directiva UE face deephtroat si in Romania

Directiva Uniunii Europene privind stocarea datelor provenind din convorbirile telefonice si din traficul internet se va aplica si in Romania.

La 21 februarie, Consiliul de ministri al Uniunii Europene a adoptat directiva privind stocarea datelor, conform careia furnizorii de retele si/sau servicii de comunicatii electronice vor fi obligati sa stocheze datele referitoare la traficul realizat in retelele proprii pe o perioada care variaza de la sase la 24 de luni.

Operatorii trebuie sa pastreze date cum ar fi expeditorul, destinatarul, ora unei comunicatii, durata sau locul de unde a fost initiata. Continutul convorbirilor sau al mesajelor nu intra sub incidenta prevederii europene.

full story

Abia aştept să văd cum pun RDS şi Evolva informaţiile astea la îndemâna lui Talpeş.
Şi, mă întreb, cine va suporta costurile? Ştiind salariile din ispurile româneşti…

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 3$

3 comentarii

 1. Auzi ? Da’ cine o fi bou sa recunoasca “Da, noi stocam si continutul convorbirilor telefonice” ? Si la ce folos .. daca tot exista STS si totul e Live! de ce sa mai cheltuie si cu dispozitive de stocare ?

  00
 2. NOU
  #2

  si cica traim in democratie! Cu ce vor fi astia mai buni decat securistii lui Ceausescu? Apropo, asta se aplica si in cazul retelelor de cartier, unde 200 de oameni au acelasi IP si practic trebuie monitorizare pe serverul local, ca altfel nu rezolva nimic . :D

  00
 3. Yeah right… Hail the age of SSL… bye bye Yahoo! Messenger, welcome Google! Talk! :-)

Ultimele articole

Susținere

Susține acest blog cumpărând de pe eMAG prin acest link, de la PCGarage prin acest link sau de la Finestore.