Doamna Gorghiu, de ce nu ne spuneți cum ați făcut dvs?

Alina Gorghiu, 43 ani, din Tecuci, senator de Timiș, scrie un articol pe Digi24 despre glass ceiling și alte minuni copiate de pe afară despre greutățile pe care le întâmpină femeile în munca la companie.

Alina Gorghiu, 43 ani, de ce nu ne spui tu cum ai făcut să ai atâta succes? Hai, inspiră femeile din toată România cu exemplificări pe tema CVului tău extrem de bogat. Spune-ne cum ai ajuns ba deputat de București, ba senator de Timiș, tu fiind din Tecuci. Cum ai ajuns pe la facultăți din Pitești și Iași. Din ce bani te-ai întreținut în tot acest timp. Cum ai ajuns deputat la 30 de ani. Cum ai ajuns președinte PNL.

Exact. Nu poți. Că ai avut destule cuvântări publice să se dumirească lumea că nu ești foarte isteață pentru cât de dreaptă și cinstită te dai. Dacă ai fi, ai avea decența să taci și să o lași baltă cu scheme din astea. Alina Gorghiu și drepturile femeilor. Rodica Stănoiu și justiția. Elena Ceaușescu și chimia. Loredana Groza și mitraliera.

Serios, e plin de activiste care ar vrea să intre în Parlament ca să schimbe ceva. La 30 de ani. Ele oare de ce nu ajung? Nu toate. Încă 4. Nu Cătălina lui Dragnea. Că alea două din PNL, aia din 86 și aia din 85 înțeleg că nu au nici o experiență în mediul privat, pe la companiile astea cu probleme la cota de femei. La fel ca și tine. Nici tu n-ai lucrat pe bune nicăieri, să vezi cum merge treaba.

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

44 comentarii

 1. NOU
  #1

  Feminism 101:
  Ce face o femeie cu curu’, nu fac zece bărbați cu capu’. 🤪

  00
  • Poate face bine si cu capul, nu doar cu fundul…

   Vali vezi ca iti lipseste ceva din CV multilateral dezvoltatei Anastase… pardon, “Alina Gorghiu, 43 ani, din Tecuci, senator de Timiș, presedintele organizatiei judetene PNL Arges”

   00
 2. Imi aduce aminte de multi junalisti romani care au descoperit in 2021 carti si articole din SUA din 2008 si se comporta ca si cand ar fi descoperit reactorul de fuziune nucleară. Suntem martori ai unei repetari a fenomenului „forme fara fond”.

  Nu ca as face misto de problemele grave de violenta conjugala prezente in Romania.
  Dar sunt sigur ca e mult mai important pentru „duamna” ca nu avem un Dragnea de sex feminin (ideal, sa fie chiar dansa) decat de bataile crunte primite de sotiile din mediul rural.

  In Romania „plafonul de sticla” se aplica in general oricui nu are pile, are o boala cronica sau un handicap, nu doar femeilor.

  00
  • Nu, citește cu atenție, am spus 2 experimentați și 2 ucenici…ucenicii iau câte 1000-1500 euro pe luna, deci calculează tu cât le rămâne celorlalti 2 experimentați… vorbim bineînțeles de bani la negru…daca clientul vrea factura, se aduna peste cei 20 000 și contribuțiile, impozitele de platit…

   00
 3. În corporațiile din RO , femeile sunt foarte bine prezente în funcții de management si upper management….deci mănâncă kkt…
  Nu văd feministe să ceară acces mai larg al femeilor la meserii gen instalatori, zidari, zugravi, electricieni…că e criză mare și ar câștiga foarte bine…deci de fapt vor doar easy money, cu curu’ pe scaun, îmbrăcate frumos,la AC, in cladiri de birouri… ..sorry, dar in condițiile astea nu le pot lua în serios…

  00
  • Poate că or fi ocupate cu menajul, să fie casierițe, să crească copiii, să fie educatoare/profesoare/îngrijitoare/asistente, șamd. Nu cred că femeile stau mai mult degeaba decât bărbații, așa cum sugerezi. Nici joburile la birou nu sunt deloc ușoare. Sunt multe zile în care aș schimba lejer stresul de la birou cu o muncă fizică. Dar strâng din dinți pentru că am nevoie de bani. Habar nu ai despre ce vorbești. Doar împrăștii niște ură.

