Digitalizare cu CNAS și STS

Prin 2014 se vorbea de Dosarul Electronic de Sănătate, practic digitalizarea datelor de sănătate ale românilor, pentru ca medicii să aibă acces la ele mai ușor.

De executare s-au ocupat toți, cu un cost inițial de 18 milioane de euro:

Compania HP, cu subcontractant Siveco, s-a ocupat de SIUI si contractul este in derulare in faza de operare pana in 2021. Prescriptia electronica a fost integrata tot de HP, cu dezvoltator de soft tot Siveco. Pentru dosarul electronic de sanatate integratorul a fost UTI. (sursa)

Lansat în 2022, probabil, este nefuncțional, cel puțin pentru accesare.

(07:08:31) * Dns unable to resolve address des-cnas.ro
(07:08:36) * Dns resolved www.des-cnas.ro to 213.177.24.37

Cineva de la STS e atât de prost că nu știe să facă un CNAME. Oare cât are salariul?

Pentru cine nu înțelege, dacă scrii fără www în față, nu-ți găsește site-ul. E o setare foarte simplă din server, care se face o singură dată, când aloci domeniul pe acel server.

Mai departe. Inclusiv certificatul SSL e expirat, de trei luni! Clar sistemul e util și folosit. Orice browser mai nou de 2022 nu îl va putea accesa.

Văzând pe ce mail e domeniul, am zis să verific și CASAN.ro. Nope, nici ei nu știu de CNAME. În 2024.

 

(07:08:08) * Dns unable to resolve address casan.ro
(07:08:13) * Dns resolved www.casan.ro to 193.151.30.186

Oamenii ăștia se ocupă de digitalizare. Ei plâng că nu sunt legi, nu sunt bani, nu e voință, bla bla bla, și când e vorba să-și facă treaba, dau chix.

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

56 comentarii

  1. Dosar Electronic de Sanatate- Siveco-Irina Socol-Lucian Duta-DNA
    Inca unul din marile tunuri din IT pe modelul Ghita/Asesoft

    Comentariu apreciat.1172
    • NOU
      #3

      Comentariu ascuns de spiriduși!
      [Click aici]

      Comentariu nasol. 40140
    • @Mihnea directorul de la HP România nu e român ?
      Nu te-ai săturat de placa asta cu străinii ?
      Cum ne fură ei ?

      Comentariu apreciat.566
    • Nu, Mihnea, teapa nu o da HP, o da SIVECO. Firma romaneasca trebuie sa faca un produs pentru piata din Romania si da buleala. Apoi, statul, nu foloseste oricum produsul. HP, sigur, a fost implicat si, ca si la microsoft, ar trebui sa raspunda, dar pana una alta, aia au facut manevre, pentru ca au avut cu cine de aici, de la mama lor.

      Comentariu apreciat.358
    • NOU
      #6

      @Stf, esti pe bune? Ce treaba are statul cu Siveco, ei incheiind un contract cu HP? HP sunt direct raspunzatori pentru ce livreaza, nu Siveco. O fi facand Siveco soft-uri de-o calitate indoielnica, dar cine i-a pus pe aia de la HP sa-i subcontracteze? De ce n-au facut soft-ul in house? De ce n-au ales o alta companie?

      Indecis. Tu ce zici?3826
    • @Mihnea
      Firmele americane nu sunt vreo lumina dar faimoasa teapa cu licentele Microsoft stii cum s-a descoperit? Firmele americane sunt controlate prin lege sa nu faca acte sau sa incurajeze coruptia in tarile unde lucreaza, asa ca auditul american a identificat problema si a anuntat autoritatile romane.

      PS. Nemaivorbind de faptul ca sunt n+100 cazuri cand DNA-ului i s-au trimis de catre oficialitatile straine dosare documentate cap coada cu infractiuni economice desfasurate de catre firme occidentale pe teritoriul economic roman cu complicitatea unor firme sau persoane de decizie romane

      Comentariu apreciat.321
    • @Mihnea
      HP trebuia sa subcotracteze catre Siveco, altfel nu ar fi castigat nicio licitatie. HP a fost pus de Siveco sa aleaga Siveco. Greu de inteles?

      Comentariu apreciat.554
    • Este o combinatie interesanta: Siveco sunt tepari infecti si HP Romania sunt bubuitor de prosti. E fix aia cu „s-a intalnit hotul cu prostul” cand lucreaza firmele astea doua impreuna.

