De câteva săptămâni, dau boost post pe fb la niște articole random, care mi se par mie că ar putea atrage public dincolo de blogul meu. Săptămâna trecută am dat boost la 6, singurul care a prins tracțiune e ăsta, prilej pentru oameni care nu mă citesc să mă facă PSD-ist, că e mai simplu decât să citească alea trei paragrafe și să pună capul la contribuție.
Chestia asta naște o problemă pentru mine. Dacă fac non combat sau încerc să fiu civilizat nu e bine, că ar trebui să mă implic mai mult în a susține partidul care trebuie. Dacă încerc să explica partidului care trebuie că nu așa se face politică și nu așa se câștigă alegerile, nu e bine. Partidul trebuie susținut în orice condiții și la orice face. Stai stai, nu contează că am scris la un moment dat că Băsescu o luase razna, toată lumea știe că l-am susținut până la capăt. Dacă nu vreau să mai fac o dată greșeala asta și le deschid și altora ochii, iar nu e bine.
Nu vreau să susțin USR. Nu vreau să susțin PNL. Nu vreau să susțin PSD. Vreau să dau în toți, vreau să fac interviuri cu toți. Am mai scris de ce nu vreau să susțin USR. Mai scriu o dată dacă e nevoie.
Ne-am ars rău de tot cu Iohannis. N-a făcut rele, dar se putea mai mult, mai bine, mai repede. Și e susținut de un partid corupt, condus de un șomer. Și era în concediu, a venit să dea declarații duminică seara despre situația de la Caracal, apoi a pus girofarul și s-a întors la plajă, deși marți dimineață avea ședința CSAT.
Și e rău pentru că oameni care mă citesc din 2007 știu, dar vocea lor e acoperită de alții, mai noi, mai tineri, mai aprigi.
In discutiile pe care le am cu oamenii pe care ii iau cu blablacar apare des politica. Am invatat acolo cum sa fiu neutru in discutie. Pur si simplu te iei de toti intr-un timp cat mai scurt. Asa pricepe omul. Daca ii spui in 30 de secunde m#$e PSD si PNL si USR isi da seama ca nu esti cu nimeni. Daca ii vorbesti de rau timp de 10 min pe aia din PNL si apoi 3 minute pe aia din PSD… e clar, esti pesedist.
…când tu de fapt ești un USRist împuțit
Io nu zic de ce sunt sau la ce ma gandesc. Zic ce imagine imi fac
Ma apuca atacul de panica doar cand ma gandesc la un drum de genul, cu 2-3 straini cu idei despre politica.
Știi cum poate PSD-ul să îngroape definitiv USR-PLUS? Să promită că dau pensii la poponari.
Păi nu le spune coaie, tine-o pe impostură până la final. BTW, nu-s membru și nici simpatizant USR – îi voi vota tho, ca singura alternativă, zic eu, rezonabilă. Ce știi tu și nu știm noi?
Voi merge la vot, ca intotdeauna, si voi alege, din nou, raul cel mai mic. Acum, USR. Neaparat USR la locale. Desi sunt constienta de inadvertentele si ambiguitatile lor doctrinare.
Despre Iohannis nici nu mai poate fi vorba… m-am saturat de comoditatile si autosuficienta lui. (Nu inteleg daca are consilieri slabi sau daca, incapatanat, nu-i asculta)
E vital sa voteze cat mai multa lume, e vital!
e clar si pt mine ca la alegerile astea care vin voi vota cu usr-plus si la urmatoarele(peste 4 ani) cu altcineva.
vor avea soarta syriza. pt ca una spun acum si alta vor face. dar imi pun speranta in oamenii buni care au intrat in partid.
am vazut de acum 2 ani cand au avut alegeri pt presedintele partidului, au facut manarii, imi stergeau mesajele de pe facebook de pe pagina lui barna, desi erau doar negative, nu injurioase. incepusem sa am niste banuieli ca barna e cam securist, dar atunci mi-au confirmat.
sper doar ca pana la alegerile de peste 4 ani sa nu reuseasca sa ii faca sa plece pe oamenii buni
De ce ar fi USR un rău, fie el și cel mai mic?… Chiar îmbrățișăm nihilismul la nivel de nație? O să ajungem așa in plm ca rușii…
de ce e usr raul mai mic? vei vedea dupa ce vor fi la putere. ii vad foarte clar si stiu si ce vor schimba, lucruri pe care acum nu le spun pt ca nu vor mai avea nici o sansa la putere.
mst – tu stii ce vor schimba ei fara sa iti zica… cat costa nu glob de cristal? ce vor schimba usr-istii? vor schimba pula asta vor schimba. Daca chiar vor schimbare primul pas este taierea pensiilor speciale si limita de pensionare a celor din mai/mapn(cu exceptia pompierilor pe teren la 50 de ani dar ii poti pune la munca de birou/intretinere/dispecer etc)… niciodata dar niciodata!!!
