Discuție la sediul unei fabrici oarecare (de fapt la toate fabricile)

Bună ziua, v-am adunat aici că am un văr care lucrează la aprovizionare la un magazin de bricolaj și mi-a zis că mă poate băga pe felie cu orice produs vreau eu, așa că am cumpărat niște mașini unelte și de azi fabricăm carice. Care e treaba voastră? Să analizați piața, să identificați calitățile pe care trebuie să le aibă produsul nostru și prețul la care l-am putea vinde. Hai, la treabă, că a ieșit noul Taycan și îl vreau.

Trec 3 săptămâni.

– Ia ziceți, băieți.
– Șefu, nișa de carice e bună de tot, mai ales pe zona de sus a prețului, unde vrem noi să o atacăm. 100% din produsele de la raft spun că au calitatea X, care e absolut obligatorie pentru cum va folosit produsul și, surpriză, nu o au. Deci, dacă dăm drumul la un produs care să aibă calitatea X pe bune, rupem tot!
– Bă, stați așa! Voi știți de ce n-au calitatea asta? Că aia costă cel mai mult, bă proștilor! De aia nu o au!
– Da, șefu, dar degeaba punem noi pe ambalaj că are calitatea aia dacă produsul nu o are, nu? Că ne facem de rahat!
– Sunteți proști, bă! Păi ce alternativă au? Faceți produsul fără aia, punem prețul dublu și scriem mare pe ambalaj că o are!
– Bine, șefu. Dar măcar nu ne punem logo-ul pe produs, să nu știe ce marcă e și de unde a luat-o, da?
– Da, ai gândit-o bine pe asta. așa facem.

După ce data trecută am luat un suport de șampon și burete pentru duș și a ruginit în două săptămâni (am luat altul și e ok), acum mi-a ruginit oglinda extensibilă. Care, surpriză, acum e 105 lei, și eu am dat pe ea 150 lei. Nu mă prind de logică: în baie se face umezeală, indiferent dacă e aerisită sau nu, e fucking normal să faci toate chestiile pe care le pui în baie imune la umezeală. Nu și producătorii idioți. De aia fac poze la tot ce cumpăr, le pun într-un folder, să știu data viitoare ce să nu mai cumpăr. Suport de curpapir și suport de periuțe de dinți pus de proprietar când a renovat, în 1996, nici o urmă de rugină. Rahaturile astea noi ruginesc în 3 luni.

Da, mai explicați-mi cum producătorul român nu are loc în magazine din cauza importurilor. Sunt chiar curios cum Fackelmann poate face orice rahat metalic care să funcționeze și să nu ruginească, dar românul nu poate.

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

37 comentarii

    • Suport perie WC de la Ikea. Inox. Satinat. A ruginit ca o tabla moarta.

      00
    • Pentru ca nu era cromata, substanta aia costa mai mult, producatorul trebuie sa scoata pe piata ceva sub pretul produselor aduse din China asa ca scade din calitatea produselor.

      Pretul de 100 Ron este pus de Ikea pentru profit, nu pentru ca asa le-a impus producatorul.

      00
    • Nu stiu cum/daca rugineste oglinda din link, dar macar e de 5 ori mai ieftina.

      00
    • am luat-o și pe aia, a ruginit și aia. am zis să fac upgrade.

    • Ma oameni buni… poti pune cat crom vrei tu pe mecanism. L-ai zgariat s-a dus si a ruginit. Trebuie inox/plastic. Si da, inoxul este de mai multe feluri dar de obicei cand producatorii zic inox e muie curata ca na, una este acoperirea si ii zici inox doar pentru ca contine crom vopsit si alta e cand zici inox ca material de fabricare.
      Cum detectati inoxul? Cu magnetul… pui magnetul, daca nu se lipeste inseamna ca e materialul potrivit dar atata timp cat materialul brut de inox se vinde la kg si depaseste 15-20 de euro voi credeti ca puteti cumpara oglinda cu 30 de lei? Reveniti cu picioarele pe pamant. Eu unul prefer cuprul doar ca nu ne permite bugetul. Pentru cei ce vor sa mearga la sigur vedeti daca gasiti din zamac(material din care sunt facute bateriile pentru bucatarie/cacatoare)

      00
    • Mă lași cu ikea. Raft de inox pentru baie. A ruginit în aprox un an. L-au retras de la vânzare (bănuiesc că fix din motivul ăsta).

      00
    • Am oglinda aia de la IKEA de 2 ani in baie si nu are pic de rugina

      00
    • Oglinda de la Ikea eu o am montată în cabina de duș deoarece unul din tabieturile mele este să mă bărbieresc sub duș.
      De ruginit nu a ruginit, dar stratul argintat al oglinzii s-a mătuit ușor, mai mult la partea dreaptă, mai puțin la cea concavă.

      00
    • Știi ce ce ai luat minusuri, ha?!
      Pentru că familia tradițională nu se bărbierește sub duș. Ce fel de geto-dac ești tu?

      00
    • Ikea prin alte parti e din categoria low cost si lower quality. Poate in Romania e din categoria higher cost, dar tot lower quality este.

      00
    • @motanes: probabil am luat minusuri de la cei care se bărbieresc sub duș, dar se taie deoarece n-au oglindă. :)

      00
  1. Probabil ca italprodotti asta e un roman care aduce din china.

    Imi fac si eu o firma swisslock si import lacate securitate 5* de pe ali, totdeauna la reducere de 50% si totdeauna ultimele 2 in stoc.

    00
  2. Marfă italiană? Offtopic: t5.ro nu funcționează?

    00
  3. Ceva de bricolat prin baie?
    Mi-am făcut 2 suporturi din lemn cu fixare pe colț.Vopsea/lac.
    Le-am prins doar cu adeziv Fixall.
    Trebuie puțină răbdare și se rezolvă.

