doar o idee

Când se vor introduce şi la noi actele de identitate de dimensiuni decente? Când să mă cazez în Berlin, l-am speriat pe receptioner cu ditai cardul de identitate, cu poză mare, cu litere mari şi cu mult spaţiu liber.

În contrast, permisul de conducere are caracterele mici si strambe. Şi iar informaţii aiurea pe el. Cui naiba îi pasă în ce zi şi în ce lună sunt eu născut? O să îmi dea poliţistul flori de ziua mea?

Una din fazele amuzante e "eliberat de". Eliberat de vecinu’ meu de la doi, care are imprimantă color! Ce contează de cine naiba e eliberat?

Idei: Permis de Canada. Buletin francez. Permis de Mexic.

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

19 comentarii

 1. So true…so freakin’ true :|

  00
 2. la ala de mexic … văd eu prost sau pe ăla îl cheamă „AL QAIDA GONZALEZ” :)) ? ştiu … se scrie altfel, dar tot aşa sună :))

  00
 3. Ai data de nastere pe permisul de conducere, pentru ca in USA nu iti recunoaste buletinul ca ID, ci doar driver license..si te ajuta cand vrei si tu sa cumperi alcool :)

  00
 4. Ce e ciudat la buletinele noatre, e faptul ca nu-i scrisa niciunde explicit data nasterii, ori o asemenea informatie te astepti s-o gasesti in buletin. Sa vezi ce fain e intr-o tara straina cand ai nevoie de buletin pentru oarece chestii cum stai si le explici alora ca trebuie sa extraga data nasterii din CNP…

  00
 5. Ce e ciudat la buletinele noatre, e faptul ca nu-i scrisa niciunde explicit data nasterii, ori o asemenea informatie te astepti s-o gasesti in buletin. Sa vezi ce fain e intr-o tara straina cand ai nevoie de buletin pentru oarece chestii cum stai si le explici alora ca trebuie sa extraga data nasterii din CNP…

  da, cum ar fi la paypal… şi nici nu am paşaport :|

  00
 6. Da, cat poate sa ma streseze faza cu „eliberat de…”. Cand completezi cine stie ce formular tre sa completezi si asta, de parca ai putea sa ai mai multe buletine eliberate sectii diferite de politie.

  00
 7. Sau ca in Irlanda, unde nici macar nu exista buletine:)).

  00
 8. da’ ati vazut ce scrie, mai nou, dupa „eliberat de”?
  mi-am facut CI noua acum cateva luni. Gata, s-a terminat cu sectia 7 Bucuresti, acum e „SPCEP S3 biroul nr. 1”. Yeah, I should remember that!

  Si legat de dimensiuni, m-am legitimat in aeroportul din Zurich… inutil sa va descriu ce fatza a facut vameshul cand a vazut bucata de plastic… m-a intrebat daca nu ma deranjeaza sa port chestia asta in portofel.

  00
 9. data aia e pentru zodie

  00
 10. somebody, spui tampenii. deci….daca eu nu-mi doresc permis de conducere, sau am o deficienta care nu imi permite sa-mi iau, sunt un om fara identitate?

  cat despre buletin…nu-mi dau seama, dumnezeuleeeeee….de ce nu-l fac de marimea unui card, cum e pestee tot….stiu ca a fost o stire acum o luna…cum ca le schimmba, vor fi mai securizate…DAR marimea va ramane aceeasi. incredibil.

  00
 11. da-i dracu’. niciodata nu pot purta ci-ul dupa mine. imi trebuie geanta speciala pentru el.

  00
 12. Majoritatea ne-am obisnuit cu el.

  „Eliberat de” probabil tine de lipsa unei baze de date unde se centralizeaza toate buletinele noi.

  00
 13. Lol. nu incape nici in buzunarul din spate la blugi. Si-a mai pus cineva *inca* problema de calitatea imaginii ? sa nu te miri daca nu te recunoaste..

  00
 14. da pe ala francez observa cineva ca sctie taille care inseamna talie din cunostintele mele de franceza ? o fi astia fashion victims da nici chiar asa nu e mai bine la noi ca scrie si numele al cinciulea stranepot de pe linie masculina poate vrea sa te reclame gaboru lu tanti cerasela largareta ca nu ai fost cuviincios in mijloacele de transport in comun

  00
 15. @Iskander: intr-adevar se vede ca ai o deficienta cind te legi aiurea de somebody, fara sa cunosti situatia. omul iti dadea un exemplu intr-un context diferit de cel romanesc, si nu vorbea deloc aiurea.

  driver license – face parte din categoria de „photo IDs” si este documentul cel mai des folosit in US si Canada pentru a te legitima.
  a nu poseda driver license -care nu este echivalent cu a avea sau a conduce o masina- este in general privit cu multa suspiciune: probleme la „mansarda”, dependenta de droguri, dosar penal, etc.

  00
 16. Buna observatie Zoso! Si eu cand am ajuns aici – in Canada – aveam ditamai portofelul ca trebuie sa intre in el si cartea de identitate. Dar aici toate sunt mici…e o placere…nu mai trebuie sa iau ditamai portofeloiul dupa mine. Plus ca imi place ca poti sa iti faci pe aici identificarea si cu anumite carduri bancare. Cel mai des folosit este permisul, insa.

  00
 17. Iskander: In US ai 2 tipuri de ID:
  Driver license si State ID .
  Arata exact la fel dar State ID nu poate fi folosit ca Driver License ci doar pt identificare. Daca ai Driver License nu ai nevoie de State ID decat in cazul in care iti ia carnetul ca garantie ca vei plati amenda.
  Atunci descoperi ca nu ai nici un alt act.

  Vezi exemple de Illinois ID aici:

  00
 18. Oh …si inca ceva … Ideea ca ID-urile pt minori sa aiba alt format (Portrait) mi se pare geniala!!!

  00
 19. Ce tare: alea din Illinois au trecuta si greutatea :-)

  00

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.

Pun clipuri pe Youtube