Tu „non combat”? Am trăit să o aud și pe asta.
am intrat pentru poza cu ursu. Eu tin cu ursu
Multumesc fanilor.
Stai. Ala nu-s io. Ala-i var-miu.
Apropio de ursul alb si de ursul „brown”: oare dacă urșii ar avea conștiință, ar fi rasiști?
E complicat cu politica, desi vreau sa scapam clar de psd, cu pnl nu pot vota iar cu usr… Nu stiu ce sa zic
„Du-te la manastire”
Hai că mai ai și tu puțin și intri în aplicația aia „Înjură un pesedist” și vin băieții să facă achievement unlock la tine pe blog
„Îl citeam pe Vali, era un băiat echilibrat cu analize ok, dar nu știu ce s-a întâmplat cu el…”
Am ragusit zicand asta: mass-media care inclina excesiv intr-o directie devine o gluma.
Oamenii trebuie sa simta ca ai vocea ta proprie.
„aprigi” :))) misto.
sa isi scrie pe piept #aprig
deci nu vrei sa sustii PSD sau nu vrei sa sustii PSD – ca n-am inteles
știi cum se spune, la bătrânețe toți devenim socialiști
@Vali Asta e numai la noi, prin alte parti :”If you are not a liberal when you are 30 you have no heart, if you are not a conservative when you are 40 you have no brain”
Socialismul e al tineretii, Benjamin Button!
Membru USR aici, ca sa nu para ca sunt dezinteresat… acum, sunt multe dubiosenii prin partidul asta si e o harmalaie de nedescris, cu n-spe tabere care sunt la cutite una cu alta. Situatia asta m-a facut sa ma gandesc sa-mi dau demisia de cateva ori (am intrat in noiembrie-decembrie anul trecut cu gandul ca daca ar fi sa plec din tara, sa nu spun ca nu am incercat chiar totul). Relativ de curand mi-am dat seama ca harmalaia asta interna este cumva reprezentativa fix pentru societatea noastra, este o oglinda perfecta. Acum mi se pare mai degraba interesant sa vad cum putem sa facem lucrurile sa functioneze decat sa ma las suparat de rautatile unora sau altora.
Altfel, multi din categoria asta a celor galagiosi sunt mai degraba politicieni de FB, dar exista si o gasca destul de variata de oameni care vor efectiv sa faca treaba si sa ajute comunitatile locale. Faptul ca la baza, partidul e format din oameni bine intentionati, m-a facut sa continuu macar inca jumatate de an sau un an pe calea asta, sa vad unde-o duce. Doar ca sa dau un exemplu, de ceva timp, partidul s-a organizat in mini-celule locale in Bucuresti, care-si propun sa analizeze mai atent problemele locale, sa le inventarieze, sa intre in discutie administratorii de blocuri, sa caute solutii si asa mai departe. Ce mai, mie mi se pare ceva foarte pozitiv…
Altfel, faza asta cu ‘USR nu are ideologie’ mi se pare obositoare… mi se pare dificil sa te restrictionezi in timpurile noastre de o singura dogma, adica nu poti sa fii 100% de stanga sau de dreapta… altfel, USR este liberal in mare parte (pro-piete, pro-libertati individuale si egalitate de sex si rasa, doreste un stat mai putin impliecat in general si asa mai departe). Nu mi se pare ca exista vreun dubiu in directia asta apropo de anumite comentarii de mai sus.
Altfel, apropo de criticile descrise de tine, cam aceeasi atitudine de „shoot first, ask questions later” e foarte prezenta si in USR …
una din metodele preferate ale securistilor este sa ii faca pe oamenii care ar putea sa ii incurce sa aiba o reactie emotionala si sa isi dea ‘demisia de onoare’. daca judeci mai mult dupa fapte si mai putin dupa vorbe e usor sa vezi asta. de aia eu te rog pe tine sa nu pleci din partid si sa ii rogi pe toti care stii ca sunt bine intentionati sa stranga din dinti in momentele in care ‘profesionistii’ va incearca fara sa va dati seama. si din pacate am vazut ca sunt astfel de profesionisti si la varful partidului vostru
Eu zic ca voi usr-istii ar trebui sa mai asteptati sa va creasca par acolo jos. Momentan sunteti exact precum copii in curtea unei gradinite, mult zgomot si praf. Atat!
