Două despre picajul presei fără legătură între ele

Nu uitaţi: sunteţi ziarişti ai trustului Adevărul Holding! Asta înseamnă că trebuie să livraţi „marfă” pentru toate entităţile media care ar putea găzdui informaţiile voastre. Obligaţii absolute: „Adevărul”, www.adevarul.ro, „Adevărul de seară”, Adevărul TV. Dar, prin intermediul Newsroom sau chiar direct, de ce n-ar ajunge o ştire şi la „Click” sau în „OK”? De ce nu aţi valorifica anumite informaţii în „Historia” sau în „Forbes”? În „Dilema veche” sau pe www.clik.ro?

Din scrisoarea lui Grigore Cartianu către ziariştii trustului. Aşadar, jurnalistul scrie acum despre orice, de la înmulţirea melcilor la falimente economice, că e în trust. Dacă vede doi melci copulând (se poate, jurnaliştii au spirit de observaţie ascuţit), pac, trage o poză pentru Click, care va intra cu “de bucurie că se despart X şi Y, doi melci se fut sub geamul lor”, scrie o ştire scurtă pentru Adevărul de Seară şi bagă şi o analiză de două pagini în Forbes despre cum industria creşterii melcilor a suferit un declin de când proprietarii au ales să nu le mai pună tabloide în colivii.

Rezultatul? Îl are Dragoş Stanca, foarte grafic şi uşor de înţeles: toată lumea scade. Mă rog, tabloidele nu interesează pe nimeni, dar ne uităm la JN sau Adevărul şi începem să ne gândim la scrisorica lui Cartianu. Scade pe pielea ei. Rândurile strânse a înseamnat dat afară oameni buni şi păstrat ce se putea, iar pe cei rămaşi puşi să facă de toate.

noile-date-sna

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

14 comentarii

 1. doar click si libertatea mai raman in picioare…. dar nici astea prea multa vreme. desi… otevistii e multi ai dracu

  00
 2. chiar ma uit prin metrou la oamenii care citesc ORICE ALTCEVA in afara de click sau libertatea. Ghici? Da, absolut nimeni nu citeste altceva (de ziare vorbesc)

  00
 3. N-ai dreptate. Ziarele se duc de rapa ca nu mai cumpara lumea presa, nu ca scriu ei numai prostii sau ca fura si rescriu aceeasi stire de 100 de ori :D

  00
 4. Am auzit ca Gandul iese de pe print.

  00
 5. Adevărul de Seară a crescut: era nevoie de hârtie pentru spălat geamuri, împachetat borcane… Se mai uită și aurolacii la poze. Chestii quality.

  00
 6. Am gasit eu unii:
  http://1.bp.blogspot.com/_8NLTTuJ2pOI/SRMwP9YUxNI/AAAAAAAABbg/URFnlsokteY/s1600/PBF082-Snail_Harassment.jpg

  P.S. Primesc pe blog-ul tau „zugriff eingeschränkt” (Access restricted) din cand in cand.

  00
 7. Ca de obicei, Turambar, in marea sa pricepere jurnalistico-tabloida, stapinul tzitzelor si al graficelor obscen de adevarate, a dat aceasta veste proasta dar nashpa primul, cu minute, as spune chiar zile si luni inaintea tuturor celorlalti confrati de breasla bloggeristica.

  Rezultatele analizei le gasiti la adevaratul Turambar, urmasul lui Húrin Thalion si al lui Morwen Eledhwen

  http://turambarr.blogspot.com/2017/01/evolutia-presei-scrise-1998-2010.html

  00
 8. Interesant ca singurul ziar care creste este cel care e gratis :)

  00
 9. Eu cumpar doar ziarele cu carti cadou, in saptamana cand au carte care imi place. Si le cumpar doar pt carte, ziarul nu il citesc.

  00
 10. Ziarele mai ok scad pentru ca lumea cumpara jeguri gen Libertatea si Click.
  Ce spune plavanul: „nu mai am bani de Jurnalul +Gandul + Libertatea + Click, cred ca imi ajunge Click + Libertatea.”

  00
 11. Ups. Am uitat. De la tine era tot traficul ala? Doamne, si eu care credeam ca e pe priceperea mea proprie si personala.

  Damn it. In lumea asta a bloggerilor nu exista dreptate, ci doar putere. Ma duc sa ma vopsesc.

  :rofl: :p :friends:

  PS: Da, bre, da, mi-aduc aminte. Dar de ce sa pierd ocazia si sa nu mai aduc inca o data aminte opiniei publice ce stralucitor si foarte perfect sint?

  :p

  00
 12. de acum 2-3 ani era clar pt oricine ca ziarele sub forma de hartie vor disparea rapid. cine are cap sa puna la punct o afacere cu distributie/plata online a ziarelor va face o afacere.

  daca vrei sa citesti un ziar online platesti, daca vrei sa nu vezi reclame pe pagina platesti, daca vrei sa poti pune intrebari celor care dau interviu in ziare platesti, etc

  00

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.

Pun clipuri pe Youtube