      1411
    • NOU
      #10

      @GrasuX, deci tu vrei sa-mi spui ca o companie care are oricand usa deschisa de la ambasada SUA, i se conditioneaza atribuirea unor contracte de firmele cu care colaboreaza? Lol, am ras.

      @Jerome, habar n-am cum s-a descoperit, stiu doar ca am avut dosarul Microsoft fara Microsoft, si in general suntem o tara in care firmele straine nu ca nu fac acte de coruptie sau ilegalitati, nu le fac DELOC. Ori speta de fata e simpla. HP a luat contractul, iar tu ii injuri pe aia de la Siveco, si insiri acolo niste condamnati penali. Pai face HP afaceri oneroase cu niste condamnati penali? Si daca face, de ce n-au nicio problema?

      Altfel, inteleg de la @sin ca astia de la HP nu sunt nasoi si corupti, ci sunt doar prosti, mai prosti decat aia de la Siveco. Cumva are logica, caci daca privim drept Siveco sunt ditamai corporatie, listata la bursa, generand niste venituri de zeci de miliarde de pe intreg globul, nu HP. Mda, makes sense.

      Altfel e amuzant sa vezi cati sar sa-ti dea dislike doar pentru ca incerci sa te raportezi corect la o situatie concreta, genul ala de provinciali, care injura mai degraba ceva din batatura lor, decat sa scoata un cuvant rau despre ceva venit de prin vest. Caci vestul e sfant. Slava!

      Indecis. Tu ce zici?1028
    • @Mihnea: Ba da, ar trebui sa te intereseze cum s-a descoperit. Apoi cati directori Microsoft nu au facut puscarie? Erau americani, nu? Si in scandalul licentelor nimeni nu a spus ca niciodata Microsoft nu o sa vanda clientului care e SRL licenta direct, totul se face prin parteneri. Dar da, Microsoft e de vina. Nu account managerul de acolo (da, ala e angajat Microsoft) care si-a luat spaga cand a facut contractul.

      102
    • @Vali

      Lui Mihnea Năstase ăsta când îi pui etichetă / flair din ăla deasupra?

      Văd că are o părere despre totul și orice, e foarte „consecvent” și virulent la tot ce tine de politică.

      Nu-mi dau seama dacă e plătit pentru asta sau doar un „util” cum se zice…

      64
  2. Scrie intr-un standard de acum treij de ani ca www e pentru siteuri. Asta scrie, asta au implementat. Pentru CNAME trebuie dosar cu sina, cerere online depusa la biroul 302 de la etajul 4, aprobari de la ISU si o sticla de uischi la baiatu „de la IT”…

    Comentariu apreciat.773
  3. Se para ca in juma’ de ora au invatat ce este CNAME si au rezolvat

    111
  4. Au sunat la Cert Sign sa înnoiască certificatul, dar aia răspund foarte greu în perioada asta, sunt asaltați de cereri pentru efactura.
    E atâta digitalizare în tara asta ca nu mai încape toată deodată. Internetu e prea strâmt pentru atâta competență.

    Comentariu apreciat.1010
    • @Sorin raspund foarte greu in perioada asta pentru ca baiatu de it si-a prins-o in fermoar si e in medical, iar restul biroului sunt foarte bizi cu manichiura, pedichiura, mersul la Therme sau shoppingul si oricum nu sunt in stare sa dea nici macar in Ctrl+p pe pisi

      134
  5. Nu era inclusă treaba în caietul de sarcini. Dar nu îți face griji, vor face anexă la contract și pentru câteva sute de mii de lei vor crea și acea înregistrare DNS.

    Comentariu apreciat.350
  6. N-ai amici medici (de familie in general) care sa ti se planga de cum (nu) functioneaza sistemele CNAS? Cum se sta noaptea pe la 1-2-3 dimineata sa „prinzi” un server care functioneaza?