Sunt de acord cu tine: trebuie sa poti sa ii critici pe toti, chiar si pe cei cu care tii, fara sa fii acuzat ca esti PDList, PNList…etc Cred ca un om inteligent intelege ca nimeni nu e perfect si trebuie criticat ca sa-l inveti pe partidul „care trebuie că nu așa se face politică și nu așa se câștigă alegerile”. Cum nu doar oamenii inteligenti citesc, vei fi numit PSD-ist, USR-ist etc.
Problema e ca nu doar oamenii inteligenti voteaza. Scopul tau care este? Eu zic ca scopul trebuie sa fie sa castige raul cel mai mic. Cred ca oricum nici un partid nu v-a asculta ce ii zici. Daca ii critici, probabil ca un cititor isi va schimba opinia si va vota cu raul cel mai mare.
Asa ca, in opinia mea, spunem doar de bine de cei pe care ii sustinem.
sondajul de azi (zice-se de-ala pe bune) arata USR+ pe locul 1 cu vreo 27% si locul 2 PNL cu vreo 25%, PSD cu 19% în cădere (transfer către PRO R care au ajuns la 9% – reflectând nevoia de o stângă pentru proști). E destul de evident că USR si PNL își vor împărți voturile. Și e o probabilitate ridicată ca odată ajunși la putere să se lovească de o mare dramă – după ce PSD va otrăvi fântânile și va arde câmpiile pe ultima sută de metri. Un fel de guvern de sacrificiu. Partea interesantă e că probabil PNL vede guvernarea ca și acces la resurse clientelare – povestea veche, pe când USR+, în naivitatea și idealismul și lipsa lor de experiență, vor demantela toate structurile clientelare încercând să instaureze principiile meritocratice/administrația și instituțiile depolitizate – ceea ce iarăsi le va aduce pierzania pe termen scurt așa ceva fiind de neimaginat în România. Pentru această idee și curaj + inconștiența naivă (necesară uneori) prin care riscă să se sacrifice, au garantat votul meu.
Problema este cu PLUS, in campanie amuncit de la egal la egal (PLUS are acelasi nr de membri ca USR), dar doar USR are vizibilitate. De ce? Pai presa scrie doar USR. Despre PLUS? A sunt si ei pe acolo, tot USR. Alianta USR+…
Cred ca au clarificat prin protocolul de azi – nu vor fi tensiuni între cele 2 formațiuni – USR are mult mai mulți membri (de vreo 4-5 x mai mulți dacă nu mă înșel) iar la PLUS e mai mult vorba de one (two) man show – Ciolos, pe când la USR mai e și de mesaje (să nu zicem program că sare lumea – unde e programul ?). Ambele formațiuni au mici bube interne – la PLUS desemnarea unor dubioși în funcții cheie doar că sunt prieteni cu Cioloș (noroc cu faptul că după scandalul în presă i-au și eliminat) iar la USR e formațiunea aceea agasantă, nostalgică după Nicușor Dan, naționalistoidă și eugenică care ar dinamita tot doar pentru a-i aduce lui Nicușor Dan un sacrificiu suprem.
” USR e formațiunea aceea agasantă, nostalgică după Nicușor Dan, naționalistoidă și eugenică ”
Cred ca te uiti la alt film. Sunt cei de la USR nostalgic dupa Nicusor Dan cum sunt eu nostalgic dupa Ceausescu. Iar acuzatia ca USR sunt naționalistoidă e chiar noua, in general ei sunt acuzati ca sunt sorosisti, internationalisti, gata sa vanda tara strainilor.
P.S. Cat tot am deschis discutia: parerea mea este ca Nicusor Dan e nul in materie de politica. Omul are alte merite, dar politica nu e pentru el. A se vedea cate probleme a creat USR-ului prin faptul ca nu i-a acceptat pe Ciolos si echipa in USR cand au venit cu Cristian Ghinea de mana. Omul voia sa conduca partid ca pe un ONG.
Sa luam zilele astea cu cazul de la Caracal. Multa lume înjură poliția, mai puțină STS si si mai puțină procuratura.
Cineva sta ascuns zilele astea. E Dan Barna. L-a dus capul atata sau l-au sfătuit băieții. Cum ar fi fost sa dea toată ziua în poliție Barna, cel care a trait/traieste boiereste din contracte cu MAI in care nu prestează mai nimic?
