Cum distrugi un aspirator: cu nisip

Aspiratorul ăsta, absolut bestial și mișto și mic și cu putere de aspirare bună, tocmai a decedat. Cineva, nu spun cine, a aspirat o cantitate măricică de nisip cu el (cam doi pumni, așa, în plex) și e gata. Adică el ar mai vrea, dar nu mai poate. L-am desfăcut, l-am scuturat, tot nu mai vrea să aspire nici măcar scame.

Următorul va fi unul cu filtrare cu apă, că am înțeles că e bun.

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

36 comentarii

  1. asa e, „ai inteles” ca cel cu apa e bun
    asteptam si info in realitate :)

    00
  2. La alea cu apa, e mai nasol cu modul de utlizare… pregatirea inainte de a strange praful si apoi curatarea lui dureaza mai mult si sunt mai complicate.

    Astea cu sac de unica folosinta sunt cele mai rapide cand vine vorba de aruncat ce a colectat.

    00
  3. Aspiratorul cu filtrare cu apa e bun doar daca ai covoare si mochete in casa, in rest e greoi si ocupa mult loc.

    00
  4. După 2-3 ani de folosit aspirator cu filtrare cu apă lucrurile stau cam aşa: aspiri, pui aspiratorul pe balcon, arunci doar apa aia murdară. Trec 3 luni, vine momentul să aspiri din nou, îţi aminteşti că nu l-ai curăţat. Cureţi, aştepţi să se usuce filtrele sau le pui pe cele de schimb, aspiri. După aspirat + spălat + şters praful nu mai ai niciun chef să cureţi aspiratorul, aşa că îl pui pe balcon. Şi ciclul se repetă până când devine o corvoadă să cureţi aspiratorul şi cumperi ceva cu sac. Sau angajezi menajeră :-J

    Pentru curăţenie generală e bun un aspirator cu filtrare pe apă. Pentru aspirat rapid nişte firimituri/zahăr scăpat pe jos/resturi de cioburi fine e bine să ai şi unul mic, cu sac.

    00
    • „Trec 3 luni, vine momentul să aspiri din nou” ???

      00
    • Total de acord cu tine, eu am aspiratrul de 10 ani si inca rezist cu el.

      Eu sunt mai ordonat si dupa aspirare spal filtru, cutia, piesa interioara si capacul, apoi spal si cada unde am spalat cele de mai sus si apoi wc-ul unde am aruncat murdaria.
      Adica +20-30 minute adaugate la aspirat.

      Pe de alta parte aspir o data pe saptamana cand e si zi de curatenie, in rest matura si faras ca nu spal magaoaia pentru faramituri.

      Ca si avantaje ai doar ca teoretic aspira mai bine praful. Practic depinde fiecare cat de fin are ochiul si cat de mare vede firul de praf.

      00
    • wait, what ? 3 luni ?

      00
    • vezi ca au trecut 3 luni.. e timpul sa-ti schimbi si sosetele !

      00
    • Trec 3 luni în care se aspiră la intervale mai mici, regulat, bănuiesc, apoi vine vremea să aspiri din nou și măgăoaia e înfundată.
      Right? :)

      00
    • la 3 luni? :)
      acum am inteles nelamurirea ta la menajere :P

      00
  5. Aspiratoarele e treaba menajerei boss :)

    00
  6. eu utilizez un aspirator cu spalare zelmar. la-m primit (a se citi l-am cerut) cadou la cununie. Are aspirare în sac, aspirare în apa și spălare. este perfect din punctul meu de vedere. singura lipsă e că nu are accesoriu de spălat geamurile.

    00
    • „…(a se citi l-am cerut) cadou la cununie” – ce oameni…doar mie mi se pare o mare suedie faza asta?

      00
  7. curata-i filtru.

    00
  8. 3 luni??? Aspiri asa des??? Ce esti nebun???
    Ha ha ha

    00
  9. la fel si la mine fu..dupa ce am facut niste renovari am aspirat prafu(cu tenta de moloz)…cand l-am pornit o saptamana mai tarziu facea ca tractoru..o trebuit schimbat

    00
  10. Fuck no, alea cu apa sunt groaznice și mai și miros. Ia unul fără sac și gata. Încearcă să-l sufli pe acesta cu aer comprimat, eventual demontandu-l cat de mult se poate.

    00
  11. Si eu am un Samsung, cu filtrare cu apa, este foarte bun. Din pacate, pentru capitala tarii, unde praful este gratis si, deci, din belsug, nici mama aspiratorului nu face fata.
    De doua ori pe saptamana dau cu el, de fiecare data raman umit de cat de mult praf ramane in el.
    Drept este, e voluminos si necesita curatare dupa fiecare operatiune, dar merita, un fir de praf nu iese de la el.
    Si a tras, saracul, la renovare, o gramada de bucati de nisip si de tencuiala si a fost OK… bine, cum vedeam ca nu mai trage, sau mi se parea ca e prea multa albeala in recipient, opream, spalam, reumpleam, o luam de la capat…
    Insa merge si acum excelent!