    Comentariu apreciat.491
    • Server Token, Server Local, semnare rețete, semnare cu cardul, Incarcare dosar pacient DES, la 1 dimineța chiar n amincercat

      220
  7. Sunt interese mari la mijloc…

    193
  8. NOU
    #24

    Imi place cum stirea ne explica cui a subcontractat HP treaba pentru digitalizare. Chit ca n-are nicio legatura, puteau sa-l subcontracteze catre 20 de indieni ce se aflau intr-un beci insalubru. HP a castigat contractul, HP isi asuma in integralitate sa livreze un produc de calitate, doar ca n-o face. Dar pentru ca HP sa nu si-o ia, ca nah, e companie americana, si toate companiile americane livreaza giugiuc, ni se spune si catre cine a fost subcontractata treaba, astfel incat sa ne enervam pe companiile noastre, d-aici din batatura. Misto lucrat.

    Indecis. Tu ce zici?4849
    • Cumetre, ai zis o data mai sus ce aveai de zis, e ok, cred ca lumea a inteles. Stiu, sint multi analfabeti functional si pe aici, dar inca nu am ajuns la nivelul la care trebuie sa repeti si sa explici gluma.
      Teoria ta nu sta in picioare din cauza lui Mindrutescu si a lui Tatomir, dar na, ai tu ceva cu HP. Cind a existat coruptie la astea americane DNA-ul a fost acolo. Ca se poate sa fi fost coruptie si la HP e posibil, dar asta nu face softul lui Siveco sa fie functional.

      Indecis. Tu ce zici?2626
    • NOU
      #26

      Unde-a fost DNA-ul? In dosarul microsoft fara microsoft? Sau a fost acolo unde l-au acuzat pe fostul sef Microfost de nasoale dupa ce n-a mai fost sef la microfost, compania nefiind deloc implicata?

      Eu incercam sa evidentiez provincialismul nostru, faptul ca desi HP a castigat contractul, noi ii injuram tot pe ai nostri, aia carora le-a fost subcontractata munca.

      Indecis. Tu ce zici?1922
    • Mihnea, tu continui sa te faci ca nu intelegi. Daca tu esti o firma multinationala intergalactica de renume mondial si vrei sa faci ceva, orice, in Romania, sa zicem sa vopsesti un gard, in secunda doi apare de dupa gard un baiat care iti spune ca stie el pe cineva care ti-l vopseste la juma de pret, ca ar fi pacat sa te murdaresti tu pe costum.
      Tu poti sa alegi sa-l vopsesti si singur, dar poti fi sigur ca a doua zi vine ANPC peste tine sa te puna sa schimbi culoarea, apoi CNCD sa te intrebe de ce l-ai vopsit negru, apoi ITM sa te intrebe cate zile de concediu are gardul, apoi ANAF sa iti treaca vopseaua la cheltuieli nedeductibile.
      E drept si ca, daca ALEGI sa vopsesti gardu cu baiatu ala, el mai vorbeste cu niste vecini care au si ei garduri de vopsit, mai indoiti vopseaua, mai cumparati bidinele noi pe banii alora, mai vopsiti pe ploaie sa trebuiasca vopsit si la anul.
      Per total tu te alegi cu business, baiatu ia si el niste galeti de vopsea sa duca la copilasi, vecinii se aleg cu niste garduri usor scorojite dar vopsite de o firma de renume la preturi premium, toata lumea e multumita cat de cat.

      155
    • @Mihnea
      DNA-ul a fost fix pe ce fapte au existat acolo. Faptul ca oamenii care au picat sunt niste oameni care nu lucrau la companiile americane, care in esenta castigasera licitatia ci fix la companiile carora le-au fost subcontractate lucrarile este doar o parte din puzzle.
      A doua chestie demna de precizat: Nu ai de unde sa sti concret cam unde incepe raspunderea HP si unde incepe raspunderea subcontractorului. Daca contractul a fost facut in favoarea HP si in defavoarea statului roman inseamna ca problema exista intai la statul roman si apoi la HP. Cum la fel nu stiu ce termeni au fost intre HP si subcontractor.
      Este HP de vina in situatia asta. Probabil ca da, insa inainte sa ma uit la HP m-as uita fix in ograda mea recte statul roman cu ale sale institutii si firma romaneasca care a executat chestia. Si in afara de niste sefi de la Siveco care au facut puscarie pentru alte rahaturi nu pentru asta, vad ca toti au scapat, ca faptele s-au prescris. Deci problema mare este fix la statul roman care a acceptat rahaturile astea si abia apoi la HP. Caci la finalul zilei cei care lucreaza la HP sunt tot romani neaosi, care stiu cum se misca lucrurile la licitatiile astea publice…

      94
    • NOU
      #29

      @Asdad2005, tu esti pe bune? Adica eu te contractez pe tine sa-mi renovezi o camera, faci treaba de mantuiala, moment in care eu ar trebui sa am o problema ca tu la randul tau l-ai angajat pe gicu zugravu, cu a lui firma sa faca lucrarea, si n-ai facut-o tu direct? Ce treaba am eu cu gicu zugravu? Eu am avut o-ntelegere cu tine.

