Mă uitam acum din nou la documentarul cu criza şi m-a izbit o întrebare: noi, ăştia tineri, cât de cât tech savy, care avem şi altceva în cap în afară de rumeguş, facem un ban cinstit cu creierul, nu citim cancan, nu bem bere la pet, nu ştim cine e Simona Suhoi şi de ce, avem pe cineva în Parlament care să ne reprezinte interesele? De orice culoare politică, vă simţiţi reprezentaţi de cineva din Parlamentul României?
Mă gândesc la Dragoş Dincă sau la Dan Dumitrescu, amândoi tineri, amândoi cu idei bune, amândoi au supt-o în mod original la alegerile trecute.
Remus Cernea?
lol
@ovi sirb: io nu te-am injurat.
Varujan Pambuccian
Varujan Pambuccian. Cred ca cineva a scris deja despre VP (Duplicate comment detected; it looks as though you’ve already said that!)
Pentru ca in parlament se duc tot aia cu rumegus in devlă. Dupa un stagiu obligatoriu de curling analog si digital, ajung sa candideze te miri pe unde. Culmea, au sustinatori la fel de destepti ca ei.
Varujan Pambuccian. Omul e… jos palaria!
Pai parca nu citeam cancan, de unde mama dracu` sa stim cine-i in parlament?
Subscriu si eu la Varujan Pambuccian.
Fara omul asta eram mult in urma cu IT-ul.
Deci da, ma simt reprezentat perfect : senator Diaconescu-nu-stiu-gradul- Cristian ex-PSD, cand il abordez pe FB, mi-o da la supt lejer, nu cred ca-si mai aduce aminte in ce zona e ales. Deputata Nassar-milion euroi-Rodica, cu asta ce sa discuti, ca te scuipa direct…Garantati Ontanu.
fiecare isi gaseste omu sau invers, te gaseste omu imediat!
Favoritul meu Dan Nica, pentru ca a facut ceva pe partea de IT in Romania. PUNCT
doar nu te apuci de politica ?
Nici un politician nu face nimic daca nu ii iese ceva maruntis pentru x5 la copii lui…
Pai nu.
Intai ca o parte destul de mare din categoria descrisa de tine nu merge la vot ( dezinteres, „scarba” – cum ar zice ei )
Apoi multi din aia care merg ma tem ca se gandesc cam asa : sa votez pe unu care sa ma reprezinte..sa nu votez…l-as vota da uite de la ce partid de necunoscuti e, n-are nici o sansa, imi irosesc votul. Si atunci se gandeste el care dintre marile partide de smenari e pedobear-ul rau si voteaza celalat partid de smenari, vorba ceea, soluta imorala, raul cel mai mic
subscriu Varujan Pambuccian
@Bogdan: nu ştiu de ce am impresia că pambuccian nu mai e parlamentar de vreo 3 ani.
Vesnica problema a democratiei reprezentative, ce facem cu minoritatile, sunt sau nu ele reprezentate?
Teoretic eu ar trebui sa fiu reprezentat de cel pe care l-am votat la uninominal. Da, am votat. Da, ala pe care l-am votat a castigat. Nu, nu ma simt reprezentat. N-are blog, n-are Twitter, n-are Facebook, habar n-am ce face in Parlament. La viitoarele alegeri nu-l mai votez.
e inca deputat. si da, e super ok parlamentar! conform : http://www.cdep.ro/pls/parlam/structura.mp?idm=222&leg=2008&cam=2
nu a scris de mult, dar cand scrie scrie bine! http://varujan.rol.ro/2017/05/30/sfar%C8%99itul-utopiei/
@alexnicolae: https://bash.zoso.ro/5186
Nu cred ca te referi neaparat la zona de IT ce la reprezentati ai tinerilor. Uite cateva exemple de la mine: senatorul Iulian Urban, cu un blog foarte interactiv. Stiu ca ai fost candva suparat pentru spamul lui, dar nu mai practica iar in Parlament promoveaza o multime de legi bune pentru romani.
