Devine Bucureștiul oraș civilizat?

in mod obligatoriu  colectarea  deseurilor  menajere nu se va face in intervalele  6:30-8:30  si 15:30-18:30 pe  bulevarde  si pe  arterele  cu  trafic RATB (transport  public),  pentru  a nu  se  suprapune   cu varfurile   de  trafic  rutier.  Pe  timpul  noptii cel putin 30%  din  programele   de  colectare   a  deseurilor menajere  se vor efectua in intervalul 22.00 – 6:00. (sursa)

Băi ești nebun? Ce urmează? Pensionarii au gratuitate doar între 10 și 16, ca să nu se e înghesuie ca vitele când se duc oamenii la muncă? Școlile auto nu mai au voie să scoată elevii la ore când e înghesuiala mai mare? Mașinile de marfă vor aproviziona doar când nu încurcă circulația, putând staționa câte ore vor ele pe stradă pe timpul nopții ca să aprovizioneze?

Și mișto aia cu măturatul. Prin Brașov prin cartierul unde stau se mătură de 3 ori pe săptămână, se strânge gunoiul din coșurile de gunoi publice, se păstrează orașul decent. Și așa se întâmplă și prin alte părți. La București însă nu s-a auzit de trotuar înclinat spre canalizare, să nu stea apa în mijlocul străzii.

fun-ma-ta-stie

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 3$

21 comentarii

 1. Care va sa zica intervalele orare respective nu se suprapun cu varfurile de trafic rutier?… Nu locuiesc in Bucuresti si nu circul cu masina de regula, dar in jurul orelor 8-9 si 17-18 in orasul meu sunt cam pline strazile cu masini, pentru ca intervalul de munca 9-17 este predominant.

  00
 2. civilizat pe dracu… doar cand s-or eleva si moldovenii care il suprapopuleaza de cativa ani incoace

  00
 3. Folosind “Betteridge’s law of headlines”, raspunsul e nu.

  00
 4. La Bucuresti cateodata nu s-a auzit de trotuar.

  00
 5. Misto si aia cu ghenele. Stiu ca era ceva “obligatie” dinspre UE sa nu mai ai focare de sobolani si boli la 2 metri de unde locuiesti. Deci trebuie sa vina cineva din afara tarii sa ne explice ca nu e ok. Altfel traim cu gunoiul sub pres inca 200 de ani.

  00
 6. Asta e ca legea aia cu interzicerea comercializarii de tigari si alcool minorilor. Acum au dat inca o lege care spune cam acelasi lucru.

  00
 7. omule, tu vrei sa se apuce aia sa adune gunoaiele noaptea? cand majoritatea alora de muncesc 9-5 dorm?

  00
 8. Ce? In Bucuresti exista trotuar?

  00
 9. “Pensionarii au gratuitate doar între 10 și 16, ca să nu se e înghesuie ca vitele când se duc oamenii la muncă?” – asta ar fi chiar buna, insa pensionarii ar fi foarte nemultumiti pentru ca
  “cum s-ar mai trezi ei odata cu gainile” – deci mai bine i-ar pune intre 4 si 6 dimineata sa fie toata lumea multumita

  00
 10. Ar trebui sa scoata RATB-ul pe unele rute ca incurca mai rau ca oricine.
  A mai fost discutia asta cu gunioul de ridicat noaptea dar se invoca faptul ca nu pot intra masinile din cauza turimelor parcate pe timpul noptii. Acum vad ca si-au luat masini mai mici, deci ar putea sa se bage pe stradute si pe timpul noptii.
  Aprovizionare noaptea nu cred ca o sa vedem prea curand, cand lucram in distributie, am pus si eu problena si m-i s-a spus atunci ca putine magazine sunt deschise pe timpul noptii si nici un patron n-o sa angajeze oameni doar ca sa receptioneze marfa. Sunt hipermarketuri, Kaufland de exemplu, care si ziua au un singur om in receptie, nu-i vad sa mai angajeze unul pe timp de noapte.
  Asta cu pensionarii as vrea si eu sa o vad dar cum ei voteaza, nu cred ca am sanse.

  00
  • Dude,e exact pe dos, masinile in numar prea mare blocheaza RATB. In alte parti au benzile speciale si totul e ok. Nu trebuie sa explic de ce in toate orasele civilizate transportul in comun e privilegiat, bine?

   00
 11. Unu: București = șase sectoare, fiecare cu alt primar. Nu știu cum e în alte sectoare dar în sectorul 1 se spală străzile, trotuarele și pubelele. Nu la ore de vârf și nici noaptea. Probabil au găsit o modalitate să-și desfășoare activitatea la ore la care e minimă aglomerația.

  Doi: ăștia care o tot dați cu Bucureștiul oraș de căcat n-ați văzut probabil altceva decât Militari, Colentina și alte cartiere varză. Veniți să vedeți cam câtă curățenie e pe străzi în anumite sectoare, cam cât de multe din casele vechi sunt renovate cu bun gust, cam care e proporția dintre case/blocuri îngrijite și cele neîngrijite; pe urmă comparați cu orașul în care stați și dați-vă cu părerea.

  Trei: tocmai m-am întors din Brașov, ce-am văzut pot rezuma în trei idei. Prima ar fi că se circulă bine, a doua că e plin de case cu potențial dar nerenovate sau renovate kitschos (termopane, polistiren, totul lucs), a treia că e plin de oameni îmbrăcați în trening (nu, nu-s turiști, turiștii nu vând în magazine) sau haine de prin anii nouăzeci. Mult gri, multe dărăpănături, multă sărăcie și nepăsare. Cam ca-n sectorul 4 din București, zona din spatele blocurilor de la Tineretului :)

  00
  • Ssht, nu le mai zice, altfel incep iar sa vina moldovenii aici ca sa se oripileze ca nu iese iarba prin asfalt ca in Barlad-acasa.

   00
 12. In mod sigur, tocmai ce am vazut pe N G Orase inteligente….

  00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Ultimele articole

Susținere

Susține acest blog cumpărând de pe eMAG prin acest link sau de la PCGarage prin acest link.