Prima e că e bine așezat și organizat. Toalete foarte curate, locuri de parcare destule, mâncare variată. Mese nu erau destule, dar se mai mânca și în picioare. Nu am văzut nimic aruncat pe jos, nici o hârtie, nici o cutie, nimic.
Un cuplu de influenceri, ea cam plinuță, el bărbos, el scoate un DSLR mare (părea full frame), ea pune copilul jos pe pământ, copilul începe să urle de s-a oprit toată lumea să se uite la ei, ei netulburați își făceau poze. Până să apuc să filmez scena se terminase.
Partea proastă e că, dacă mai crește, o să fie nasol cu accesul până acolo, pentru că drumul e de țară, adică încape o mașină și jumătate.
Astia ajung sa faca mai multi bani din vizitat campul de lavanda decat din vandut lavanda.
foarte bine!
e 10 lei intrarea la festival și primești un buchet de lavandă.
Adevar graiesti! Acum doua saptamani vorbeam cu un tip care cultiva lavanda in zona Piatra Neamt si imi spunea ca le este foarte greu sa vanda, lui si altor prieteni care cultiva.
L-am intrebat de ce nu se asociaza mai multi si sa vanda in afara tarii, dar spunea ca nici macar asa nu sunt competitivi.
Poate ca ar fi cazul sa ne reinvatam sa cumparam produse romanesti, chiar daca uneori sunt de calitate mai proasta decat cele din import.
PS. Iti poti pune un saculet cu lavanda in masina, in locul unui bradut, iar din cand in cand il mai stropesti cu ulei esential. Iesi mai ieftin decat cu bradutii si este si mult mai sanatos.
in aia 10 lei e inclusa si insolatia?
@manole
A aparut si idiotul sef!
@Razvan, tu ai cumpara produse mai proaste, doar pt ca sunt romanesti? eu nu.
@Anda
Asta pentru ca nu intelegi cum functioneaza economia unei tari.
Da, as cumpara. O fac deja.
Nu ma deranjeaza ca mirosul lavandei din Romania dureaza cu doua saptamani mai putin decat al celei produse in Franta. Imi permit sa platesc in plus pentru aia 10% in minus sa zicem.
Daca tu crezi altfel este problema ta, dar sunt foarte curios daca ai idee ca majoritatea produselor care se vand in tara asta sunt produse in China, indiferent de brand sau pret.
Bineinteles, cu exceptia unor echipamente foarte tehnice, echipamente pe care presupun ca atat tu cat si noi ceilalti, nu le cumparam zilnic.
Pace
Lavada e noua rapita
In ce sens? spunea cineva mai sus ca nu se poate vinde (sau se vinde foarte greu). Lavanda are si destul de putine intrebuintari in industrie.
Are soacra-mea un teren de 6 hectare chiar aici langa Bucuresti… si asa il tine degeaba, ia ca ma apuc de pus lavanda si la anul pun bliet de intrare pentru poze :)).
O pun pe soacra langa ceaun, ca face o ciorba de te da cu cracii in sus, pe socru il postez la gratar sa invarta niste mititei si gata, fac eveniment :)))).
Pai si ce mai stai sa postezi aici?
Asteptam invitatii. La ciorba, ca lavanda e peste tot
N-am veceuri, tre’ sa va cacati in fundu’ curtii.
n-aveți nevoie de un ajutor la grătar?
Decat sa plantezi lavanda mai bine vinzi terenurile cu 30 de milioane de euro pentru o dezvoltare de imobiliare.
@jupaneasa… lavanda se ingrasa cu rahat?
E teren agricol, era bine daca era imobiliar. Ma rog, cred ca se poate construi, ca ai drum pana acolo, dar e in mijloc la dracu, in camp. Desi, am mai vazut rezidentiale din astea :))))
Inca ne gandim ce sa facem cu el, momentan nu cere de mancare.
@Jupâneasa, dacă e vreo asociație agricolă rezonabilă în zonă, arendează-l, nu cere mâncare, dar poate produce mâncare.
cică nu se mai fabrică pâmânt.
Pe margini pui lavanda, in mijloc bagi juma’ de hectar de canepa speciala.
Nu te speria de puscarie, ca daca Sisu a putut, d-apoi poate oricine…
E arendat deja.
Tocmai mi-au inflorit cele trei tufe de lavanda si visez sa vad un camp intreg mov. Sau galben. Sau alb. Mov inchis sau mov deschis. E o planta minunata, rezista intre -20 si 45 de grade, nu e pretentioasa. Infloreste inca o data pe la sfarsitul lui septembrie. In Provence, campurile de lavanda se cosesc…
„Nu e pretentioasa”. Haios!
Te/va invit sa faceti niste calcule. E super fun sa vezi ca de fapt nu e chiar atat de super giga ultra afacere. Plus ca iti trebuie un sol mai special pt ca e o planta neprietenoasa cu umezeala in exces. Adica moare daca e apa multa. Nu uita, vorbim de un camp, nu de o tufa doua.
