Documentar: Silence of the Quandts

E un documentar din 2007, difuzat de televiziunea de stat ARD, despre cum familia Quandt refuză să vorbească despre banii pe care i-au făcut în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, când foloseau sclavi în fabricile ce produceau pentru naziști (în principal VARTA).

Herbert Quandt e un om de afaceri german, care a pus bazele VARTA și care a salvat BMW de la faliment, cumpărând fabrica și investind în ea. A decedat în 1982. Soția lui a decedat în 2015. Familia Quandt are o avere estimată la 34 miliarde dolari și sunt extrem de retrași. Singura știre pe care probabil ați auzit-o despre ei e din 2012, când fiica cea mică a fost șantajată de un playboy care a fost condamnat la închisoare.

 

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

6 comentarii

  1. As a result, five days after the showing, four family members announced, on behalf of the entire Quandt family, their intention to fund a research project in which a historian would examine the family’s activities during Adolf Hitler’s dictatorship. The independent 1,200-page study that was released in 2011 concluded: „The Quandts were linked inseparably with the crimes of the Nazis”-Joachim Scholtyseck, the Bonn historian who compiled and researched the study.

    00
  2. Sau pe scurt: interesul poarta fesul.

    00
  3. Mulțumesc.

    00
  4. Lügenpresse!!!Lügenpresse!!!!111!!!one

    00
  5. Numarul de comentarii la acest articol spune mai multe decât ne dam seama: 99% din oameni sunt total neinteresati de asta. Au nevoie de baterii, cumpara si Varta daca e buna reclama. Pentru multi, foarte multi, nazismul e o chestie departe. De fapt, nici macar nu-i intereseaza. Tineri români de 25-30 ani nu stiu si nu ii intereseaza absolut nimic despre decembrie ’89 sau comunism. Nu stiu, nu au aflat, nu s-au interesat. Cei care se uita la documentare din perioada respectiva (când apare unul bun, foarte rar) sunt cei de peste 35-40. Si cred ca e dintr-o curiozitate oarecum morbida: sa vada daca documentarul spune adevarul. Nu sa inteleaga mai bine ce si cum si de ce a fost posibil.

    Business as usual.

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.

Pun clipuri pe Youtube