      Asa e si-n afacerea statului cu HP. Statul i-a contractat pe aia de la HP, ce face HP mai departe si cum intelege sa livreze acel produs, e fix treaba lor. Dar ei sunt direct responsabili pentru calitatea produsului livrat, nu firmele catre catre au subcontractat executia propriu zisa.

      1110
    • @Mihnea
      Toate povestile alea pe care le expui au valoare 0, daca nu sunt dublate de un contract semnat de partile implicate(cel putin in Romania nu stiu sa existe conceptul de intelegere verbala).
      Acum intram fix in hora birocratica pe care am evitat-o din start s-o deschid. Mai precis daca tu accepti termenii ca eu voi subcontracta lucrarea asta lui Gicu zugravu si ca orice litigii pot aparea voi va intelegeti sau eu sunt exonerat de asta, problema e inchisa. Mai mult daca Gicu zugravu accepta ca eu doar sa ma asigur de validitatea lucrarilor care sunt specificate in caietul de sarcinii(recte sa fie dat cu var, ca asa a fost facut caietul de sarcini) eu sunt blindat pe toate actele, eu doar m-am asigurat ca s-a dat cu var nu ca s-ar fi dat cum trebuie. Si ca sa fiu un baiat dragut, toate astea le fac cu niste acte aditionale ca ce sa vezi au aparut chestii nepravazute si s-ar putea sa mai fie nevoie de bani(foarte uzitata schema in anii de gratie 2012-2015).
      Acum tu ca stat prin reprezentatii tai ai posibilitatea sa accepti asta sau sa nu accepti. Si de aici lucrurile se complica si mai mult. Fie descopera toate partile implicate ca suntem totusi oameni si ca putem gasi solutii. Fie mergem pe abordarea mai pe termen lung in care ne judecam pe litigiul, cautam sa profitam toate portitele legale(sau ne facem loc) si dupa o perioada de timp ne luam banii.
      Clar HP a fost jegos si isi are o parte de vina, dar ei au facut asta fix pentru ca au gasit niste reprezentati ai statului roman care sa accepte asta. Daca reprezentatii statului roman ar fi dat in suturi afara firma HP din Romania, eventual dati in judecata pentru prejudiciu si recuperat prejudiciu, povestea s-ar fi scris altfel.
      Orice companie multinationala vrea sa faca profit in tarile unde opereaza ca asta e rolul ei. Mai mult orice companie din asta stie cum sa ajunga la usile care trebuie si sa unga acele usi sa nu rugineasca. Insa acea companie face asta fix pentru ca stie ca autoritatile statului in care opereaza tolereaza/recomanda acest lucru. La final principala vina este a autoritatilor ca permit sau conditioneaza operarea de unsul usilor si abia apoi ca acea companie a intrat in joc.

      01
  9. M-am lovit de Siveco de mai multe ori în 2003-2008. N-am văzut niciodată soft mai prost proiectat și mai prost pus în practică. Hint: cine a auzit de faimosul AEL cu versiunile 2.1, 3, 4 etc. știe despre ce e vorba. În 2003 a venit la pachet cu o mare țeapă Microsoft. Workstations cu 128 MB RAM, fără placă grafică, estimate pe la 12 milioane bucata (erau încă leii vechi, eu aveam vreo 4-5 milioane pe lună). Era epoca de aur, cu Abramburica la butoane.

    Comentariu apreciat.491
    • Lucram la o firma care era partener de implementare. Rar am vazut soft mai prost, mai plin de buguri si mai complicat de instalat. Iar suportul de la Siveco era praf… de iti venea sa urli la cat de imbecili erau.