   00
  • NOU
   #9

   @Rolo: dacă ziceai că strângi din dinți sau din cur ca să nu-ți curgă slobozu’ te-aș fi crezut pe cuvânt.
   Marș, mă!

   00
  • Pt ca ma acuzi ca împrăștii ura, contra-argumentez punctual :
   – nuptialitatea este la cifre foarte mici în RO, deci sunt multi barbati singuri care isi fac singuri menajul
   – ai enumerat câteva profesii in care sunt și destui barbati
   – natalitatea în RO are cifre dezastruoase, de razboi, si e susținută în principal de suedeji si in mica parte de cei din rural care nu au plecat la munca in vest ; în urban, corporatistele nu prea fac copii sau fac doar unul în cele mai multe cazuri ; cele care au 2 sau 3 , se portretizeaza ca niște eroine…
   – nu se compara munca de birou cu munca fizica de ex de pe șantier. Du-te o dată sa torni beton , sa vezi cum e….daca ai nevoie de bani, iti sugerez sa te reprofilezi la meseriile pe care le-am enumerat. Se castiga mult mai bine decat pe funcție de execuție la corporatie, este criza de meseriași. Dar știți asta și ca doar daca esti șef castigi bine și de aia ati vrea sa aveți funcții de conducere…pt bani… ca stresul e și mai mare (responsabilitate mai mare)…dar cumva omiteti partea asta…si de aia, tanti asta care nu își poate justifica stilul de viata cu veniturile oficiale, își permite sa mai lanseze câte o vrajeala de asta, sa rămână relevanta, sa fie votata, sa mai prindă un mandat din care sa faca parandaraturi…te pup.

   00
  • Știu o grămadă de bărbați singuri câte locuiesc cu mămica sau lângă ea. Ghici cine face menajul? Mai mulți decât femeile în această situație.
   Știu și câțiva singuri, care locuiesc singuri și-și fac singuri menajul, cu tot ce presupune asta. Mai puțini decât femeile în această situație.

   00
  • NOU
   #12

   Ar mai fi si fetele care se plimba mereu in excursi dar tot mereu apar singure in poze.

   00
  • @car: prin menaj ma refer la ala platit, la persoanele care fac asta ca job. Nu am vazut barbati in domeniu. Nu ma refer la femeile care trebuie sa stranga dupa barbatii lor (munca aia oricum nu e considerata munca).
   Degeaba ma trimiti la betoane, de acolo vin :). Stiu si cat se castiga si nu as castiga niciodata la fel de mult ca in meseria pentru care m-am pregatit (si sunt pe executie, nu directoras). Stresul este unul pe care mi l-am asumat, dar asta nu inseamna ca munca de birou e mai usoara ca cea la „betoane”. Asta daca o faci serios, nu daca mergi la birou ca sa ai de unde te intoarce.
   Ce inseamna ca in profesiile enumerate de mine sunt destui barbati? Cati sunt destui? 1/100, 1/1000, 1/10000? Ati luat-o complet razna cu argumentul ca femeile ar trebui sa faca fix aceleasi munci fizice ca barbatii ca sa merite aceleasi sanse acolo unde iti pot folosi mintea.