Hai sa injuram poliția, dar sa o capusam bine.
Alte exemple: Paslaru, înjură membri PSD, dar trăia din contracte cu institutiile conduse de aia.
Cumpanasu face praf instituțiile statului, dar el traieste boiereste capusandu-le.
Ăștia is oameni fara nicio meserie reală și care înjură statul, dar trăiesc foarte bine din contracte cu el.
Tocmai asta-i ideea in plm. Daca mana care iti da de mancare face ceva rau sa fie ceva normal sa le reprosezi asta, nu sa taci pentru ca nu e frumos.
Exact asta e mentalitatea care trebuie eradicata, indiferent ca esti PSDist, PNList, USRist sau ce vrei tu.
PS: nu spun ca cei enumerati de tine au cea mai dreapta coloana, spun doar ca asa ar trebui sa fie normal.
Ok, hai ca am inteles care e treaba.
Astia din USR sau Plus sunt „oameni fara nicio meserie reală și care înjură statul, dar trăiesc foarte bine din contracte cu el”. Sunt la fel de rai, daca nu mai rai ca cei de acum. E clar ca nu avem nici acum ce vota, nu?
Ia studiaza un pic macar CV-ul lui Paslaru si apoi baga-l in aceiasi categorie cu Iordache si companie:
„Este absolvent al Facultății de Relații Economice Internaționale din cadrul Academiei de Studii Economice (ASE) din București (oct. 1994 — sept. 1998) cu Diplomă de Licență în Economie Internațională. A urmat cursuri postuniversitare, obținând o diplomă de „Studii Aprofundate în Integrare Europeană” tot în cadrul ASE (oct. 1998 — sept. 1999).
Deține un Master în Științe — Relații Internaționale obținut în cadrul London School of Economics and Political Science din Marea Britanie (octombrie 1999 — septembrie 2000) și o diplomă de studii „Entrepreneurship — Case Study Centered Learning” obținută în cadrul Harvard Business School (iulie 2006).
Este doctor în științe economice cu o teză susținută la Institutul Național de Cercetări Economice, Academia Română (octombrie 2013).
Lector universitar, a predat cursuri de economie la ASE București, Facultatea de Relații Economice Internaționale (noiembrie 1999 — septembrie 2007).”
O jigodie, un om fara nicio meserie care traieste numai din contracte cu statul. Sa ne lase in pace, tot Dancila, Iordache si Nicolicea sunt mai buni.
ok ca ficusul nu mai merita votat dar za problem e ca mentalitatea romaneasca de baza e urmatoarea: „daca nu votam iohannis atunci pe cine vrei sa votam? pe tariceanu sau dancila?”
in general romanilor le place sa fie alaturi de castigatori (fani halep de mici copii, stelisti din 86, cu hitler pana a inceput s-o ia in dinti de la Ivan) si majoritatea care vor sa voteze se uita la care dintre candidati are primele 3 sanse si de acolo isi va alege romanul pe cine sa voteze.
astfel ajungem la o inertie dintr-asta stupida in care „nu ai pe cine vota” desi sunt cel putin n candidati cu procente de sub 10% care ar putea aduce pe bune un suflu nou in politica.
Doar ca problema e ca aia-s necunoscuti si „nici n-au sanse”….in mintea alegatorilor.
Eh, daca mai cauti barna pe net si vezi ca si zoso da in toata lumea si cetin si toti restul care vor sa fie impartiali, te reintorci la incertitudinea ta legata de primii 3 si-l votezi pe cel care a mai fost deja caci pe ala macar il cunoasti. in cazul de fata, iohannis.
eu cred ca romania nu mai e in pozitia de a fi impartiala, etc. suntem cu ambele picioare in zona republicilor sud-americane controlate de mafie, totul cu girul unui presedinte impotent, autosufcient si arogant.
Nu ne mai permitem sa spunem ca „domle, dam in toti, useristii-s de cacat pentru ca un nebun a scris nu stiu ce pe net” pentru ne sabotam iar.
Din punctul meu de vedere finala pentru prezidentiale se joaca in T1, principala grija a lui iohannis e sa nu intre cu barna in T2, oricine altcineva l-ar scoate presedinte iar.
Eh, desi tendintele sunt bune si barna „pare” ca ar fi pe locul doi (daca il adunam pe ciolos) totusi nimic nu e batut in cuie si cred ca marea strategie usl, pro romania, alde, pmp va fi sa dea in barna si sa-l promoveze pe iohannis.