    00
  12. Vali, faci o fapta buna si-l dai daca nu poate fi reparat?
    Socrul are tot un Samsung care cred ca bate spre al tau, i s-a topit nu stiu ce si s-a mucificat carcasa. De atunci cica nu mai face vacuum.

    Evident platesc transportul si oricat consideri ca valoreaza in momentul de fata.

    00
  13. Eu am luat un LG similar cu ce ai avut tu, eram tare multumit de el, pana s-a apucat „meseriasul” sa aspire praful de la tencuiala, l-a infundat pana in „maduva” motorului. L-am desfacut, l-am suflat cu compresorul, nu mai e ce-a fost. Am luat un Metabo, cica e industrial, s-a infundat in jumatate de ora de aspirat rumegusul de la centrala pe peleti, acum ma gandesc sa iau un Lavor, am spalator cu presiune si sunt foarte multumit, e de 2 ori mai puternic decat un Karcher din aceeasi clasa de pret.

    00
  14. Acelasi model il am si eu, este foarte ok, eu l-am desfacut pana la motor de 2 ori pana acum. A aspirat pretena o data APA cu el si a 2-a oara l-am desfacut pentru igienziare, curatare, parfumare, de fun :))

    problema maxima la nisip daca a trecut de filtru este ca motorul e incapsulat si daca a intrat nisip pe la rulmenti/intre rotor/stator nu prea il mai poti repara in casa.

    00
  15. Du-l la garantie si scrie asa pe foaia de service: „Nu stiu, boss, nevasta-mea da cu el, a facut vum-vrum-bum-fum s-apoi poc, era sa-mi omoare pisica!”

    00
  16. Am avut si eu un aspirator de genul ala numai ca scria Zass pe el, un fel de Electrolux mai eftin ca sa zic asa. Merge in continuare foarte bine la tara, ocazional imi curat masina cu el.
    Upgrade a fost aspirator Philips, cu sac, PowerLine 1900W.
    Sunt in renovare si trag de el aproape zilnic dupa ce termin de lucrat. Sacul il golesc/curat dupa fiecare utilizare, la fel si filtrul interior. In felul asta sansele sunt aproape nule sa il strici.
    Problema e ca sacul ala are pereti dubli si o mare parte din praf ramane intre peretii aia textili, motiv pentru care e bine sa schimbi si sacul din cand in cand. Recomand originali sau cel putin agreati de producator.
    La cat costa un aspirator decent 200-300 lei nu cred ca e cazul sa iti faci prea mult sange rau.

    00
  17. Cel mai bun aspirator . Nu ai probleme cu filtre si saci. Usor de folosit, necesita putin spatiu pentru depozitare, nu miroase, are un pret rezonabil.

    00
  18. Ma, io zic ca daca scoti cutia aia de plastic afara, sub ai un filtru cu burete si un soi de sita antibacteriala sub. As putea paria (maxim 10 ron) ca daca speli alea, aspira din nou cum trebuie…

    00
  19. Am acelasi tip de aspirator cred ca de 10 ani la tara, si unul similar dar de 1800w acasa. Am aspirat moloz, praf, ciment dupa renovari, tinut sub burghiu la gauri in pereti. Secretul: folosesc un filtru suplimentar centrifugal Samsung montat pe tub pe care-l golesc dupa fiecare camera aspirata (luat din fostul Real, am vazut si in Selgros) (https://www.google.ro/search?q=filtru+centrifugal+aspirator+samsung&biw=1024&bih=499&tbm=isch&imgil=BTllJ9L1ff3OFM%253A%253B-jh-NBcFsJ8ilM%253Bhttp%25253A%25252F%25252Fwww.marketonline.ro%25252Faspiratoare%25252Faspirator-samsung-sc7060&source=iu&pf=m&fir=BTllJ9L1ff3OFM%253A%252C-jh-NBcFsJ8ilM%252C_&usg=__zkLMu66ui4hnBOtJQIZEALLazJY%3D&ved=0CFkQyjdqFQoTCJfevb7yisYCFclWFAodJFYAqg&ei=lDN7VZfEKcmtUaSsgdAK#imgrc=BTllJ9L1ff3OFM%253A%3B-jh-NBcFsJ8ilM%3Bhttp%253A%252F%252Fcdn.marketonline.ro%252Ffull%252F3786%252Fimgcyclone01.jpg%3Bhttp%253A%252F%252Fwww.marketonline.ro%252Faspiratoare%252Faspirator-samsung-sc7060%3B500%3B500)
    Daca opresti tb sa golesti filtrul. Daca e incarcat nu te apuci de aspirat paianjeni pe tavan.
    Dupa 3-4 utilizari speli filtrele proprii aspiratorului.
    Si daca aspirii moloz speli inclusiv furtunul.!
    Pe cel de 1600w l-a blocat o desteapta de vecina la tara, nu a curatat filtrul inainte de pornire. Era infundat tot, abia mai mergea. Am oprit imediat nu l-am mai chinuit. L-am desfacut tot, am spalat totul !inclusiv motorul cu apa si detergent, apoi apa cu presiune, dupa ce a fost curat am dat motorul din belsug cu spray WD40 ca sa nu rugineasca tolele si sa intre in scurt, l-am pus la uscat la soare, l-am uns la rulmenti cu ulei de mecanisme fine (biciclete), l-am reasamblat si e functional. Tu da-l celui ce l-ai promis deja! Oricum ar fi bine sa iti iei unul macar de 1800w cu putere de aspirare >350w. Daca mai gasesti. Ca acum UE a limitat puterea la aspiratoare facindu-le mai prietenoase cu praful din covoare!

