardughie apărută in mijlocul stațiunii? Adică… nu știu, e ditamai vila, cu etaj… tot vreți actele? Nu aveți încredere în autoritățile locale? De ce?

      00
    • ar merge un proces împotriva booking, că a listat pensiunea fără să verifice dacă e legală?

    • Laptele din Carrefour: când sa-l fierb, s-a brânzit.
      L-am pus înapoi în pungă (pe vremea aia se vindea lapte la pungă) si m-am dus inapoi cu el la Carrefour.
      – Va dam alt lapte.
      – Nu pentru asta am venit. Tot laptele e stricat, nu?
      – Păi…
      – Cât lapte aveți în depozit?
      – De la firma asta? PATRU TONE.
      – Ati recepționat PATRU TONE de lapte stricat?
      – Știți, noi verificam prin sondaj…
      – Practic, in afară de un tâmpit ca mine, NIMENI nu se va întoarce sa va dea laptele în cap. Dumneavoastră vindeți lapte stricat ȘTIIND ASTA!
      – ….
      Am plecat, am sunat la OPC, scanat bon, tot tacâmul.
      Mi-au dat număr de înregistrare și au spus ca vor rezolva cazul.
      Peste două săptămâni m-a sunat un șef de departament din OPC, că au făcut investigații, avusesem dreptate. Carrefour a fost sancționat și au schimbat nu știu ce frigidere din interior.

      Acum peste 10 ani, București, Carrefour Orhideea.

      Intrebarea rămâne: Chuar trebuie sa verificam ORICE!? Pot sa cumpăr relaxat servicii și produse? Se poate, în România lui 2019, sa cumperi relaxat servicii și produse?
      Voi realizati cât timp și nervi va pierdeți din această cauză, ca TOT TIMPUL trebuie să fii „cu ochii pe portofel”? Uneori îmi vine sa plâng, pe bune. Futu-i, nu mai scapam de hoți!!!! :(

      00
    • da, in 50% din cazuri trebuie să verifici tu, ca să fii tu ok.
      iar asta cu cazarea e una dintre ele.

      n-am cumpărat până acum lapte sau carne stricată, am cumpărat o dată carne care expira a doua zi și de atunci mă uit pe ambalaj.

    • Nu e ok.
      Faceți un test: deschideți TV-ul, citiți un ziar, ascultați știri la radio.
      Cate NU sunt despre vreun smen, o țeapă, o hoție?
      Extindem: câte din ele nu includ o prostie a lui Dorel, autoritate locală/națională?
      După ce faceți asta, ascultați DW, RFI, BBC… altă țară. La ei cum sta treaba?
      Bai, noi de asta nu dam înainte ca țară.
      Ma credeți sau nu, chiar îmi vine sa plâng de neputință, uneori. :(

      00
    • man, toate asta se întâmplă pentru că oamenii puși să controleze sunt in general incompetenți angajați pe pile.

    • Cu sau fara legatura:
      M-am dus la BCR. Mi-au scanat buletinul, apoi m-au pus sa semnez pe scan.
      – De ce? De unde sa fi avut buletinul meu?
      – Știți, mai vin bătrâni care nu-si mai adus aminte ca au fost la bancă, fac scandal în sediu. Am introdus asta pentru a fi încă o dovadă ca dvs. ne-ati dat buletinul.

      (tot acum vreo 10 ani, BCR Crangasi)

      Țara și birocrația e nasoala și pentru ca noi, ca nație, suntem tâmpiți.
      Ne merităm, autoritățile și cetățenii. E ca o relație între doi bețivi: ea bea, el bea… se merită unul pe altul.

      00
    • NOU
      #30

      Am cumpărat ciuperci la borcan. Ajuns acasă, deschid borcanul si vărs conținutul într-o strecurătoare. Printre ciuperci am găsit ditamai bucata de sticlă. Probabil un borcan s-a spart în procesul de ambalare și bucăți din el au ajuns în mai multe locuri. Magazinul clar nu avea nici o vină, vindea borcanul cum l-a primit. Producătorul dacă era verificat la câteva luni de zile după ambalarea borcanului cu sticla era curat. Nimeni nu era de vină :)

      00
    • Acum 7-8 ani am gasit intr-o punga de lapte niste urme de animal: un pai, o bucatica de caca de vaca… Am mers la OPC cu laptele, cu bonul de Carrefour, am reclamat, iar dupa vreo luna am fost sunat ca nu se confirma, au fost ei in control :) si n-au gasit lapte contaminat. Doar eu am fost norocos…

      Dar bineinteles ca de atunci n-am mai cumparat produse de Five Continents.