   00
  • Nu fac menaj pt ca e prost plătit și nu le-ar permite sa intretina o familie…de aceea și la noi sunt aduse cameriste din Asia…dar nu prea le intereseaza pe feministe de soarta și condițiile lor de munca, alea nu sunt femei, nu au ‘facultate’ ca ele…
   O echipa buna si harnica de 4 oameni (2 experimentați și 2 ucenici), iau minim 20 000 euro pentru a ridica o casa medie la rosu, în aprox 2 luni. Tu câștigi mai mult de 5000 euro net pe luna ? Nu știu de ce, dar ma îndoiesc…
   La meseriile pe care le-am enumerat ,nu se folosește mintea ? Doar la muncile de birou ?
   Repet, in RO , gender ratio e respectat la nivel de management în corporatii, e un non subiect pe care il mai folosesc femei politicieni pentru a mai obține voturi de la gasculite…

   00
  • Vezi ca te-ai incurcat oleaca in calcule: 20.000/4/2 5.000/luna… asta asa, ca detaliu. :).

   00
  • *diferit de 5.000 euro pe luna (ca mi-au fost scosi operatorii din text)

   00
  • Nu, citește cu atenție, am spus 2 experimentați și 2 ucenici…ucenicii iau câte 1000-1500 euro pe luna, deci calculează tu cât le rămâne celorlalti 2 experimentați… vorbim bineînțeles de bani la negru…daca clientul vrea factura, se aduna peste cei 20 000 și contribuțiile, impozitele de platit…

   00
  • Hai, mai incearca, ca nu iese socoteala nici din a doua incercare, nici la negru macar…. :))) Nici macar nu vreau sa aduc in discutie cat castiga de fapt pe ora acei oameni (care muncesc cel mai probabil zi lumina), cat mai trebuie scazut pentru echipamentele pe care le cumpara din bani proprii, ca deja intram in chestii de contabilitate si nu vreau sa te ametesc prea tare.

   00
  • Femeile sunt prezente in functii de conducere, DAR NU ESTE EA in functia de conducere pe care o vrea => plafon de sticla.

   Iar ca nitpcik „plafon de sticla” in romana suna mai aiurea decat ar suna „go walk the bear” in engleza. Dar macar e tradus si nu romglezit.

   00
  • Hai , sa iti satisfac frustrările….20 000 – 4000 = 16 000, deci 4000 pe luna per meseriaș cu experienta. Program 7-17.00 cu o ora pauza de masa.
   Părinții tai nu au cheltuit cu școlarizarea ta, pentru a ajunge frustrata , ca ai impresia ca barbatii ajung șefi doar pentru ca sunt barbati ? De aia nu sunt feministele plăcute, pentru ca de fapt nu sunt cu adevărat feministe, ci doar au niște frustrari devoalate rapid pt ca jignesc și fac pe deșteptele…daca vrei sa faci ceva pt femei, te duc intr-o zona din Bucuresti, sa vorbești cu fetele, femeile de acolo sa se duca la scoala, sa nu mai faca copii când încă sunt copii …te bagi ? 😀

   00
  • Efectiv am pornit discuția de la ideea ta că femeile își doresc job de birou pentru că e mai ușor. După care ai încercat să-mi demonstrezi că pe șantier poți câștiga lejer 5000 eur/lună (ceea ce nu ai reușit, nici la negru, nici reducând la minim salariul ucenicilor, nici închizând ochii la cheltuielile cu echipamentele de lucru și de protecție) și că femeile sunt niște leneșe și niște ipocrite ca nu militează pentru muncă fizică cot la cot cu bărbații (ceea ce nici nu ar trebui să ceri dacă ți-ai vrea binele, la modul cel mai sincer si evolutiv). Acuma mă iei de mână să mă luminezi ducându-mă la expoziție de oameni săraci și needucați, să vezi dacă am curaj să mă implic și mă acuzi de lucruri pe care nici nu am apucat să le spun. Zău dacă mai înțeleg cine pe cine desconsideră și care e frustratul dintre noi 2… .