Si 2, Anca Boagiu. Presa asta ostila stiu ca nu o promoveaza, dar chiar se vad realizarile ei la Ministerul Transporturilor. Si e inconjurata de cea mai tare echipa de tineri consilieri, incepand cu Alexandru Nazare, un europarlamentar de succes in legislatura trecuta
@PDL Senat: da, anca boagiu, bun ministru. mai zi-ne. nicu văcăroiu nu e bun?
@zoso, este încă deputat Pambuccian. Și am putea spune că se potrivește cel mai bine cerințelor tale. Dar are 2 mari defecte. Este cam singurul și are și o diferență de vârstă (și mentalitate) față de generația noastră.
@Meekuu: bine că n-ai zis de prietenii dubioşi.
@Zoso: poti detalia un pic despre cei doi? E prima data cand aud de ei? S-au remarcat prin ceva? Vreo interventie, vreun proiect de lege?
La ce te referi cand spui ca au supt-o original la alegerile trecute?
@Vlad: unu e ecologist, altul e specialist in administraţie. amândoi au candidat la uninominale, amândoi au picat.
„amandoi cu idei bune”… care au fost alea?
Daca erau atat de bune ramaneau in memoria colectiva, pe ideea: „a fost unu’, nu mai stiu care e, care a spus x, y, z. Mare dreptate avea, asa era bine.”
So, ce idei bune au avut „tinerii”?
Da. eu mă simt reprezentat de Adrian Păunescu.
Astia mai „intelijenti”, care nu beau bere la pet si nu citesc cancan, nu merg la vot, ca nu-i destul de trendy, cred ca e mai culeanu sa stai acasa, sa citesti bloguri si sa-i injuri pe toti, si atunci se mira ca sunt reprezentati de cineva?
Esti reprezentat de aia care, prin neparticiparea ta, au castigat alegerile, adica de aia pe care ii injuri toata ziua fara sa ai macar motiv, ca au ajuns pe functii cu ajutorul tau!
Nici eu nu ma simt reprezentat, chiar daca am fost la vot, dar macar am incercat sa pun acolo pe cineva sa ma reprezinte.
Foarte multi din prietenii mei au votat cu Remus Cernea. Singurul argument al lor era: „e tanar, e de-al nostru.”
Pentru mine nu a fost suficient.
Io astept sa intre Dan Diaconescu in parlament sa ma simt reprezentat…
@bezmetique, si ai reusit? Ai pus pe cineva „care sa te reprezinta”? :))
Mircea Diaconu cred că are destul bun simţ – pare cel mai OK …
Dap, Anca Boagiu sigur! Mai ales cât de gingaş declara ea pentru ‘România, te iubesc!’ că ne apropiem de targetu’ de 800 km de autostradă CONSTRUIŢI în primii patru ani de mandat PD-L (şi toată lumea ştie că am trecut timid peste 350 cu tot cu cei pe care-i aveam dinainte).
Eu mai am o intrebare pentru „tinerii politicieni”: nu ati castigat alegerile si ati disparut? WTF!?
Eu ce Doamne, iarta-ma sa mai zic de William Branza? William ca William, dar si Branza? e prea mult Daca nu exista, ar fi trebuit sa il inventam.
Varujan Pambuccian si Dan Nica, +1, din perspectiva IT-ului.
A fost Mona Musca, pentru protectia femeilor/violenta domestica, dar asta de mult.
In rest nu, dar nici nu ii mai cunosc; am fost atat de scarbita de modul in care a fost implementat votul uninominal incat pentru prima oara nu am votat a parlamentarele trecute.
Las-o-n branza d-aici. Chiar nu vreau sa-i fac reclama, ca sa nu zici ca-s partinitor, dar daca faptul ca in sfarsit faci pana la Constanta 2 ore juma cu trenul, ca a terminat macar inca o bucatica de 15 km din autostrada spre mare, in conditiile in care Tariceanu a inaugurat 5 km in 4 ani, si cel mai important – aduce peste un miliard de euro de la UE pentru autostrada Nadlac – Sibiu nu-ti convine, esti mai rau decat carcotasii. Eu stiu mai multe din interior dar nu vreau sa va stric surpriza. Oricum, cat de curand o sa se termine si o alta bucata importanta de autostrada iar pana la Brasov se vor face 2 ore juma cu trenu, la fel ca spre mare. Acum ce poti cere unui ministru instalat de doar 1 an de zile. Stiu ca poate nu ti se pare mult sau interesant, dar restructurarea CFR marfa deja a redus pierderile cu 45% si altele. Ca nu e promovat faptu asta in presa, e alta mancare de peste.