      00
    • Autoritățile statului=de obicei niște spagari infecți.. așa că…

      00
    • Sa stii ca sunt putini ca tine, care fac scandal(am exagerat cu termenul), pentru astfel de faze, cu OPC si altele… dar iti zic din experienta ca daca ar face toata lumea asta cu siguranta s-ar scapa de multe kkt-uri de genul. Tin minte le un moment dat cum a facut o femeie mai in varsta plangere la OPC ca nu a primit 2 bani inapoi de la Lidl, amenda liddle 5000 lei asa scurt dupa 2 zile.

      00
    • tocmai. reclamațiile funcționează. și nu, nu îi faci rău cuiva, îi aduci aminte că trebuie să își facă treaba.

    • @Cristi: ma bucur ca ai facut reclamatie. Asa ar trebui sa faca oricine, mai ales ca ANPC de obicei isi fac treaba.

      00
    • da, e 2019, ue, iphone xs, mașini cu leduri, wifi gratis in otokare, dar Romania încă e junglă, românii au rămas o nație batjocorită, f22 de ruși, cu pesedisti înfipți in toate locurile posibile, unde nu te mai poți aștepta de la nimic.
      Ești pe cont propriu și ar trebui să te comporți ca atare, trebuie să pui la îndoială orice căcat, să votezi, etc.

      00
  6. Boss, ne-am cam „plictisit” cu autorizatii la scoli, spitale, cladiri de institutii publice, asa ca e mai usor cu pensiunile.Ce, daca avea autorizatie ai impresia ca nu lua foc?Era facuta mai bine instalatia? :))

    00
    • Ar fi ars legal și autorizat, nu ilegal și dezorganizat ca acum.

      00
    • pentru ca in romania autorizatia a devenit un scop in sine, ca si diploma de facultate masterat, etc. o lipesti pe perete, esti absolvent de cibernetica si tastezi cu un deget 2 cuvinte pe minut, dar who gives a fuck, esti cibernetician. asa si cu autorizatia pe perete, esti bos de bos, iei 50% in plus la belet. nu conteaza ca chirpici, ca buda in curte, ca cuptorul cu microunde se alimenteaza cu o lita si sigurantele sunt industriale, ca era mai ieftin in targ la aia care le furau de la fabrica de impachetat fum.

      intr-o tara ideala nu ar fi nevoie de nici o autorizatie pentru oamenii ar face treaba ca lumea ca asa vor ei, ca asa li se pare normal…

      00
    • Ardea si asa dar poate erau sanse mai mari sa-si recupereze clientii banii.

      00
  7. Eu când aud de unii care vor să închirieze o vilă întreagă, mă gândesc automat că sunt fie studenți care fac jaf, fie maneliști neadaptați social care vor să se scarpine în cur în living, că oricum nevasta și Gigel știu bine cine e.

    În genul ăsta de grup decide ăla mai zgârcit și de aici beleaua cu pensiunea neautorizată

    00
    • Citind #2 din articol si comentariile, mi-am adus aminte de vila alberto de la bran. Inchiriaza toata doar toata vila si pe tot weekendul. Omu e la zi cu tot, asigurari, bucatarie utilata de la a la z, nu 3 pahare de un fel 2 de altul, ca primite de pomana, nu sta cu tine in vila si nu vine aiurea in vizite. Cred ca mai sunt ca el, nu multi dar conteaza ca sunt

      00
  8. ref 1: inca un dobitoc care considera ca el le stie pe toate. el e liderul trupei, compozitor si autor, manager, bucatar si sofer. si cand da in gard de vina e infrastructura, nu el ca era obosit dupa concert, era cu capul la urmatorul cantec si la ce sa gateasca maine dimineata in timp ce vorbea practic la doua telefoane pentru cazare si urmatorul concert…

    cati patroni/directori d-astia care isi conduc masinile personale la toate intalnirile de afaceri si in toate deplasarile mici medii sau mari cunoasteti? si nu ma gandesc aici la patroni de maricica srl ci la firme cu cifre de afaceri de milioane de euro. din aia cativa pe care ii cunosc cat de cat sunt cam 90% care fac asta.

    la astia unde lucrez, directorii de departamente merg cu sofer pentru ca i-a obligat patronul… „n-am nevoie sa imi lasati telefonul jos cand vorbesc cu voi ca tocmai v-a oprit politia”…

    ref 2.1: ce pierederi? ale cui? ale clientilor? cateva haine, poate un telefon, laptop. minore. ale „patronilor”? pai nu aveti asigurare? da, aia obligatorie e un cacat inutil ca nu acopera nimic, dar tu stiind ce stii, iti faci separat, chiar daca nu ai „acte” de pensiune.