   00
  • Mhai fato, este evident ca (si) femeile aleg munca mai ușoară, mai curata, mai lipsita de pericole…si eu o prefer față de șantier de exemplu chiar dacă am venit comparativ mai mic…pentru ca are efecte ireversibile asupra sănătății
   Daca nu crezi cifrele, încearcă sa te apuci de construit o casă, sa gasesti o echipa cu recomandari și care sa fie si disponibila și vezi la cât te tocmesti cu ei…
   Înțeleg de la tine ca feminismul nu trebuie sa se aplice și femeilor sărace și needucate, nu ? Da-le în kkt de paupere , ce treaba avem noi cu ele…sa faca muncile alea ‘de jos’…de ex sa prăjească draq mai repede puiul ala prin care îl comandam prin Glovo, ca ne e foame , ca am muncit la corporatie , sa dovedim ca suntem mai destepte și mai muncitoare decât bărbații și meritam funcții de conducere !
   Hai ca ne-am lămurit și cu tine, următoarea ‘feminista’ , va rugam !

   00
  • Car, pe cat punem pariu ca esti barbat frustrat fara femeie si copiii?
   Altfel nu inteleg cum ai putea sa dai subtil de inteles ca femeile ar fi lenese ca nu vor sa lucreze in meserii de barbati.
   Chiar asa, cati barbati stii care lucreaza ca ingrijitori pentru batranii din strainatate si stau 6 luni pe an stergand batranii la fund? Sau cati stii chiar asa in pozitii de menajere sau care profeseaza ca “moasa”? Ori tu esti dobitoc si vrei sa zici ca dpdv biologic femeile si barbatii sunt egali.
   Poate o trimiti pe maica-ta sa lucreze pe santier. Sa ne zica ea cum e

   00
  • Tot e bine că tu te-ai lămurit, că eu nu am înțeles nimic, mai rar așa ciorbă de argumente. De fapt ceva am inteles: fir-ar ale dracu de feministe care militează pentru joburi la birou când ar trebui să meargă să lucreze în construcții că poate așa mi-aș putea permite să angajez și eu din salariu pe cineva sa-mi lucreze la casă. 😅

   00
  • In general femeile nu aleg job-urile tehnice, decat intr-un numar foarte mic si asta pentru ca femeile sunt mai delicate si emotionale si mai putin tehnice si bineinteles ca se victimizeaza incontinuu. Multe chiar daca lucreaza intr-un domeniu tehnic fac chestii basic de rutina. Manipularea,minciuna si victimizarea este arma femeilor cu ajutorul carora razbat in viata. Desi in strainatate am mai vazut femei care sa profite de job-uri bine platite pe care in mare parte le fac barbatii, ma refer la electricieni, o munca ceva mai usora, comparativ cu altele, in Romania, toate sunt botoxate, plasticate, operate, in goana dupa un barbat cu bani care sa le intretina.Romancele sunt niste intretinute. Poate exceptie ar fi la corporatie unde au creierul spalat de la inceput si unde femeile se cred mai mai bune din toate punctele de vedere decat barbatii si cred ca nu au nevoie de ei , unde marea majoritate al arogantelor, apeleaza la banca de sperma, dar nu au timp nici de asta deoarece angajatorilor le convine ca angajatele lor sa fie niste feministe mereu singure, arogante si autosuficiente deoarece pot fi exploatate la maxim si nu au timp sa se ocupe de familie sau sa intre intr-un concediu de crestere a copilului.

   00
  • @Tudor, băi, îmi pare rău pentru tine. Pare că ai avut o cârcă de ghinion și ai întâlnit doar nașpete la viața ta. Sau o fi vreo lege neînțeleasă a atracției? Aia e, se pare că nu le poți avea pe toate în viață, e un blestem să fii cel mai frumos și cel mai deștept și să nu poți găsi parteneră pe măsura ta… 😅

   00
 4. Despre doanma Gorghiu….numai de bine, insa sa ne lase, ca nu intereseaza pe nimeni elucubratiile ei, si oricum nu reuseste sa convinga pe nimeni:

  https://www.youtube.com/watch?v=R_gjGYnw1CE

  Romania e o tara atipica, cu multe contraste si diferente sociale, sunt zone/paturi ale societatii unde femeia e doar un animal (vezi la suedeji, in comunitatile sarace, rurale), sau sunt zone unde femeile sunt cel putin egale barbatilor (justitie, multinationale, etc), de aceea e greu sa faci un diagnostic clar al pozitiei femeilor in raport cu barbatii.