      Ideea AEL a fost buna, implementarea a fost mizerabila

      130
    • Te contrazic, in liceu am ajutat la laboratorul de info si am văzut hartiile : statiile cumparate in toamna lui 2003 erau 60 de milioane bucata, in acelasi an am luat din magazin un pc similar cu 10 milioane. O pereche de căști cu microfon, alea albe simple de se găseau in orice târg la 50 000 de lei, pe borderou erau 1 800 000. De licențele antivirus nu mai zic, 80 de calculatoare in tot liceul, au venit 250 de licențe… să pui cate 3 sa țină.

      181
  10. Ca fost bugetar care a lucrat cu SIVECO, am ramas….cum sa zic, profund dezamagit? Nu….e vai de mama lor. Vai de sufletul lor. In 2010 cred am primit laborator de informatica nou. Tot ceva program guvernamental castigat de Siveco. „Laboratorul” respectiv era compus din 25 statii (PC-uri standard) si un rack ceva cu un server si un UPS. Softul se numea parca AeL. Gandit misto, cu posibilitate de logare, creare conturi gen Active Directory, in spate ideea era misto. Problema a fost la implementare. Au venit niste gigei care stiau sa mufeze cabluri CAT5e, care stiau mecanic ce trebuie facut, nu i-a interesat nici macar daca exista in locatie un ISP, nimic….au tras tare 2 zile, uite factura, va rugam semnati, aici cheile de la rack, multumim, la revedere. Scoolarizarea mea, ca admin de sistem la liceul ala nefericit, a constat intr-o saptamana de vizitat un alt liceu, care a primit dreptul de organizare a cursului Siveco si pierdut timpul cu un dobitocea care stia ce fac butoanele, nu cand trebuie sa aplici actiunea respectiva. Pe cuvantul meu daca nu toate chestiile facute de statul roman au capuse si intermediari, rude de gradul 3 si alti paraziti care trebuie si ei sa manance o paine. Pana si inspectorul scolar de specialitate trebuie sa pape si gura lui o ciorbita. Si ce nu inteleg eu iar e de unde dracu mai e de furat? Ca se fura de 35 ani si tot mai e. Si cata rabdare, dom„le, cata rabdare pe poporul asta.

    Comentariu apreciat.500
  11. Nu știu de ce va agitați…am făcut prostia sa plec cu mașina în dimineața asta, prin

    312
  12. Nu știu de ce va agitați…am făcut prostia sa plec cu mașina în dimineața asta, prin bucurestistan…e o așa așa inflație de mertzane și benveuri …este bani…

    Indecis. Tu ce zici?2410
  13. Des e detinut de o companie privata si nu vrea sa predea des-ul catre cnas. orice modificare orice interogare trebuie platita de cnas catre ei.

    asa s-a facut contractul. SIUI e alta poveste :)

    131
  14. Si la AFIR era la fel, nu mergea noul site afir.ro daca nu scriai in fata www. Si asta e o agentie care se ocupa cu fonduri nerambursabile in valoarea de sute de milioane anual. Acum au doua site-uri care merg in paralel, afir.info si afir.ro.

    91
  15. De e-romania se mai aude ceva?
    2013: https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/social/e-romania-cel-mai-scump-site-din-tara-s-a-lansat-cu-doi-ani-intarziere-174426
    2024: domeniul cumparat de persoana fizica, functioneaza ca blog

    170
  16. Comentariu ascuns de spiriduși!
    [Click aici]

    Comentariu nasol. 846
  17. eu ii admir, tare usoara trebuie sa le fie viata, sincer pe naivii care atunci cand citesc un nume de companie mare (in special americana) implicata intr-un gheseft romanesc isi freaca mainile de bucurie si arata cu toate degetele posibile uite coruptia, imaginand-usi probabil ca la momentul ala au venit domnul gates, domnul hewlett si domnul packard tinandu-se de cot cu pupilele dilatate sub forma „$” ca la omuletul ala de la monopoly.

    nu ba baezti, respirati calm si poate o sa realizati ca respectivele „afaceri” au fost fix niste gainarii intre managerii romani ai tarii si managerii romani ai reprezentantelor locale ale companiilor respective, banii publici respectivi pierzandu-se prin buzunarele private si ale unora si ale celorlalti.

    de sus, din america, daca au vazut ceva, s-au uitat la bottom line si daca era cu plus, i-a durut undeva.

    si cu durere in suflet va anunt ca exact acelasi lucru e la orice companie straina sau roamneasca. daca laptele ala de va plangeti toti se vinde cu 7 lei la raft, nu e pentru ca s-a gandit madam mulliez ca asa o sa mai faca niste miliarde ci fix pentru ca managerul roman din romania s-a uitat un pic pe strada si a zis,”da-i dracu de prosti, ca au de unde.”