In fine, iti mai dau exemplu senatorul Oprea Dumitru de la Iasi, la fel de interactiv pe blog din cate stiu eu. De fiecare data avem discutii despre tineri cu el si este foarte receptiv, colaborand intens cu studentii lui Iasi.
O sa inchei aici sa nu ma acuzati de propaganda politica cand eu nu vreau decat sa va spun adevarul, ca intr-o sincera discutie aici pe blog, caci sunt fan zoso de la aparitia lui.
Inchei spunand doar atat: din experienta mea de 3 ani p-aici, nici cetatenii nu se implica ca apoi sa aiba dreptul suparati sa spuna de ce n-au fost reprezentati in Parlament. Eu sunt tanar ca si voi si orice solicitare catre grupul parlamentar a avut cel mai prompt raspuns si a fost rezolvata in masura posibilitatilor. Dar cand nimeni nu solicita nimic, nu strange semnaturi sau nu face un memoriu, cum naiba politicienii sa stie ce cerinte mai sunt din partea cetatenilor. Tot din experienta mea de pe aici, atat la grup cat si la cabinetele senatorilor, nu ajung decat nebuni nationalisti cu idei trasnite sau doamne in varsta care vor bani de lemne. Deci?
@PDL Senat: las-o-n william brânză, vrei să spui. da, ai dreptate, boagiu e instalată doar de un an. de data asta. inaintea lui au mai fost alţii şi inclusiv ea a mai fost o dată la putere. deci las-o jos că măcăne.
@PDL Senat
Postul tau imi aduce aminte de interventia aceea penibila a Elenei Udrea la Sinteza Zilei, in care pretindea ca e o sustinatoare deranjata de faptul ca lumea nu-i vede realizarile.
Revenind la Boagiu, tu ai vazut postul de zilele trecute, pe acest blog, despre situatia autostrazilor din Romania?
Poate ca Dragoş Dincă si Dan Dumitrescu sunt tineri cu idei bune, dar esti foarte sigur ca ar fi facut vreo branza in Parlament, odata ajunsi acolo?
Ca idei bune aveau multi, sau cel putin asa pretindeau ei. Si-au facut rahatul praf in Parlament.
Mai nou se fac valuri cu Noua Republica, ei bine, nici 0,00000001% credibilitate nu-i dau. Desi ideile enuntate suna foarte frumos.
Mda, cam la nivelul asta de scepticism am ajuns…
@Zoso: dar ce te face sa crezi ca noi, alegatorii, avem ceva de spus in privinta candidatilor? Candideaza cu sanse reale doar cine trebuie si cine cotizeaza la partid, nu cine ne-am dori noi.
@PDL Senat
se vede treaba ca nu prea stiti ce aveti in curte din moment ce-l dati pe Urban ca exemplu. ala e doar un nazist prost!
@PDL Senat, are you for real ? Unde paștele mă-sii ați făcut voi sondaj de-ați venit cu ideea că Urban reprezintă segmentul de poplație menționat în articolul de mai sus ?
Încă un big up pt Varujan Pambuccian, chiar dacă s-a dat cu Băsescu când ar fi putut să nu.
Varujan Pambuccian. Omul reprezinta angajatii din IT, si o face cu succes. Nu ma refer aici la angajatii PFA.
Draga Zoso, nu am supt-o, sunt bine merci. Au supt-o cei care nu merg la vot dar injura clasa politica. Eu nu ma asteptam sa obtin voturile pensionarilor ci ale tinerilor care erau la bere cand pensionarii stateau la coada la cabina de vot.
PS. ” avem conducatorii pe care ii meritam”
@Dan Dumitrescu: ştii tu ce vreau să zic.
poi eu ii am pe Crin Antonescu la senat si Ludovic Orban la deputati. As putea spune ca in unele momente ma simt reprezentat de ei. Si dezamagit alteori..
ce pla presei are ma berea la pet?