    00
  20. Gorenje Atlantis.Filtrare prin apa, bypass la motor.

    00
  21. Eu folosesc modelul de aspirator care este ca o galeata cu roti si motor pe capac. Are capacitate mare in primul rand – 40 de litri. Am vrut special asta pentru ca la curte aspiratoarele mici nu fac fata.

    Trage gunoiul intr-un sac din panza de doc (daia albastra) facut de mine. Pe filtrul de aer are o husa tot de mine facuta, din panza. Adaugirile nu-l incetinesc, pentru ca aspira pe suprafata mare. In husa de filtru de aer de exemplu, care este fix cat filtru, imi intra capul pana la linia buzelor.

    Pe viitor vreau sa-i fac rost de furtun mai gros, are furtun normal, care ii ia aerul cam la jumatate cand il pui (gaura unde vine furtunul are diam de 6 cm jumate, furtunul are 3).

    Cand il folosesc, il folosesc la o treime sau la jumatate din putere. Nu are reglaj, il bag in serie cu un foehn pentru asta. Fac asa ceva pentru ca mergand mai incet nu se mai incalzeste, se uzeaza mai putin si face un zgomot mai acceptabil.

    In plus fata de aspiratoarele de casa, astea gen galeata pot sa mai faca doua chestii: sa traga apa si sa sufle aer. Pe net se gasesc cel mai usor sub numele de „aspirator umed/ uscat” sau de „shop vac”.

    00
  22. Eu am un electrolux clario (cu sac) parca 2000W de vreo 9 ani.

    A trecut saracu prin:
    3x renovari masive
    2x pus termopane
    saptamanal x curatenie 2cam (covoare persane & shit)
    o data la 2 sapt x curatenie 4cam
    scos muci la 2x copii de 3-4 ori pe zi cat sunt raciti. Asta-l fvte grav (chiar si la putere minima) ca saracu incearca sa traga prin orificul ala mic de se baga-n nas.

    A mancat: praf, moloz, ace de brad cat juma de padure, sticla (ca deh copiii sparg lucruri traznite), lichide (apa, sucuri, vin, nurofen de portocale pentru copii).

    Deocamdata inca trage tare. Are o siguranta/protectie termica si sare cand se incinge prea tare, dar reporneste cand se raceste in 5-10 min. Oricum nu-i bai ca si eu mai trebuie sa fac cate-o pauza.

    Recomand cu toata inima.

    00
  23. Ia-ti Polti. Dai un ban dar stai in fata. Al meu a fost cumparat prin 2007 cand nimeni nu auzise de filtrare prin apa…si rupe si acum. Are si o solutie cu mireasma de brad pe care o pui in apa si pute fain dupa aspirare.

    00
  24. Secretul e FILTRUL, alege unul HEPA. Am un Phillips pe care am dat 550 lei acum 6 ani, tot sistem „ciclonic” ca al lui zoso, avea insa 2 filtre Hepa, unul inainte de motor si unul la spate. Cel de la spate poti zice ca e inutil, e curat desi nu l-am spalat niciodata. Am tras de multe ori nisip/praf/moloz, inclusiv aspirat la 10 cm de masina de gaurit ce-mi perfora peretele sa-mi instaleze unul aer conditionat (nu mai ajungea praful in casa).

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.

Pun clipuri pe Youtube

Top articole

7 zile

Alte linkuri (mostly NSFW)