    Comentariu apreciat.322
  18. Discutia asta despre digitalizare este emblematica pentru societatea romaneasca. Pe de o parte avem un internet destul de rapid, iar smartphone-ul a penetrat mai bine satul romanesc decat toaleta si cu dusul. Pe cealalta parte avem niste autoritati care in continuare nu stiu si nu pot creiona o strategie coerenta.
    Discutia cu dosarul electronic de sanatate a fost inceputa acum 10-15 ani cand s-a discutat despre faimosul proiect e-Romania. Proiect care se incadra in miliardul de euro si care in teorie trebuia sa ofere servicii de digitalizare pentru tot ce inseamna insitutie ce tine de stat. Rezultatul a fost ca s-a facut eterna treaba romaneasca, incasat spagile si din ce a mai ramas s-au facut niste chestii.
    Revenind in anul de gratie 2024, asta dupa ce am trecut printr-o pandemie descoperim ca lucrurile nefacute la timp ne costa mai mult decat am realiza. Si da problema aici este ca anumiti oameni care vor o Romanie mai buna nu-si pot face treaba pentru care sunt platiti, dar in acelasi timp nici nu vor sa lase pe altii sa o faca. La autoritatea pentru digitalizare si nu numai PNL/PSD propusese niste tinere sperante lipitoare de afise. Oamenii aia trebuie sa ia decizii in privinta digitalizarii ei fiind factorul de decizie final. Cu cine crezi ca oamenii aia vor lucra si ce decizii vor lua?
    Este un intreg cerc vicios in care oamenii cu o minima de inteligenta si expertiza nu se vor baga, in schimb prostii, impostori vor cauta sa ia fata prin diverse luari de pozitie. Este la fel ca si cu politica, oamenii inteligenti si care ar putea schimba in societate nu se vor baga pentru ca stiu ca vor pierde jocul fiind cu suma nula. Te mira ca se intampla asta? Eu m-as fi mirat daca povestea cu atacurile astea nu s-ar fi intamplat…

    91
  19. M-ai făcut să râd de dimineață. Ca fapt divers am fost la un internship la una din firmele de mai sus, acum 15 ani, și aveau aia o filosofie: 20 de studenți pot sa muncească mai mult și la aceiași bani ca un senior, chiar daca sunt erori la început, pe urmă se rezolvă, nu-i problemă. M-a speriat ce am văzut acolo, fiind si prima mea interacțiune cu industria IT reală.

    200
    • Nu ai inteles tu, ei sunt o familie acolo si vor sa ofere sanse tuturor. Investesc in talent, in special in cei lipsiti de el. 15 ani mai tarziu nu cred ca difera cu mult lucrurile, maxim a ajuns piata studentilor la saturatie.

      160
    • @Cosmin, la ei expresia „suntem o familie” se aplica la propriu.

      70
  20. De ce te-ai oprit la site. Ai încercat să-ți accesezi dosarul folosind CNP sau CID?

    60
  21. e un cerc vicios acolo, salariile date la stat pentru zona de IT sunt mici (vs privat) asa ca vin 2 categorii de persoane (oameni mediu pregatiti si rude slab pregatite). problema este ca aia mediu pregatiti nici nu pot sa faca treaba pt. ca sunt incarcati cu diverse chestii care nu tin de IT asa ca dupa o anumita perioada se resemneaza si lasa doar barca sa supravietuiasca fara nimic in plus. rudele slab pregatite oricum nu sunt capabile sa invete asa ca fac diverse. orice se baga in priza sigur tine de IT (ex. expresor de cafea, distrugator de hartie, centrala, etc)

    oameni bine pregatiti nu o sa mearga in veci pururi la un salariu de 10k ron, salariu care este o exceptie si nu neaparat o regula. crezi ca la CAS cei de pe IT au salarii de 10k ron? au fost niste incercari de angajare acolo de persoane f. capabile pe salarii de ~5k euro net dar erau pt. implementare proiecte europene si perioada determinata, dupa asta dumnezeu cu mila. ala care vine la 5k euro la implementare si trage tare 6 luni si vede ca e „supervizat” de un mediocru pe IT crezi ca o sa vrea sa ramana?

    ps. pentru cei care insistati sa credeti ca ar trebui sa se gaseasca persoane capabile care sa mearga acolo, incercati sa ganditi situatia din zona pe care va pricepeti – > in caz ca apare un job la stat cu salariu max 40% cel din privat, care ar fi sansele sa incercati sa va angajati si cat credeti ca ati rezista in acel mediu ?