O dai pe elitisme cu bere? E ca si cand ai vorbi de cea mai misto autostrada din Romania, daca tot se vorbea de Boagiu
Uneori? Alteori? Ce pla mea au facut aia?! Ia explica-mi exact si precis. Unu nu vine la sedintele de parlament, deci il doare in cur si altul bea de stinge, deci tot il doar in cur. Asa… hai sa revenim la profesionisti ok?
Singurul care chiar a facut treaba e Pambuccian.
Ca sa raspund la intrebare, nu stiu daca chiar este cineva care sa ne reprezinte la ora actuala pentru ca poplatia e divizata. Daca ajunge unu, nu face nimic, darca ajung mai multi, atunci alta poveste.
Cat timp avem „masinariile de votat” a partidelor X si Y formate din imbecili care isi dau cu parerea si nu analizeaza obiectiv ce e pe plus si ce e pe minus, nu se schimba nimic pentru ca partidele care ne-au tras teapa atatia ani vor avea in continuare MAJORITATE PARLAMENTARA.
@Rall: pambuccian e in gaşca băieţilor deştepţi din IT. băiat bun, păcat că are nevoie de bani.
Oamenii descrisi de tine sunt in minoritate in tara asta… deci slab sau deloc reprezentati.
@PDL Senat: am putea sa stim si noi cine se ascunde in spatele acestui login, nu de alta dar sa stim cine are sarcina de serviciu sa citeasca bloguri?
Eu zic ca nu avem reprezentanti, pentru ca nu ne implicam in politica, si multi dintre noi nici nu voteaza.
Nimeni nu se adreseaza si nu face promisiuni oamenilor care nu voteaza. Daca pensionarii si asistatii voteaza, atunci programele electorale vor mari pensiile si ajutoarele, marind impozitele alora care muncesc si nu voteaza.
Nu se incurajeaza IMM-urile, nu se face infrastructura ca sa se poata dezvolta si alte zone inafara de Bucuresti, pentru ca aia care voteaza nu au nevoie sa mearga pe autostrazi si urasc din tot sufletul sa lucreze la patron. Punct.
@PDL Senat
In 2003-2004 a fost o initiativa legislativa poplara (aia cu 100.000 de semnaturi) pentru introducerea votului uninominal. Era ianuarie, si ne-a inghetat fundul prin piete strangand semnaturi. S-au strans. Au fost duse la parlament, si cineva, cred ca era Cristian Dumitrescu a dat dosarele la o parte de pe masa cu dosul mainii. Razand. La televizor.
Peste cativa ani, iata-l pe Micea Geoana declarandu-se doritor de uninominal de la tribuna parlamentului – si nu, nu ma iau de bietul prostanac. Erau prin parlamentul ala care ar fi trebuit sa dezbata initiativa legislativa poplara cam toti, si ai vostri, si ai lor.
Cam asa cu initiativele si petitiile astea.
Dar inteleg ce spui tu…Vorba lui Brecht, in Die Lösung – N-ar fi mai usor pentru guvern sa dizolve poporul, si sa aleaga altul?
nu, motiv pentru care o sa ma inscriu intr-un partid si o sa cantidez cand o sa fiu mai mare. intrebarea e, care partid?
propun infiintarea unuia, Patidul Romania anului 2100
La alegerile parlamentare din 2008 am fost sigur la vot, dar nu mai tin deloc minte ce candidati au fost in colegiul meu. Asta daca mai tin minte ce numar e colegiul de care apartin…
E si vina mea, normal, ca nu m-am informat; e si vina parlamentarilor care nu au comunicat in numele colegiului care i-a trimis acolo sau cu cei care chipurile i-au ales.
Altfel, nu pot sa zic ca ma simt reprezentata de cineva anume. Poate Adriana Saftoiu?!
@Vlad, nu conteaza cine sunt eu. Oricum, daca te-ai pricepe la butonat pe internet ai afla repede cine sunt, cum arat si faptul ca l-am batut cu un loc pe arogantu de nastase la roblogfest 2008.