  Absolut interesant este faptul ca, desi romanii nu au un apetit deosebit pentru egalitare, dreptate, drepturi sociale, probabil o consecinta a regimului comunist, cand femeile erau ideologic egale barbatilor, au avut acces la o paleta de functii si instruire de multe ori egala cu a barbatilor, iar statistic, diferentele salariale intre femei si barbati nu depasesc 10%. Pentru cei ce latra si vor o tara ca afara, sa studieze putin diferenta salariala dintre barbati si femei din Franta, care ajunge si la 30% (e si aici un comentariu de facut, si anume faptul ca multe femei ajung la al treilea copil, sau in primii ani ai copilului lucreaza doar 80% din timp, pe salariu proportional), sau faptul ca femeile franceze au avut drept de vot mult mai tarziu decat romancele, sau faptul ca pana in anii 70 nu puteau sa isi deschida un cont bancar fara semnatura barbatului.

  As concluziona ca doamna respectiva mananca niste rahat, ca asa e la moda, si ca daca ar vrea sa faca ceva, ar trebui sa se concentreze punctual asupra conditiei femeilor sarace, vulnerabile, sa nu mai ajunga batute, traficate, needucate, si sa lase politically correct-ul pentru alte tari.

  00
  • Nu o face pt ca știe ca voturile acelor femei sărace pot fi cumpărate ușor de concurenta care da mai mult (ulei, zahar, bani, whatever)…
   Asa ca se duce spre zona femeilor cu ceva diplome și cu job-uri occidentale , poate ciupește ceva voturi de acolo…
   japitza cu vagin intre picioare, cu nimic diferita de japitzele cu penis între picioare…

   00
  • @ ei, uite aici putem fi de acord, japite de ambele sexe. Doar ca vreau sa vad aceleasi reactii si in cazul incompetentei barbatilor, abia atunci putem fi banuiti de tratament corect.

   00
 5. Eu o iert pe Mme. Christine, ca e motociclista…

  00
 6. Pai se plange de glass ceiling, am inteles ca birouriile au canapele destul de comode, sigur ala nu e un motiv sa se planga.

  00
 7. Don’soara Mara Mares ar putea fi invidioasa dar are de unde lua lectii in viata :)

  00
 8. Cea mai posta este Mara Mares. Cum se schimba conducerea PNL cum se apuca sa dea limbi pe facebook la noii stapani. Este penibil sa vezi ce ode ii scria lui Orban, care a si luat-o de la brasov unde nu a prins lista si a bagat-o in fata la Bucuresti.

  Dupa care l-a tradat fara niciun stres si s-a apucat sa-i scrie serenade lui Citu. Si-a sters chiar si postarile pro Orban de pe Facebook, cam atat de penibila este.

  Dupa care si baiatul trimis de PSD, Dan Valceanu si-a primit tura lui de Mara Mares.

  Dupa care a urmat Nicolae Ciuca.

  Este praf dar nu are ce sa faca. Nu a muncit pe bune o zi in viata ei, daca ramane fara cariera de PNL trebuie ajunge direct la „cu de toate”. Probabil si pe onlyfans si la dristor.

  https://newsbv.ro/2020/10/19/mara-mares-nu-vrea-brasov-candideaza-la-bucuresti-pe-o-lista-unde-nu-figureaza/

  https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/politica/scandal-in-pnl-dupa-alegerea-noului-lider-al-organizatiei-de-tineret-815301

  https://www.agerpres.ro/politica/2021/02/16/mara-mares-consilier-de-stat-in-cadrul-cancelariei-prim-ministrului–662644

  https://imgur.com/a/AwTGQBN – ce fericiti erau inmpreuna

  00
  • nu trebuie să prindă ea lista, ta-su e mare baștan, el o împinge de la spate, ea prinde listă unde vrea.