Din zgomotul asta e posibil sa avem niste canibalizare de dreapta si sa avem surpriza ca barna pica pe locul 3 sub dancila, tariceanu sau ponta si de atunci T2 nici nu mai are sens.
Asa ca daca vrem sa-l vedem pe barna pe locul 2 in T1, eu zic ca nu e cazul sa ne apucam sa dam de dragul obiectivitatii si in el.
Nu zic ca acum trebuiesc inchisi ochii dar cred ca problemele au si ele un grad de importanta. Una e sa dai o duma cu pilula rosie, pilula albastra si alta e sa nu trimiti legile justitiei la comisia de la venetia caci ai analizat ingrijorat…
ca sa-l vedem pe barna in turul 2, conditia necesara este sa-l votam in turul 1!
avand in vedere istoria din linku de mia jos, cum spunea si bardu, eu voi vota cu veo-rika nu mai acu io-han-ys nu ever in viata vietilor mele. Prefer sa se duca sandramaua decat sa mai votez ficusu si raul cel mia mica, care defapt era mare.
https://cetin.ro/veste-usor-ironica-ilara-dreptul/
Eu am o dilema. Daca in turul doi ajung Iohanis si Dancila, pe cine sa aleg? Pe Iohanis care a numit 3 prim-ministri de la PSD? De ce nu as alege-o pe Dancila?!
pt cei cu mintea scurta: nu-s fan al vreunui partid.
Eu cred că aș vota-o pe Dăncilă.
În primul rând deoarece deseori mă gândesc cum ar fi fost ca în 2000 să iasă președinte CV Tudor și, deși cred despre mine că am imaginație, recunosc că aici sunt blocat.
În al doilea rând, ne-am alinia și noi la tendințe. Americanii îl au pe Trump, englezii pe Boris, noi de ce-am fi mai prejos?
Și în al treilea rând, sunt bătrân și nu cred că mai apuc vremuri ca astea. 😃
De ce n-ai alege-o pe Dăncilă? Păi, pentru că duamna Veorica are un consilier de stat pe „problematica romă” care distribuie colaje foto în care Iohannis e comparat cu Hitler. Ăsta ar fi motivul 943251.
Chiar nu am capacitatea de a înțelege dilema asta. Da, înțeleg că ești profund dezamăgit de Iohannis și nu-l vei mai vota. Dar cum te poți gândi serios să-i acorzi votul Veoricăi? O analfabetă, pusă drept marionetă în vârful guvernului și la conducerea PSD-ului de către niște infractori.
Să lăsăm puțin partea politică și să privim pragmatic. Funcția asta presupune vizite de stat, summit-uri samd. Or, tanti asta nu poate lega 3 cuvinte în limba (aparent) maternă…
Poți aduce argumente în favoarea unui vot de blam (anulat) în turul II, poți aduce argumente pentru o abținere de la vot în turul II (fiind deja sport național, mă așteptam ca toți să spună că nu votează în turul II în situația asta). Dar ce căcat te poate motiva să votezi cu duamna Veorica?!
@ Stefan – stiu ce presupune functia prezidentiala, insa presedintele in functie nu a facut absolut NICI O miscare impotriva psd.
Economia e la pamant. Desi castig triplu fata de 2016, traiul e aproximativ cu 15% mai bun, insa consider ca a scazut calitatea serviciilor.
Cat despre votul anulat, eu nu sunt de acord cu acesta …
Pentru ce l-as vota pe Iohanis? Ca sa-mi zica ca-s fantastic fiindca am votat la referendum? Nu am vazut un zambet mai parsiv ca al lui …
Iți zic eu ce căcat m-ar face s-o votez pe veorik dacă ajunge în turul 2 cu giohanis (respectiv barna e out):
-speranța (și oarecum certitudinea) că țara asta va atinge the real rock bottom cu veorik la cârmă … poate așa s-or deștepta mioriticii în ceas de moarte cum cântă maneaua aia de imn național și vor trece pământurile astea mioritice prin foc și sabie.
-nu prea mai e ce să mai salvezi din jegul ăsta de țară, cancerul e vast majoritar, nu mai poți interveni, opera, salva etc mai nimic. It’s really dead. nu te mai amăgi că o să fie bine.
și atunci tai suportul artificial și omori pacientul. apoi arzi cadavrul
rebuild.
poate o funcționa. poate nu.
tldr: if T2=giohanis&veorik then vot=veorik.
să vină jihadul, poate așa copiii mioriței ‘or avea o șansă
Stefan, bună dimineața, funcția de premier pe care o ocupa deja Dancila de un an jumate presupune vizite de stat, summit-uri samd.