Ideea e ca nu am ca sarcina de partid urmarirea blogurilor, ci o fac din placere pentru dialog, informare si idei originale.
Iar postul asta lu zoso chiar a fost interesant, pacat ca nu-l dezvolta.
Voi incheia insa acest dialog spunand doar atat: nu politicienii sunt de vina neaparat, ci viata in general, cu logica ei. Internetul in politica cu adevarat a inceput abia prin 2008, permitand intrarea in politica a senatorului Urban, Alina Gorghiu, Sever Voinescu, Cristian Preda etc si alti tineri ca ei deschisi spre comunicarea on-line. Apreciez ca in jur de 5%. Nu stiu cum va fi la alegerile ce vin, dar pot prevedea un procent de 20-30%.
Deci, din pacate, ma astept ca abia prin 2016 in Parlament sa intre cu adevarat si generatia noastra de varsta, cea pe care zoso asteapta sa-l reprezinte. Pana atunci, ca si cetateni, poate vom deveni si noi mai responsabili, cu mai mult spirit civic si forta de reactie.:)
@PDL Senat
mi se face greata.. ce legatura are blogul interactiv cu rezolvarea problemelor tarii.. chiar se poate spune ca are prea mult timp liber, daca se ocupa de blog in loc sa faca ceva
Iulian Urban? hahahahahaha faptul ca nu mai face nu il absolva, cand dracu o sa intelegeti chestia asta.. a fost securist, nu mai are drepturi, a furat nu mai are drepturi.. a calcat stramb, nu mai are drepturi. Sunteti atat de prosti incat sa credeti ca data viitoare cand baga mana in borcanul cu miere, nu o baga imediat in gura? Sau cumva credeti ca noi suntem atat de prosti incat sa credem asta? IU va ramane un hot pentru totdeauna, iar faptul ca acum e in Senat, nu face decat sa intareasca imaginea proasta a administratiei publice din Ro.
Eu l-am votat pe Varujan Pambucian, care e seful comisiei de IT.
L-am vazut de cateva ori la niste conferinte IT, mi-am scris si niste mailuri cu el si intotdeauna mi s-a parut un om ok si echilibrat.
Fiind reprezentant al minoritatilor, a aparut pe buletinele de vot din toata tara.
@Sergiu: şi eu tot de la minorităţi voi candida. petcu, petcov, simt că minoritatea bmw-istilor cu maşini inmatriculate in bulgaria e nereprezentată.
@PDLSenat: ce te face pe tine sa crezi ca nu ma pricep la butonat pe Internet? Iaca: nu vad nici un Nastase, daramite un PDL Senat. Deci mi se pare important cine esti, atata timp cat postezi in numele unui grup parlamentar din Senat. As zice asadar ca esti unul / una dintre aceste persoane:
Inca o data, mi se pare cam light ca job description urmarirea de bloguri, respectiv postarea de comentarii. Nu aveti treburi mai importante de facut, daca tot sunteti la conducere? Intreb si eu, nu dau cu parul.
Oricum incheierea e tare: „nu politicienii sunt de vina neaparat, ci viata in general, cu logica ei. ” Atata profunzime, atata miez nu mi-a fost dat de mult sa citesc. Deci nu cei din Parlament, care dau legi, una mai tembela ca alta, asta cand sunt prezenti, cand nu chiulesc adica, sau atunci cand nu se cearta pe indemnizatii si pensii, si nu guvernul condus cu onor de dl. Boc e de vina neaparat, impreuna cu cele tzshpe ordonantze de urgentza, cu cele atatea asumari de raspundere (mai multe decat toate guvernele post-decembriste din Romania la un loc) (si oricum asta nu e decat o vorba goala, caci in Romania asumarea raspunderii e fix pix, doar o vorba spusa pe gura), deci cum e? Viata, cu logica ei, e grea? Iarna nu-i ca vara, cum a spus dl. Presedinte, fost ministru al transporturilor in marea majoritate a guvernelor post-decembriste, sub a carui carmuire inteleapta, a disparut si flota, nu s-a facut nici o autostrada dintr-un punct A pana intr-un punct B (atat A si B trebuind sa fie orase nu sate sau orasele gen Turda si Gilau), si dupa ce a ajuns si presedinte, brusc i-a disparut si orice dosar din arhiva securitatii.
