Domneşti, Prelungirea Ghencea, un vis…

trafic Într-o noapte înzăpezită am aflat cu stupoare că Şoseaua de Centură a Capitalei Europene a României nu este luminată.
Zăpadă şi întuneric, combinaţie exploziva.

Preambul

Ştiţi Şoseaua de Centură, nu? Făcută ca să fie, abia au loc două maşini şi locuri de oprit deloc.

În ultimii ani, în continuarea cartierului Drumul Taberii s-a dezvoltat cartierul „Ghencea”. Ţăranii din Domneşti nu şi-au mai putut munci pământurile şi le-au vândut la bucureşteni. Zona se numeşte „Prelungirea Ghencea”. De acolo până la Domneşti mai sunt câţiva kilometri de şosea proastă şi apoi se ajunge la centura care înconjoaă Bucureştiul.

Cum e azi?

Acolo, la acel nod, e crimă. Trec tiruri, e doar o bandă, mai trece şi trenul, vin oamenii care au case în Domneşti (închipuiţi-vă o zonă foarte ieftină la 5 minute de Bucureşti, cine şi-a luat pământ acolo e boier), pleacă oamenii, e o adevărată busculadă. Timpul mediu de aşteptare în acea zonă este de minim 20 de minute, la orice ora din zi.

În ultima săptămână am făcut 6 drumuri prin acea zonă şi mi-am blestemat zilele. Ce rost are să pleci devreme, dacă nu poţi trece? Ce folos să trimiţi poliţişti, dacă ei stau ascunşi după garajele alea (pe lângă care trec la secunda 13 din video), cu gândul de a lua vitezomani?

Imaginile de mai jos sunt filmate după ce am aşteptat o jumătate de oră şi am trecut de barieră. Mi-a dat în gând să filmez după ce am trecut de jumătatea sirului de maşini care, la ora 3pm, plecaseră de la Bucureşti.

Alternativa?

Ruta alternativă de a ajunge repede, înainte de ora 18.00, în Militari/Drumul Taberii este Rahova » Antiaeriană » Drumul Sării (acolo se lucrează şi se circulă greu) » nu mergeţi la Ho şi Min că staţi 10 minute, mergeţi pe banda I şi la Golden Blitz faceţi stânga.

Culmea e că fac 30 de minute până la ţară şi după aia încă 30 prin Bucureşti.

masini,trafic,mizerii

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

15 comentarii

 1. Mafia ruleaza fin :>

  00
 2. problema ii ca nu sunt muncitori care sa largeasca benzile… is la itlay…
  si incercam acuma sa-i aducem inapoi hah… ce gluma buna…
  bani sunt, problema ii cu shpaga, nu-i destula …

  00
 3. e plina tara de someri si de mineri fara mină

 4. hehe.. gaborii aia stau pe-acolo ca sa zica lumea ca-s la datorie… dar sunt platiti de suedejii din zona( care fac bisnita cu diverse „ciordeles din carrefour”) sa stea cuminti

  00
 5. @martinica: nu ma speria, nu, nu, e invers…
  nu e adevarat… eu una, nu cred! :)

  00
 6. NOU
  #6

  Ce mama masii iti pui video-urile pe apropo? Merge cu 20kbps !!!!!

  00
 7. da , stiu ca asa fac politistii aia , am trecut prin sept pe acolo , ora 3 am , eram cu prietenii cu masina , si era acolo un stop si cedeaza trecerea , si , soferul a incetinit , ca nu era nici urma de masina … si ce sa vezi apoi ?! nenea politistu` din bosheti aprinde faru` si girofaru` , gata domn’le ,amenda ca n-ai oprit la stop !lol , ticalosii !

  00
 8. @Draghici
  Renunta la dial-up

  00
 9. pai ma zoso, daca nu stii zona… o iei frumos pe la bragadiru sau alta localitate care are pod si gasesti tu un drum alternativ :)

  00
 10. NOU
  #10

  De cand conduci in Bucuresti de ti se pare asa de aglomerat? Incearca la ora 18 sa mergi de la Otopeni la intersectia Pipera Tunari sa vezi cum 30 de minute ar fi un vis de-a dreptul porno.
  Sau dimineata sa iesi din Militari sa ajungi la Crangasi.
  Sau pur si simplu sa conduci in bucuresti la ora 9 si la 18 (in rest se merge un picut mai bine)

  00
 11. In rest merge un picut mai bine in afara de 9 si 18?! E mai aglomerat la ora 12 decat la ora 9, cel putin in centru! E aglomerat pana la ora 21-21:30. O perioada in care se circula putin mai ok este 10-10:30.

  00
 12. Apropo de apropo..merge ca sosu…de ce nu urci filmele pe youtube care merge bine si pe dialup?…aaaa…stiu…te-au platit si n-ai ce face…si trilulilu merge mai bine, mult mai bine

  00
 13. e treaba lui pe ce le urca, cine esti tu sa`i faci observatie?

  00
 14. Piata aia nu se numea Ho Chi Minh ? era un lider chinez sau vietnamez

  00
 15. Adevarul ca zona aia e foarte aiurea gandita. E si bariera, si drumul ingust. Dar ce mai conteaza, atata timp cat in curand ne luam triciclete. Nu cred ca se va mai putea circula in Bucuresti. HAOS

  00

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la de la Aceeași Mărie.

Pun clipuri pe Youtube