 9. Născută în 85 adică 37 ani. Alții ajung președinți la 39. Ce vrei sa ne arăți cu anii aia de naștere? Aia cu nicio experiență în mediul privat iar e degeaba. De ce ar fi o condiție ? Sunt oameni care studiază pentru a fi politicieni sau diplomați de carieră.

  00
  • Ăștia cu dislikeuri, dati un click pe CV-ul celei născute în 85 din curiozitate. Habar nu am cine e, dar cu siguranță nu e la furat daca CV-ul e real.

   00
  • NOU
   #37

   Ai citit CV-ul ala si totusi nu intelegi de ce iti da lumea dislike. Hai sa iti traduc putin prima experienta 3 luni intership la firma unui cunoscut probabil face practica. A doua experienta la biroul european a lui Daianu, urmatoarea Camera Consultantilor Fiscali urmatoarea experienta consilier Ministerul Economiei, consilier Ministru, Membru Consiliu de Administratie, Director Cabinet ANAF, Director Cabinet Presedinte ANAF.
   Pe scurt nu a muncit o zi in viata ei probabil nici nu stie unde isi avea biroul.
   Cat despre traininguri: Certificat participare „Învaţă ce înseamnă să fii broker”, Certificat participare „Curs pentru operatorii din pieţele derivate”, Certificat participare training „Negociere şi Comunicare”, Certificat ECDL.. de ce sa pui mizeriile astea in CV?

   00
 10. Ai fost cam rau cu loredana…

  00
 11. Sa mananci rahat pe net e foarte usor…dupa ce doamna Ghorghiu a mai gustat…si alte chestii deci nu e cel mai sordid lucru pe care l-a facut.

  Asa ii arata lui maica-sa acasa ce griji are ea si cum se ocupa de bunastarea femeilor si isi vede in continuare de ce face acolo, de frecat menta pe bani multi.

  Asta e un rahat de tema importat de afara, in Romanica, rasisti si cu alte probeleme avem , la asta cu femeile ai zice ca sunt discriminata pozitiv nu invers.

  Cum zicea cineva mai sus, la mine la cooperativa, 70 % femei, 30 % barbati, pe pozitii de management cred ca e mai prost de atat …

  As mai zice mai mult , dar vine Mara Mares si te calca pe cap cu Dusterul ala alb…

  00
  • Păi poate că o fi ceva de capul celor din cooperativa ta, spre deosebire de cei de pe scena politică. Cu atât mai mult cu cât ai un exemplu fix la muncă, unde managementul merge mai degrabă pe mâna femeilor, oare nu ar trebui să stăm oleacă să ne gândim de ce la privat femeile sunt bune, iar în politică sunt împinse pe margine că să poate băieții să lucreze cum știu ei mai bine? Unde se situează interesul nostru de cetățeni?

   00
 12. Are un tupeu fantastic sa se dea Imaculata ca și cum ar fi făcut ceva pe bune.
  Sa aibă bunul simt măcar sa tacă, adică ce vrea sa zică:
  Ca este simplu sa ai cariera ei și ca cine nu reușește este incapabil? Ca eu știu multe persoane care nu prind post la UE la niciun concurs deși sunt super bine pregătiți și pregătite și mai știu foști repetenți ai clasei cum se spune cluburi cu super joburi prin structurile UE.
  Doamna aceasta mare tupeu are, dar așa sunt toți, vrea sa se convingă probabil ca merita tot ce a avut nu ca a fost PCR

  00
 13. NOU
  #43

  In CV-ul duamnei ar trebui marcate și 2 episoade funny: 1. Campania electorală cu senvishul copilului…2) ” jobul” de giving head pe care l-a avut la bogdanel milion Olteanu….

  00
 14. ”Le-am spus colegelor mele că la liberali, doamnele pot să-și facă o carieră politică și că nu este necesar să treacă prin patul nimănui pentru a ajunge să câștige funcții publice. Un exemplu ar fi cel al Ralucăi Turcan, care a fost asistenta domnului Stolojan, dar și altele.” – Ludovic Orban, 2006.

  00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la de la Aceeași Mărie.

Pun clipuri pe Youtube