    2.2: numai eu a obosit sa aud ca incendiul a fost provocat de un scurtcircuit la instalatia ELECTRICA? nr1, cel mai probabil nu un scurtcircuit ci supraincarcare circuitului prost dimensionat pentru consumatorii instalati si nr2… daca era scurtcircuit la instalatia sanitara se alegeau cu enterocolita, dar ei au luat foc, asa ca ma gandesc care instalatie o fi fost de vina, ca la aia de gaze nu ai cum sa faci scurtcircuit ca e numai unul si functioneaza altfel…

    00
    • supraincarcare circuitului prost dimensionat pentru consumatorii instalati

      clienți: să dăm drumul și la microunde și la aerul condiționat în timnp ce merg toate luminile și toate televizioarele, că nu plătim noi curentul.
      tot clienți: nici nuj știm de unde a fost scurtcircuitul, că aveam doar un televizor aprins și restul casei era luminat cu lumânări.

    • Daca sigurantele si-ar face treaba si ar fi dimensionate corect, poti sa consumi tu oricat, la un moment dat (cand curentul ar depasi consumul calculat ca fiind suportabil de instalatie) ar sari siguranta si aia e. Dar probabil ca sigurantele sunt puse mai mari, sa nu sara des si sa enervam uamenii, cumulat cu firele prin pereti care sunt trase mai subtiri decat trebuie, pentru ca firele sunt din ce in ce mai scumpe cu cat sunt mai groase si noi vrem ieftin.

      00
    • NOU
      #46

      @ref 1 : Pai cum sa-i dea Goia/patronul unui sofer profesionist 3500 de lei si diurna, ca ala sa fie cu mintea doar la ceea ce e pe sosea? Vrem o tara ca afara, dar altii sa moara de foame =>e criza de soferi, pai cine mai investeste aprox. 6000 de lei in permis si atestate, cand baga Goia doar cu B-ul transport combinat marfa+persoane? Plm de tara!

      00
    • Caz cu un prieten. Voia curent in foișorul din curte.
      Jumătate din familia mea lucrează în domeniul „electric”. Sun, intreb:
      „Cristi, pune-i cablu serios, de exterior. Da, instalația e o glumă, trei becuri și două prize, dar pune-i cablu… ” am uitat denumirea… unul cu tresa de aluminiu, sufă, il și poți ingropa dacă vrei.
      Mergem la Dedeman…
      – 200 de lei numai cablul, coane!
      – Așa a zis Grigore, din ăsta luăm.
      – De ce nu luăm din astalalt, e numai 50 de lei cât ne trebuie.
      – Man, Grigore e șef de echipa de electricieni la Roma. Dacă el spune cablul X, aia e!! Nu fac altfel!
      A bombanit si a luat.
      A cui era casa? A LUI!!!! E casa lui, cumpără un cablu o singură dată, vrea cel mai ieftin. Casa lui, repet!
      Prize… de ce sa luăm Schneider sau Legrand, care costă 20-25 de lei bucata, de ce nu luam prize de 5 lei?

      Bula, iei zilnic prize? Sunt consumabile!? E CASA TA, Vasile!!!

      Da… România.

      00
  9. Acum vreo 5 ani stăteam de sărbători la o cabană in Bușteni, totul legal, ne-au dat chitanță și aveau un panou cu autorizația la intrare.

    Când am mers la o plimbare ne-a oprit o mașină să ne întrebe la ce Pensiune stăm și ne-a trecut într-un caiet, or fi fost de la Primărie /ANAF ?

    Mie îmi este greu să cred că într-o stațiune mică, primarul nu se cunoaște cu toți, nu știe cine dă petreceri de revelion și care o face legal, este suficient să intri pe turistinfo sau booking și să cauți după regiune.