    00
  4. Degeaba e cromata ca tot rugineste. De fapt tot ce luceste ca oglinda e cromat. Insa cromul ala tot are pori (microscopici) si in cele din urma fierul mort de sub crom tot va rugini.

    Singura solutie este sa cumperi produse din inox adevarat, dar pe langa ca se gasesc greu sunt scumpe. Si mai trebuie sa stii sa le identifici. (Hint: un magnet din ala slab de frigider nu se lipeste /abia se lipeste greu de inox)

    00
  5. Am cumpărat un curățător Fackelmann din Kaufland și a ruginit după câteva luni de utilizare.

    00
  6. Si eu am aceiași problema cu răftulețele metalice pentru baie, am schimbat vreo 3 pana acum.

    00
  7. Mi-am luat si eu mai demult oglinda d-aia cu brat telescopic, dupa un timp au inceput sa se desprinda 2-3 suruburi, si intr-o zi la 4 dimineata n-au mai tinut si a cazut cu totul peste bazinul de veceu, unde erau niste pahare cu creme/sampoane, toate au cazut in veceu.Am crezut ca a intrat cineva peste noi in casa.Never again.

    00
  8. fackelman? low quality
    problema in romania e ca brandurile mari nu o considera piata de desfacere matura, si chiar nu este. desi poate ar avea bani romanul vrea sa cumpere ieftin si bun, o sa mai dureze ceva timp pana realizeaza ca asa ceva nu prea exista.
    de-aia au loc pe piata brandurile astea surogat gen fackelman care are doar numele nemtesc… nu prea exista grad de comparatie intre fackelman si gefu sau wmf de exemplu la produse pentru bucatarie. da, si pretul este mare dar se reflecta in calitate.

    baga amazon cu incredere cand vrei sa nu te doara capul, gen https://www.amazon.com/DecoBros-Two-Sided-Magnification-13-5-Inch-Extension/dp/B00J3K9W6G/ref=zg_bs_3785121_21?_encoding=UTF8&psc=1&refRID=N5NBAJ90TYX0ANJ5RP07 – 4.5*, 2100 oameni nu pot fi prosit

    00
  9. evit chestiile cromate din acelasi motiv. cumpara inox fara coating daca poti
    plasticul cromat in special sux major ass

    00
  10. Propozitia a doua is haur or goldeanu!
    I am part of …. campaign, lol.
    E si vina ta ca ai omis subiectul din in prima propoziție „articolele”.

    00
  11. … si sefu cu Taycan pleaca la Mamaia la hotel de 5 stele unde patronu a folosit la renovare doar carice si cariciuri si acum seful nu se poate odihni, e inundatie in baie, aerul conditionat face galagie ca o masina de spalat si copilul plange ca si-a spart capul la dus ca i-au cazut toate tevile in cap.
    Acum, seful e foarte nervos si ii pune pe angajati sa faca produse si mai scumpe si mai proaste ca la anu nu mai vrea la Mamaia, vrea la Seychelles.

    00
  12. Pentru ca romanul a fost invatat in comunism ca daca nu fura e prost.

    00
    • Nu românul fură, suedezul de la Ikea te înșeală și îți fură banii când scrie inox pe un produs din tablă coclită.

      00
  13. Pe vremuri la Dacie ca sa nu rugineasca pragurile bagai ulei de motor in ele si apoi conduceai pe unde gaseai praful mai mare. Ma intreb daca ar functiona tratamentul asta si pt piesele metaloce din baie.

    00
  14. Dulap de baie de la Ikea, cu oblinda pe usa (Lillangen). Sina aia metalica din partea de jos care tine oglinda a ruginit in mai putin de un an, s-a cojit toata.

    00
  15. Boss. Nu scrie Hans Grohe pe ele, nu cumperi.

    00
    • Sau „fratele” Grohe. Sau alte branduri din aceeasi clasa.

      00
    • Cam da. M-am îngrozit când am renovat baia, mai e în decor și Bugnatese, a fost 45 de milioane o baterie de pardoseală, Geberit îngropat și tot felul de portelanuri care au formă ciudată ca să creeze nush ce curent de apă la un debit mai mic.
      Stăteam și mă uitam ca vaca la listă, o făcuse nevastă-mea.
      După vreo 2 luni am aflat ca lista era făcută în baza unui deviz făcut pentru o benzinărie și mărcile și formatele erau alese dintr-o listă pentru wc uri de restaurante și benzinării.
      Într adevăr, rezistă … da’ dă o dracu de baterie, 45 de milioane…

      00
  16. …pai mergi cu magnetul la cumparaturi data viitoare. E plin de „inox” prin toate magazinele, iti smulge magnetul din buzunar la cat de buna e calitatea. Chiar radeam ca prin anii 70-80 China folosea cupru si bron zi il vopsea sa para metal, ca aveau in prostie, iar acum s-a ajuns ca orice sa fie fake, incepand cu Stainless Steel-ul lor consacrat.

    00
    • Mda. Am mai vazut faza cu magnetul și mai sus.
      Mno, veste proastă pentru voi, inoxul e de 3 tipuri și într-o bucătărie făcută cu cap, toate suprafetele de inox (INOX am zis) sunt magnetice. Toate.

      Se numește inox feritic și nu conține nichel, care e toxic.

      Are toate proprietățile inoxului plus magnetic. În articol nu e vorba de mancatorii ci de wc uri, e normal cumva să te duci cu magnetul la testat baterii. Dar lăsați textul cu magnetul la inox: dacă bagi în gură, magnetul nu e un test definitoriu.

      00
  17. NOU
    #37

    Pe mine ma intereseaza suportul ala de burete care nu a ruginit :D

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.