din iniţiativele ieftine ale internetului

Neah, nu vă povestesc de blong.eu (mişto nume, sună a bong, pentru cunoscători), un proiect unde deontologii de mâna a doua Ulmanu şi Comănescu vor explica ONGurilor cum au reuşit ei in viaţa (prin muncă, cârcotaşilor!).

Centrul pentru Jurnalism Independent lansează netiquette.ro:

In cadrul acestui proiect se va lansa si un site – Netiquette – www.netiquette.ro – despre regulile care guverneaza comunicarea pe Internet. Proiectul Netiquette va fi realizat prin colaborarea participantilor in programul de fata.

MMM, ce ştie CJI de comunicarea pe internet? Până acum vreo 2 ani nu aveau site. Ioana Avădani, şefa CJI, are blogul pe o temă furată (da, atunci când foloseşti ceva cu GPL, nu ar trebui să scoţi linkurile, că un om a muncit pentru ca tu să ai ceva gratuit, Spinei, Mănac, Mihăileanu, le explicaţi voi? Sau voi sunteţi fericiţi că sunteţi în troacă?). Mişto, nu? Bine, nu e nimic ieşit din comun, hoţnews s-a clădit pe furt, probabil asta înseamnă jurnalism independent. Ioana, eu aveam o parere bună despre tine, dar se pare că te strică anturajul (în special profesoraşul futac care se găseşte să dea lecţii de morală când nu e cazul).

Ia să spicuim de la regulile blogosferei de pe netiquette:

Ce shmecher sunt ca am blogul meu si acum pot sa scriu ce vreau in el – hehe ..
Ce 4 ani de jurnalism, ce cursuri de specialitate, blogosfera sa traiasca….
sau nu.. ?

Sună cunoscut, nu?

Dacă aţi uitat, e vorba de codul deontologic al bloggerului, pe care nişte dinozauri din presa tradiţională voiau să le impună pe internet. Şi nu au reuşit. Motiv pentru care unii dintre ei continuă să eticheteze blogosfera ca fiind un mediu periculos şi plin de puştani (incontrolabili). E incontrolabil pentru alţii, că ei nu dau înapoi când e vorba de tocat nişte bani şi de vândut porcării.

Codul blogosferei ar trebui să ne scutească de asemenea mizerabili, nu de bloggerii care se simt un pic prea liberi pe internet.

Şi nu uitaţi că:

Vizualizezi pagina 1 din 0

ps: ca să vedeţi până unde merge mizeria unor oameni: ghiciţi la ce facultate sunt eleve cele două de la Interesul Public şi cine e prof acolo? context

mizerii, idiocracy, jurnalism, jurnalism online, blogosfera

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 3$

14 comentarii

 1. sunt foarte curios de ce nu mi-au acceptat prezenta la minunea lor de conferinta…oare deranjeaza?

  00
 2. Daca bucatica de cod e GPL poti sa faci ceea ce-ti impune licenta respectiva, adica poti s-o modifici si s-o dai mai departe daca vrei, dar NU poti sa pretinzi ca tu ai scris intreaga bucatica, ori eu vad acolo la tema green marinee:
  “Theme Name: HotNews
  Theme URI: https://www.hotnews.ro/
  Description: Tema blog.hotnews.ro
  Version: 1.0
  Author: Rares”
  ceea ce se cheama furt, adica iei munca altuia si pretinzi ca e a ta, hai ca daca stergi linkurile nu incalci licenta, e mai mult o chestie de morala sa nu respecti munca altuia, dar asta e hotie…

  00
 3. acuma sincer…nu vi se pare cam stupid sa scrieti pe un blog despre bloguri? adica ce ma-sa facem…ne invartim in cerc…un blog scrie despre alt blog care scrie despre blogging care a auzit de o intalnire a bloggerilor care au fost la o festivitate de premiere a celui mai bun blog… Eu zic sa va decupati voi mica voastra lume de bloguri si sa va faceti si o tzara separata Blogania.

  00
 4. Cam retardat situ asta netiquette.

  00
 5. EUL, noi avem tara noastra, numita blogaria

  00
 6. nu mai aveau scaune libere

 7. @ EUL: 1. Are nevoie si blogosfera de lupi sanitari:D! 2. De unde pana unde te-ai gasit tu, daca imi permiti sa intreb (ca cine stie, poate in viziunea ta nici astfel de comentarii nu sunt appropriate pe un blog), sa dictezi ce si cum ar trebui sa se scrie pe bloguri? It’s a free country, din cate stiu eu…

  00
 8. pai de ce stea globerii fara reguli mah? ia sa se alinieze toti, frumos, cu unghiutele la control si batistuta la vedere! r-ati ai dreq de globberi! 😛

  00
 9. Nici cei de la Radio Favorit FM (nu, nu ascult radioul asta) a caror site wannabe foloseste tema K2 nu prea arata recunostinta fata de cel care a creat minunata tema K2. Mai multe detalii pe-aici.

  00
 10. mmm, Vali, cine stie, cunoaste. Ca sa zic asa.

  00
 11. Daca e GPL nu inseamna ca n-ai voie sa scoti link-urile. Ce e urat e ca nu crediteaza creatorul original.

  00
 12. GPL nu inseamna ca nu ai voie sa scoti linkurile. Aia este CC. Temele lansate sub CC de obicei au conditia de a nu scoate linkul catre autorul temei.

  Cat despre gigelul ala… Mosule, apasa pe butonul BACK daca nu te intereseaza sau nu-ti convine ce scriu. Eu asa fac, asa fac si la TV cand nu imi place ce vad… schimb canalul.

  Ce-ar fi sa ne sugi de pla? Mersi. Moderami-ai curul. Cu limba.

  (uite, vezi? scriu CE vreau, CUM vreau si CAND vreau EU!)

 13. bong = cool ? 🙂
  mai zi-ne…

  00
 14. Departe ce aspectul de cacat al saitului, de oamenii discutabili care plutesc in jurul acestui proiect si departe de don’soara aroganta cu trackbackul de mai sus, ne trebuie o initiativa care sa ne scape de modul de exprimare abordat online.

  Sincer, n-am pretentia sa scrie toata lumea cu diacritice, dar se vede treaba ca particulele “sh”, “tz”, “q” si “k” refuza sa moara in chinuri.

  O calduroasa muie celor care nu se pot exprima corect, sau care cred ca o exprimare altfel decat corecta e de dorit, apreciat etc.

  00

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.

Pun clipuri pe Youtube