    140
    • cam astea sunt cele mai mari salarii de la stat de care am auzit, cred ca inca cauta pentru ca s-au tot repetat anunturile, acum posibil sa fie blocate temporar din cauza limitarilor fiscale

      https://adevarul.ro/economie/casa-nationala-de-asigurari-de-sanatate-recruteaza-2285906.html

      cca. 20.000 lei net, contractul de munca având durata determinată (minim 30 luni).

      https://dnsc.ro/citeste/dnsc-scoate-la-concurs-10-posturi-n-cadrul-direc-iei-generale-opera-iuni-tehnice
      cam 15k lei net, cerintele tehnice necesare sunt de corporatie cu salariu de senior de 5-8k euro net, esti la mana lor sa te cheme oricand din concediu, dupa program, etc la un salariu sub 30% vs privat

      81
    • @raul
      In primul rand la un salariu net 4k eur la stat pe o perioada nedeterminata s-ar duce destui de multi oameni competenti. Motivele sunt simple, presiunea inexistenta comparativ cu ce e in privat, siguranta locului de munca(foarte comunist suna, dar asta e) si echilibrul foarte bun intre munca si viata personala. Cred ca in orasele mai mici chiar la 2.5k eur s-ar gasi oameni cat de cat competenti. Deci asta cu banii este destul de clara.
      In al doilea rand orice angajare la stat are un grad de politizare in ea sau iti pot crea obligatii inutile, recte situatiile alea cretine pe care le descri foarte bine. Asa ca brusc chiar daca banii sunt buni, siguranta locului de munca este mult mai buna decat in privat, restul lucrurilor sa nu fie. Si uite asa cum se incepe rationamentul de prostitutie intelectuala pentru care tu om serios si cu toate intentiile bune vezi daca se merita sa lucrezi la stat sau nu.
      Asta este toata povestea din spate cand vine vorba de angajat in domeniul asta la stat.

      140
  22. La fel si cu portalu de contractare de la Hidroelectrica, cand trebuie sa ti uploadezi factura pentru a lua datele locului de consum, serie contoar, consum vechi etc. Si cand te uiti in consola da eroare cu 404 ca nu gaseste serveru. Am sunat la ei si cica sa folosesc alt browser, sau sa mai insist. Si cand lecam zos ca alta metoda? Au zis ca pe site e singura, nu pot altfel.

    50
  23. Eu sunt de părere că în serviciile astea de specialitate nu sunt oameni proști, ci doar nu se vrea a se face treabă, a se implementa dosare electronice și legături între bazele de date. Sunt sigur că exact aceeași oameni ar putea să facă proiecte super mișto, dacă ar avea interes. Dar aici li s-a dat directivă să o bălăcărească și asta fac.

    Dosarul electronic și bazele de date interconectate și alte chestii new age ar scoate la iveală toate bălăriile și toate șmenurile de la orice nivel, plecând de la CNAS și pensii și șomaj etc și până la ultimul amărât de poștaș de la sat. Plus măgăriile cu toate sumele sifonate de politicieni și partide și etc… Se va implementa doar atunci când șmenul va trece la nivelul următor.

    61
  24. Prima data trebuie sa ma rog de Bitdefender sa ma lase sa accesez pagina lor….ca deh …

    Dupa care daca incerc sa ma conectez cu CNP vad …The Maglavit Miracle

    Error 500: org.springframework.web.util.NestedServletException: Request processing failed; nested exception is org.springframework.transaction.CannotCreateTransactionException: Could not open Hibernate Session for transaction; nested exception is org.hibernate.exception.GenericJDBCException: Could not open connection

    Incercart din Brave, Edge, Chrome…fara blocker si alte chestii

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.

Top articole

7 zile