Mda, eu mă refeream la ceva serios, nu la caterincă.
Dpmdv, dacă Dăncilă devine președintă (wink wink), PSD va avea un avantaj semnficativ la alegerile din 2020. Și probabil că le va și câștiga. Adică vom avea PSD până în 2024. Pare puțin contraproductiv, dar deloc neobișnuit pentru poporul român…
@Flat
„Mă bucur să fiu astăzi la Pristina” – pentru cunoscători. Sunt destule gafele de până acum, nu cred că e nevoie de încă 5 ani.
pentru turul 1, ce dilema ai?!
Realitatea, este ca odata cu trecerea timpului cel mai greu este sa ai optiune clara asupra unor lucruri. Adica, pe la 18 ani, vezi sau incerci sa vezi lucrurile in nuante de alb sau negru, insa cu trecerea timpului observi ca acel gri se nuanteaza. Cam asa este si in politica si cam prin toate domeniile unde lucrezi cu oamenii.
Acum, despre ce politica, trebuie sa recunoastem ca odata cu venirea PSD la putere si a lui Dragnea, noi ca o societate am fiert la foc mic, punctul culminant fiind in 26 mai cand lumea s-a mobilizat „decent” si a votat.
Unde suntem acum? Mi se pare ca suntem in aceeasi situatie, am scapat de Dragnea, discursul nationalist a mai pierdut din intensitate, dar oamenii isi fac metehnele in continuare si le vor face pana la data alegerilor, daca nu se intampla ceva nepravazut.
Realistic, oricine intra acum in politica, are ceva din trecut de care nu prea e mandru. Ca Barna facea contracte cu MAI, ca Paslaru avea niste portite deschise astea sunt, doar de deschidere sunt sigur ca vom descoperi mai mult in viitor exact in momentel cheie!
Cu toate acestea, in momentul de fata, eu unul m-am saturat de aceeasi oameni perimati din partidele clasice. Inima imi spune sa nu ma duc la vot, dar mintea imi spune ca trebuie, pentru ca epoca de aur a PSD din ultimii 30 de ani are ceva sanse sa se incheie, dandu-si o intalnire la colt de seara cu defunctul PNT.
Nu astept sa se intample ceva magic, nu astept ca noii lideri sa faca ceva de ma vor da pe spate. Dar sunt satul de discursul de anii 90 al unor politicieni si de mandria de a fi roman!
Fix din cauza asta votez ceva nou si chiar m-as bucura ca nou val sa castige urmatoarele ture de alegeri, pentru ca liniile se mai schimb, cam ca la hochei. Desigur, daca USR+ vor da niste chixuri asemanatoare cu cele ale PSD, din 2024 exista o sansa sa ne reintoarcem in prezent. Dar macar am incercat…
Orice ai scrie o sa iti iei injuraturi. Si nu te-ai ars sau ne-am ars cu Iohanis, stii bine ca alternativa era Ponta.
Nu cred ca exista politicianul ideal și nici nu avem alta varianta mai buna decat USR – Plus
Românii s-au ars cu Iohannis după ce l-au ars ei pe el pe 11 decembrie 2016, când au decis să ofere PSD-ului 47% din CD și 49% din Senat.
In articol scrie clar ca e vorba de partide, si nu tratează individual candidații la presedentie.
Dar eu am o nelămurire. Multi „specialisti” spun că președintele are putine atribuții si ca nu poate face prea multe. Atunci de ce e bătălia asta asa mare pt presedentie daca, oricum, cine va câștiga nu va putea face mare lucru?
nu o să îți placă răspunsul.
Sunt totusi pregătit sa-l ascult.
Am mai zis-o: toți sînt hoți.
Cum se poate explica altfel că atunci cînd fiecare parlamentar este „acasă în teritoriu” se dă cu tot săracu’ și cînd ajunge în parlament votează doar pentru a-și atinge interesul personal/gașcă?
La moda e sa o arzi radical ca malin bot. Si prinzi la lume. Am un exemplu clar din ultimele zile de „ce prinde”…. canalul de youtube backpackyourlife al unui baiat care face vlog de travel si atat. Asta se pricepe si asta face si are rezultate decente pentru romania. Omul crestea cu intre 50-100 followersi pe zi pana a simtit el miros de sange si a facut un video despre cazul alexandra 112. Omul e rupt total de romania habar n are ce se intampla p aici dar a zis sa si dea el cu parerea despre subiectul asta + un titlu clickbait…. Rezultate : prima zi +400, a doua zi +400 , +800 , +1800 , +1800 , +1800 ….