„nu politicienii sunt de vina neaparat, ci viata in general”
Avand in vedere ca viata le joaca tot felul de feste sarmanilor politicieni, eu zic sa o condamnam la moarte. Cu politicienii n-avem nimic, doar cu viata lor.
oamenii din domeniu se simt bine acolo unde sînt, nu cred că îi interesează și nici nu cred că au cine știe ce habar de politică.
Mea culpa pentru “nu politicienii sunt de vina neaparat, ci viata in general”. Fraza la care ma gandeam era de fapt „nu politicienii tineri care i-am trimis acolo sa ne reprezinte sunt de vina ca in 3 sferturi de mandat ne dezamagesc, ci sistemul partidelor politice si viata in general care face ca cetatenii romani sa aprecieze mai mult populismul si manelele, precum si presa partinitoare duc la aceste compromisuri. Ei pot face lucruri bune numai dupa multe compromisuri, de asta trebuie sprijiniti si intelesi de catre voi cand comunica ceva, si nu judecati dupa porcariile din ziare. Din cauza conjucturilor nefericite reforma pe care o doriti / ne-o dorim, se face asa de greu. Cat priveste o mare parte dintre parlamentari, nu stiu decat sa fure si sa minta. Nu cred sa fi negat eu asta. Eu dadeam doar exemple de senatori PDL care chiar au facut ceva pentru Romania, dar nu-i baga nimeni in seama din cauze diverse pe care n-are rost sa le mai amintesc aici” Din pacate, din frica sa nu umplu blogu lu zoso cu semne prea multe si sa nu-l sperii ca sa-mi blocheze postarea, am fost scurt si ineficient in comunicarea mesajului. E cam ineficienta o discutie pe bloguri prin comentarii pentru un subiect atat de delicat. Scuze deci pentru neclaritate.:)
Si sa stiti ca de aia exista blogosfera acum. Ca la alegeri sa taiati in carne vie, si cine v-a dezamagit sa-i aratati poporului. Atunci se vor simti obligati sa va demonstreze ce au muncit in Parlament si sa va castige increderea. Mai mult de atat ce poate face o democratie?
@PDL Senat: ok, e mai clar acum. Cat despre legatura dintre blogosfera si alegeri, da-mi te rog voie sa zambesc. Cati din oamenii simpli au acces la Internet, si dintre cei care au acces la internet, cati stau sa dezbata probleme in blogosfera? Ceea ce conteaza pentru ei la alegeri, dupa cum din pacate s-a incetatenit in ultimii ani, toate partidele intrecandu-se in cadouri electorale, este asadar cine da mai mult. Asa se va sterge cu buretele atat orice taiere a guvernului Boc, respectiv orice amintire urata a oricarei guvernari PSD-iste.
si urmatorii o s-o suga la fel de original daca n-au suficienti bani pt sustinerea politica! Asa ca o sa ramana tot cutrele astea batrane, sau apropiatii lor!
Despre cei aflati in vacanta politica (ca sa nu spun morti) … numai de bine.
@vlad
blogosfera a fost mult mai importantă decît crezi. altminteri, de ce – întreb fără să fiu ironic – pdl senat s-ar implica într-o discuţie aici? pentru că electoratul din zona asta este foarte important pentru ei.
după alegeri au existat cîteva investigaţii de presă privind implicarea transparentă sau nu, a partidelor pe bloguri. nu spun că a fost o strategie bună sau proastă, spun că a existat. în perioada respectivă, pînă şi articolele cu ţîţe goale din libertatea şi cancan aveau cel puţin două-trei comentarii „politice” în subsol.
în momentul în care la vot se prezintă aproximativ 5 milioane de alegători iar alegerile într-un colegiu sînt decise adesea la diferență de cîteva zeci de voturi, sau cele prezidențiale la una de cîteva sute sau mii, fiecare nișă, oricît de mică, poate face diferența dintre a cîștiga și a pierde.