    00
    • Si ce treaba are primaria cu autorizatia aluia? E adevarat, in anii 90-2000 autorizatia de functionare/mic meserias/pfa/etc o luai de la primarie, acum insa trebuie sa mergi la registrul comertului, apoi la mediu, apoi la pompieri… dupa 7-8 drumuri pentru o nenorocita de autorizatie ca sa poti caza 6 luni pe an ti se cam face scarba si renunti… da, as fi inteles toata bataia de cap daca ai un hotel cu 150 de camere dar pentru o cabana cu 5 camere ar trebui ca autorizatia sa fie data da primarii contracost desigur

      00
    • Erau niste hoti, au aflat unde erati cazati, in camere nu erati atunci clar :)

      Adica opreste o masina, aia nu se prezinta, iar eu sa le spun cine sunt si unde suntem cazati? Gizas.

      00
  10. Voltaj ca orice alta trupa si ca orice alta firma care colaboreaza cu o primarie presteaza un serviciu. Se face un contract intre primarie si firma x. Primaria da banii, firma x face treaba ptr care primeste banii. Ce plm e asa greu de priceput. E un biznis. Toti tristii se oparesc ca iete dom’le cum canta x ptr psd. Plm, x canta ptr bani. Poa sa fie si altcineva in afara de psd (si ce sa vezi….au si fost primarii de la alte partide). E biznis coa. Cantaciosii astia baga la greu la tot felu de chestii private gen nunti, cumetrii, onomastici etc. Hai sa ne batem pula de x ca a cantat la nunta lu fiisa lu basescu.
    Si stati voi relax ca nu d.acolo se fura. De la niste concerte. Furaciunea mare e la borduriade, la asfaltari, la achizitii de diverse produse ptr institutii etc.
    Da’ asa le place unora sa se cace pa ei.
    Ia zi coa, daca ai fi mare mester faiantar si te.ar contracta dragnea ptr o lucrare bine platita la vila lui, ai zice nu? Plm de ipocriti.

    00
    • deci marinel știe cum stă treaba. nu doar că are IP de virginia, dar știe și cum sifonează primăriile banii și cum artiștii sunt sinceri și vând bilete.

    • Radem glumim dar la orice contract cu primariile se pot sifona bani daca se vrea… este simplu, lucrari mari=sifoneala pentru partid, lucrari mici(concerte, consultanta, o bidinea etc)=sifoneala pentru cine e pe acolo la institutii

      00
  11. Nu va mai dati atata cu fundul de pamant prntru lucruri care nu sunt relevante. A ars una pensiune cred ca in ultimii doi sau trei ani… Altele sunt problemele.

    00
  12. Goia sa ia exemplu de la Bruce Dickinson si sa conduca avioane, nu masini.

    00
  13. NOU
    #56

    Intereseaza pe cineva ce zice Calin “Pictorul” Goia?

    00
  14. Teapa iei si de la firme serioase, gen emag. Am comandat si platit online 4 cauciucuri pe 16 noiembrie de BF. Intre timp am gasit mai ieftin in alta parte si pe 20 am anulat telefonic comanda. Pe 24 deja aparea pe contul emag ca s-a facut livrare partiala pe 3 cauciucuri din 4. Din acel moment am sunat la emag de minim 2 ori pe saptamana sa lamuresc problema si de fiecare data mi s-a raspuns ca s-a solicitat raspuns la firma de curierat si aceasta nu le raspunde. Inainte de craciun s-a modificat din nou statusul pe contul emag si aparea ca s-a livrat si al 4-lea cauciuc. Sun iar la emag si fac totodata reclamatie la ANPC. Aceeasi nebagare in seama. Astazi am sunat din nou si am primit acelasi raspuns. Pana la urma am sunat la firma de curierat si am intrebat de AWB. Raspunsul primit a fost halucinant. Pai produsele sunt inca in depozitul curierului. N-a sunat nimeni de la emag pentru ele.

    00
  15. Din citat nu se înțelege foarte clar despre ce fel de autorizație este vorba, dar deduc ca ar fi vorba despre autorizație de construire. În acest caz nu verifica niciun turist dacă exista o astfel de autorizație sau dacă a fost respectata documentația tehnică.
    E ca și cum ai verifica regimul juridic al terenului pe care îți pui cortul.

    00
  16. Sincer acum, e cineva care verifica actele pensiunilor unde urmeaza sa se cazeze?

    00
  17. Ma trezesc si eu sa comentez … Pentru listarea pe booking nu mai e nevoie sa ai o pensiune inregistrata . Ca sa faca fata concurentei ( airbnb) , pe booking poti sa listezi casa de vacanta personala . I-a lovit puternic :)))

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.

Pun clipuri pe Youtube