Poate PLUS este solutia
Ești sigur că nu toci banii aiurea cu boost-urile alea? Ultimele dăți când am dat boost am avut rezultate jenante. Apoi cu același buget am făcut câte un ad cu targetare mai de doamne-ajută și rezultatele au fost net superioare.
fac targetare pe vârstă și pe orașe, pentru 30€ per post uneori primesc 2.000 clickuri, alteori 4.000.
Pierdem din vedere un detaliu – politica (si votul) ar trebuie sa fie spre „stanga” sau „dreapta” pentru ca asta genereaza idei/initiative/legislatie care muta societatea intr-o directie sau in alta. Nu vorbim de extreme, dictaturi, etc. Alea stim exact unde duc si, de obicei, nu se bazeaza pe voturi. Pe asta ar trebui sa se bazeze votul unor oameni educati, cine sunt eu, ce filozofie de viata am si ce partid/alianta poate pune in practica ideile cu care eu ma identific. Lupta cu coruptia, ca tot e vehiculat subiectul, e un scop nobil, dar nu tine loc de platforma-program pentru ca nu este o constructie bugetara si nici nu rezolva problemele din infrastructura, educatie, sanatate. E super-OK un candidat care este curat si care are si componente din astea in program dar daca nu raspunde la subiecte legate de autostrazi, spitale si scoli, nu atinge chestiuni concrete.
Traditia de 30 de ani si in mod special de 5-10 incoace este sa votam circ, marketing, ura, conflicte exacerbate si afise idealizate de noi insine. Pe ala ca e impotriva celuilalt. Toleram la „al nostru” exact ceea ce condamnam la „al celorlalti”. Doar pentru ca e al nostru, fara legatura cu o doctrina, fara legatura cu un program pe termen lung. De asta nu am construit chestii pe termen lung (30 de ani e destul de lung), pentru ca, transpartinic si cu rare exceptii, cei care s-au suit in scaune au fost aia care au canalizat cel mai bine ura/conflictul. Doctrinele si scopurile mari nici nu au incaput in discutie sau au fost secundare insultelor si acuzatiilor.
Si de aici aberatii – aliante stanga-dreapta, tolerarea extremistilor in guverne (UDMR-ul nu a lipsit din guvern de 30 de ani, Vadim a fost game-changer pentru o lunga perioada) masuri de dreapta luate de guverne sociale/iste si invers. Toate continuate, la alegerile urmatoare, de acelasi gen de decizie de a da vot pe ura si razbunare.
Fara analize/intrebari de genul ce ne TREBUIE sau ce vrem Rsa ni se intample – noua si celor apropiati – in ideea sa ne fie mai bine tuturor, la nivel macro. La scara istoriei, fiecare natie care s-a respectat a constientizat ca are nevoie de perioade mai „socialiste” sau mai „capitaliste”, de expansiune sau de consolidare, in functie de etapa de dezvoltare in care era. Plus ca, intotdeauna la cei care au contat in istorie, au dat dovada de ASUMARE colectiva – daca guvernul lui X-ulescu a dat CHIX, a dat guvernul NOSTRU, nu al alora care l-au votat ca eu nu am votat, deci al meu nu e. Asta e genul de logica politica care trebuie sa dea culoarea unui guvern sau altul, in linia dorita de cetatean, cu distorsiunile de rigoare ca nu exista lucruri perfecte.
Un alt unghi de abordare poate fi: ala care a fost nu mai are cum sa imi promita ca face/drege asa „din pix”. A mai promis chestii o data, a avut 4-5 ani la dispozitie sa faca – a facut, OK, mai ia un vot, nu a facut, afara din joc. Cu orice pret scos din joc pentru ca, d.p.d.v. didactic e o lectie excelenta si e bine sa fie predata in mod constiincios de fiecare data, ca sa inteleaga si candidatul ca exista o nota de plata, undeva.
In unul dintre exemplele de mai sus – deocamdata ipotetic: Iohanis vs. Dancila in turul II – argumentatia de genul n-ai cum sa pui stampila pe X pentru ca bla-bla-bla argumente bazate pe can-can nu reprezinta un mod de gandire sanatos. Chiar si modul asta de argumentatie, care incepe cu o negatie, denota faptul ca nu e un model orientat spre progres. A spune care e optiunea ta si a o sustine cu argumente pertinente, e o chestiune de asumare, in primul rand. Si, asumat, pe o constructie proprie, se pot construi chestiuni infinit mai mari si mai bune decat prin preocuparea permanenta de a distruge constructia celuilalt.