@nedormitul: mai este si problema legii votului uninominal. Am inteles ca exista niste prevederi care au facut ca in anumite locuri sa nu fie ales cel care a avut cele mai multe voturi, ci cel de pe locul 2, 3 sau chiar 4. Vorba aia: voteaza cine vrea, iese cine trebuie!
discuţia cu votul nominal e mai lungă. sistemul actual este o combinaţie între votul uninominal şi votul pe liste. legea permite jonglatul cu colegiile, dar bătălia esenţială este aceeaşi şi anume, de a scoate cît mai mult electorat favorabil la vot. în mod normal, partidul aflat la guvernare are posibilități mai mari de jonglat la parlamentare. la care se adaugă, în funcție de resursele fiecărui partid, pomenile electorale, autobuzele, campaniile în ziare și reviste, etc.
Dilema alegatorilor
Partidele politice aşişderea oricarei organizatii, reprezintă combinarea şi utilizarea de resurse umane, financiare şi materiale în vederea atingerii unor obiective. Daca respectarea unor principii fara abatere da unei organizatii multinationale puterea sa domine piata, la partidele politice ( cu precadere cele din Romania) distribuirea puterii si autoritatii, asteptarile cu privire la functii sau îndatoriri, canale de comunicare si in general toate metodele ce au drept scop atingerea obiectivelor sunt lipsite de principii si deci organizatia chiar daca intentioneaza nu are ce sa respecte. La partidele politice cei care ajung in posturi de conducere se vad nevoiti sa satabileasca daca organizatia din care fac parte este stapana sau sclavul lor. Astazi putem afirma ( chiar daca nu 100%) existenta unui partid ( PD-L) impreuna cu satelitul sau contra-naturii ( UNPR) ce are atitudine de sclav in fata stapanului. Basescu hotaraste ce, cum si cine ocupa sau nu o functie si unde. Pot fi intrebat : Si cum? Udrea, Anastase, Oltean sau alti granguri din partid nu-si pot pune protejatii in functii ? Ei bine fara aprobarea stapanului nu, astfel toata lumea din organizatie este cuminte si multumita. Celelelte partide in momentul de fata doresc sa lase aceeasi impresie ca si portocaliii insa le iese conform “ barbatul hotataraste, dar nevasta decide” si oricat se zbat Ponta si Antonescu, tot organizatia pare stapana. Doar nu credeti ca ma refer la organizatia formata din organizatiile de baza? … ei bine nu, in PNL si PSD exista un nucleu ce se considera emanatia organizatiilor de baza care desi incearca sa schimbe imaginea partidelor cu presedinti simpatici, tineri si curati, raman reticenti la nou si continua sa se autopromoveze in functii si in parlament chiar daca rezultatele lor sunt dezastruoase. Aceasta situatie da apa la moara ( pe buna dreptate) pedelisti-lor care tipa sus si tare “ ce schimbare care schimbare toti sunt la fel” si constienti de pericolul baltirii dromaderilor pe functii incearca acum pe ultima suta schimbarea la fata. Ei bine ma tem ca vor avea succes ( -uri). In aceste conditii alegatorii asteapta masuri democratice de la partide nedemocratice manifestandu-si stupoarea si acuzand de blat intern la alegeri, nemultumiti fiind de prestatia alesilor pe care peste 85% din ei nici macar nu ii cunosc.
Cu privire la contextul in care Zoso expune suptul ( practicat de mii de ani nu stiu ce mai poate fi original ?) pot afirma in cunostinta de cauza ca Dragos Dinca nu a pierdut mare lucru in contextul actual, dar stiu sigur ca organizatia PNL sector 2 Bucuresti in particular si PNL-ul in general au supt-o CLAR marginalizanu-l. Recomand alegatorilor fripti sa renunte la ignoranta, sa se informeze atent asupra candidatilor si sa nu se multumeasca doar cu prezentarea mestesugita din campanie, sa nu mai inghita reclama, sacosa si hartia de 500 si sa isi manifeste sprijinul pentru cel care merita inainte si nu dupa ce a pierdut alegerile.
Pambuccian e ok. Dan Dumitrescu nu, ca e socialist.
Eu inca astept sa vad care e faza cu Mihail Neamtu.