Octavian Radu a vândut Diverta

În 2010, Diverta intra în faliment, alături de alte afaceri ale lui Octavian Radu. După doi ani sub tutela Casei de Insolvență Transilvania, lanțul de librării a fost vândut pentru o sumă foarte mică. Momentan mai sap după detalii și confirmări.

Cumpărător este ZebraPay, o firmă apropiată lui Radu.

actionari-diverta

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

16 comentarii

  1. Diverta e totusi un brand. Daca ar avea si un management bun si o promovare suficient de buna, toate ar merge ca pe roate, zic eu.

  2. Cine a fost prostul care a cumpărat-o?

  3. @Vaultboy: De ce crezi că e prost cel ce a cumpărat Diverta? De ce crezi că a intrat diverta în faliment?

    a) din cauza unui management de calitate
    b) din cauza vânzărilor scăzute

    Uite un indiciu:

    În 2010, Diverta intra în faliment, alături de alte afaceri ale lui Octavian Radu.

  4. Diverta este un nume suficient de cunoscut incat sa tind sa cred ca un bun manager ar face din acest brand o afacere profitabila. Produsele lor erau de calitate, din pacate preturile scumpe faceau ca vanzarile sa nu fie cele mai mari. Cred totusi intr-o revenire a companiei cu ajutorul unui management eficient.

  5. RTC Holding BV pare a fi un off shore tot de al lui Radu

  6. Oricat ar incerca sa o resusciteze , a pierdut locul. S-a schimbat patronul dar angajatii ?

  7. @Haotik: „preturi mari” sau „produse scumpe”. „Preturi scumpe” nu avem.

  8. Hai sa o luam simplu -verificati la Diverta Mall Vitan sau Plaza (care oricum e mort deocamdata) cat costa cel mai ieftin biblioraft plastifiat ?! dupa care vedeti in orice supermarket cat costa -ce sa mai zic de cea mai buna oferta la hartie A4/80gr –verificat si http://www.dol.ro e mai simplu :))

  9. Diverta pare raion de magazin de stat comparat cu Carturesti.

  10. @Ionut Staicu – Consider „Diverta” o afacere moartă, indiferent cine se ocupă de ea. Faptul că cineva a dat niște bani, chiar ei și puțini, consider a fi o mare prostie, doar dacă nu se mai spală, prin intermediul acestei afaceri, niște bani negri

  11. Hm…
    ZebraPay e condusa de nenea asta: http://ro.linkedin.com/in/lucianbutnaru

    Greu de spus cat de apropiat e de dl Radu Trading Company (RTC), dar cert e ca are un aer dubios…

  12. oare a vandut-o la pachet cu celelalte magazine – Debenhams, Springfield, Women’s Secret?

  13. Cum o fi cumparat-o o firma care in 2011 avea pierderi si capitaluri proprii negative (plauzibil motiv de insolventa), nu stiu!?!

  14. noua firma se cheama blor retail sa…insa nimic nu e clar ce se intampla de fapt cu pro express retail sa. butnaru are 65% si octavian 35%, asta cel putin teoretic…practic,nu exista nici o informatie clara si coerenta care sa ne spuna exact ce se intampla cu acest brand si daca furnizorii,proprietarii de mall-uri,bancile sau angajatii pot avea vreo incredere in noua constructie care se naste intr-o tacere deplina si care, probabil, va muri intr-un mare scandal.

  15. Eu spun sa nu va mai dati cu parerea daca sunteti in necunostinta de cauza! Am lucrat cativa ani in Diverta si am vazut destule. RTC este un grup de mai multe firme intre care si Diverta, Debenhams,Dalles,TCE transport,firme de jucarii,papetarie s.a.m.d. Faza cu falimentul a fost o mare vrajeala pt a scapa domnul Radu din datorii el infiintand alte firme mai mici dupa ce a declarat insolventa pt Diverta! Cum va explicati faptul ca atunci cand s-a declarat insolventa Divertei + s-au dat afara angajati si s-au impus reduceri salariale de 10-20% + zile de concediu fara plata(pe motiv de criza financiara), domnul Radu a deschis alte magazine luxoase si a achizitionat si unele firme?
    Iar in ceea ce priveste marketingul si managementul Divertei.. totul lasa de dorit. Persoanele din conducere au ajuns pe acele posturi pt ca au pupat dusul cui trebuia sau pt ca au trecut prin patul cui trebuia, in rest nu au habar care sunt sarcinile postului pe care il ocupa. Iar putinele persoane (fie ele simplii vanzatori sau manageri) care intr-adevar se implica si isi fac treaba f. bine ori sunt inlaturati,ori umiliti, ori fac si treaba celor care sunt incompetenti(desi incompetentii au salarii destul de mari in comparatie cu cei care chiar muncesc).
    Au un adaos comercial nesimtit de mare (200% sau mai mult) in moment ce salariile care le ofera sunt nesimtit de mici.
    Cat despre raspunsul „nu avem produsul X” .. tot incompetentii din conducere sunt vinovati pt ca atunci cand li se comunica cerintele clientilor nu prea ii intereseaza sau trimit cu totul alte produse..
    Sper ca v-am lamurit cat de cat!

  16. confirm tot ce a scris Tyna si eu sunt un fost angajat Diverta. Daca imi aduc bine aminte in cei 4 ani cat am lucrat la Diverta de 3 ori „si-a schimbat numele firma care detinea magazinul Diverta, dar nu si „STAPANUL”. intodeauna a ramas in buzunarul lui Dl. Radu. Si bineinteles cand se trecea pe alta firma concediile se pierdeau. La sediul central erau angajate niste tinere dornice de afirmare care niciodata nu au lucrat in comert si parca vroiau sa falimenteze firma…sau poate asta era si scopul :). Despre preturi pot sa spun ca adaosul practicat la aceea vreme era de la 0-400%. Cum in grup (RTC Holding) erau si firme care erau disdribuituri unici autorizati in Romania pentru diverse marici si avea fabrici proprii de creioane si dosare, caiete asa se explica preturile mici la : hartia A4, creioane si caiete RTC. La aniversarea de 10 ani de la infintare, a cantat Smokie la petrecere si se spuea ca a costa 10.000 de euro. Astea sunt amintirile unui „sclav in tricou rosu”.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Ultimele articole

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.

Top articole

7 zile