Scuzati idealismul …
Votati cu veve!
Sa vina dezastru’ și după aia mai vedem
Deja ii dezastru.
O grămadă de ani ni s-a tot inoculat ideea ca scutul asta e ceva foarte tare si vom fi super protejati de nu stiu ce rachete din Asia. La 8km de scut se intampla lucruri dubioase, interlopii cică fac ce vor si institutiile dorm.
Sper sa nu se întindă exagerat cu aberațiile si sa ne spuna ca Rădoi Turcul Codita si rivalii lui le cereau taxa de protecție soldaților americani.
cu scut sau fara scut, caracalul si pesedeul aceleasi metehne are!
Poate tu te asteptai ca scutul de la Deveselu sa te apere de Codita, fratii Ciocan, sefii de politie Caracal, Iordache si, in general, de tot putregaiul adunat in structura statului roman de 30 de ani incoace (in fapt, de 70 de ani incoace)
Sa stii ca scutul ala desface si farmece, rezolva si cununii, ajuta chiar si la artroze in faze avansate. Trebuie doar sa te apropii de el la mai putin de 200 de metri.
Eu am o intrebare pentru cei care voteaza raul cel mai mic. Sa dau un exemplu simplu: ai de ales intre doi hoti. Unul care te fura 10 lei, altul care te fura 9 lei. Alegi raul cel mai mic, adica pe ala care-ti fura 9 lei.
Primul hot, care fura 10 lei, e un hot notoriu. Slabe sanse sa accepte vreodata sa te fure cu mai putin de 10 lei. Al doilea hot stie asta. Si stie ca e nevoie doar sa fure un pic mai putin si stie ca va fi ales.
Intrebare: ce faci tu ca votant pentru ca al doilea hot, sa fure mai putin, ba eventual chiar sa-ti dea tie bani, daca el stie ca nu e nevoie sa faca toate acestea, pentru ca el oricum iti ia votul pentru ca te fura cu 1 leu mai putin decat celalalt.
Adica si prin denumire, raul cel mai mic, inteleg ca alegi un rau. De ce nu vrei sa alegi un bun?
pentru că, așa cum ai zis tu, ai de ales între două rele.
pentru că de obicei în politică se bagă oameni de proastă calitate, puși pe furat.
și pentru că, atunci când dăm de oameni buni, ne sperie că ăștia vor să facă curat. păi ce facem aici? dacă mă dă și pe mine la o parte, că nici eu nu sunt pe bune aici unde sunt? dacă începe să îmi ceară să îmi fac treaba bine? dacă începe să ceară performanță? nu mai bine votez unul care o mermelește de 10 sau 20 de ani?
îți dau un exemplu: dacă vine cineva și spune că toate posturile din învățământ trebuie scoase la concurs, pentru că sunt mulți incompetenți, crezi că acel om va mai pupa vreodată vreun vot de la oamenii din învățământ?
De asta eu sunt atent la politică DOAR înaintea fluierului de start al campaniei electorale (o tîmpenie în sine, orice politician serios trebuie să fie în campanie electorală zi de zi!).
Prin urmare, urmăresc 3,5 ani ce fac ăia, ce zic ăilalți și-mi fac o părere. Părere pe care o exprim la vot.
Mă doare-n cot că în înfățișarea ”tete a tete” l-a ”făcut”X pe Y. Nu-mi pasă. Eu decizia de vot o iau cu 3-3,5 ani înainte.
Cu Johannis a funcționat, acum cred că-i rîndul lui Barna.
Am uitat să explic de ce nu mă mai interesează politica în ”perioada campaniei”.
De regulă, în această perioadă se produc cele mai mari dezinformări și maipulări. Și sunt atît de meșteșugite încît e foarte, foarte greu să nu fii atins de ele (că nu degeaba sunt plătiți atît de gras ăia de le elaborează!)
Plus rahaturi de genul ”știm despre X c-a călcat nasol pe bec acum 2 ani, dar n-am zis atunci, am ținut-o pentru campania electorală”. Bă, dacă ai tăinuit-o atîta, pt mine ești mai rău ca ăla!!
Una peste alta, adevărata activitate a unui partid este cea dinaintea campaniei electorale.
Cele 6 luni (sau cîte or fi) alocate prin lege (ce stupizenie!) campaniei electorale sunt doar asta: (încă) o jumulire a bugetului de niște bani pentru organizarea concursului ”cine reușește să aburească mai mulți proști în termenul alocat”!