In curand, o sa va bucurati cand vedeti o vaca. Altfel decat in guvern.
„In curand, o sa va bucurati cand vedeti o vaca. Altfel decat in guvern”
Când am fost într-o vacanță în Italia, în nord, Genova, am nimerit la un fel de zilele recoltei sau ceva de genul, un fel de serbare agricolă în oraș. Unul din expozanți era o pensiune agro-turistică, ce își promova afacerea cu niste pliante mai pe care erau niște pui de găină, o pisică, un câine, o vacă (nu Dăncilă). Erau pe principiul: veniți la noi că sa vedeți și în realitate animalele astea.
Cât mai e tubul ăla din aluat dulce prăjit la jar ?
da o in p mea de lavanda, poze cu mancare n ai ?
nu vreau să zic că e de mers vreo 700m de la parcare la lavandă…
Dom’ne da’ n-ai zis nimic de cum mirosea!
A lavandă!
Ce nenorociti! Au lasat un copil mic sa planga. Pe jos! Ce tragedie!
Plus ca ala avea full frame! Ce se intampla????
Al dracului drac! Sa planga stie, dar sa rasuceasca si el un cui, nexam…
Tocmai am facut Ploiesti-Marasesti-Barajul Bicaz-Cheile Bicazului-Lacul Rosu-Ploiesti. Plecat azi dimineata, venit la 10 noaptea.
Cateva idei:
1. In Moldova e saracie lucie, in general.
2. Diferenta intre satele secuiesti si cele romanesti (la est si sud de Carpati): nu am vazut UN gunoi, un ceva aruncat pe jos la secui. Ba, nimic!
3. Estul judetului Harghita e demential de frumos, si curat. Cele mai multe drumuri sunt ca in palma, mai putin in oras. La Gheorgheni zici ca au dat cu bombe pe asfalt.
4. Am trecut din Covasna in Brasov, si a inceput suedejia.
5. suedejie era si la Lacul Rosu. S-a mai dus inca un obiectiv.
6. La barajul Bicaz scria peste tot fotografiatul interzis. Ce credeti?
7. La un moment dat au ajuns sa parcheze pe baraj, la fel ca si pe pod la lacul Oasa, pe Transalpina. Asa-s romanii: daca nu le dai peste degete, ti se urca in cap.
8. Cheile Bicazului sunt bestiale. Nu mai fusesem din 1983.
… etc etc.
Am filmat tot drumul cu 3 GoPro-uri puse pe masina.
L.E. Babaetz, cati cocalarei cu BMW-uri de acum nu stiu cate generatii are jud. Prahova! Ai de plt… mers in localitate cu 150! Plecat cu scartait de roti, intrat in benzinarie peste linie continua, accelereaza daca vrei sa-i depasesti, flash-uri… De-aia apar mereu la stirile locale, cu diverse accidente.
toți sunt la fel. nu contează județul, el are mașină. da, de aia apar, că sunt proști și agresivi și au tracțiune spate.
„La barajul Bicaz scria peste tot fotografiatul interzis.”
Vreau o logica pentru asta. E interzis pentru ca e baraju’ lu’ ma-sa cui?!!
@Duhul: E obiectiv militar, de aia e fotografiatul interzis.
și în timpul clipului, și la final.
Scrie în colț când sunt două anunțuri
Drumul e nasol. Am văzut multe persoane care mergeau cu oglinda șoferului rabatată.
Mă așteptam să fie mai multe produse cu lavandă, nu doar uleiuri parfumate.
Kurtos kalacs a fost cel mai prost din câți am gustat vreodată. Plus că mi-a aruncat o privire când i-am cerut în română, parcă i-am spus de mă-sa.
Dacă-ți plac kurtos kalacs, face un nene și în București, în Militari (în față la Cora Lujerului).
1. Faptul că a apărut pe blog la tine cu siguranță va contribui la aglomerația mai mare a următorul festival.
2. Se observă foarte multe persoane, chiar și copii, cu capul descoperit în soare, la ceea ce pare a fi apropiat de orele prânzului.
Urcatul ala pe deal arata ca un pelerinaj. Lanul ingrijit, dar ma asteptam la mai multa lavanda. Asfaltul ok pana acolo, drumul insa ingust si trebuia sa ai grija in curbe sa nu vina surpriza. Cei din sate pareau cam iritati de trafic, si eu eram surprins de masiniile din alte judete decat mures, avand sentimentul ca e ceva pe plan local si mic.
eu urasc mirosul de lavanda, dupa o vreme ma doare capul de la el
Buna ziua,
Surprins placut de vizita dumneavoastra la Festivalul nostru si pe aceasta cale va multumim pentru cuvinte, aprecieri cat si pentru sfaturile primite de la cititori.
La editia 2020, v-omfi mai atenti la tot ce sa semnalat aici si pe alte canale de comunicare. Va asigur ca vor fi mai mula umbra, locuri alternative de a ajunge in sat, activitati pentru copii si multe surprize.
Astept sa ne revedem in perioada 5-8 iunie 2020